Ez miért baj, Ben?
Azért mert az egészet csak a kétségbeesés szülte. Ahogy utánanéztem jobban a dolognak kiderült, hogy ez a nagy kapkodás egy TV sorozat beindításával amiatt van, mert a Thai filmesek megint keresztbe akarnak tenni a Marvelnek. Történt ugyanis Tájföldön gyönyörűen lekoppintották a Pókembert és nemcsak a képregényt, hanem a filmeket is, és 2006-ban a mozikba küldték az első Thai szuperhőst, Mercury Man-t.

a fickó annyira de annyira Pókember másolása, hogy a film készítői az egyik jelenetben pofátlanul még egy gúnyos üzenetet is a falra véstek:

Vagyis: Spidy how are U?
A karakter nevét pedig egy 1962-ben született amerikai képregény karaktertől emelték át, akinek a kalandjai a Charlton Comics-nál jelentek meg. Nos azóta ez az új összelopkodott karakter meghódította az egész távol keletet, és Pókember iránt abban a régióban alaposan visszaesett az érdeklődés. Jövőre jön ki a karakter saját TV sorozata, de a képregény amit tavaly óta forgalmaznak már rekordokat döntöget (mondanom sem kell, hogy mangában is megjelent, és van anime sorozata is), és a japánok is imádják. Ezért úgy érzem (és ahogy máshol is olvastam) a Pók TV sorozat pusztán a mentsük ami menthető stratégiára épül, és vissza fogom én még sírni azt az időt, amikor a Smallville-t szidhattam csak.