Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364497 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3760 Dátum: 2010. március 16. - 12:43:59 »
Na várj, akkor elmesélem én, mi volt az eredeti MK1 története:
Egy shaolin harcművészeti tornán közel ezer évvel ezelőtt felbukkant egy varázsló, aki az ellenfelei élete mellett a lelküket is elvette. Az évek során a varázsló lassan megölette a viadalnak otthont adó sziget összes szerzetesét, és átvette a házigazda szerepét. Majd, miután nem akart már tovább harcolni, szolgájává tett egy 2000 éves kínai félsárkányt, Gorót, aki onnantól fogva a Torna hivatalos bajnoka volt, és szállította neki a lelkeket.
Ugrás 1992-re. A Viadal aktuális meghívottjai közé kerül a régi házigazda shaolin rend aktuális bajnoka, Liu Kang, Raiden, a japán mennydörgésisten, egy kínai nindzsa, Sub-Zero (igen, úgy hívják meg), bekéredzkedik egy amerikai színész, Johnny Cage, hogy itt bizonyítsa a világ előtt, misztikus hatalommal bír; felbukkan a meghívottak között a Fekete Sárkány néven ismert amerikai bűnszervezet, akiktől Kano érkezik. Befut még egy ismeretlen lidérc, Scorpion (akit senki se tudja, mi a fenét keres ott, később derül ki, hogy ki akarja nyírni Sub-zerót), és nem sokkal a versenyzők érkezése után felbukkan egy kommandósalakulat, akiket Tsung őrei elfognak, és a vezetőjüknek, Sonya Blade hadnagynak felajánlják, hogy ha részt vesz a küzdelmekben, megkímélik az egysége életét. Eközben Liu Kang próbál felkészülni a Torna megnyerésére, Johnny Cage készülne, de leverik, mint vak a poharat - viszont a küzdelme kettős KO, így túléli - Kano Tsung palotáját kajtatja az állítólagos kincseskamra után, Sonya leveri Kanót, de kiderül, hogy az egységét rég kivégezték, Raiden meg azon gondolkozik, hogy ki kellene nyírni mindenkit a szigeten, és egész pofás küzdőtér lehetne a japán istenek számára.
A filmben ebből annyi maradt meg, hogy Sonya üldözi Kanót, és le is győzi, meg hogy Cage a kritikusai előtt akar bizonyítani. Nagy Kung Lao, a Külső Világ, Raiden segítő szerepe (sőt, jelleme), a nindzsák szolgasorsa, Goro eredete és motivációja, Tsung eredete, kinézete és motivációja, Sonya felbukkanása és szerepe, Cage szerepe és sorsa, Goro legyőzője, Liu Kang motivációja, mind teljesen más, sőt, eredetileg a sziget is csak egy-két napnyira van a parttól a Közép-Kínai-tengeren, nem volt semmi misztikus benne. Bár hozzáteszem, a film történetén Tobias is sokat dolgozott, aki jó esélyt látott arra, hogy teljesen átírhassák az első játék történetét, amit amúgy már eleve az MKII-nél elkezdett.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3761 Dátum: 2010. március 16. - 13:30:15 »
Mortal Kombat:
A filmek: Azon kevés történetek egyike, amelynek nagyon jót tett az átírás.  :hehe: A film is jó volt, sőt nekem a második rész is tetszett, főleg a bunyók, bár az animality hülyeség volt, csakúgy, mint a végén a párharc. Sokkal jobb lett volna, ha összegyűjtik az arcokat és úgy nyomják le Shao Kahn-t egy nagy csatajelenetben.
A játékok: A régi történetekre (MK 1-3) nem igazán emlékszem, a 4-ben Shinnok meg Quan Chi van, a Deadly Alliance, meg a Deception meg önmagáért beszél. :) A rengeteg behozható történetmorzsa, konquest meg mindenféle, azért ember legyen a talpán aki ekkora anyagból akar összehozni egy 1,5 órás filmet.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3762 Dátum: 2010. március 16. - 14:45:02 »
Na várj, akkor elmesélem én, mi volt az eredeti MK1 története:
Köszönöm a szemléletkiigazitást.
Amúgy azt mondom, hogy több út is vezet a jó adaptációhoz, csak jól átirni sokkal nehezebb valamit, mint szimplán filmre vinni.
Pl. nem vagyok biztos abban, hogy Zack Synder jó rendező, de szerintem baromi jól tud adaptálni.
Az MK 2-ről meg annyit, hogyha Uwe Boll készítene egy játékprogram filmet, és annak megtartaná az eredeti történetét, valószinüleg az is egy kalap sz*r lenne, szóval azért ilyen esetekben is el kéne érni egy bizonyos mércét.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 16. - 14:52:51 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3763 Dátum: 2010. március 16. - 15:05:08 »
Amikor megállt a föld
Könyörgöm, mondd, hogy az eredeti, nem a Reeves-féle bámuloküresfejjelakamerába...

Az eredetit nem láttam, az újra gondoltam. Tudom, hogy az a film senkinek sem tetszett, de nekem igen. És persze, hogy kifejezéstelen az arca, ha nincs személyisége és nem is célja, hogy azt higyjék, hogy van.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 16. - 15:24:39 írta VTomi »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3764 Dátum: 2010. március 16. - 15:10:38 »
Szép kis zanzásítás a MK szériáról. Részemről a 4-ig van meg a kép utána már teljes nihil. Mintha egy LiuKang KungLajos páros gameről hall.ottam volna de ennyi...
Amugy nekem van MK könyvem is.  8) De persze nem követi a játék történetét.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3765 Dátum: 2010. március 16. - 15:17:38 »
A Deadly Alliance és a Deception (gyengébben kedvéért 5-6) kimondottan jóra sikerült, érdekes új karakterekkel és pályákkal, történettel. A Mortal Kombat Shaolin Monks (azt hiszem ez a címe) nem követi a történetet, amolyan akciógame Liu és Kung főszereplésével. Mint anno a Sub-Zero és Jax féle játékok.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3766 Dátum: 2010. március 16. - 17:29:32 »
Szép kis zanzásítás a MK szériáról. Részemről a 4-ig van meg a kép utána már teljes nihil. Mintha egy LiuKang KungLajos páros gameről hall.ottam volna de ennyi...
Köhöm, köhöm...

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3767 Dátum: 2010. március 16. - 17:53:05 »
Jóvanna, mivel nagy fanja voltam a gamenek megígérem hogy elolvasom az echte összefoglalód is  8)

A könyvről hallottál ? Vagy meg is van ?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3768 Dátum: 2010. március 16. - 19:10:09 »
Hallottam róla, talán valahol meg is van .pdf-ben, de mivel még annyi köze sincs a játékhoz, mint a Baldur's Gate-regénynek (Scorpion, aki beleköltözik egy ember testébe...? Na neee...) így annyira nem erőltettem még az olvasását. Nekem az eredetitől erőteljes eltérésnek így is elég volt a képregénysorozat és a Shaolin Monks... :)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3769 Dátum: 2010. március 16. - 19:58:40 »
Volt MK sorozat is ha jól rémlik...  :headscratch: Na azt sose néztem... Vagy az a Shaolin Monks ?

venom75

• Pókfej
« Válasz #3770 Dátum: 2010. március 16. - 20:14:51 »
Mortal Kombat: Conquest 22rész élt meg.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3771 Dátum: 2010. március 17. - 10:48:28 »
Egy időben még néztem is, de amúgy elég gagyi volt.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3772 Dátum: 2010. március 17. - 10:55:48 »
Én is néztem anno azt a sorozatot. Nem volt rossz, a film előzményének szán(hat)ták a sorozatot, bár a lezárása elég érdekesre sikeredett. Mindenesetre a bunyók és a csajok jók voltak benne. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3773 Dátum: 2010. március 17. - 11:42:45 »
Elméletileg annak szánták, ahogy a rajzfilmet meg a második film folytatásának. Aztán egyik se működött tökéletesen. De próbálkozásnak szép volt legalább, hogy egy, összefonódó filmes univerzumot próbáltak meg létrehozni. Ennek ellenére a Conquestben (aminek a címe amúgy sértés az MK-franchise-ra) a csajok legalább tényleg jók voltak, ha más nagyon nem is.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3774 Dátum: 2010. március 17. - 11:50:03 »
Az egész TV sorozatból csak Sub-Zero felkészítése maradt meg nekem. Egy egész epizódot szenteltek csak annak, hogy bemutassák miképpen tesz szert a képességeire.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3775 Dátum: 2010. március 17. - 12:26:32 »
Dráma a Rocky? Az egy még talán-talán, de a többi?
Idézet
Pedig azok...
Az 1-3-at csak egyszer láttam, de a 4-et többször. Lássuk, mit értünk dráma alatt. Rockyt kihívja egy nagy orosz bajnok. Viccből országot cserélnek a felkészüléshez, így Billy Drago aka. Dolph Lundgren csúcsfelszerelésű konditeremben készül a meccsre, míg Rocky egy pajtában szénás zsákokkal. Jön a meccs, Rocky természetesen legyőzi Dragot. Mit hagytam ki? Akkor az összes hongkongi Kung-Fu film is dráma.
Idézet
Ben Stillert van, aki szereti? Két számjegyű intelligenciahányados felett? Komolyan?
De tényleg komolyan. Ilyen emberről még nem hallottam. Sőt, átlagban olyanról, akinek tetszett volna a színész. A filmjei néhol még igen, mert van, hogy jó gárdába hajítják be jó forgatókönyvvel, de maga a színész...
Elég sokan azonosítják a kettőt. Más szavakkal, annyira idegesíti őket BS, hogy akármilyen jó is egy filmje, nem vicces, mert irritálja őket a feje.  :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3776 Dátum: 2010. március 17. - 12:28:34 »
Én bírtam az Apádra ütök 1-2őt. Jó mondjuk ott van Deniro és Hoffman is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3777 Dátum: 2010. március 17. - 12:39:37 »
Az volt az első film, amit én is végig tudtam nézni tőle, de egyértelműen DeNiro miatt inkább. Azóta már konszolidáltabb lett a feje különben, mert a Kidobósban is tűrhető volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3778 Dátum: 2010. március 17. - 12:41:14 »
Pont a kidobós?? Dehát ez mekkora idiotizmus?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3779 Dátum: 2010. március 17. - 12:50:11 »
Tegnap láttam a Viharszigetet. Jó film volt, Leo kiválóan játszott, mint mindig, de kicsit csökkentett a film értékéből, hogy olyan 15 perc után rájöttem a végén levő nagy csattanóra.  :-
Ha nem láttad, ne olvass tovább.

Amikor bevitték az eltűnt nő cellájába, és ott megtalálta a papírt, hogy ki a 67. beteg, az volt az első benyomásom, hogy az lesz ő. Ezt a gyanút tökéletesen megerősítette, hogy épp előtte mondták, hogy olyan a beteg, hogy egyáltalán nem vesz tudomást arról, hogy diliházban van, úgy éli az életét, mintha otthon lenne a családjával. Ez fullra passzolt. Meg az is, hogy az orvos mondta, hogy teljesen új terápiával kísérleteznek. Ezután már így néztem tovább, és minden 10 percben megerősítette ezt valami. Szerintem túl sok ilyen "rejtett" nyomot ejtettek el a filmben, de ha valaki nem találta ki, annak érdekes lehet újranézésnél mindegyik.
Amikor a C szárnyba mentek, az őr félreállt azzal, hogy vannak betegek szabadon, de ne állják el az útját, mert képesek akár ölni is érte - majd szépen félreállt az útból. Kicsivel utána Leo majdnem megfojtott egy másik beteget, aki elállta az útját.
Amikor a társa, Chuck hozta a papírt, hogy megvan a 67. beteg helye, de Leo helyette a világítótoronyba akart menni, tök olyan volt, mint egy videójáték, ahol rossz sorrendben akarsz menni a pályán.  :D De ez is megerősítette, hogy Chuck is benne van. Plusz volt még néhány egészen biztos nyom, például tudtam, hogy a puska nem lehet megtöltve. Egyedül azt nem tudtam, hogy mennyien játszanak szerepet: csak néhányan, vagy mindenki beépített ember, mint abban a Jim Carrey-filmben. Az elején még azt hittem, hogy az eltűnt nő is ő maga, vagyis ezt hitetik el vele, hogy másról van szó.

Különben tök jó film volt, az álmok nagyon tetszettek benne, a női szerep se volt egydimenziós (Heather Ledger ex-felesége), a legvége pedig kifejezetten erős volt - nagyon szomorú.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 17. - 12:50:37
Pont a kidobós?? Dehát ez mekkora idiotizmus?
Vince Vaughn viszont nagy haverom.  :)