Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1039452 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:TV Műsorok
« Válasz #2380 Dátum: 2009. december 19. - 20:16:31 »
Idézet
Én csak azt mondtam, ha a kritikusok dicsőítenek valamit és te, vagy akár én nem, azt el kell ismerni, hogy ez a film valószínűleg jó film szakmailag, csak nekem/neked nem tetszik, nem pedig azt mondani, hogy mert neked/nekem nem tetszik, akkor az biztosan egy rossz film.
Azt mi sem mondtuk, hogy szakmailag nincs rendben a film, csak azt, hogy nekünk nem tetszett. Azért te is érzed, hogy van némi különbség a kettő kijelentés között. ;)

Egyébként szerintem az egyik legszükségtelenebb munka a filmkritikus munkája. Mert most gondoljunk bele objektíven: ahogy te is írtad, a kritikus is szubjektív, még ha szakmai szempontokból is vizsgálja a filmet, akkor is. Ezalól nincs kivétel. Csakhogy a film is művészet, és ezáltal nem lehet keretek közé szorítani, így értékelni sem. Olyan mint a zene. Műfajokat persze rá lehet aggatni, de attól még nem lehet keretek közé rakni. És a film, akár csak a zene, olyan dolog, amiből mindenkinek más az ízlése. Vagy hasonlíthatnám a nemrégiben kitárgyalt festészethez is. Szóval ezért mondom azt, hogy véleményt lehet róla mondani, de osztályozni, értékelni nem. Ezért nem értem, amikor veszik a bátorságot és százalékokkal vagy egyéb más módon kategorízálnak be egy filmet. Hiszen mi alapján teszik ezt? A művészetet nem lehet egy táblázat alapján értékelni. Pl film esetében mit néznek? Volt benne egy autós karambol, oké, akkor kap 10%-ot, volt benne sírás és emberi dráma, akkor még 10%, és így tovább. Szóval ezért nézem semmibe a kritikusi szakmát, mert egyszerűen áltudományi szintre emelkedett.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2381 Dátum: 2009. december 20. - 14:23:18 »
Ezek szerint nagyon gyenge lábakon áll az egyéni véleményed. Ráadásul a sok haver fúúj, de gáz véleménye legtöbbször ott komolyan vehetetlenné válik, amikor visszakérdezel, hogy mégis miért gáz? És még 5 tőmondatban sem tudja kifejteni.

Azért kösz, hogy megtisztelsz. ;) Nem értem, hogy ez miért rontaná az egyéni véleményem. De ha 5 olyan emberrel nézek filmet, akik folyamatosan lehúzzák, akkor nem tudom megadni a filmnek a figyelmemet, emiatt már lehet, hogy nem is lesz jó. Ha beülsz mondjuk egy moziterembe, és körülötted folyamatosan telefonálnak, kólát isznak és zabálnak, akkor ne mond, hogy teljesen oda tudsz figyelni a filmre. Lehet, hogy pont akkor szólsz rá valakire, amikor meghal a főhős, és te nem láttad, hogy miért is, aztán meg csak értetlenkedsz, hogy ennek semmi értelme, és a film nem lesz jó.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2382 Dátum: 2009. december 20. - 14:34:53 »
Ebben azért van igazság. Rettenetesen gyűlölöm, amikor beülök egy horrorfilmre, és röhögnek közben, mert képtelenek beleélni magukat, vagy mert így próbálják leplezni, hogy mennyire fosnak a filmtől. Totálisan el tudja rontani a hangulatot.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2383 Dátum: 2009. december 20. - 21:35:27 »
Nahát akkor különítsük el hogy miről is van szó, mert nem egyértelmű. Ha a moziban húzzák le folyamatosan, fikázzák, meg pofáznak közben az nekem is lehúzza az élményt, azt nem tagadom, de szerintem mindenki így van ezzel. ha viszont megnéztem egy filmet, és meg is emészettem, kialakult a véleményem róla, akkor neked beszélhet 5-6 haver egész este, hogy ez a film xar volt meg hülyeség, akkor sem hat meg, nem változhat a véleményem. Ráadásul vagyok olyan öntelt, hogy azt hiszem magamról, hogy jobban értek már a filmekhez mint ők, akik csak néha-néha néznek valamit, akkor is inkább kommersz filmeket csak.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #2384 Dátum: 2009. december 21. - 08:47:16 »
Csak pepo, nem erröl volt szó, hanem arról, hogy nézel egy filmet, és közben b*ssza széjjel 5-6 hülye a filmélményedet. :nezze:
Amúgy most egy másik fórumon éppen több irányból folytatok háborút az Avatar szidók ellen. Ugyanis van egy réteg, akik ügye nagy anti hype-ba neki álltak szidni a filmet, mert ha túl sok embernek tetszett, akkor majd ők ettöl egyediek lesznek, mert kirínak a tömegből, sajnos eme oldal felhasználóinak kábé a 60-70%-a gondolta így, úgyhogy k*rva egyediek, amint egymásnak mesélik, hogy így sz*r, úgy sz*r.
« Utoljára szerkesztve: 2009. december 21. - 14:46:04 írta Todd »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2385 Dátum: 2009. december 21. - 10:14:42 »
Igen,  és sokan úgy teszik ezt, hogy még nem is látták a filmet. Vagy ha látták is, ott belül tetszett nekik, csak gyávák bevallani.

Idézet
Csak pepo, nem erröl volt szó, hanem arról, hogy nézel egy filmet, és közben b*ssza széjjel 5-6 hülye a filmélményedet.
Hoppá, akkor figyelmetlen voltam és fölöslegesen pofáztam. Ezesetben elnézést kérek Predash-tól. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2386 Dátum: 2009. december 22. - 15:03:42 »
Ma adja le a kanadai Movie Network a Phantom széria pilot epizódját. Holnap ilyenkorra már ti is megnézhetitek ha akarjátok.

venom75

• Pókfej

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2388 Dátum: 2009. december 22. - 15:11:55 »
Így volt ez a Sarah Connor Chronicles-el is aztán a második évadot épphogy csak engedték levetíteni. Nem jósolok ennek sem egy évadnál többet, mert hamar kimerül a téma. Arra meg ki a tököm kíváncsi hogy egy faszi 22 epizódon át szervezi a rabszolgafelkelést, aztán még 22 epizódon át és így tovább. Ez okozta a Szökés vesztét is.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2389 Dátum: 2009. december 22. - 15:18:06 »
Én inkább arra leszek kíváncsi, a Spartacust ki fogja leadni nálunk. ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2390 Dátum: 2009. december 22. - 15:21:00 »
A TV2. A SYFY csatorna magyarországi licence-i náluk vannak.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2391 Dátum: 2009. december 22. - 15:24:19 »
Jaj, akkor várható ,hogy megy majd éjfél és 1 között kerül terítékre, és hogy a második rész után elvándorol egy másik időpontba, ahogy majd a 8. rész után is ezt teszi, hogy aztán a vége előtt egy résszel levegyék a műsorról. :roll:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2392 Dátum: 2009. december 22. - 15:26:18 »
Vagy majd 5 rész után tart fél év szünetet, és csak onnantól folytatják.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2393 Dátum: 2009. december 22. - 15:29:37 »
Ja vagy az...
Most is House-t is meg a Feleségeket is 2 résszel a vége előtt küldték el szünetre, hogy majd Tavasszal jöjjenek csak vissza... :roll:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2394 Dátum: 2009. december 22. - 15:35:42 »
A Szellemekkel Suttogót meg odavissza rakosgatták, majd a hetedik rész után elküldték már vagy három hónapja szünetre.  :roll: És azóta sincs hír arról, hogy mikor folytatják.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2395 Dátum: 2009. december 22. - 15:38:14 »
De azt legalább az Axn nyomja orrba szájba.
A Feleségeket meg senki sehol.

Ja meg ha vkinek van Axn-je nézze meg az Eli Stone sorozatot, haláli egy széria. ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2396 Dátum: 2009. december 22. - 15:39:42 »
De azt legalább az Axn nyomja orrba szájba.
Nyomja, de csak az első három évadot ismétlik folyamatosan.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2397 Dátum: 2009. december 22. - 15:49:29 »
Ja akkor nem szóltam, azt hittem az is olyan sorozat, mint a Lost, hogy náluk debütál a legújabb évad és aztán kerül a többihez.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2398 Dátum: 2009. december 22. - 17:05:51 »
Közben megnéztem a neten, és januárt 10-től újra adni fogják a Szellemekkel Suttogót, de nem a negyedik évad 8. résztől, ahonnan kellene. Nem, a harmadik évad első résztől.  :roll: Tehát ha nem lesz szünet, akkor is jövő decemberre lesz vége a negyedik évadnak, de persze ismerjük a tv2-t annyira, hogy úgysem fogják leadni egyhuzamban az egészet.
  :vensoap:

BuB

• Pókfej
« Válasz #2399 Dátum: 2009. december 22. - 17:11:57 »
Oh, ez a tipikus lépés ;D a Smallvilleel is örökké ez ment, egyet előre, kettőt hátra...