Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337969 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1080 Dátum: 2010. január 22. - 16:53:20 »
Valami olyasmit mondott hogy könnyebb lesz videót nézni a tecsövön.  :)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1081 Dátum: 2010. január 22. - 17:47:52 »
Na igen, kb nekem is ennyi eset le belőle... :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1082 Dátum: 2010. január 22. - 21:38:38 »
Szóval számíthattok rá, hogy a processzorgyilkos Flash hamarosan végleg eltűnik (ideje már)
:ugral: Ez jó hír. Istenem, de rühellem a Flasheket, hogy rohadna meg aki kitalálta.  :roll:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1083 Dátum: 2010. január 23. - 13:38:20 »
Istenem, de rühellem a Flasheket
Flash Thompson?  :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1084 Dátum: 2010. január 23. - 14:00:18 »
Azt is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1085 Dátum: 2010. január 23. - 14:53:09 »
Akkor jövőre örülni fogsz, mert jól képen vágják egy labdával.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1086 Dátum: 2010. január 23. - 15:35:00 »
Van azért jó Flash is. Flash Gordon. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1087 Dátum: 2010. február 07. - 14:35:16 »
Szerintetek az mitől lehet, hogy a Firefox mostanában minden nap kiírja nekem a pure visual function cell hibaüzenetet és az egész összeomlik?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1088 Dátum: 2010. február 07. - 14:44:02 »
Kismillió dologtól akármelyik plugintől kezdve egy meghülyült .dll-file-ig. Futtasd végig ezt:
http://www.eusing.com/free_registry_cleaner/registry_cleaner.htm
Nyugi, tiszta a progi.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1089 Dátum: 2010. február 07. - 17:31:10 »
Köszi, azóta feljöttem Debbe, ez meg otthoni probléma volt. ajd hétvégén megnézem, aztán írok mi derült ki.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1090 Dátum: 2010. február 07. - 18:01:48 »
Pure virtual function call, és ez nem hiszem, hogy a böngésző hibája. Egy olyan függvényt akar meghívni a... valami, ami nincs megírva. Talán dll-gond.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1091 Dátum: 2010. február 20. - 18:08:35 »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1092 Dátum: 2010. február 20. - 21:45:38 »
Érdekes cikk, érdekes téma. Sokszor foglalkoztat ez, a saját környezetem miatt is. Tegnap is pl. nekem kellett megírnom édesanyám szakmai önéletrajzát, mert olyan szinten technikai analfabéta, hogy még a word-ot sem tudná előcsalni egy steril gépen sem, nemhogy az enyémen. MIndezt úgy, hogy jópár éve végzett valami informatikai tanfolyamot, ahol tanultak szövegszerkesztést - de régen volt az már. Édesapám a keresőt már tudja használni, de egy szöveget normálisan formázni már ő sem.
Vagy ilyen apróságok mennek rendszeresen az agyamra, hogy kapcsold már be és indítsd el nekem a dvd-t, allítsd be a digitális órát stb. Mert még mindig nem jöttek rá a közös metodikára: hour az óra, minute a perc. Lenyomod a gombot, amelyiket állítani akarod és + gomb, vagy - gomb. vagy valami hasonló, szinte mindenhol.
A telefon menürendszerek felépítése is mostanság már 90%-os analógiát mutat, mégis, eddig akárhányszor volt készülékcsere, mindig nekem kellett megmutatni rajta, mit hogy kell...hiába én is akkor láttam először mondjuk LG menürendszert, vagy ilyesmi.
Mindketten diplomás emberek, és ezt elfogultság nélkül mondom, egyikük sem buta, mert amikor logikai dolgokról van szó, többször találok bennük értelmes beszédpartnerre, mint sok más velem egykorúval.

Szóval, eme kis személyes tapasztalat megosztása azért kellett, hogy megalapozottnak tűnjön az a véleményem, hogy az idősebbek azért ilyen bénák a számítógéppel, mert nem is akarják megtanulni, hogyan kell használni őket. Mert mindig egyszerűbb azt mondani, hogy ó én ehhez nem értek bla-bla. Nyilván vannak kivételek, mondjuk 70 fölött sajnos már nagyon sok ember agyi tevékenysége nem olyan mint régen, de nagyon sok olyan 50 körüli emberkét láttam már, akikkel agyilag semmi baj nincs, aztán mégis úgy állnak a dologhoz, mintha a Heisenberg féle határozatlansági egyenletet kéne megérteniük. Sokan úgy tesznek, mintha a jelen kor technikai eszközei sokkal bonyolultabbak lennének, mint régen voltak, vagy legalábbis a korábbi korosztály alkalmatlan lenne ezek használatára...holott az 50-es években olyan bonyolult irányítási technikájú gépek működtek, amik sokkal kevésbé voltak felhasználóbarátabbak, mint egy böngésző, hogy a cikknél maradjunk.

Ezeket a "felzárkóztató" tanfolyamokat nagyon szép dolognak vélem, ugyanakkor sok ember esetében feleslegesnek is. (Persze minden tiszteletem azé, aki legalább veszi a fáradtságot és befizet egy ilyenre, nyitva a téma iránt - inkább az szúrja a szemem, hogy ebből az 2oktatók" pénzt keresnek) A korábbi emberek nem voltak butábbak, mint mi, s ha agyilag még nem kezdtek el "leépülni", akkor nem butábbak mint mi. Nyilván hosszabb időbe telne nekik megtanulni dolgokat autodidakta módon, mint a fiataloknak, mivel ők csak bekerültek ebbe a kultúrába, míg utóbbiak bele is születtek, de simán képesek rá szerintem, és attól idegesítőbb nincs, amikor a "nem értek én ezekhez a modern dolgokhoz" szöveggel el van hárítva, hogy miért nem nézett rá, keresett rá a neten x és y dologra. Nem hiszem el, hogy az olyan embereknek, akik még tényleg soha nem kapcsoltak be számítógépet, nem mozgatná meg a fantáziáját a legtöbb gépházon igencsak központi szerepet játszó power gomb. Ez lenne az első lépés. Kis otthoni segítséggel, meg lehetne tenni a többit is. Meg kellene tenni a többit is mindenkinek.

Mert elég nagy szégyen, hogy nálunk milyen kevés az idegen nyelvet legalább alapszinte beszélő, vagy a számítógépet legalább felhasználói szinten használó emberek száma, mondjuk Nyugat - Európához képest.
« Utoljára szerkesztve: 2010. február 20. - 21:48:17 írta pepo05 »

exactlee

• Közönséges bűnöző
  • Grizzly
  • *
« Válasz #1093 Dátum: 2010. február 20. - 22:08:11 »
Idézet
...inkább az szúrja a szemem, hogy ebből az "oktatók" pénzt keresnek...
Hát azt azért nem hiszem, hogy ebből gazdagodnának meg, az a 7*3500Ft legfeljebb a terembérlet/villanyszámla kifizetésére elegendő.
lásd pl. itt a legolcsóbb tanfolyam is 20000 Ft-nál kezdődik.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1094 Dátum: 2010. február 20. - 22:15:30 »
Star Wars a Windowsban!

Csak írjuk be a Start/Futtatásba, hogy „telnet towel.blinkenlights.nl” (idézőjelek nélkül) és máris nézhetjük a filmet. Igaz, az egész film ASCII karakterekből van összerakva, azonban nem maradt ki belőle semmi,

http://motivity.blogspot.com/2008/03/telnet-towelblinkenlightsnl.html

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1095 Dátum: 2010. február 20. - 22:33:44 »
Idézet
Hát azt azért nem hiszem, hogy ebből gazdagodnának meg, az a 7*3500Ft legfeljebb a terembérlet/villanyszámla kifizetésére elegendő.
lásd pl. itt a legolcsóbb tanfolyam is 20000 Ft-nál kezdődik.
Persze, de én nem is ezt mondtam. Nem is az összeggel, hanem az elvi kérdéssel van bajom. Hogy ilyenért képesek pénzt elkérni.

Összevont üzenet ideje: 2010. február 20. - 22:37:44
Vazze, és tényleg ott a Star Wars.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2010. február 20. - 22:37:44 írta pepo05 »

exactlee

• Közönséges bűnöző
  • Grizzly
  • *
« Válasz #1096 Dátum: 2010. február 20. - 22:43:01 »
Ja, tényleg ott van, csak nem a Windowsban, a telnet parancs egy távoli kiszolgálóhoz kapcsolódik, az küldi neked a cuccot.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1097 Dátum: 2010. február 20. - 22:45:23 »
A blinkenlights szerveren amúgy :tux: fut. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1098 Dátum: 2010. február 21. - 00:04:37 »
Idézet
Ja, tényleg ott van, csak nem a Windowsban, a telnet parancs egy távoli kiszolgálóhoz kapcsolódik, az küldi neked a cuccot.
A szemetek, micsoda parasztvakítás! :D Jól átbaszarintják vele a laikusokat, köztük engem. :D

Amúgy akkor ezek szerint ha nem lenne nethozzáférés az adott gépen, akkor nem nagyon működne a dolog.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1099 Dátum: 2010. február 21. - 01:09:02 »
Így van, akkor nem tudnál kapcsolódni a kiszolgálóhoz.