Szerző Téma: Mutánsvilág  (Megtekintve 177609 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

benya11

• Thanos
    • fotolog
Re: Mutánsvilág
« Válasz #160 Dátum: 2008. december 11. - 19:06:34 »
 :lol: :oh: Tudtam hogy jó ötletem támadt, de hogy még a képregényben is ez van... Ezekszerint ez Bendis-nek is eszébe jutott. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #161 Dátum: 2008. december 15. - 17:11:45 »
Az is lehet, hogy tőled lopta. Ahhoz nagyon ért. :hehe:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #162 Dátum: 2008. december 20. - 17:32:10 »
Elösször is sziasztok!

Aztán meg, alap, hogy megvettem, mint fiatalabb olvasó, aki még nem is hallott erről a sztoriról ( na jó ez nem igaz, csak nem olvasta...) és nem kellett csalódnom benne. A rajzoló jó a sztori érdekes, főleg a kialakitott mutáns utópia világ. Ironikus, hogy Vanda ember lett és nagyon örültem Sólyomszem szereplésének is. És ebben a világban érdekesen alakultak a hősök élete is. Pl. Peter vagy Fullánk mennyire másképp él. Remélema folytatása is hasonló színvonalú lesz.

:kingpin:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #163 Dátum: 2008. december 20. - 20:30:09 »
Elsősorban üdv a fórumon!  ;)
Köszi a véleményezést, örülök, hogy tetszik.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #164 Dátum: 2008. december 20. - 23:54:10 »
Az ilyet viszont öröm látni, amikor egy új olvasó (és az "Új" alatt jó tágan értelmezem) kapcsolódik be ezáltal a Marvel-világba. Innen aztán idővel szép út vezethet majd a többi műfajba is akár. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #165 Dátum: 2008. december 27. - 22:18:09 »
Nos, srácok, lassan érik a 2. kötet... elkezdtem fordítani. Rögtön az első fogós kérdés a kötet címe. Van két elképzelésem, de nem sziklaszilárdak - ha tudtok jobbat, átírom. Ötleteket várok. :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #166 Dátum: 2008. december 27. - 22:57:24 »
Nem ártana előtte tudni a te elképzelésedet a címet illetően, hogy mégis milyen irányba mozoghatunk.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #167 Dátum: 2008. december 27. - 23:09:47 »
vagy esetleg az eredeti történetcímeket is jó lenne tudni.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #168 Dátum: 2008. december 27. - 23:19:28 »
House Of Manci.  ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #169 Dátum: 2008. december 27. - 23:21:42 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #170 Dátum: 2008. december 27. - 23:50:58 »
Az enyémet nem mondom, hogy ne befolyásoljon. Eredeti címek nincsenek, mert nincs külön címe a részeknek, csak a Magnus-ház, de azt már ellőttük az elsőnél. Aki ismeri a folytatást, tudja, miről szól, annak ismeretében kéne SPOILERBEN persze elképzeléseket gyártani.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #171 Dátum: 2008. december 28. - 08:22:18 »
Trónfosztás. Bár nem tudom, hogy ez mennyire spoileres.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #172 Dátum: 2008. december 28. - 09:40:11 »
Szerintem legyen Mutánsvilág 2. ;D
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #173 Dátum: 2008. december 28. - 09:47:14 »
Bár én nem ismerem a folytatást, de Sepi ötlete tetszik. ;) Na jó, azt tudom, hogy mi lesz a végkifejlete a dolgonak... :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #174 Dátum: 2008. december 28. - 09:54:01 »
Nekem is Sepi ötlete tetszik, ne variljuk túl a dolgot, mert abba csak belezakkanunk. Bár nekem is van egy ötletem
Wanda wake up the Matrix has you!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #175 Dátum: 2008. december 28. - 12:51:25 »
"Hogyan kell elcseszni egy ígéretes történet végét.", esetleg "Hogyan szúrjunk ki az X-szerkesztőséggel, hogy jobban fogyjon a saját képregényünk"
Vagy ezek túl hosszúak? ;D De magyaríthatnád akár a Decimationt is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #176 Dátum: 2008. december 28. - 13:49:59 »
Én alapvetően arra találtam ki valamit, de nem egyszerű magyarítást, mert az nem mondana semmit addig, amíg el nem olvasod. A címnek pedig anélkül kell jelentenie valamit.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #177 Dátum: 2009. január 19. - 18:44:59 »
Na, elolvastam a Mutánsvilágot is. Erről szerencsére nem fogok túl sokat írni, mert bár egy nagyon szórakoztató képregény, nem ébresztett bennem komolyabb gondolatokat, mint mondjuk az Õrszem.

A sztori érdekes, bár már ismertem és sosem voltam elájulva tőle. Illetve a vége nem tetszik, ez az első pár rész még teljesen rendben van, biztosan sokan várják már a folytatást, hisz elég frappáns kérdést tett fel Roszomák a végén.
Egyébként ez a mutánsvilág ötlet egy alapból nagyon király ötlet, tetszik is, ahogy lépésről lépésre, szereplőről szereplőre, apró háttérbeli utalásokkal, a szereplők párbeszédeiből, tévéadásokból építi fel Bendis, hogy milyen is ez a világ, ügyesen meg van komponálva. Azt biztosan nem lehet mondani, hogy nem mutatnka belőle semmit, csak úgy lóg a levegőben. Azt viszont nem értem, még az elején, miért bénulhatott meg mindenki kivéve Pókembert? miért pont Pókember, már megint? Mert Rozsomáknál még érthető, hogy emlékszik a régi szép időkre, bele lehet magyarázni, hogy regenerált az agya, vagy hasonló... A szereplők új pozíciói is érdekesek, Káprázat mint tévéműsorvezető? Kézenfekvő, tényleg.
Egyébként az elején a hősök "tettrekészsége" elsőre meglepett, de jobban belegondolva teljesen jó, hogy kicsit keményebbre vették már a figurát, mert szegény Wanda esete tényleg patthelyzet. Ezt keretbe foglalva, a végén Emma reakciója tetszett, amikor megtudta az igazságot. Szinte valahogy éreztem a dühöt, jó szinkronban volt ott a szöveg, meg a rajz.
Azt viszont nem értem, hogy Sólyomszemék hogy a fenébe nem tudtak semmit Rozsomák képességéről, amikor még ők is mondják, hogy ő a Vörös Gárda sztárja? Meg egyébként is: hogy gondolták, hogy kiveszi a nyakából a nyomkövetőt? Csak úgy kitépi, vagy micsoda?
Egyébként figyeltétek Emma hupikék törpikés kulcstartóját? ;D

A rajzok szépek, carol nagyon dögösre sikeredett, főleg az elején, amikor a  kis farmerkabátkájában pózol. Ha ott lettem volna, biztos őt bámulta volna végig. Felicia is szép, de attól a csúnya fekete ruhától nem sokat láttunk még a vonalaiból! :drying:
A fordításra ismét nem lehet panasz, kaine-féle, jóféle. :) Két megjegyzés: a kiscsaj miért azt mondja, hogy "hol, mi? Mi vagyok?"...mi volt eredetiben is? Magneto és xavier párbeszéde az elején egyébként nagyon jóra sikeredett, ahogy a fordítása is.
Az újságlap magyarítása szintén nagyon szép, szóval grat Atinak is! ;) Minden egybevetve ez egy szép és szórakoztató képregény, gyönyörű minőségben. Most sem csalódik a Kingpinben az, aki próbát tesz vele. :kingpin:

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #178 Dátum: 2009. január 19. - 19:24:13 »
Az újságrészlet címlapjának retusáért tessék Petshopot dicsérni, a belső oldalakért pedig köszönöm szépen!  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #179 Dátum: 2009. január 19. - 19:39:00 »
aha, akkor azért volt Petshop is kiemelve a készítőknél. Na akkor köszönjük neki is. ;)