Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364131 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3860 Dátum: 2010. március 24. - 22:28:30 »
Mivel az az eredendő bűn. És ugye Jézus volt az egyetlen, aki nem bűnben fogant meg ezért is lehetett a megváltó.
:o Ezt te honnan veszed? A Bibliában tök más van. Az eredendő bűnnek semmi köze a szexhez...
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3861 Dátum: 2010. március 24. - 22:32:48 »
Szerintem a Biblia se fogalmazza meg ezt egyértelműen. Annyi a biztos csak vele kapcsolatban, hogy Ádáméktól ered. De lehet Isten szavának ellenszegülésétől nagy általánosságban a paradicsomból kiűzetésig bármi, és jó vallásos szövegként bele is lehet magyarázni bármit.
Közben megnéztem, fél kilométeres a wikis cikk is róla, felsorolnak vagy féltucat különböző értelmezést.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3862 Dátum: 2010. március 24. - 23:12:28 »
Vagyis egy bűn által képes új lelkeket a világra segíteni az ember. Oké. Csak egy kicsit ellentmondás  :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3863 Dátum: 2010. március 24. - 23:24:30 »
Nézd meg a wikis szócikket róla. A bűn itt nem azonos a vétekkel.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3864 Dátum: 2010. március 25. - 08:08:04 »
Mivel az az eredendő bűn. És ugye Jézus volt az egyetlen, aki nem bűnben fogant meg ezért is lehetett a megváltó.
Ez egy belemagyarázás, és tudtommal a katolikus egyház műve.
A Biblia sehol sem írja bűnnek a szexet, csak bizonyos keretek közé teszi. Vagyis a házasságtörés bűn, viszont a házasságon belüli szex abszolút nem bűn, és nem kéne hogy tabu legyen.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3865 Dátum: 2010. március 25. - 08:20:21 »
A Biblia sehol sem írja bűnnek a szexet
Hát mintha lett volna benne szó két városról is, Sodoma és... ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3866 Dátum: 2010. március 25. - 08:31:45 »
Látom, nem sokáig jutottál el az olvasásban. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3867 Dátum: 2010. március 25. - 08:42:28 »
Szodoma és Gomorra nem azért pusztultak el, mert állandóan orgiáztak benne, hanem a Biblia leggyakoribb és legfőbb bűne miatt: nem hajlongtak eleget a Nagyfiú előtt. Gyakorlatilag az összes isteni közbeavatkozás erre vezethető vissza: nem hódoltak be neki.
De a kereszténység a felebaráti szeretetre és megértésre tanít minket.
Amíg más keresztényekről van szó. Ha nem azok, akkor céllövőverseny van mozgó célpontokra. Ezt nevezik intelligens világszemléletnek. ;D

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3868 Dátum: 2010. március 25. - 08:44:17 »
De végigolvastam. :D A gyermeknemzést nem veszi bűnnek, de a mai értelemben vett szexet annak veszi. ;) Ne pazarolj stb stb... persze manapság a rengeteg irányzat, belemagyarázás és egyéb tengerében már könnyű elveszni.

A felebaráti szeretetes dologgal sajnos teljesen egyet kell értenem, de azért a szodomia fogalmát nem véletlenül nevezték el a bűnös városról (és nem, nem Sin city-re gondolok :)).
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 25. - 08:47:26 írta holloo »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3869 Dátum: 2010. március 25. - 08:52:32 »
A gyermeknemzést nem veszi bűnnek, de a mai értelemben vett szexet annak veszi. ;)
Hát ha a mai értelem alatt azt veszed, hogy fűvel-fával, akkor igen, de olyan, hogy csak gyereknemzés céljából közösülhetsz házastársaddal, olyan nincs a Bibliában.

A másik dolog pedig, hogy gyakori félreértelmezés az, hogy a Biblia a paráznaság szót sok esetben mint hűtlenség használja (akár Istenhez), és így nem feltétlenül a szexre vonatkozik.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3870 Dátum: 2010. március 25. - 09:17:20 »
A másik dolog pedig, hogy gyakori félreértelmezés az, hogy a Biblia a paráznaság szót sok esetben mint hűtlenség használja (akár Istenhez), és így nem feltétlenül a szexre vonatkozik.
Teljesen jogos, ezért is írtam én is az értelmezések függvénye dolgot.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3871 Dátum: 2010. március 25. - 11:21:46 »
Megnéztem a Bombák földjént.
A film első felében még úgy gondoltam, hogy ez simán elmenne egy Call of Duty filmnek is. Nem is igazán tetszett. Viszont a második fele meg már túl szárnyalta az elvárásaimat. Az igazán jó volt. Aztán jött az utolsó perc. :roll: Én nagyon nem így fejeznék be egy filmet. Szerintem a befejezés nem volt jó. Amúgy jó film, bár én már rájöttem, hogy nem igazán az én filmjeim a háborús műfajba tartozók.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3872 Dátum: 2010. március 25. - 22:35:16 »
Szodoma és Gomorra nem azért pusztultak el, mert állandóan orgiáztak benne, hanem a Biblia leggyakoribb és legfőbb bűne miatt: nem hajlongtak eleget a Nagyfiú előtt. Gyakorlatilag az összes isteni közbeavatkozás erre vezethető vissza: nem hódoltak be neki.
Ez engem is halálosan meglepett, amikor elolvastam a Biblia felfedezése című vaskos képregényköteteket. Az első négyből kiderült, hogy az ókori keresztények, vagy zsidók gyakorlatilag lemészároltak mindenkit, aki nem az ő egy istenükben hittek. Csak ezért, semmi másért.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3873 Dátum: 2010. március 25. - 22:39:42 »
Pont ezért vagyok egyházgyűlölő.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3874 Dátum: 2010. március 26. - 07:27:50 »
Amúgy ha belegondolunk a kereszténység a legerőszakosabb vallás. Gondoljunk csak bele például a keresztes háborúkba. Azok is olyanok voltak, mint az iszlámnál a dzsihád. Aki nem volt katolikus, azt meg kellett hódítani vagy le kellett fejezni azt kész. Kiemelkedik ezek közül a gyerekhadjárat. Ahol elküldtek a törökök ellen több száz, sőt több ezer kisgyereket. Ezt épp eszű ember fel sem tudja fogni. Ez egyfajta vallási fanatizmus. Abban a hitben voltak, hogy a lovagok, akik már megjártak néhány hadjáratot, bűnösök és Isten nem segíti őket. Ezért küldték a gyerekeket, mert az ő lelkük tiszta és Isten megsegíti őket és biztos legyőzik a törököket. A gyerekek fele az odaút alatt meghalt. A maradékot lemészárolták vagy fogságba vetették. Na @&#@. Most mi van? És ezután gondolom kitaláltak valami mentő dumát, hogy ez volt Isten akarata vagy ilyesmi. 

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3875 Dátum: 2010. március 26. - 07:58:54 »
vallási fanatizmus.
Csak ennyit emelnék ki, és ez nem is szorul magyarázatra. Mindig, mindenkor és mindenhol a vallási  fanatikusok keverik a kulimászt, legyen szó kereszténységről, iszlámról vagy bármilyen másik vallásról. Kivéve a shintoista vallást, ott nincsenek szélsőséges radikálisok. :)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3876 Dátum: 2010. március 26. - 08:39:00 »
Ha belegondolunk a történelem háborúinak a háromnegyede a vallás miatt robbant ki.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3877 Dátum: 2010. március 26. - 08:40:19 »
Ez nem igaz, csak erre fogták rá. A háborúk mindig a pénz miatt törtek ki, hiába magyaráztak bele ezt vagy azt utólag. A keresztes háborúknak is csak az volt a célja, hogy kirabolják a gazdag keletet.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3878 Dátum: 2010. március 26. - 08:58:21 »
Hát nagyon sok oka volt azért a keresztes háborúknak, mindenesetre az mai napig alapigazság, hogy a háborúk mögött mindig gazdasági érdekek állnak, akármi is legyen a kirobbantó ok.

venom75

• Pókfej
« Válasz #3879 Dátum: 2010. március 26. - 09:18:34 »
Nálunk falun nagy hagyománya van a kereszténység oktatásának így én is általános iskolásként részt vettem napi egy óra hitoktatásban, ami arra volt jó , hogy most felnőve rádöbbenjek mennyire álszentek az egyházi emberek. Nagyon nagy ellentmondások vannak a bibliában amit a papok sem tudnak megmagyarázni így amikor nekik szegezed a kérdéseidet azzal takaróznak , hogy azok csak tanítások vagyis tanulságos történetek. Akkor most mi is van ? A keresztes hadjáratokban több embert megöltek mint a világháborúkban mégis elfogadják a papok is. Az egyház nagyon sok pénzt fektet pedofil papok bírósági ügyeire , de sehol sem hallok papok bezárásáról emiatt.Nekem ez álszentség és képmutatás.