A nagy multik előtt teljesen más volt a mozi trend. Már akkor nagyon csodálkoztam, hogy Amerikában 12 dollár a mozijegy, míg nálunk 6 ft volt az első hat sorba, de talán 12 ft hátulra. Nem értettem hogy lehet ilyen drága eghy mozijegy.
Persze akkor még minden film minimum 3 év késéssel jött el csak hozzánk. A Csillagok háborúja 80-ban, a Birodalom 83-ban, épp, amikor kinn moziba került a Jedi.
Nem tudom, hogy ezért-e, de a filmek forgalmazási ideje 5 év volt. Vagyis addig maradhattak Magyarországon a mozikban. Legalább háromszor több mozi volt, mint most (beleértve a több termeseket is), ha nagyon akarjátok, egyszer felsorolom milyenek
, és csak néhány volt amolyan luxus mozi. A Corvin volt a legnagyobb (akkora vászna volt, hogy most ugyanazon a helyen 7 terem van, úgyhogy ott az első 6 sorból nem lehetett semmit látni), voltak erkély és páholy ülések- sokkal jobb volt páholyból, erkély közép első sorból nézni a filmeket! Rátámaszkodni a korlát falra, odatenni az üdítőt... az oldalpáholyokban sima székek voltak, általában 4 darab 1-1 ficakban, vagyis egy családnak épp jó, de mivel elég sötét volt ott, egyebekre is kiválóan alkalmas volt.
Nagy mozi volt még a Vörös Csillag (később Apolló), vagy a Szikra, ami a Skála Metró mellett van (volt), az Alfa, vagy az Uránia például. Ezek mind bemutató mozik voltak, azaz az új filmeket vitték oda mindig. Nagyon sok ismétlő mozi volt, ahova pedig (legtöbbször) csak olyan filmek kerültek, amiket már rég bemutattak. Előfordult, hogy a bemutatómozikból lekerült film egyből ment az ismétlőkbe, de nem volt ritka az sem, amikor egy-egy film teljesen lekerült műsorról, majd 1-2 év múlva visszahozták az ismétlő mozikba. Pontosan így történt az én filmemmel is: miután láttam 5-6-szor, eltűnt több, mint egy évre, és amikor visszahozták, eszembe jutott milyen jó is volt, és elmentem rá újra. Háromszor is egy hét alatt. Utána pedig beleszerettem.
Vettem a Pesti Műsort és mindig kinéztem hol adják legközelebb, mentem oda suli után. Budapest nagy részét ez a film miatt ismertem meg jól, ahogy a BKV járatokat is. Volt egy mozitérképem, ami mutatta melyik mozi merre van, én meg szépen felfedeztem a legeldugottabbakat is, hogy lássam megint a filmemet. Olyanokat, mint a Cinkota, Palota, hogy csak a városszélieket említsem.
Aztán néhány mozi megszűnt, majd jöttek a multiplexek, és lassan minden egyéb mozi megszűnt, vagy stúdió mozi lett belőle. Az árak az égben, de a minőség is javult. Bár a Corvin mozinak nagyon király volt a hangja is.