Jópofa és élvezhető film lett volna mondjuk 10 évvel ezelőtt. Így már csak nagyon gyenge utánzatnak tűnik, és ez igazából szintlépés volt a DC-Warner részéről.
Én nem értek egyet ezzel sem.
10 évvel ezelőtt is csak amiatt tűnt volna ki, mert összehozták volna benne elsőként a hősöket, de maga a "sztori" (volt olyan? azon kívül, hogy "Elpusztítom a világot, mert naggyon gonosz vagyok!"), és a kivitelezés, az egész akkor is béna, valahogy nem is állt össze igazán... mindent gyorsan, sietve letudtak, mintha még a játékidőn is azt akarták volna érzékeltetni, hogy le vannak maradva a Marveltől, sietni kell, nem érnek rá magyarázni, elidőzni semmivel.
Szóval filmként ez 10 éve se ért volna sokat. Csak az az exkluzivitása lett volna meg, hogy ők csinálták meg elsőként.
10 évvel ezelőtt már voltak X-Men filmek, meg Pókemberek, de 2008-as a Vasember is, amiben elég szépen kidolgozott karakterfejlődés volt ábrázolva.
A vicces és szomorú az egészben, hogy erre gond nélkül képesek is lettek volna, ha van eszük. Már a 90-es évek végén tervezték a Superman & Batman filmet Wolfgang Petersen rendezésében, aztán valamiért félrerakták, biztos azt gondolták, hogy túl drága, és nem néznék meg annyian.
Aztán jött a Marvel 10 évvel később, és kiénekelte a szájukból a sajtot. Most meg kapkodnak, próbálják menteni a dolgot. Meg is érdemlik, ami velük történik. Náluk teljesen tiszta volt a jogi helyzet is, a Warner megvette az egész DC-t, gondolom a Tim Burton-ös Batman filmeknél, mert nem akartak a jogokkal sz*rozni, egyszerűbb volt nekik megvenni az egészet. És nem kezdtek vele semmi egységes Univerzumot, pedig 20(!!!) évvel a Marvel előtt már elkezdhették volna.
Amúgy mekkora kaki lehetett Snyder verziója, ha Whedon is csak egy középszerű, nézhető, de totál felejthető filmmé tudta feljavítani?
Szerintem Snydernek egy nagy baja van: képtelen 3-4 órásnál rövidebb filmet készíteni, pedig azt szinte mindig meg kell vágni 2-2,5 órásra maximum. Telerakja lassításokkal, meg melankolikus zenékkel, mintha attól nagyobb mondanivalója lenne, vagy nem tudom.
Mondom ezt úgy, hogy a Watchmen film nekem elégé tetszett, annak a hangulatát eltalálta, és tudott hozzáadni is pár dolgot a képregényhez. Persze megvoltak a hibái is, de abszolút pozitív irányba billent a mérleg nálam.
Illetve azt már csak hallottam, hogy ő a filmekbe csomó olyan utalást rak, amiket egy adott képregény ismerete nélkül egyszerűen nem lehet megérteni, átélni. (pl. BvS - The Dark Knight Returns képregény)