Ozzyt otthagytad? Bakker, egyike azon keveseknek, akit nagyon sajnálok, hogy kihagytam életemben.
Igen, egy Black Sabbat koncertet még jó lenne látni az életben, de ez már esélytelen...

Metallicára akkor sem mennék el, ha itt lenne a kerületben.
Én örülnék, mert az nekem is közel lenne.

Volt pár jó lemezük az elején, aztán a Fekete (5.) után azok is metallicások lettek, akik soha nem hallgattak metált előtte, ők pedig ráugrottak az újhullámra, és onnantól csak olyan zenét játszottak.
Én nyílván másképp állok ehhez a dologhoz, mert már akkor ismertem meg a Metallicát, amikor megvolt az éles váltás, így alapvetően megértem ezt, hogy sokan így gondolkoznak róluk, másfelől nekem ez a mentalitás mindig egy kicsit sántított.
Az egyik az, hogyha én kiadnék egy képregényt, amit azok is elolvasnak, akik soha nem olvastak képregényt előtte, az szerintem marha nagy siker, és nagyon elégedett lennék magammal. A másik az, hogy nyilván ha innentől nem követted őket nyomon, akkor nem ismered, a későbbi albumaikat, de amúgy nagyon nem ugyanazt játszották onnantól, ugyanúgy volt kísérletezgetés, új hangzás keresése, ami ugyanúgy kivágta a később csatlakozott rajongóknál is a biztosítékot (St. Anger album 10 évvel ezelőtt). Szerintem a megújulás minden régi nagy bandánál, sőt minden művésznél kell. Most is megy mindig ugyanez, valahányszor egy aktuális banda lép más irányokba is, tehát hidd el, ha a Metallicánál nem is voltam ott ekkor, így könnyen beszélek, most abszolút ugyanezt látom máshol. Ugyanúgy megy az ez nem ugyanaz az Evanescence, Korn, Muse stb. mint 10 éve, de bakker én se vagyok ugyanaz, mint 10 éve.

Nem kis részük volt abban, hogy a teljes metálzene meghalt vagy 10 évre, mert a sikerük miatt hirtelen minden heavy metal zenekar glam rockot kezdett el játszani (tisztelet a kivételnek, mint a Manowar, vagy a Grave Digger).
Ezt mondjuk már nem értem, miért lenne részük egy műfaj halálában.

A metál zene média és egyéb megítélésén tényleg sokat javított volna, ha még egy klasszikus értelembe vett metál banda eltűnt volna a süllyesztőben a többi akkori trash metal csapattal (Megadeth, Anthrax, Slayer). Amúgy meg a metal nem halt meg, csak átalakult, új irányzatokkal, mint a nu metal, vagy az industrial metal, és ezek akkor is teret hódítottak volna, ha a Metallica marad ott ahol.
A Metallica divatzenekar, ez tuti. De az, hogy valami sikeres, vagy képes megújulni, ez nálam nem negatívum. Az is biztos, hogy ha nem lenne kommersz, talán az egész metál zenét meg se ismertem volna. A Metallica nekem kapu volt erre a műfajra, nélküle Black Sabbatot sem hallgattam volna, és én is marhára tisztelem amúgy a Manowart a maga őszinteségével, a Black album nélkül jó eséllyel azt a csapatot sem ismerném. Szerintem sok ilyen fiatal metál rajongó van még, aki a kommersz bandákkal csatlakozott be, és ezeken keresztül fedezte fel a többi kevésbé elismert zenekart is.
Viszont tegnap olyan koncerten voltam, amit ez a veszély nagyon nem fenyeget, mert 97 óta tök ugyanazt tolják.

H.I.M.
Ennyi begerjedt csaj között sem ugráltam még mint most (pedig voltam már Paramore-on is

). Amúgy meglepő módon ők is letolták a 2 órás koncertet, pedig a Parkban még nem nagyon tapasztaltam ilyet, általában max másfél óra a jellemző.
Számomra ők még amolyan, csípem őket, mert megmaradt a tini korszakból banda, pont mint az Evanescence (pár éve őket is láthattam élőben). Amúgy jó volt, Villének azért még férfi szemmel is van kisugárzása ahogy hetykén dohányozva sörözgetve mintegy mellékesen lezavar egy koncertet, halál laza a csávó, pedig tuti, hogy mindez a műsor része. A basszerosuk Mikko Paananen meg egy akkora állat, hogy simán lehetne metál bandában is.