Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1043373 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

TheUnternull

• Grizzly
  • *
    • Amazing Comix képregényekkel foglalkozó blog
Re:TV Műsorok
« Válasz #5720 Dátum: 2012. november 08. - 19:57:18 »
Csak az első részt láttam még, az jobb volt, mint vártam. :) De inkább Downton Abbey-t néztem az elmúlt hetekben.
Így utánanézve nem igazán nekem való :D
Nálam a Waling Dead és az Arrow megy. Sokan ajánlgatják a Dextert már az indulása óta, de sosem fogott meg.

Ju

• Pókfej
« Válasz #5721 Dátum: 2012. november 08. - 20:07:26 »
Így utánanézve nem igazán nekem való :D
Az lehet. :D Egyébként én se gondoltam volna, hogy nekem tetszeni fog. De most inkább nem tartok előadást róla. :)

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #5722 Dátum: 2012. november 09. - 13:43:46 »
Az Arrow sorozatról van valakinek valami véleménye? Jelenleg az ötödik résznél tart. Az uccsó három óta nagyon pörög és nekem egyre jobban tetszik. Sok mindenben hű maradt a képregényhez, ami teljesen pozitív dolog. Örülök, hogy végül nem filmet, hanem sorozatot kapott.
Nekem is tetszik. Elég pörgős. Remélem többet megél mind 1 évad. Az Alcatrazt néztem még, nekem tetszett, de azt 13 rész után lefújták. A "The Mentalist" -ot nézem még (5.évad).

hudekira

• Rengető
  • *
« Válasz #5723 Dátum: 2012. november 09. - 17:31:06 »
én az első 4 részt néztem meg még de jó nagyon, a képregénybe akarok belenézni hogy az mivel másabb(mármint a sorozat képregényébe, mert amit láttam ingyenes ebook az semmit mondó volt)

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #5724 Dátum: 2012. november 09. - 18:41:06 »
Na jó. Az e heti Arrow után már nem tudom elképzelni hogy ezt el lehetne rontani akárhogyan is. Legalábbis ebben az évadban. Nagyon jó!

balogh44

• Thanos
« Válasz #5725 Dátum: 2012. november 09. - 20:17:01 »
És szerintetek arra lesz valaha esély, hogy a The Walking Dead menjen valamelyik magyar csatornán? Legalább akkor nyomnák DVD-re, ha a Trónok Harcával meg tudták csinálni...

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #5726 Dátum: 2012. november 09. - 20:55:55 »
És szerintetek arra lesz valaha esély, hogy a The Walking Dead menjen valamelyik magyar csatornán? Legalább akkor nyomnák DVD-re, ha a Trónok Harcával meg tudták csinálni...
Walking Dead-nek azért nincs esélye, mert rendkívül későn kellene adniuk a korhatár miatt, és akkor már kevesen néznek tv-t. Nem lenne meg a megvelelő nézettségszám.

TheUnternull

• Grizzly
  • *
« Válasz #5727 Dátum: 2012. november 09. - 23:08:04 »
én az első 4 részt néztem meg még de jó nagyon, a képregénybe akarok belenézni hogy az mivel másabb(mármint a sorozat képregényébe, mert amit láttam ingyenes ebook az semmit mondó volt)
Azért lényegesebben másabb. Másabb a karakter jelleme. Ami első nagy különbség volt, hogy a képregényben nem öl. Newgencomics-on van pár történet lefordítva. Az ingyenes ebook verziók általában nem a legjobb sztorik :) De azért vannak kivételek is persze.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #5728 Dátum: 2012. november 10. - 09:28:50 »
Másabb a karakter jelleme. Ami első nagy különbség volt, hogy a képregényben nem öl.
A karaktert erősen átformálták. Igen, ez nekem is meglepő volt, hogy öl a sorozatban.

hudekira

• Rengető
  • *
« Válasz #5729 Dátum: 2012. november 10. - 14:28:07 »
Azért lényegesebben másabb. Másabb a karakter jelleme. Ami első nagy különbség volt, hogy a képregényben nem öl. Newgencomics-on van pár történet lefordítva. Az ingyenes ebook verziók általában nem a legjobb sztorik :) De azért vannak kivételek is persze.

én konkrétan a sorozat képregényére godnoltam, nem a green arrow eredeti képregényekre

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #5730 Dátum: 2012. november 10. - 14:56:37 »
Az indexen volt erről egy főoldalas cikk pár hete.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

BuB

• Pókfej
« Válasz #5731 Dátum: 2012. november 10. - 14:56:56 »
Walking Dead-nek azért nincs esélye, mert rendkívül későn kellene adniuk a korhatár miatt, és akkor már kevesen néznek tv-t. Nem lenne meg a megvelelő nézettségszám.
Hát talán a Axn-en vagy a Viasaton lehetne rá esély... de még nem nagyon léptek az ügyben...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

balogh44

• Thanos
« Válasz #5732 Dátum: 2012. november 10. - 16:55:19 »
Csak azt nem tudom mire, vagy kire várnak??? Miért nem jön ki DVD-n?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5733 Dátum: 2012. november 10. - 17:48:14 »
Mert úgy soha az életben nem térülne meg tévés háttér nélkül.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #5734 Dátum: 2012. november 10. - 19:19:30 »
Ekkora hype-al a háta mögött sem meg egy videójátékkal?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5735 Dátum: 2012. november 10. - 19:57:58 »
Milyen hype? A párezer netező, akik már rég megnézték? A videojáték, ami idehaza talán meg se jelenik, vagy ha igen, szépen csendben, mint oly sok más? Ahhoz, hogy tényleg legyen belőle valami, ahhoz tévéadás kell, aztán jöhetnek az egyebek. És valószínűleg mivel nem veszi át magyar tv-adó, így a képregénykiadása is meg fog bukni itthon csúnyán.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5736 Dátum: 2012. november 10. - 22:41:41 »
Most sikerült megnéznem a Walking Dead eddigi részeit az új évadból. Egyedül a 3. nem tetszett, kicsit klisés volt, de a negyedik azért ütött kicsit. Persze ezzel bukták a képregényes verziót, hogy a terhes Lorit lelövik. A végére nekem már szimpi volt, inkább Carl a negatívum.

Jut eszembe, a negyedik epizód épp annyira volt jó, mint rossz (hasonlít a Pókember 3-ra  :hehe:).
A jó részek adottak, de pár nagy marhaság benne: Carl anyját úgy ölik meg, hogy előtte nem is ellenőrzik mondjuk a pulzusát, hogy tényleg meghalt-e? Lövést nem hallottam, Carl lelőtte egyáltalán? Ha addig tök csöndben voltak, egy lövéssel nem csalogatják oda a zombikat, amikor egy kisbabával menekülve nincs ennél rosszabb? Ha tényleg lőtt, miért nem jöttek a zombik a hangra? Lori hogy a fenébe kérhette, hogy öljék meg őt, mivel a baba a fontosabb, ha egyszer konkrétan egy napot nem fog élni, hisz senkinek nincs se anyateje, se semmilyen teje, vagyis majdnem azonnal éhen hal majd? Carl késével jó lesz felvágni a hasát, ami nem csak, hogy nem steril, de vélhetően benne volt már 1-2 zombiban előtte? A többi nem steril dologról nem is beszélve.
Ezek még erőltetve, de kimagyarázható dolgok voltak. De Rick nyafogása a végén megbocsáthatatlan. Mindenki  veszített el már feleséget, férjet, családtagot, gyereket, ami sokkal nagyobb trauma ennél, ő, ráadásul majdnem gyűlölte Lorit végig, de ha mindezeket figyelmen kívül hagyjuk, akkor is durva volt egy ilyen reakció tőle. Mint amikor - újra az a példa - Pókember sírt, amikor MJ szakított vele.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 11. - 10:18:22 írta kaine »

TheUnternull

• Grizzly
  • *
« Válasz #5737 Dátum: 2012. november 11. - 11:34:58 »
Ugyanezek a kérdések bennem is felmerültek. Igazából mindig vannak számomra új kérdések minden új epizódnál, mert egyszerűen a készítők mindig ejtenek hibákat. A képregény lehet, hogy néhol nem olyan akció dús, mint amilyennek lennie kell sorozatként, hogy eladhassák, de nekem azok az események jobban tetszenek. A sorozat teljesen másként megy. Más szereplőket hoztak be, míg a képregényből szereplőket hagytak ki. Úgy érzem, hogy a végére már egyáltalán nem lesz alap a képregény, hanem megy a készítők által megírt módon. A hibák ellenére persze szeretem.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #5738 Dátum: 2012. november 11. - 13:05:15 »
Persze ezzel bukták a képregényes verziót, hogy a terhes Lorit lelövik.
Ezt a változatot én is szeretném elolvasni. :D A kezében tartotta a babát (akinek amúgy már neve is volt, azt meg a neme miatt csak születés után tudtak adni).

Idézet
Carl anyját úgy ölik meg, hogy előtte nem is ellenőrzik mondjuk a pulzusát, hogy tényleg meghalt-e?
Mivel offscreen történik, nem tudjuk, megnézte-e a Carl (akkor már egyedül volt ott). De szerintem egyáltalán nem biztos, hogy megvárta, míg meghal, lehet, hogy ő ölte meg. (És miért is ne tette volna? Lorinak már mindegy volt, és menniük kellett a babával.)

Idézet
Lövést nem hallottam, Carl lelőtte egyáltalán?
Persze, tök hangos lövés volt. Maggie össze is rezzent.

Idézet
Ha addig tök csöndben voltak, egy lövéssel nem csalogatják oda a zombikat, amikor egy kisbabával menekülve nincs ennél rosszabb?
Te se hallottad meg, akkor a zombik mégis hogy? ;D Egyébként közben Rickék máshol folyamatosan lőttek, plusz Carlék rögtön indultak.

Idézet
Lori hogy a fenébe kérhette, hogy öljék meg őt, mivel a baba a fontosabb, ha egyszer konkrétan egy napot nem fog élni,
Mert a másik lehetőség az volt, hogy mindketten belehalnak a szülésbe (ezt Lori mondta is).

Idézet
hisz senkinek nincs se anyateje, se semmilyen teje
Erről lesz szó a következő részben. Abban a változatban, amit én láttam, rögtön a rész vége után ment pár másodperc előzetes a következő részből, és Daryl azonnal indult is valamiért, amit mondott neki Hershel.

Idézet
Carl késével jó lesz felvágni a hasát, ami nem csak, hogy nem steril, de vélhetően benne volt már 1-2 zombiban előtte? A többi nem steril dologról nem is beszélve.
Hát, Lorinak már mindegy volt... A babát nem akarták megvágni, a zombifertőzést meg valószínűleg már korábban elkapta, még terhesség alatt. Ha általános fertőzésekre gondolsz, akkor igen, valóban nagyon kockázatos a gyerekre nézve. De Lorinak igaza volt abban. hogy évszázadokon keresztül ilyen körülmények között szültek, mégis viszonylag sokan túlélték (viszont utána az első pár évet nem, sokkal meglepőbb lesz, ha azt is túléli a baba).

Idézet
Ezek még erőltetve, de kimagyarázható dolgok
Nem volt ebben semmi erőltetett. :) Jó, egyedül talán az, hogy a lövésre miért nem mentek oda azonnal a közelben lévő zombik. De akkor már inkább az, hogy Lori sikolyaira miért nem.

Idézet
De Rick nyafogása a végén megbocsáthatatlan. Mindenki  veszített el már feleséget, férjet, családtagot, gyereket, ami sokkal nagyobb trauma ennél
És mások is így reagáltak. Egyébként az is átfuthatott a fején, hogy mi lesz így a babával (mivel nincs tejük, ahogy te is írtad), szóval akár a gyereket is tekintheti menthetetlenül halottnak. Nem tudom, miért megbocsáthatatlan ez, sok hónap szenvedés után most tört meg teljesen, hát hogy reagáljon? Mikor először azt hitte, hogy elveszíti a családját, akkor is sírt.
Egyébként ebben a jelenetben nagyon tetszett annak a szimbolikája, ahogy Rick bezuhant a halottak közé. Ha majd visszatér, egész más ember lesz. Pont, mint a zombik.

Idézet
Mint amikor - újra az a példa - Pókember sírt, amikor MJ szakított vele.
A két színészi teljesítmény azért finoman szólva sem összehasonlítható. :D Peternek csak ömlöttek a gagyi műkönnyek a szeméből, Rick meg ahogy fel-alá járkált (főleg az első megtorpanása!), plusz ahogy a legelső kérdésnél elcsuklott a hangja, az fantasztikus volt.

Idézet
A képregény lehet, hogy néhol nem olyan akció dús, mint amilyennek lennie kell sorozatként, hogy eladhassák
Na igen. A sorozat nézőinek jó nagy része konkrétan fogyatékos, és két dolgot ért meg: 1) meghal valaki, 2) zombit ölnek. Ezért lehetett olyanokat hallani a második éved egyes részeinél, hogy "nem történt semmi". Lehetett akármilyen konfliktus, akármilyen lelki változás, mindegy, mennyire borultak fel a csapatban a megszokott szerepek, ha nem halt meg valaki vagy nem öltek zombikat, akkor nem történt semmi, időhúzás volt.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 11. - 13:07:18 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5739 Dátum: 2012. november 11. - 20:03:13 »
Hát, hmm... egyikük se orvos, hogy tudják: Lori mindenképpen meghal. Lori is csak így gondolta, simán túlélhették volna mindketten, mert miért ne? Lehet, hogy megoldják a baba etetését, de ezt Lori kitalálta előre? Hogy egy börtönben majd tudnak tejet szerezni?
Az meg a másik, hogy Lori sikoltozott. Még Katie Holmes is kibírta csöndben.  ;D
Az oké, hogy elsírja magát, de szó szerint hisztizett. Senki más nem reagált így eddig. Összeomlottak, sírtak. Ez szinte vinnyogás volt. Na mindegy, nekem nem volt hihető.