Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1104549 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

coleman

• Bűnölő
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #11500 Dátum: 2018. április 15. - 16:36:52 »
Én is megnéztem. Teljesen oké film, csak minden téren nagyon felületesre vették a figurát. Nem is értem, mi tart rajta 140 percig :D

És a 7,9-es imdb pontszám azt jelenti, hogy az imdb értékelést újra kell értelmezni, mert mostanában kiugróan magasak a számok. Talán felhígult a közönség vagy ilyesmi.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11501 Dátum: 2018. Május 08. - 09:06:09 »
Nekem az majd ilyen itthoni kíváncsiság kielégítésnek jó lesz.
Viszont nagyon vártam az Annihilation, Expedíciót, Natalie Portmannel. Sajnos én csalodtam benne. Látta valaki?

Nagyon tetszett végig, bár lineárisan szép sorban csak meghalt mindenki, semmi csavar nem volt a dologban, de ez sem zavart volna, mert izgalmas volt, végig feszült és szép. Bár több ötletességet vártam volna a zónától. Jó tudom, ez nem a Stalker. De a végét én nem értem, mit jelentett... Hogy mit akartak az idegenek? Persze az ember nem érti miért van a zóna a Stalkerben sem és erre utal a Piknik az árok szélén cím is, de a könyv, a Stalker film, a Solaris és a Gömbb is, amik mind ezt a témát járják körül, rendelkeznek egy spirituális tanulsággal.

Az apró butaságokról nem is beszélve. Most eröltetik a csak nőket szerepeltető filmeket, mert gender kampány van és az Oceans11-et és a Szellemírtókat is meg kell csinálni nőkkel. El is mondják, gyorsan védekezésül, hogy "Nem nők! Tudódok"
Jól van, de azért erő, harci tudás lehet, hogy kellene, meg lőfegyverhasználat, ha már egy egység (férfi) katona otthagyta a fogát. Legalábbis kísérő formájában. Kezükbe adták a fegyvert és csodálkoztak, hogy egyikük tudja is használni... 😮
2: Nem tudják hány napja vannak bent??? A a karórájuk sem működött?
3: Ha mutálódnak az állatok, a medvének miért nincs bőr a pofáján? 😕
4: Portman akkor végül is miért nem mutálódott?
5: Mi a tanulság? "Megváltoztatott valamit. Mit? Nem tudom"... mondja Portman... Köszi...
6: Mi az a gesztus a végén, hogy felgyújt mindent a másolat?

Todd

• Pókfej
« Válasz #11502 Dátum: 2018. Május 10. - 21:03:27 »
Készül az új Predator film, de minek? :/

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11503 Dátum: 2018. Május 12. - 11:32:25 »
Hát hogy megvehesd az akciófigurát...  :lol:

balogh44

• Thanos
« Válasz #11504 Dátum: 2018. Május 12. - 23:34:37 »
Hogy támogassák a Szukits-t! :D

Max Steel: Hááát, lehetett volna jobb is.... :roll:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11505 Dátum: 2018. Május 16. - 07:29:52 »
Óóó jeee! :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11506 Dátum: 2018. Május 31. - 23:17:36 »
A Víz érintésének minden képkockája gyönyörű, a sztori üres semmitmondó, a film néhol állati bizarr: A szexuális részek, amikről nem szóltak az előzetesek :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #11507 Dátum: 2018. Június 01. - 08:41:41 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #11508 Dátum: 2018. Június 11. - 09:28:38 »
Tegnap megnéztem a Jurassic World új részét. Mivel már gyárilag arra számítottam, hogy kegyetlen rossz lesz, így nem ért csalódás, és nem is igazán szenvedtem rajta, viszont barátnőm nagyon szidta utolag.
Valami rejtélyes okból kifolyólag neki az előző még tetszett, amit nem teljesen értek, mert tök ugyanilyen rossz volt az is. :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11509 Dátum: 2018. Június 11. - 20:51:52 »
Nem értek egyet. Az tény, hogy valóban nem lett olyan jó, mint az előző volt, de szerintem attól még megállja a helyét annak ellenére, hogy hiányzott belőle az a kis plusz, amitől igazán jó egy film. De ezektől függetlenül nem volt rossz. A látvány jó volt, és az izgalmat is egész jól tudták adagolni benne.

Azt amúgy alapból nem értem, hogy mit vártak az emberek ettől a filmtől. Mert sok kritikában olvastam például azt, hogy nem volt logika a filmben és a fizikai törvényekre sem figyeltek oda. Oké, ez igaz, de most tök őszintén, egy ilyen témájú filmnél mégis mit várnak? A franchise-nak sose volt az az alapkoncepciója, hogy logika legyen benne. Hiszen, ha végig logikusan viselkedtek volna benne, akkor ezek az események soha sem történtek volna meg. Arról nem beszélve, hogy akkor maximum egy ismeretterjesztő filmet kaptunk volna, de az soha se lett volna világsiker. Mert ha már az első részben is logikusan viselkedtek volna, akkor a park soha sem készült volna el. Józan ésszel senki sem dobta volna ki a természetbe ezeket a lényeket. Ezt már egyébként görbe tükörként Jeff Goldblum karaktere is megjegyezte a filmben: "Nem is tudták mi az, de máris szabadalmaztatták, bedugták egy kis reklámszatyorba és most árulják. Eladó. Eladó." Szóval az egész arról szólt, hogy katasztrófahelyzetet hozzon létre az ember és a dinoszauruszok között. És katasztrófahelyzet másképp nem állhat elő, csak ha a logikát kizárjuk a legtöbb ponton. Ez végigkísérte az egész szériát, több-kevesebb sikerrel. Persze az látszott, hogy az első résznél még Spielberg munkája nem tette totál tönkre Michael Crichton zseniális írói munkáját. A Jurassic World a gyökerekig nyúlt vissza, és az első filmet gondolta tovább, egy már üzemelő parkkal és abba hozott létre egy katasztrófahelyzetet. Most a folytatás persze igyekezett újat mutatni, hogy ne feltétlenül a szigeten való dinók elöli rohangálásról szóljon a film. Legalábbis ne végig. Új helyzetbe és környezetbe helyezte őket, és szerintem ez nem volt rossz dolog. Persze az izgalom miatt a logikát itt is ki kellett zárni, de ahogy fentebb mondtam, enélkül csak max azt láthatnánk, hogy a dinók a ketrecekben vannak, vagy ott hagyják a szigeten elpusztulni őket és kész. Na de erre senki sem menne be a moziba. Akár tetszik, akár nem, a nézőknek nem ez kell, hanem izgalmat akarnak, és persze azt, hogy a dinók felzabálják az embereket. Ezt a célt maradéktalanul kiszolgálja a film. Nem hibátlan, ez tény, de olyan filmet nehéz találni. Ettől függetlenül ennek a résznek is voltak érdekes témái, bár kár, hogy jobban nem fejtették ki (az elején, hogy milyen jogok is illetik meg ezeket az állatokat, és még olyan morális kérdések, hogy vajon hagynunk kellene őket kipusztulni vagy nem). Valamint én óriási ziccernek tartottam azt, hogy kiderült a kiscsajról, hogy ő is klón, és sajnos ezt a ziccert kihagyták. Azért tényleg kár volt, bár megértem azt is, hogy a filmnek egy olyan szakaszában derült ez ki, amikor a feszültség már nem ezen volt, így oda már nem illett ennek a kifejtése.

Mindent összevetve én egy normális folytatásnak értékelem a filmet. Ez sem lett olyan, aminél a folytatás jobb mint az első rész, de az már, mint tudjuk, ritka mint a fehér holló. De szerintem egy ötös skálán egy négyes alát megérdemel. Közepesnél jobb volt mindenképp, de nem lett tökéletes.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11510 Dátum: 2018. Június 12. - 07:45:57 »
Oké, ez igaz, de most tök őszintén, egy ilyen témájú filmnél mégis mit várnak?
Gondolom, hogy ne legyen sz*r. ;)
Még mindig imádom ezt a "mit vártak" hozzáállást, amivel minden rossz/közepes filmet jól ki lehet mosdatni. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 12. - 08:05:49 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11511 Dátum: 2018. Június 12. - 08:28:47 »
Még mindig imádom ezt a "mit vártak" hozzáállást, amivel minden rossz/közepes filmet jól ki lehet mosdatni. :lol:
Én meg az ilyen frappáns válaszokat imádom, hogy "ne legyen sz*r".  :)

Ezért kérdeztem tök őszintén, hogy mégis mitől lett volna jó? Oké, hogy nem egy oscar-díjas alkotás, de soha sem ez volt a célja. A korábbi részek, még a legelső sem erről szólt. Ezért nem értem, hogy mit várnak egy ilyen típusú filmtől. Mert ez már kb olyan, mintha romantikus vagy megható drámai vonalat várnának egy Péntek 13 vagy Halloween filmtől, ami totál nem illik bele a film profiljába. A Jurassic World 2 esetében elmondható, hogy semmivel nem lett rosszabb, mint az előző filmek. Egyszerűen már csak a "hűha-faktor" hiányzik belőle, ami még a legelsőnél megvolt. Ezért próbálnak inkább más irányokba haladni vele, és újítani benne, de ez nem hiba, és még viszonylag érdekes alapgondolat is, amit belevittek.

Az, hogy most pénzlehúzás a franchise? Persze. De mintha a többi nem lenne az. Meg hát Hollywood mindig is így működött, ha valami nagy pénzt hozott, akkor igyekeztek ezt meglovagolni és folytatást csinálni neki.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11512 Dátum: 2018. Június 12. - 08:51:03 »
Alapvetően a kérdésed nem nekem szólt, mert én pontosan azt kaptam, amit vártam. Ha új ötletekre vágyom, akkor új filmeket nézek, nem egy 5. részt. ;)
Barátnőm csalódott, de ő nem egy hozzám hasonló önjelölt, sznob, filmesztéta, aki többre értékeli a kísérletezést, mint a jól bevált recepteket, csupán a gyermeki rajongással moziba beülő néző, hogy "jajj de jó, dínók".
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 12. - 11:12:39 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11513 Dátum: 2018. Június 12. - 14:31:03 »
Az elején még jaj de jó, dinók, aztán meg a sikítás, meg a menekülés!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11514 Dátum: 2018. Június 13. - 14:00:29 »
Én csak az előzetest láttam. Van ott az a rész, hogy a Rex le van kötözve a ketrecben. Na most hogy van az rögzítve, ha felébred el tudja szakítani a kötözést és szét tudja karmolni a falat...?

Todd

• Pókfej
« Válasz #11515 Dátum: 2018. Június 13. - 14:19:09 »
Hát ezen a filmen, sokszor fogod fogni a fejed. :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11516 Dátum: 2018. Június 13. - 16:59:13 »
Majd egyszer talán...;)
De a Solot megnéztem moziban. Eléggé untam... Éreztem mikor kellene átélni a nagy pillanatokat, de azok nem a történet dramaturgiájából adódtak, hanem nosztalgiával akarták elérni. Ha valakinek nem lett volna egyértelmű, annak segítettek ismerős dallamok beúsztatásával a a megfelelő pillanatot aláhúzva vele. Ha már ismerős dallam: a Birodalmi induló felhasználása, ráadásul rosszul, jó poén volt.
Csubi tényleg embereket eszik....? :o
Ja és az Darth Maul volt? Mert a kardja más volt. Hallottam, hogy felbukkan valaki, de reméltem, hogy Thrawn admirális lesz
Na meg akkor ez most nem egy szép kerek spin-off, mint a Zsivány Egyes. Ezt folytatni kellene. Vagy inkább nem kéne...
Szerk:
Egy világban, ahol minden jármű repül vagy siklik a föld fölött és nagy távolságok igazából csak bolygók között értelmezhetők: minek vonat??
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 13. - 21:19:16 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #11517 Dátum: 2018. Június 14. - 11:09:59 »
Csubi tényleg embereket eszik....? :o
Valószínű, az nekem pont tetszett. :D
Ja és az Darth Maul volt? Mert a kardja más volt.
Igen ő volt az, ez a Rebelsben használt kardja.
https://starwarsblog.starwars.com/wp-content/uploads/2017/03/maul-witwer-header-1536x864.jpg
Már eddig is rohadtul zavart ennek a karakternek a nyomatása mindenhová (mert ha a gyakorlatilag legdurvábban meghalt karakter is feltámadhat, akkor igazából mindenki, és innentől nincsen semminek semmi tétje), de még elfogadtam, hogy csak a másodvonalas dolgokban szerepel, de most a filmekbe is visszahozni, hát elég nagy baromság volt...

Egy világban, ahol minden jármű repül vagy siklik a föld fölött és nagy távolságok igazából csak bolygók között értelmezhetők: minek vonat??
Minek, minek, hát hogy lehessen űrwesternt csinálni. :D
Megjegyzem, a valóságban is vannak repülők, mégis használunk vonatot, szóval nekem ez a logika kicsit sánta. :D
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 14. - 11:11:54 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11518 Dátum: 2018. Június 14. - 17:52:04 »
Minek, minek, hát hogy lehessen űrwesternt csinálni. :D
Igen.
Megjegyzem, a valóságban is vannak repülők, mégis használunk vonatot, szóval nekem ez a logika kicsit sánta. :D
nem.

;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #11519 Dátum: 2018. Július 16. - 19:38:37 »
Hehe, nagy poén.  ;D
Uncharted-Natnan Fillion rajongók előnyben!  ;D

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=v5CZQpqF_74

Mondjuk nekem Stephen Lang mint Sully, nem igazán tetszik...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL