Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363841 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3880 Dátum: 2010. március 26. - 09:56:55 »
Azért amire már kezdtek eljutni, az túlmegy a nagyon durva álltalánosítás határán.
A Biblia soha nem az erőszakra tanított, és akárki akármilyen kersztény valláshoz tartozik, amennyiben annak a tanitásai szerint él, biztosan jó ember lesz belőle.
Félremagyarázni mindent félre lehet, ez tény, és mindenre hivatkozva lehet ocsmány dolgokat elkövetni, de ez inkább az emberi természet hibája, semmint a vallásé.
Mondom mindezt úgy, hogy én se vagyok oda a Katolikus egyházért, de azért lassan már odáig eljutni, hogy minden pap (sőt minden egyházi ember), egy álszent pedofil, az egy kicsit erős.
És igen, a Bibliában vannak ellentmondások, és mindenki tudja, miért, csak sokan félnek kimondani, több ezer éven át, több száz ember írta, hogy a fenébe ne lennének benne, ellentmondásos részek.
Nincsen bizonyosság, vagy tudományos magyarázat/bizonyíték arra, hogy Isten létezik (bármennyire is hangoztatják ezt egyesek különböző Bibliatanulmányokkal hadonászva), ezért hívják ezt hitnek. ;)
Holloo kimondta a kulcsszót: fanatizmus, ebből származnak a problémák, de nem a hitből/vallásból. Mert az szeretetre tanít, nem erőszakra.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3881 Dátum: 2010. március 26. - 10:28:22 »
Szerintem szét kell válsztani a hitet és avallást. Amikor a (nem vallási értelemben vett )hívők szervezetté tömörülnek, az már nem egészséges. Persze, hogy a háborúk pénzért robbantak, ki, dehát az egyház is egy gazdasági és politikai szervezet (Amerika is talált okot hogy háborúzzon, most is meg régen is: Védik a hazát meg a zászlót).  Olvasta valaki a Jézus videó c. könyvet? Felméreti egy iparmágnás az egyház vagyonát! Azért mert kíváncsi mennyit zsarolhat ki belőlük ha megtalálják a videót. Kiderül, hogy ők a világ legrégebbi és leggazdagabb szervezete. Az egész világon ott annak, központi helyeken vannak ingatlajaik, márhetetlen műkincsvagyonnal rendelkeznek, jár nekik az államtól pénz (vagyis az adódból, tehát még a krisnástól is) és nem kell adózniuk. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3882 Dátum: 2010. március 26. - 11:09:22 »
Mindig, mindenkor és mindenhol a vallási  fanatikusok keverik a kulimászt, legyen szó kereszténységről, iszlámról vagy bármilyen másik vallásról. Kivéve a shintoista vallást, ott nincsenek szélsőséges radikálisok. :)
Hiszed. Nézd meg az Akirát. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3883 Dátum: 2010. március 26. - 11:12:58 »
A fanatisták azok akik elhiszik azt, amit a nem hívő, vallási érdekvezetők beléjükprogramoznak?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3884 Dátum: 2010. március 26. - 11:17:17 »
Szerintem úgyis lehet valaki fanatikus, hogy nem mások programozzák belé a hülyeséget, míg sok igen elborult vallási vezető is valószinüleg szentül hiszi, hogy ő a jó ügy érdekében cselekszik, nem anyagi szándékból.
Emellett azt sem hiszem, hogy a vallást külön lehet választani a hittöl.
Sok olyan hívő van, aki vallásos, és sok olyan, aki nem (habár szerintem ezek csak amolyan akkor vagyok hívő, amikor kényelmes jellegű emberek), és ugyanígy lehet olyan vallásos ember is, aki nem hívő. Bonyolúlt dolog ez.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3885 Dátum: 2010. március 26. - 11:22:55 »
Valóban, az. Mindenkinak a maga dolga eldönteni magáról. De szerintem, nem szükséges a vallási szerveződés és a templom, meg a rituálék.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3886 Dátum: 2010. március 26. - 11:33:41 »
Miért, mi képregényesek miért szervezünk klubbot, összejöveteleket stb?
Az emberek keresik az azonos gondolkozásúak társaságát, mióta világ a világ, nem hiszem, hogy ebben bármi rosz is lenne.
A probléma a visszaélésekből, és a hatalom gyakorlásából származik.
Csak ügye sokan a keresztény vallást azonnal a katolikus egyházzal azonositják, ahol valóban csak beülsz kussban, végighalgatsz valami fennkölt izét, amiből egy szót se értesz, és zombiként lejátszhatod ezt heti egyszer.
Azért volt már egy Reformáció, mert mások is rájöttek, hogy ez így nem az igazi.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3887 Dátum: 2010. március 26. - 11:39:23 »
Azonos gondolkodáó emberekkel összejárni normális és kell is. De az nem ugyan az mint taglistát írni, tagdíjat szedni, nevesíteni, mert könnyen elmegy rossz irányba az egsész. Szerveződésről beszélek, nem találkozásról.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3888 Dátum: 2010. március 26. - 11:43:45 »
És azért a katolikus egyház sem olyan, mint a középkorban volt, hiszen a reformációra válaszul jött egy ellenreformáció, arra válaszul... ;)
Szerintem is az a gáz, ha egy egyház politikai/gazdasági hatalmat kap. Sajnos ez gyakran előfordul napjainkban is, pl. nem egy pap lesz képviselő, polgármester stb. csak azért mert a hívők rá szavaznak, még akkor is ha esetleg tök alkalmatlannak tartják még ők is a beosztásra...
A másik, az önszerveződés, öntevékenység, civil társadalmi élet kimondottan jó, tehát nem feltétlenül rossz dolog egyesületet vagy bármilyen civil szervezetet létrehozni (és persze igazad van VTomi, itt szinte minden a tagokon múlik).

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3889 Dátum: 2010. március 26. - 11:47:38 »
Szerintetek ez a téma nem haladta meg már túlságosan a topik eredeti témáját?  :nezze:  :smoff:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3890 Dátum: 2010. március 26. - 11:48:59 »
Szerintetek ez a téma nem haladta meg már túlságosan a topik eredeti témáját?  :nezze:  :smoff:

Mi csak a Legion-ról beszélgettünk  :nemtudom:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3891 Dátum: 2010. március 26. - 11:56:08 »
Ez már régóta nem arról szól.  ;) Úgyhogy a vallással kapcsolatos társalgást az offban folytassátok.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3892 Dátum: 2010. március 26. - 15:35:49 »
Ben, a Righteous Killben pedig kőkemény zsaru volt, Al Pacinoval, és migis lehúzták a filmet, szóval a szerepekről ennyit.
A Csillagpor meg nem volt szutyok. ;)

DeNiro-val az a baj, hogy a komikus szerepek iszonyatosan rosszul állnak neki. Egy vígjáték szerepet nem tudsz mondani (de én se) ami működött volna vele. Meg azért Vito Corleone és Travis Bickle megformálója ne legyen egy homokos kalóz.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3893 Dátum: 2010. március 26. - 15:45:44 »
DeNiro-val az a baj, hogy a komikus szerepek iszonyatosan rosszul állnak neki. Egy vígjáték szerepet nem tudsz mondani (de én se) ami működött volna vele.

Apádra ütök?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3894 Dátum: 2010. március 26. - 15:46:05 »
Jah, abban nagyon jó volt DeNiro.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #3895 Dátum: 2010. március 26. - 15:49:27 »
Ez egy belemagyarázás, és tudtommal a katolikus egyház műve.
Úgy olvastam, Kaotikus Egyház.  ;D

DeNiro-val az a baj, hogy a komikus szerepek iszonyatosan rosszul állnak neki. Egy vígjáték szerepet nem tudsz mondani (de én se) ami működött volna vele. Meg azért Vito Corleone és Travis Bickle megformálója ne legyen egy homokos kalóz.

Ezt most csak azért mondod mert egyébként az utóbbi 10 évben tényleg nem volt egy darab kiemelkedő szerepe sem, ha még mindíg az élmezőnyben lenne és úgy vállalta volna be a Csillagport akkor nem zavarna, persze akkor lehet be se vállalta volna de ezen kár filózni, szerintem igen kellemes karakter volt, jó-jó meleg kalóz, de attól még kurvajól adta. Vicces volt, és nem ordenáré, mint egy Apádra Ütökben, hanem inkább aranyos.  "Ugyan már kapitány, mindig is tudtuk hogy langyi!" :D
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 26. - 16:03:26 írta Pádi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3896 Dátum: 2010. március 26. - 15:59:52 »
DeNiro-val az a baj, hogy a komikus szerepek iszonyatosan rosszul állnak neki. Egy vígjáték szerepet nem tudsz mondani (de én se) ami működött volna vele.

Apádra ütök?

Hacsak eszembe jut a macskáját vécézni tanító egykori kihallgatótiszt említése, gyilkos hangulatom lesz.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3897 Dátum: 2010. március 26. - 16:02:07 »
Senki sem kényszeríti rá. Színész, és nem is olyan aki nem válogathat. Érthető, hogy nem szereted bizonyos szerepeit. Akkor azokat a filmjeit nézd amiket szeretsz.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3898 Dátum: 2010. március 26. - 16:07:42 »
Én imádom az Apádra ütöket. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3899 Dátum: 2010. március 26. - 16:11:56 »
Én imádom az Apádra ütöket. :D
én is, deniro vicces!

Apádra ütök?

Hacsak eszembe jut a macskáját vécézni tanító egykori kihallgatótiszt említése, gyilkos hangulatom lesz.

showtime?