Ezzel szemben a globe-on szinte soha nem díjazzák a nagy közönségsikert elért filmeket. Tehát mégiscsak ott tartunk, hogy a globe a kritikusok díja, az Oscar sokkal populárisabb, bármennyire is belterjes, meg művi, meg minden negatív szó, amit mondtok rá.
Számomra az első Golden Globe díjátadó kifejezetten populárisnak tűnt. Volt vígjáték kategória, sitcom, amit a Jóbarátok nyert, (akkor még nem volt itthon, én is ez az előzetes alapján vártam nagyon), de a többi jelölt is vicces volt.
Ja, meg ennyit arról, hogy amúgy a jelöléseket, díjazásokat a saját véleményed szolgálatba állítod, jelentést adsz neki, holott semmilyen háttérbeli tartalom nincs benne.
Honnan tudod, de komolyan? Napi kapcsolatban állsz a díjazókkal? Nem lehetséges, hogy te állítod a saját véleményed szolgálatába? Mintha egyszer olvastam volna egy cikket arról, hogy Scorsese is olyan, akinek valamiért nem adnak Oscart... arról nem is beszélve, hogy hány filmje van? És Deppnek mennyi?
Még annyit az álszentségükhöz,. hogy talán kivétel nélkül mindig azonos volt a legjobb film és a legjobb rendező(je), aki megkapta a díjat. Ám, néhány évvel ezelőtt, amikor a Túl a barátságon ment, ami ugye melegfilm valahol, a csodás kritikusok nem merték bevállalni, hogy egy melegfilm kapjon Oscart, viszont hatalmas nyomás volt rajtuk, mert a film különben hibátlan volt, így kivágták magukat azzal, hogy a rendezőjének, Ang Lee-nek adtak Oscart, a legjobb film viszont csak nem az lett.
a hibái ellenére, még mindig az Oscar a filmes világ legfontosabb és legjelentősebb díja, akár tetszik, akár nem.
Szóval lehet szeretni, nem szeretni, egyet érteni, nem egyet érteni, lényegtelen. A legfontosabb díj marad.
Az amerikai filmek között. Az amerikai színészek számára. Mert presztízst jelent és nagyobb gázsit. És persze külsőségekben tényleg a legnagyobb. De ettől még nem feltétlenül a legjobb.