Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1038997 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:TV Műsorok
« Válasz #2120 Dátum: 2009. szeptember 03. - 22:45:30 »
Amikor elkezdtem edzeni, néhány éve már létezett karate itthon, és az volt az elterjedt nézet, hogy "a karatésok bunkók". Mert nagypofájúak voltak, stb. A fél életem azzal telt el, hogy ez a nézet ne alakuljon ki a Kung-Fura is, hogy bebizonyítsam az ellenkezőjét.  ;)
Hogyhogy? A filmek hatására tartották a karatésokat bunkóknak? Vagy tényleg az itteni karatésok viselkedtek beképzelten?

Amúgy már csak onnan is gondolom, hogy Steven ismertette meg sok emberrel az Aikidot, mert én is az ő filmjében láttam először hogy van ilyen. :D De valóban, az Ölve vagy Halvában tényleg volt egy kis harcművész fíling, ahogy újra formába hozza magát az edzésekkel. :)

Egy exem miatta kezdte el kb 3 éve, pedig akkor már milyen filmeket csinált. :roll: Neki még a mostani filmjei is tetszenek...
Hát, legalább elkezdett harcművészetet tanulni, jó dolog az.:) Mégha Sztívön hatása is.:) De tény hogy Sztívön nemigazán jó példakép a botrányai és a viselkedése miatt sem.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2121 Dátum: 2009. szeptember 03. - 23:12:45 »
Nem a filmek miatt, hanem tényleg nagyképűek voltak - főleg az akkori kyosok.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2122 Dátum: 2009. szeptember 04. - 08:06:00 »
Szerintem azért ebbe a nézetbe, vagy köztudatba nagyon sokat beleszámoltak a régi 80-as évekbeli karatefilmek. Azokban rengeteg nagyképű, bunkó karatés volt. Elég csak megnézni pl a Karate Kölyköt, vagy a Karate Tigrist.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2123 Dátum: 2009. szeptember 04. - 08:36:23 »
Nem a filmek miatt, hanem tényleg nagyképűek voltak - főleg az akkori kyosok.

Szegény kyosok mindig ők a gonoszok. ;D Kicsit megvédem a kyot (és nemcsak azért mert én is ezt a sportot űzöm ;D). Ellenpélda: A mi városunkban nem a kyosok a nagyképűek, hanem a focisták. Őket városi szinten is támogatják, igaz, 20 éve még soha egy meccset sem nyertek meg, de ettől függetlenül ők a "valakik". Sajnálom, hogy neked ilyen tapasztalataid vannak a kyosokkal kapcsolatban, de ettől függetlenül én még mindig vallom, hogy egy egyén vagy kisebb csoport miatt nem lehet általánosítani a többiekre. És ezek a kyosok nagyképűen leszólták a többi harcművészetet, akkor ez csak őket minősíti, hiszen nem kell elfelejteni, hogy a kyo több harcművészetből lett összegyúrva...

Szerintem azért ebbe a nézetbe, vagy köztudatba nagyon sokat beleszámoltak a régi 80-as évekbeli karatefilmek. Azokban rengeteg nagyképű, bunkó karatés volt. Elég csak megnézni pl a Karate Kölyköt, vagy a Karate Tigrist.
Hát nem tudom. Nem hiszem. Konfliktus nélkül ugye nincs történet és az akkori filmekben azért nagyon puffogtak a sablonok (néha még most is :D). Gonosz, rosszarcú, bunkó, erős főgonosz vs. jóképű, kedves, erős jófiú. :D És már mehetett is a bunyó...

Todd

• Pókfej
« Válasz #2124 Dátum: 2009. szeptember 04. - 08:55:20 »
Konkrétan a régebbi filmjei közül a Törvényre törve és a Halálra jelölve volt az a kettő, amin először kiakadtam kicsit. Mindkettőben - de főleg az egyikben - tipikus bunkót alakít, k*csög szövegei vannak - miközben elvileg a jó oldalon áll.
Pont a két kedvenc filmem tőle.  ;D
És pont azért tetszik, mert reálisabb képet fest a főhősről, nem az a fajta velős mondandóval átitatott, ne szemetelj, mert megver a Seagal kaliberű valami. Hanem csak Seagal nekiindul, hogy elkapjon valakit, és közben kőkeményen átgázol mindenkin, meg szakadnak körülötte a végtagok.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2125 Dátum: 2009. szeptember 04. - 11:24:50 »
Szegény kyosok mindig ők a gonoszok. ;D Kicsit megvédem a kyot (és nemcsak azért mert én is ezt a sportot űzöm ;D). Sajnálom, hogy neked ilyen tapasztalataid vannak a kyosokkal kapcsolatban, de ettől függetlenül én még mindig vallom, hogy egy egyén vagy kisebb csoport miatt nem lehet általánosítani a többiekre. És ezek a kyosok nagyképűen leszólták a többi harcművészetet, akkor ez csak őket minősíti
Félreértesz, kihangsúlyoztam, hogy az AKKORI kyosok.  ;) Ma már nekem sincs rossz tapasztalatom velük szemben, ma már "átvették" tőlük ezt a negatív példát előbb a thai boxosok, majd az utcai harcosok, majd egy csomóan mások - jelenleg épp a kigyúrt, kopaszok.  :) De akkoriban még az ökölvívás nem volt sehol, akik tudtak verekedni, azok karatésok voltak, és a kyo volt az, ahol több agresszivitást tanultak, mint bárhol máshol. Ma már messze nincs ez így, én is edzettem együtt kyosokkal, teljesen rendesek voltak.  ;)
De nem nagyképűen leszólták a többieket (hisz még alig volt többi), hanem kötekedtek. Valami olyasmi volt a mentalitásuk, hogy megtanították őket arra, hogy "a karatéka sohasem kezdeményez", úgyhogy nem kötöttek bele direkt senkibe, csak provokáltak.
És pont azért tetszik, mert reálisabb képet fest a főhősről, nem az a fajta velős mondandóval átitatott, ne szemetelj, mert megver a Seagal kaliberű valami. Hanem csak Seagal nekiindul, hogy elkapjon valakit, és közben kőkeményen átgázol mindenkin, meg szakadnak körülötte a végtagok.
Nem azzal volt a baj, hogy kemény, meg átgázol, az teljesen rendben van, hanem a hogyannal.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2126 Dátum: 2009. szeptember 04. - 11:41:25 »
Számomra valhogy ez a fajta ájkidőzó Frank Castle hasonmás feelingű filmek mégis sokkalta őszintébbnek tüntek, mint a mostaniak.
Amúgy szerintem a Törényre tőrve az, amelyikre te gondolsz, abban tényleg olyan figurát játszott Seagal, aki gyakorlatilag senkit sem tisztelt (a Halálra jelölve inkább csk egy eszméletlenül brutális film, de abban Seagal annyira nem tahó). Számomra valahogy közelebb áll ez a valósághoz, mint azok a filmek, amiket te méltónak tartassz egy harcművészhez.
Azok számomra túl mézes-mázas idealizált dolgok, de hát izlések, és pofonok, ügye.
Az tuti, hogy Seagal jelenlegi karrierjében nincsen túl sok tiszteletre méltó.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2127 Dátum: 2009. szeptember 04. - 12:41:40 »
Hát, nem tudom, mennyire áll az közelebb a valósághoz, hogy egy amerikai rendőr (azt játszott, ugye?) az utcán állva végigkáromkodja a fél  életét...

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2128 Dátum: 2009. szeptember 04. - 12:50:37 »
Hát, nem tudom, mennyire áll az közelebb a valósághoz, hogy egy amerikai rendőr (azt játszott, ugye?) az utcán állva végigkáromkodja a fél  életét...

miért, az amerikai rendőrök nem káromkodnak?  ;D
Nekem az nem tetszett segal filmjeiben, akármilyen jók vagy szarok voltak, hogy sose lehetett megverni. olyan ember nincs akit nem tud senki leverni, ha aikidozik, ha nem, de őneki az összes szerepe az hogy eljátszik egy rendőrt vagy ügynököt vagy katonát, de a lényeg, hogy "jófiút" aki szarrá ver mindenkit. Egyedül a nico c. filmjében tudták legyőzni.
Nincs olyan segal film, amit kétszer láttam volna... Mondjuk az úszó erődben az erika aleniakos jelenetet megnéztem kétszer. :D
This is a joke. A real practical Joke.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2129 Dátum: 2009. szeptember 04. - 12:53:39 »
A fél életét biztos nem, mivel az egész film max 24 órát dolgoz fel.
És szerintem ez a fajta viselkedés sokkal jobban illett ahhoz a filmhez (megkeresni és megőlni egy gyerekkori barátodat, aki teljesen bekattant, a halálára készül, de elötte még annyi embert akar magával rántani, amennyit csak tud), mintha Seagal jófiú lett volna.

Gray, abben full igazad van, úgyhogy most együtt imádkozhatunk, hogy Rodrigueznek sikerüljön rávenni Seagalt a Machete című film főgonoszának szerepére. De lehet, hogy ezt még Kaine is szívesen megnézné, hogyan verik sz*rrá a kivénhedt elhízott nagypofájú Seagalt.
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 04. - 12:55:16 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2130 Dátum: 2009. szeptember 04. - 13:01:34 »
Á, az ilyesmi nem okoz örömet.  :) De tényleg igaz, már el is felejtettem. Nem csak, hogy soha nem verték meg, de talán még be se kapott egyetlen ütést se. Az a késpárbaj meg az egyik filmjében egyenesen röhejes volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2131 Dátum: 2009. szeptember 04. - 13:06:08 »
Nem baj, akkor mi majd örülünk helyetted is. ;D

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2132 Dátum: 2009. szeptember 04. - 13:52:53 »
Á, az ilyesmi nem okoz örömet.  :) De tényleg igaz, már el is felejtettem. Nem csak, hogy soha nem verték meg, de talán még be se kapott egyetlen ütést se. Az a késpárbaj meg az egyik filmjében egyenesen röhejes volt.
De a Tisztitőtűzben kapott néhány rúgást/ütést a végén és meg vérzett is. :twisted: De jött a "csak ennyit tudsz" és lecséphadarózta a főgonoszt.  ;D A késpárbaj az Úszó erődben volt és olyan amilyen :roll:, a Resi 4-ben mennyivel jobban sikerült megcsinálni a késpárbajt. (mondjuk ott is érdekes dolgokat csináltak néha. ;D)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2133 Dátum: 2009. szeptember 04. - 17:13:58 »
Az nagyon király volt!  :D Néhány jelenet abból a játékból példaértékű lehetne a filmesek számára is.  :) Például király volt, amikor Leon először találkozik Adával, és a pisztolyt kirúgja a kezéből.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2134 Dátum: 2009. szeptember 04. - 17:18:22 »
Látványos volt, de fizikailag az is kivitelezhetetlen, hacsak nem a Mátrixban vannak. (Tényleg, amúgy Adánál kiderült, hogy pontosan hogyan is élte túl, hogy bleesett egy olvadt fémet tartalmazó olvasztóüstbe?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2135 Dátum: 2009. szeptember 04. - 17:21:47 »
Szerintem annak a játéknak minden jelenetét filmekből vették át...
A játék nagysága abban rejlik szerintem, hogy igen kiválló módon ötvöz különböző stílusokat, és az egész komoly dolgok teljesen jól keverednek benne a szinte paródiába illő blődségekkel.
Amúgy talgaby, én inkább úgy mondanám a dolgot, hogy sose derült ki, hogy beleesett egy olvadt fémet tartalmazó üstbe.
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 04. - 17:25:40 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2136 Dátum: 2009. szeptember 04. - 17:24:44 »
Szerintem az egyetlen gyenge pontja a jelenetnek, amikor Leon a kést átdobta a másik kezébe, mert az lassítva oké volt, de rendes sebességgel nem ment volna. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2137 Dátum: 2009. szeptember 04. - 17:26:28 »
Todd: Ööö... ezt konkrétan láttuk az RE2 Leon B-ben... a Leon A-ban nem láttuk, csak azt, hogy lezuhan a labor központ termében, de a későbbi részek alapján nekem úgy tűnt, a Claire A/Leon B útvonal volt az "igazi".

Todd

• Pókfej
« Válasz #2138 Dátum: 2009. szeptember 04. - 17:37:57 »
Hát, akkor úgy néz ki, hogy mégse az az igazi, mivel Ada él és virul.
De tudod mit, inkább adok neked egy nehezebb rejtvényt, ügye az RE 1 hivatalos befejezése szerint az akciót Chriss, Rbecca, Barry, és Jill, nameg a beszari Wickers élték túl, a probléma ezzel az, hogy ilyen befejezése nincs a játéknak.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2139 Dátum: 2009. szeptember 04. - 20:14:04 »
De, van. Lehet, hogy a remake-nek nincs, de az eredetiben én is értem már el ezt a befejezést. Barryt nehéz megmenteni, fel kell kutatni egy rakat cd-t, és a visszaszámlálás alatt kell betolni őket egy gépbe, és aztán rohanni a leszállóhelyhez.