Szerző Téma: Véletlenszerű Pókember topik  (Megtekintve 302630 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Véletlenszerű Pókember topik
« Válasz #1120 Dátum: 2010. július 20. - 20:34:36 »
Az jelent valamit, ha azt mondom, hogy Hulk arca hasonlít Angeláéra?  :) (a segge is)  :hehe: ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #1121 Dátum: 2010. július 20. - 20:43:23 »
Hát azt mindenképpen jelenti, hogy én rajzoltam mindkettőt.
De amúgy a segge még csak-csak, nade az arca??
Ő azért nem volt ennyire neandervölgyi. :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1122 Dátum: 2010. július 20. - 22:50:07 »
Egyébként mostanság más technikákban is kipróbáltam magam.
http://img0.tar.hu/todd/img/81293354.jpg#3
Igen, ez kategóriákkal jobb. És illik is a kép témájához. Sokkal jobban állnak neked a markánsabb tónusok, és ez a klasszikusabb fajta színezés tényleg inkább illik hozzá.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1123 Dátum: 2010. augusztus 03. - 16:17:15 »
Lenne néhány képregény tervezetem. Kíváncsi vagyok, hogy nektek melyik tetszik a legjobban, meg hogy úgy összességében mi a véleményetek róluk.
Ezek még mind csak amolyan ötletdarabok, semmi sem végleges.

Az eslő két történet amolyan szűk körben játszódó, kevés szereplőt mozgató kissé amolyan pszichológiai történet. Mindkettő alapja egy-egy álmomból származik.

Testvérek:
A történet főhőse egy ikerpár. Az egyikük életrevaló talpraesett figura, a másikuk visszahúzódó szerencsétlen figura. Kiváló tanuló, de az élet minden területén erőteljes lemaradásokkal küszködik.
Egyszer a tökösebb tesó jóvoltából valami igen halálközeli állapotba kerül, amiért az persze magát hibáztatja. Jelenleg a legesélyesebb variáció az, hogy a 18. szülinapjukon a csóka leitatja őt, és összehozza egy prostival, akitől a csávó az örömök mellé, mint később kiderül, AIDS-et is kap ajándékba.
Ezután (és itt jön a történet gyenge, és legklisésebb pontja), a srác, aki magát hibáztatja ezért, alkut köt valami felsőbb hatalommal (inkább istennel, mint ördöggel), hogy a testvére helyett ő dögöljön meg.
Innentől kezdve azonban azt veszik észre, hogy nem csupán ezt, hanem ezen túl minden más sérülést ő szenved el a testvére helyett, de ugyanúgy a sajátját is. Magyarul mindkettejükét.
Ezután a képregény a kettejük viszonyának változására koncentrálna az évek tükrében, ahogy egyikük leépül, míg a másikat teljesen átalakítja, a látszólagos halhatatlanság, és a felelősség másra való szó szerinti átadásának gondolata.

Két család:
A történet főhőse ezúttal is átlagos, sőt egy kicsit az alatti fiatal srác. Akinek azonban családi élete romokban hever. Apja haldoklik, amibe anyja szinte teljesen beleőrült, bátyja (aki addig egyetlen barátjaként funkcionált) elköltözött tőlük. Mindennek a tetejébe állandó rémálmok gyötrik melyben, egy másik alapjaiban funkcionálisabb, de az egész világ számára diszfunkcionális családot lát (értsd, ők sorozatgyilkosok).
Ahogy a valódi életében egyre inkább kezdenek elharapódzni a dolgok, számára egyre csábítóbbnak tűnik a rémálomszerű világ, hiszen ott legalább nincs egyedül.
És ahogy elkezdi kutatni a múltját, egyre valóságosabbnak kezd tűnni az a nézet is, hogy az álmok egy előző élet képei.

A 3. ötlet jóval kommerszebb.
Isten ostora:
A történet még nagyon kiforratlan, de a lényege az, hogy sok jól ismert műfajt húzunk magyar köntösbe. Vagyis ez lenne az igazi turbómagyar képregény. :D
Lényegében régi magyar mondákat modernizálnák egy igazi (tipikus) sci-fi történetbe.
Természetesen nem kis parodisztikus éllel, a műfaj minden kliséjét csatasorba állítva.
Valahogy abból indulnánk ki, hogy a Hunok voltak a földi élet teremtői majd több ezer évvel ezelőtt magára hagyták az emberiséget.
De napjainkban visszatérnek rovásírásos aranyszarvasos űrhajóikkal, mert egy minden eddiginél nagyobb fenyegetés ütötte fel fejét a galaxisban. Ennek legyőzéséhez pedig meg kell keresniük a jó ideje hármas koporsójában hibernációban fekvő Attilát.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1124 Dátum: 2010. augusztus 03. - 16:44:14 »
Testvérek:
Kliségyár. Előbb utóbb a történetet nincs hova folytatni, de inkább előbb. Egy One-Shotra elegendő a sztori amit érzek benne, de az is inkább a kőkemény dráma kategóriája.

Két család:
Egy szó, Dexter. Legalábbis ami a történet második részét illeti.

Isten ostora:
Ha ez valaha megjelenhet nyomtatásban, én leszek az első vevőd, mert ez annyira kolosszális már ötletnek is. Kiválóan ki lehetne benne használni azt a régi magyar ismérvet, hogy bárhová is vetődsz a világban, ott tuti találsz egy magyart. Itt pont az ellenkezőjét javaslom mint az elsőnél. Használj fel bátran minden, a magyarokat jellemző klisét, de ugyanakkor a visszatérő magyarok szemszögéből egy totálisan komoly szituációként ábrázold. Volt egy kisregény vagy novella ami azzal a helyzettel foglalkozott, hogy mi lett volna ha, Árpád vezér megjelenne az 1800-as évek végén. Vagy valami ilyesmi Azt ha módod van elolvashatod.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1125 Dátum: 2010. augusztus 03. - 16:45:41 »
Az első és a harmadik tök jó, a második számomra nem érdekes.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Todd

• Pókfej
« Válasz #1126 Dátum: 2010. augusztus 03. - 16:51:29 »
Ben: Az első eleve one shoot-nak van tervezve is. Max 24 oldal, amit ebből ki lehet hozni.
Egyébként ezekkel elsősorban kiadásban gondolkozom, és a 3. még amelett, hogy én is azt tartottam a legesélyesebbnek, arra van is bőkezű anyagi támogatóm, úgyhogy azt könnyen ki tudnám hozni egy 100-200 példányban.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1127 Dátum: 2010. augusztus 03. - 17:10:03 »
Nekem a harmadikról a Csillagkapu ugrott be. Ott is van hibernáló-regeneráló szarkofág és az ősi-modern elemek keveréke...

Todd

• Pókfej
« Válasz #1128 Dátum: 2010. augusztus 03. - 17:14:17 »
Nekem is eszembe jutott már a csillagkapus párhuzam.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1129 Dátum: 2010. augusztus 03. - 17:16:44 »
Látod mennyi helyen ott vannak a magyarok. Mindig is sejtettem, hogy Attila goaul'd volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1130 Dátum: 2010. augusztus 03. - 17:17:30 »
persze ez még nem baj. Csak csinálni kell egy jó élvezetes sztorit. Hiszen nincs új a nap alatt. Lásd az Inception beszélgetést.

Látod mennyi helyen ott vannak a magyarok. Mindig is sejtettem, hogy Attila goaul'd volt.
Mekkora lenne már a CsK sorozatban egy ősmagyar Goa'uld. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2010. augusztus 03. - 22:06:20 írta Sepi »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1131 Dátum: 2010. augusztus 03. - 17:28:28 »
Első: Pszicho, rövid, lezárható, egy három részes minit ki lehet belőle hozni, és sok képregényes valamiért ilyen független sztorikkal szokott kezdeni. Jó kiugrási lehetőség.

Második: Ez nem képregénynek való forgatókönyv, hanem filmnek. Képregényben kivitelezhetetlen úgy, hogy ne legyen rossz.

Harmadik: Le Fléu des Dieux. Az angol címe Scourge of the Gods.
Igen, ezt az ötletek már elsütötték nemzetközi szinten, és nem is olyan rég, nincs még 10 éves.
Ráadásul a hunoknak annyi köze van csak a magyarokhoz, hogy ugyanitt éldegéltek egy időben, szóval még a turbómagyarsággal is erős bajok lennének a... nos, a magyarok nélkül.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1132 Dátum: 2010. augusztus 03. - 17:34:03 »
amúgy én is épp egy képregényen dolgozom és rájöttem, hogy ha hiteles perspektív képeket akarok rajzolni akkor le kell modelleznem a főbb színhelyeket. Úgyhogy most méretarényos maketteket ragasztgatok.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1133 Dátum: 2010. augusztus 03. - 18:17:27 »
Lehet, egyszerűbb lenne, ha kimennél és épületbelsőket és utcaképeket rajzolnál, mint a művészetisek. Azok is inkább felhasználják a világot a makettezés helyett. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1134 Dátum: 2010. augusztus 03. - 18:27:34 »
Lehet, egyszerűbb lenne, ha kimennél és épületbelsőket és utcaképeket rajzolnál, mint a művészetisek. Azok is inkább felhasználják a világot a makettezés helyett. :)
De ezek a színhelyek elég konkrétak. Papíron meg is van tervezve. Most makettet csinálok és azt fotózom majd le. Amúgy mindíg van nálam gép és ha látok valami érdekeset lefotózom, hátha később jól jön. (ja és én is művészetis vagyok ;))

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1135 Dátum: 2010. augusztus 03. - 19:37:16 »
Az első történet tetszik, szívesen olvasnám képregényben, úgy ahogy a harmadikat is, amiről már a Klubbon is meséltél. :) A második nekem így elsőre nem jön be.

Eddy

• Tarantula
  • *
« Válasz #1136 Dátum: 2010. augusztus 03. - 19:40:10 »
Figyeljetek
van ugye a Hihetetlen Pókember , vagyis volt és Romita rajzolta , de miért vették fel ha olyan roszzul rajzol , vagyis kicsit szögletesen nem?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1137 Dátum: 2010. augusztus 03. - 19:42:55 »
Mert valakinek a valakije. Nevezetesen ő csak Romita jr., az apja, idősebb John Romita egyike a legjobb klasszikus Pók rajzolóknak, és tekintélye van a szakmában.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1138 Dátum: 2010. augusztus 03. - 19:43:37 »
Mellesleg elég jól rajzol, csak anniy a baj vele, hogy a stílusa kibírhatatlanul fos.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Eddy

• Tarantula
  • *
« Válasz #1139 Dátum: 2010. augusztus 03. - 19:44:01 »
mért neked tetszik ahogy a hihetetlen pókemberben rajzol? :o