Az utóbbi időkben olvastam pár képregényt és megosztanám a véleményem róluk, ha szabad
. Hátha valaki kedvet kap hozzájuk.
Elkezdtem olvasgatni a "Klasszikusok képregényben" sorozatot. Remek ötlet kiadni ezeket a történeteket, amik igen jól és pörgősen vannak megvalósítva. Ám a megrajzolás az nem igazán jött be. A Sátán kutyájában több karakternek is ugyan olyan feje volt, ami alapvetően nem lenne gond, ha nem lenne minden fejtípus egyedinek és karakteresnek megrajzolva. Így viszont mintha ikrek lennének bizonyos személyek, ami eléggé zavaró tud lenni. Az Alice Csodaországban meg egyenesen bűn ronda.
Ám tudom ajánlani, mert szórakoztató kis sztorik.
Aztán elolvastam a Sötét erők 1-2-t, amiről inkább nem nyilatkoznék
.
Közben pedig a kezem közé akadt két gyöngyszem is. Az egyik a Zap című antológia, ami rövid, de annál ütősebb sztorikkal van tele. Ráadásul mindegyikben van valami váratlan fordulat, vagy alapból egy elmebetegség a szó legpozitívabb értelmében. A megrajzolás meg igen változatos és a történetekhez illeszkedik, csak egy a közös bennük, hogy mindegyik sztoriban igen magas színvonalú a rajz
.
Mindenkinek ajánlom, mert az egyik legnagyobb pozitív csalódás volt, ami képregényeknél ért. És ahogy láttam, eredetileg sorozatnak készült, csak sajnos abbamaradt
.
A másik meglepetés a "Testvérek" volt, amit csak azért nem olvastam korábban, mert azt hittem, hogy valami dráma és azokért nem vagyok annyira oda. Erre kiderült, hogy egy igen ütős pszicho-thriller. Zseniális és még a befejezés után is sokat lehet rajta filózni. Tetszett a klasszikus Tarantino filmeket idéző, időben ugrálós sztorimesélés is. Egyetlen gondom volt vele, hogy kissé rövid volt. Szívesen olvastam volna tovább
.
Jelenleg meg a Tarzan: A gyűlölet légióját olvasom, amiről még nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e
.