Az a helyzet, hogy a Bosszúállók után nagyon ki lettem éhezve a szuperhősökre, és kicsit körbenéztem a TV sorozatok között.
Sajnos a DD-vel kezdtem. Azért sajnos, mert ezután minden írtó gagyinak tűnik, annyira zseniális, megalkuvást nem tűrő minisorozat lett.
Az Arrow és a Flash korábban sem fogott meg, sajnos már nem üti meg az ingerküszöbömet a sok easter egg, meg utalás, az akciók meg suták, akárhogy is próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről, hogy a jelmezekről ne is beszéljünk. És ugyanez a helyzet a Gotham pilotjával is, nem a kedvenc karaktereimet látom vissza, hanem rájuk csak halványan emlékeztető alakokat, szituációkat, akiket mindenféle kereskedelmi békjók kötnek. Nyugodtan át lehetne keresztelni az egészet, senkinek sem tűnne fel, és ez az ami nagyon zavar benne. Kicsit erőltetettnek érzem, hogy még csak egy rész ment le, de már a fél Batman szereplőgárda felbukkant, plusz halál unalmasan indul. Egy sima nyomozós sorozat.
És biztos vagyok benne, hogy ez az egész csak a DD miatt van, mert egyébként mindenki ódákat zeng a Gothamről.
A trailer után végig görgettem a Supergirl pilotot is (a trailer igazából mindent elmesélt), és túl azon, hogy a főszereplő egyébként szimpatikusan szerencsétlen, ez a szuperhős sorozatok legalja, borzalmasan gyenge próbálkozás. Talán csak a négy évvel ezelőtti Wonder Woman múlja alul. Komolyan nem értem, hogyan próbálkozhatnak meg ilyenekkel. :/
De a legnagyobb disszonanciát mégis csak az okozza bennem, hogy nem értem mit csinál a DC. A semmiből próbál filmes univerzumot építeni (lásd az Acélember következő részét), miközben a TV-sorozatok is más-más univerzumban játszódnak (A Supergirl-Flash-Arrow ugyanaz a világ, a Gotham meg elméletileg a Nolan féle Batman prequelje, ami meg ugye elméletileg nem lesz része a most épülő DC-s moziverzumnak), és a régiekkel (Smalville) sem kokettálnak nagyon (mondjuk ez nem is baj).
Ezzel szemben a Marvel elég összeszedett, bár a SHIELD-et is inkább az viszi a hátán, hogy sok az utalás a mozifilmekre. Agent Carterbe még nem néztem bele, de főleg Stark apja miatt érdekel, a DD meg mint már mondtam, hibátlan. Na jó, a szerkó írtó béna, nem kellene erőltetni a teljes orrot eltakaró maszkokat, már a Zöld Lámpáson is idétlenül hatott. És ha a másik négy mini is ilyen stílusos, magál ragadó atmoszférával fog dolgozni, a DC egyetlen érdeme az marad a mozgóképes versenyben, hogy a 90-es évek elejétől a2000-es évek közepéig tényleg csinált egy frankó rajzfilmes univerzumot.