Nem is csak arról van szó hogy nincs új ötlet, hanem a Twilcsi óta a tinifilmekben van a nagy pénz...
Egyébként én nem vagyok reboot ellenes, van, amikor tényleg kell, inkább az a baj, hogy elszaladt velük a ló, és lassan fűt-fát rebootolnak. Nagyon régi filmeket, vagy esetleg egy nagyon gyengére sikerült korábbi filmet érdemes lehet rebootolni, de egy viszonylag fiatal sikertrilógia esetében már nem biztos hogy túl jó ötlet... Ráadásul így nehezebb dolguk van a készítőknek, mert az előző filmek magas lécét kell megugorni, ráadásul úgy, hogy muszáj majdnem mindenben szembemenniük a korábbi filmekkel, és kihangsúlyozni, hogy az övék teljesen más, nem csak rókabőr. Hiába akarják ezzel elkerülni az összehasonlítgatást, úgyse fogják megúszni. Filmek esetében nem működik az, ami a képregényben, hogy "ja, hát ez egy másik univerzum és kész".
Persze ettől még sikerülhet jól is a reboot, ha ügyesek a készítők, de nehéz dolguk van az biztos. Mindenesetre most már nagyon kiváncsi vagyok én is az új Pókira.