Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1473551 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #6900 Dátum: 2009. július 16. - 15:41:34 »
Nekem egy haverom van, aki nagyon nyomja a BlueRay-t (habár ő is persze csak letölt), de ő vásznon nézi a filmjeit, projectorral, úgy azért már van különbség.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6901 Dátum: 2009. július 16. - 15:49:29 »
Pedig lehet látni a különbséget. Sokkal élesebb a kép. Van meg film dvd-ben és HD-ben is gépen, még a vaksi szemeimmel is látom a különbséget a huszonakárhányas 16:9-es monitoron.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6902 Dátum: 2009. július 16. - 15:56:27 »
Persze, mivel a DVD film gondolom be van tömörítve DVD-5-ös méretre, úgy persze, hogy veszít a minőségből.
Amúgy én úgy vagyok vele, hogy attól nem fog nőni a szememben egy film értéke, mert HD-ben olyan éles, hogy mondjuk egy robotnak minden csavarját rendesen látom. Nekem bőven jó pl az egy CD-s méretre betömörített divx is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6903 Dátum: 2009. július 16. - 17:38:11 »
Tömörítve nem hiszem, hogy lenne, vagy ha mégis, visszaviszem a boltba, hogy csókolom, átvágtak. Pont, hogy az 1080p-s volt tömörítve elvileg, mégis szebb volt a gyári dvd-nél.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6904 Dátum: 2009. július 16. - 17:59:43 »
Ja, azt hittem, hogy isoban van a gépeden.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6905 Dátum: 2009. július 16. - 18:15:02 »
Nem, dvd-t nem igazán szedek le feltörtet, mert az esetek többségében élvezhetetlenül pocsékak. Marha ritkán nézek filmet, de akkor már inkább megéri az az egy-két ezres, amibe kerültek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6906 Dátum: 2009. július 16. - 21:10:37 »
Idézet
z olyan meddő vita, mindenki tudja hogy ez lopás, tök mindegy, hogy wareznak hívjuk vagy nem.
Jaja.
Idézet
És szerintem nyugodtan maradhatunk a képregényes témánál, mert amikor valamelyik free torrent site-ról aznap megjelent képregényeket húzunk le, azzal gyakorlatilag a kiadó cég jövedelméből veszünk el.
Így igaz, és ebben az esetben még csak azt se mondhatja senki, hogy különben nem venné meg. Mert feltételezem, hogy ha nem tudnátok letölteni képregényeket, vagytok annyira fanok, hogy akkor vennétek néhányat. Legfeljebb nem annyit, mint amennyit most tudtok elolvasni.
Idézet
És drága, hogy a rákba lenne az.Erről mindig egy haverom jut eszembe, szájábaan cigi, havonta elpiál egy csomó pénzt, lábán 20 ezres csuka, és drágák neki a DVD filmek. Csak el kéne gondolkozni azon, hogy ki mire sajnálja a pénzt.
Tök igaz. Szerintem az csak önigazolás, hogy azért nem veszi meg, mert drága. Ahogy az is, hogy azért nem, mert külföldön olcsóbb. Én kijártam Bécsbe, amíg itthon nem lehetett eredeti képregényekhez jutni. Drága volt? Igen. De akkor is kimentem volna, ha közben le tudom tölteni őket, mert nem ugyanaz a kettő. Most meg már mindent meg lehet rendelni külföldről is.
Addig a pontig egyetértek a letöltéssel, hogy a mai dömpingben nehéz kiválasztani azt, amit igazán akar az ember. Töltsön le mindent, ami érdekli, de ami igazán tetszik neki, azt azért vegye is meg, úgy tisztességes.  ;)
Különben is, arra hivatkozni, hogy drága egy DVD megjelenéskor, miközben 1-2 év alatt általában lemegy az ára 990 ft-ra... itt jön elő az, hogy akinek annyira fontos, az fizesse ki az új árát, akinek a pénz fontosabb, az ne akarja megszerezni a megjelenéskor. Ez egyáltalán nem újkeletű dolog, évtizedek óta így van a könyvekkel is, vagy hogy a filmeknél maradjunk, amíg nem volt videó, a mozifilmek 3-5 év különbséggel érkeztek el ide Amerikából, ez volt. A mai "mindent akarok, azonnal" mentalitás nem annyira egészséges...
Ha valaki azért töltöget, mert "drága, annyit nem ér meg", az alig különbözik attól, aki bemegy egy boltba és lop magának egy tévét, mert drága. Más kérdés, ha tényleg nincs pénze valakinek, mert még suliba jár, vagy valami.  ;)
Idézet
Hm, ezt érdekes attól hallani azért, aki rendszeresen frissülő stripet vezet kiadói honlapján egy más szellemi tulajdonát képező karakter főszereplésével, a szintén jogvédett és más tulajdonában lévő figurák felhasználásával készített képregényekről már nem is beszélve...
Nem csak a netes viszonylatban, de ezt nevezik fanzine-nak. Akár ki is adhatnék egy ilyet hivatalosan, ha ráírom, hogy "nem hivatalos kiadvány". A saját szellemi termékemet bemutathatom, különösen, ha paródiáról van szó - ha nem teszek vele kárt a "termékben", vagyis nem keltem rossz hírét.
Mielőtt erre jössz egy ellenpéldával, az összes játékhoz készült guide nem hivatalos kiadvány, és a gyártócégek tudomásával léteznek.
Idézet
Nem értem a kérdést. Ha én találom ki, miért lenne másé? Pontosan azért az enyém, hogy a következő részt is én találjam ki.
Idézet
De ha mindenkié lenne, akkor más is kitalálhatna következő részeket, és van rá esély, hogy más jobban csinálná, ezzel a közösség pedig csak nyerhet.
Van rá esély, igen. De garancia nincs. Értem, hogy egy szoftver fejlesztésben ez jogos felvetés, de egy Pókembernél például nagyon nem. Példa: Stan Lee kitalálta a Pókembert, megjelent az első rész. Ezután valaki, akinek volt pénze kiadott volna saját Pókembereket, lehet, hogy két hónap múlva megszűnt volna, és utána már senki se vett volna többé olyat. Stan jogosan mondhatta volna, hogy neki nagy tervei voltak vele, őt ilelti a jog, hogy folytathassa.  ;) Más kérdés, ha befejezi. UTÁNA már lehetne szabad a jog, vagyis egy CÉGHEZ nem kéne "vissza"térnie, de az alkotót megilleti a jog. Szerintem.
Idézet
Mellesleg tényleg azt kéne elérni, hogy a kiadott lemezek, dvd-k stb árainak nagy része ne a szemét kiadók kezébe menjen, hanem valóban a készítőkhöz.
Ez szép lenne, de nincs így, sajnos. És ez senki hibája, csakis a vásárlóké, ezt még csak rá se lehet verni a terjesztőkre, a rendszerre, vagy bármire. Lásd, még a képregényrajongók, akiknek a szórakozása függ attól, hogy lesz-e folytatása a kedvencüknek, még ők se hajlandók közvetlenül a kiadótól megvenni a képregényt (tisztelet a kivételnek!  :spidey:). Hányszor olvastam olyat, hogy "nekem senki se szabja meg, hol veszem", "engem senki se kényszerítsen semmire", stb. Ez van, magyar mentalitás...
Idézet
A konkrét szett nem jelent meg, csak 1-es régióval. Innentől már lehet sejteni a dolgot.
Ez például egy teljesen érthető indok, amibe nagyon nem lehet belekötni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6907 Dátum: 2009. július 16. - 21:49:09 »
Idézet
Nem csak a netes viszonylatban, de ezt nevezik fanzine-nak. Akár ki is adhatnék egy ilyet hivatalosan, ha ráírom, hogy "nem hivatalos kiadvány".
Pont ez az, hogy akkor nem hivatalosan adod ki. A Pókfej magazin pontosan egy kiváló példa erre. Ha rajta lenne a logó, a Panini nyugodtan perelhetne, és joggal. Ha meg Pókembert írtál volna a címébe, akkor pláne (védett márkanév).
Idézet
Addig a pontig egyetértek a letöltéssel, hogy a mai dömpingben nehéz kiválasztani azt, amit igazán akar az ember. Töltsön le mindent, ami érdekli, de ami igazán tetszik neki, azt azért vegye is meg, úgy tisztességes. ;)
Sokan ezel sem értenek egyet, amit valahol talán meg lehet érteni, csak éppen hogy már sok éve már az alkotó neve sem jelent garanciát. Képregényből én kötetben megvenni érdemesnek eddig az olvasottaim kb. 0.1%-át tartottam érdemesnek, de azok szép aránnyal meg is vannak már szerencsére. De hogy más témába mondjak példát, hiába imádom Lőrincz L. László könyveit, és veszem is általában meg az újat, amint megjelenik, futottam már bele a kalandregényeiből is észvesztően rosszba... és bár a könyv még mindig az a téma, amit nehéz letölteni (pl. megvan az összes RE-regény pdf-ben, de képtelen vagyok olvasni, mert egyszerűen fizikailag kényelmetlen, és nem bírom), de zenék, filmek, képregények esetében is egyre inkább kezd az egész egy nagy zsákbamacska lenni, ha ismeretlenül adsz ki pénzt valamiért...
Idézet
A saját szellemi termékemet bemutathatom, különösen, ha paródiáról van szó
Ez viszont igaz, és ezért mondtam, hogy a Piramisfejet teljes lelki nyugalommal kiadhatod, ugyanis emlékeim szerint a japán jogvédelemben is felmentést élvez a szatirikus ábrázolás és/vagy a kritikai szempontok megfontolásával közzétett idézet/részlet (bizonyos arányig). Amúgy ez az a pont, ahol a legtöbben nem tudják, mit tegyenek, amire jó példa a youtube, ami szerzői jogot nem sértő tartalmakat is úgy töröl, mint a huzat (igaz, néha egyszerűen a pénz beszél, kutya ugat elv miatt).
Idézet
Mielőtt erre jössz egy ellenpéldával, az összes játékhoz készült guide nem hivatalos kiadvány, és a gyártócégek tudomásával léteznek.
Nem az összes. ;D A Nintendo például a maga idejében sok játékához adott ki maga strategy guide-okat.
Idézet
Stan Lee kitalálta a Pókembert, megjelent az első rész. Ezután valaki, akinek volt pénze kiadott volna saját Pókembereket, lehet, hogy két hónap múlva megszűnt volna, és utána már senki se vett volna többé olyat.
Ezt hogy érted? Pókembert nem adhatott volna ki, mert levédett márkanév volt, ráadásul a Marvelnél voltak a jogok, mert ők adták ki először (igen,a szerzői jog sokszor lóverseny, hogy ki jelenteti meg először). Hasonló karaktert talán lehetett volna, csak nem akkor, amikor a DC sorra perelte a cégeket még akkor is plagizálás gyanúja miatt - amúgy pont ezért különböztek anynira a korai Marvel-karakterek a DC-től, és a jogi huzavonák elrendezése után kezdték el gyakorlatilag módszeresen lemásolni a komplett DC-t.
Idézet
Ez például egy teljesen érthető indok, amibe nagyon nem lehet belekötni.
Lehetni mondjuk lehetne, és ennek ellenére is igenis ott van a terveim között a megszerzése az USA-ból, de bizonyos szempontból meg kicsit tényleg kényszerpálya.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6908 Dátum: 2009. július 16. - 22:07:42 »
Szerintem nem perelhetne a Panini érte, hisz a fanzin jellegű kiadványokhoz való jellemzőkkel bír. Nem színes, a képek messze vannak a képregények minőségétől, a benne levő "eszmefuttatás" pedig az én agyszüleményem. Olyan, mintha valaki kritikát írna Pókemberről, az is megjelenhet.
--
Tudom, hogy nem garancia senki neve, de erre született a mondás, hogy kockázat nélkül nincs üzlet.  ;)
--
A Stan Lee példát zozinak írtam, az ő felvetésére.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6909 Dátum: 2009. július 16. - 22:42:22 »
A címlap, Tomi, a címlap. (Nem)hivatalos kiadványon egy nemhivatalos rajz egy jogvédett termékről.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6910 Dátum: 2009. július 17. - 00:07:43 »
Mondjuk ebben tényleg nem vagyok biztos, még ha fanrajz, akkor se.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6911 Dátum: 2009. július 19. - 13:42:42 »
Idézet
Nem alter, és épp ez benne a jó. Elővették, leporolták, és digitálisan feljavították, ami kb. annyit jelent, hogy a felbontás most már dvd-minőségű, és kevertek kicsit a hangokon, hogy 5.1-hez közelebb álljon. Amúgy összesen annyi változott, hogy a Death&Rebirthből kivették a Rebirthöt, mivel az amúgy is az EoE első harmada volt. De azon kívül a teljes sorozat (a rendezői változatos epizódokkal), eredeti tv-s és EoE-s befejezéssel, meg mintha lenne kb. egy percnyi új anyag a Deathben. MIndez egy rakat dvd-n, egy csomagban... és csak Japánban és az USA-ban adták ki.
Jah, így világos. akkor ennek a kiadásnak sem sok értelme volt. Ez az Anno már tisztára olyan mint George Lucas. Ugyanazt minden 4-5 évente eladja újracsomagolva, egy picit változtatva rajta. Már a Rebirth is egy undorító marekting-húzás volt.

Idézet
Na hát ez az, én meg az 1.0-t nem tudom még illegálisan se beszerezni, pedig érdekelne, hogyan akarták a 24 epizódot 3 filmbe tömöríteni, de valahogy a sors azt akarja, hogy ne lássam a filmet, pedig szeretném.
4 film lesz, és csak az első 2 rész lesz az eddig megismert evangelion. Az egyik nagy rajongó ismerősömtől tudom, nem én jártam utána, mielőtt még forrást kérnél. :roll:
Az már korábban is úgy volt, hogy a 4. rész tök új lesz, de már a 2.0-ba amúgyis több részt kellett volna belezsúfolniuk, mint a you are (not) alone-ba, így meg szinte képtelenség lesz értelmesen megcsinálni. Meg lesz egy csomó újítás, Asuka más nevet kap, tiszti ranggal, új szereplő jön be új ev-ák jönnke be. állítólag olyan marhaságokat raktak bele, amivel egyértelműen bizonyította Anno a közönségnek, hogy nemcsak a sorozat végére ment el az esze teljesen, hanem azóta meg sem jött.
Ha azóta sincs meg a your are (not) alone, én tudok segíteni. :)
Idézet
Heh, az hagyján, de egyik befejezést sem tudták még azóta sem egységesen értelmezni. Még a tv-set sem, pedig az sokkal egyszerűbb az EoE-nél.
Jah...eléggé dühítő, hogy mindenki máshogy értelmezi. Szerintem maga anno sem tudja igazából, hogy mit akart, mert elég nagy zagyvaság lett már a szegény EoE.

"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6912 Dátum: 2009. július 19. - 14:33:03 »
Azért volt értelme, mert nézegettem a régi tv-s változatokat, eléggé ég és föld a különbség a grafikában, ami azért egy animációs filmnél elég fontos. Nem azt mondom, hogy HD-tűéles, de sokkal élvezetesebb volt így végignézni az egészet. Amúgy egyszerűen évfordulós volt, mint most a DB Kai (csak ott már lustultak, a remastered-et nagyították fel, és annyi).

Aszukát nem tudom, minek megváltoztatni, amikor pont az volt a lényege, hogy a feltűnési viszketegséges csitrinek tudtuk meg, mi húzódik a viselkedése hátterében (azért kíváncsi vagyok, milyen elme volt képes kitalálni azt a jelentet, amikor elmondja az anyjának, hogy felvették...). Az új Evákat meg a sorozatban is akarták, csak nem volt rá pénz még akkor. Az EoE-ben kiélték már az ilyen hajlamaikat (na meg ez a másik, hogy akkor azok most mi a fenék voltak amúgy pontosan, és honnan volt annyi Lándzsa? :headscratch:)
Idézet
Szerintem maga anno sem tudja igazából, hogy mit akart, mert elég nagy zagyvaság lett már a szegény EoE.
Inkább direkt lett szerintem ellentmondásos. Már ott elkezdte, hogy az emberek akkor Ádám vagy Lilith leszármazottai-e. De történetileg legalább választ adott egész sok kérdésre, amire az eredeti 25-26. részek már nem.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6913 Dátum: 2009. július 19. - 15:50:37 »
Idézet
Azért volt értelme, mert nézegettem a régi tv-s változatokat, eléggé ég és föld a különbség a grafikában, ami azért egy animációs filmnél elég fontos. Nem azt mondom, hogy HD-tűéles, de sokkal élvezetesebb volt így végignézni az egészet. Amúgy egyszerűen évfordulós volt, mint most a DB Kai (csak ott már lustultak, a remastered-et nagyították fel, és annyi).
még nem láttam, de a remastered verziók grafikája már addig is nagyon szép volt. Persze a nem hiszem, hogy ez a platinum kiadás felveheti a versenyt a you are (not) alone grafikájával.
Idézet
(azért kíváncsi vagyok, milyen elme volt képes kitalálni azt a jelentet, amikor elmondja az anyjának, hogy felvették...).
Mármint az akasztásos jelentere gondolsz? nekem hirtelen az ugrott be, hogy pont menne elmondnia, hogy felvették, amikor a anyuka felakasztotta magát.
Idézet
Az új Evákat meg a sorozatban is akarták, csak nem volt rá pénz még akkor. Az EoE-ben kiélték már az ilyen hajlamaikat (na meg ez a másik, hogy akkor azok most mi a fenék voltak amúgy pontosan, és honnan volt annyi Lándzsa? vakaró)
Végülis ez igaz, mert volt szó az eva series előtti minden nem látott eváról, csak nem mutattk őket. viszont lesz egy olyan eva is, amiről még szó sem volt és valami helyőrségi eva szerepet tölt be, a krajai helyett fúrók, meg pengék vannka és 4 db gördülős lába van.
Nem reklámozom a blogot, amire én is írkálok, de itt találsz róla infókat:
http://filmuniverzum.avpuniverzum.hu/?s=evangelion
(az elején még úgy volt, hogy csak a 4. rebuild lezs tök új, csak később nem került módosításra az információ).

Csak egy igazi Lándzsa volt, a többi már csak utánagyártott.

Idézet
Inkább direkt lett szerintem ellentmondásos. Már ott elkezdte, hogy az emberek akkor Ádám vagy Lilith leszármazottai-e. De történetileg legalább választ adott egész sok kérdésre, amire az eredeti 25-26. részek már nem.
Hát nemtom. Nekem nagyon úgy tűnt, hogy nagyon elszállt már Anno feje, aztán nem is tudta igazán mit csináljon, aztán összehozott valami olyat, amit a rajongók mindenhogy értelmezhetnek, de valójában semmi értelme nincs.
Az biztos, hogy sok dologra válaszolt, azóta is a EoE számít canonnak a sorozat szempontjából, de sok olyan dolgot is csinált, amire azóta sem kaptunk igazán magyarázatot.

Asuka karakterét igazából nem változtatják meg, csak a neve lesz más és rangot kap. Ettől sokkal súlyosabb gondok lesznek a 2.0-val.
idézek:
"Az a gond, hogy, összecsapott, érdektelen (Eva-05 cirka 4 percnyi szereplés után megpusztul, Mari meg csak azért szerepel benne, mert cool), felületes (elsősorban a karkterek szempontjából, és ez viszont már nagyon komoly probléma) és úgy általában olyan újítások vannak benne, hogy a hajam lerakom. Rei például bulit szervez a többi pilótának meg a Nerv dolgozóinak. Rei. Mint partyarc. :) Ráadásul az 1.0-ban semmiben sem különbözik a sorozat első 6 részében látott érzelemmentes babától. És ez csak a jéghegy csúcsa, lesz itt békésen vacsorázgató Shinji és Gendo, ki és bekapcsolható "Szuper Eva" gomb (hogy magától menjen át berzerkerbe amikor valami qrva nagy gáz van? ugyan már, lejárt lemez), Eva-01 ami lézerezik a szeméből, Eva-03-ba rakott Asuka átlátszó (for fuck's sake!) plugsuit-ban, meg amit akarsz..."

Szóval ha a rajongó ismerősöm infói nem csalnak, eléggé meredek dolgokat talált ki a rendező bácsi. :stupid:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6914 Dátum: 2009. július 19. - 17:08:27 »
A platinum gyakorlatilag a remastered, csak extrákkal, és egy dobozban. :)
És igen, tudom, hogy egy - vagyis pontosabban kettő - Lándzsa volt, csak azon gondolkoztam el, hogy ha a 24. részben az utolsó ANgyal fedte fel, mi valójában az AT-mező, akkor hogyan voltak képesek lemásolni a semlegesítésére szolgáló idegen fegyvert, ráadásul ekkora tömegben.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6915 Dátum: 2009. július 19. - 18:52:12 »
Maximum nekünk fedte fel, hogy mi az az AT mező, a NERD már korábban tudta, hogy mindenkinek van, illetve hogy működik. Különben rei sem létezhetett volna.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6916 Dátum: 2009. július 19. - 19:57:52 »
Legközelebb majd spoilerezzetek, srácok, mert én is hamarosan megnézem. ;)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6917 Dátum: 2009. július 19. - 21:05:09 »
Nem fogsz emlékezni rá, tesz róla a sorozat, és még ennyiből garantáltan nem fogod tudni megérteni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6918 Dátum: 2009. július 19. - 23:23:11 »
Hajjaj. Sokkal komplexebb a sorozat, mint egyelőre azt hiszed.  :)
Szerintem tetszeni fog. Azóta bepróbáltam a másik három híres animét, a Ghost in the Shellt, az Akirát, meg a Cowboy bebop-ot is, de egyikse fogott meg annyira, mint az Evangelion...kár, hogy ezért ez dühített fel a legjobban. :)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #6919 Dátum: 2009. július 20. - 07:59:53 »
És GitS és Cowboy Bebopból melyiket nézted meg? A filmeket vagy a sorozatokat?