Szegény kyosok mindig ők a gonoszok.
Kicsit megvédem a kyot (és nemcsak azért mert én is ezt a sportot űzöm
). Sajnálom, hogy neked ilyen tapasztalataid vannak a kyosokkal kapcsolatban, de ettől függetlenül én még mindig vallom, hogy egy egyén vagy kisebb csoport miatt nem lehet általánosítani a többiekre. És ezek a kyosok nagyképűen leszólták a többi harcművészetet, akkor ez csak őket minősíti
Félreértesz, kihangsúlyoztam, hogy az AKKORI kyosok.

Ma már nekem sincs rossz tapasztalatom velük szemben, ma már "átvették" tőlük ezt a negatív példát előbb a thai boxosok, majd az utcai harcosok, majd egy csomóan mások - jelenleg épp a kigyúrt, kopaszok.

De akkoriban még az ökölvívás nem volt sehol, akik tudtak verekedni, azok karatésok voltak, és a kyo volt az, ahol több agresszivitást tanultak, mint bárhol máshol. Ma már messze nincs ez így, én is edzettem együtt kyosokkal, teljesen rendesek voltak.

De nem nagyképűen leszólták a többieket (hisz még alig volt többi), hanem kötekedtek. Valami olyasmi volt a mentalitásuk, hogy megtanították őket arra, hogy "a karatéka sohasem kezdeményez", úgyhogy nem kötöttek bele direkt senkibe, csak provokáltak.
És pont azért tetszik, mert reálisabb képet fest a főhősről, nem az a fajta velős mondandóval átitatott, ne szemetelj, mert megver a Seagal kaliberű valami. Hanem csak Seagal nekiindul, hogy elkapjon valakit, és közben kőkeményen átgázol mindenkin, meg szakadnak körülötte a végtagok.
Nem azzal volt a baj, hogy kemény, meg átgázol, az teljesen rendben van, hanem a hogyannal.