Szerző Téma: Véletlenszerű Pókember topik  (Megtekintve 302639 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kanaszta

• Pókfej
Re:Véletlenszerű Pókember topik
« Válasz #1000 Dátum: 2009. november 09. - 16:42:25 »
Most mégegyszer megnéztem a rajzot és észrevettem valamit Peter jobb térdénél, a mi szemszögünkből a bal térdénél, az mi az ?  :headscratch:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1001 Dátum: 2009. november 09. - 22:33:55 »
A rajzoló (vagyis én) így próbálta kifejezni az élet kilátástalanságát, a nonkonformizus felerősödését, a párhuzamos vonalak végtelenben való találkozását, a GDP csökkenését. De az is lehet hogy pusztán ki van szakadva Peter gatyája a térdénél. Már nem emlékszem pontosan régen rajzoltam. Az eredeti rajzomon a szakadás nem ennyire hangsúlyos.
http://fc04.deviantart.net/fs51/f/2009/311/2/a/Gwen2_by_ReillyBen.png

Todd

• Pókfej
« Válasz #1002 Dátum: 2009. november 10. - 08:43:29 »
Akkor ezek szerint a kihúzás is BuB műve?
Szép munka, és jó az eredeti rajz is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1003 Dátum: 2009. november 10. - 14:31:27 »
Eszembe jutott, hogy végül is milyen gyors Pókember? Ha belegondolunk, akkor elképesztően gyorsnak kell lennie, sokkal gyorsabbnak, mint eddig hittük. Levezetem:
Azt tudjuk, hogy egy golyó elől simán kitér, elugrik, elhajol, kifordul. Azt is láttuk, hogy a golyózápor se hozza zavarba: úgy csavarodik ki hálóhinta közben, hogy a golyók közti helyeken maradjon. Itt most álljunk meg egy kicsit. Ugyanis, mint tudjuk, nem a szemével követi a golyókat és úgy ugrál el előlük, hanem a pókösztöne árulja el neki, hogy mit nem szabad tennie. Vegyük végig: kilőnek rá egy sorozatot (legyen csak egy, a békesség kedvéért). Ő éppen hálóhintázik, amikor a pókösztöne figyelmezteti, hogy nagy baj lesz. Namármost. Mi történik? Mivel a pókösztöne azt nem tudja megsúgni neki, hogy mit tegyen, csak azt, hogy mit ne, hát mondjuk a kinyújtott kezét visszarántja. Egy darab golyó esetén egyszerűen félreugrik, és a pókösztön már nem jelez többé. De ebben az esetben akkor is tovább zúgna. Ha pedig még mindig zúg, akkor az jelzi neki, hogy nem a keze volt veszélyben. Hát elrántja a lábát. Ha még mindig zúg, akkor nem a lába volt rossz helyen. Elrántja a másik kezét. Majd a másik lábát. Vagy a testét. Mivel egészen kis hely van csak, ahol nem érné el a golyó, csak egyetlen pózban fog megtörténni, hogy a pókösztöne nem jelez eszeveszettül. Mennyi ideig tarthat az, amíg kikísérletezi az épp megfelelő pozíciót? Ha végzett a végtagjaival, a testével és a fejével, a pókösztöne pedig még mindig csilingel, lehet, hogy egyszerre kéne elrántania a bal kezét és a jobb lábát. Vagy fordítva. Baromi sok lehetőség van. Ő pedig ezekkel mind végez, mire a kilőtt golyók odaérnek.  :D Mondom én, hogy állati gyors.  :D

Kanaszta

• Pókfej
Re:Véletlenszerû Pókember topik
« Válasz #1004 Dátum: 2009. november 10. - 15:30:38 »
Hát igen ez a mi Pókemberünk ^^ amúgy szerintem általában szerencsés és a jó testrészét mozdítja el ;) :spidey:
Mondjuk azért nem egy Flash vagy egy Higanyszál :D
és milenne ha a pókösztön megmondaná neki, hogy mitől kéne tartania és hogy az honnan jön? :) még ennél is jobb lenne :D
« Utoljára szerkesztve: 2009. november 10. - 15:35:21 írta Kanaszta »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1005 Dátum: 2009. november 10. - 15:34:46 »
Sok írónál ez úgy működik, hogy a pókösztöne megsúgja, hogy veszély fentről, lentről vagy hátulról. Vagy olyan is volt, hogy azt érezte meg, hogy a feje felé közeledik a veszély. De a legfurcsább az volt, amikor a homokemberrel és a vizemberrel verekedett, és Sadie úgy ütötte le egy cseréppel, hogy a pókember csak azt érezte, hogy valaki támadni készül, de fogalma sem volt honnan. Szóval néha tudja honnan érkezik a veszély, néha pedig nem. De azt nem hiszem, hogy egy szűk helyen ki tudna térni egy gépfegyversorozat elől, úgy hogy hátulról lőnek rá. Valamilyen szinten neki látnia is kell, azt, hogy merről támadnak.
Pl szerintem ha hálóhintázás közben lőnek rá, akkor a legtöbb amit tehet, hogy elengedi a hálót.
Ha pl civilbe megy a hirharsonába, és azt érzi, hogy a következő sarok mögött valami szokatlan fog történni, valószínűleg nem fog tudni felkészülni minden eshetőségre, csak mivel emberfeletti reflexei is vannak, ezen felül emberfeletti gyorsasága és ügyessége, így ösztönösen ki tud térni a sarok után feltűnő esemény elől, olyan gyorsan amire egy normál ember sose lenne képes.
« Utoljára szerkesztve: 2009. november 10. - 15:38:04 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1006 Dátum: 2009. november 10. - 22:24:40 »
Ezen már én is filóztam, de mindig is arra jutottam, hog az ő képességeivel képtelenség úgy elkerülni a golyókat, ahogy ő csinálja. Persze minden hős úgy ugrik, szökken, hajlítja a kezét, nyakát lábát, és mindig akkora mákja van, hogy fura mód 10 egyszerre elsüvítő töltényből egyik sem találja el...szóval ez nem igazán csak az ő betegsége. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1007 Dátum: 2009. november 10. - 22:28:58 »
Nekem ebből csupán annyi derült ki hogy Tominak renegeteg a fölös ideje hogy ilyesmiken is tud gondolkozni.  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1008 Dátum: 2009. november 10. - 22:49:17 »
Á, nem a fölös időmben gondolkodtam el rajta, csak hirtelen eszembe jutott és kidolgoztam.  :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1009 Dátum: 2009. november 15. - 15:40:03 »
Tomi volt olyan kedves és előkereste és beszkennelte azt a Kaine rajzomat, amit néhány éve neki készítettem.

Ha BuB-nak lesz kedve ki is színezi.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1010 Dátum: 2009. november 15. - 15:46:53 »
Ez mivel készült? tus vagy filc?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re:Véletlenszerû Pókember topik
« Válasz #1011 Dátum: 2009. november 15. - 15:47:44 »
Majdnem pontosan négyéves. Nagyon szép.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1012 Dátum: 2009. november 15. - 15:47:47 »
Nekem nagyon tetszik. Szép munka. ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1013 Dátum: 2009. november 15. - 16:02:06 »
Ez mivel készült? tus vagy filc?

A rajz rotring ceruzával készült, amit aztán tűfilccel húztam ki.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1014 Dátum: 2009. november 15. - 16:07:05 »
Helyes, kíváncsi lennék BuB mit hoz ki belöle :D
amúgy másolat vagy saját?  :headscratch:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1015 Dátum: 2009. november 15. - 16:48:04 »
Én inkább arra lennék kíváncsi, Ben mit tudna kihozni kihúzóként BuB egyik ceruzarajzából. Mert a tus elég jó még így, kézi eszközökkel is.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1016 Dátum: 2009. november 15. - 17:28:48 »
amúgy másolat vagy saját?  :headscratch:

Egy Steven Butler rajz volt a minta, de nem másoltam (a másolás nem rajzolás, az... f*szság).

Én inkább arra lennék kíváncsi, Ben mit tudna kihozni kihúzóként BuB egyik ceruzarajzából. Mert a tus elég jó még így, kézi eszközökkel is.

Ezt én is szívesen kipróbálnám. Ha BuB el tudna jönni a következő börzére vagy Marvel Klubra meg is beszélhetnénk valamit.

BuB

• Pókfej
« Válasz #1017 Dátum: 2009. november 15. - 17:40:27 »
Hm, BuB most fog bele a saját pókjába, így jövőhéten lehet besúvasztom az egyik oldal közé.

Hát a Marvel Klubbok nálam tuti kizártak, a börzére jövőre van esély, bár ezt nem tom hogy képzelnéd el, megcsinálok vmit, aztán postán elküldöm vagy hogy? :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1018 Dátum: 2009. november 15. - 17:46:23 »
Ezért kellene személyesen is összefutnunk egy képregényes eseményen, mert hiába váltunk naponta két tucat privit, van amit mégis csak jobb élőszóban.

BuB

• Pókfej
« Válasz #1019 Dátum: 2009. november 15. - 18:09:23 »
Hát ja, persze tom én.

Költözz Szegedre.  ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL