Szerző Téma: Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)  (Megtekintve 842687 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)
« Válasz #2380 Dátum: 2010. július 23. - 12:47:56 »
Akkor írjál bele folytatásos levelezési rovatot, és aki szappanoperát akar, akkor az is megkaphatja. ;)

Egyébként meg komolyrafordítva a szót, lehet, hogy nem ártana a Semicnek megpróbálni, mert eddig a "szappanoperás" füzetek mind becsődöltek, így lehet, hogy nagyobb igény lenne egy könnyedt, nem rétestésztaszinten nyújtott sztorira. A Garfield sem folytatásos, mégis talán az megy a legjobban a Semicnek.
« Utoljára szerkesztve: 2010. július 23. - 12:50:43 írta Sepi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2381 Dátum: 2010. július 23. - 12:51:33 »
Ha jól megnézed, a szuperhős képregények közül a szappanos ment a legtovább, és a nem olyan (Marvel Extra) szűnt meg a leghamarabb.  ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2382 Dátum: 2010. július 23. - 13:02:27 »
Ment, csak olyan eladásokkal, hogy csoda hogy nem szűnt meg már jóval hamarabb. Más időket élünk, a mi korosztályunknak még jó volt a szappanoperás, a mainak már nem annyira. A mai fiatalok már nem olyanok, hogy végigolvasnak egy több száz füzetből álló havonta megjelenő sztorit. Ők a rövidebb lefolyású dolgokat szeretik. És az már bebizonyosodott, hogy a mi korosztályunk kevés ahhoz, hogy eltartson egy hosszú ongoingot, mert azok közül, akik miatt még régen jól ment a Csodálatos Pókember, TF, X-Men, már csak nagyon kicsi százalékban olvasnak ma is képregényeket. Jó, ha 10% körül mozog a számuk. Ők azok akik a Kneten is nyavajognak, hogy minden képregény kaki. De azt azért reálisan kell nézni, hogy nem ők azok akik megveszik a havi szinten megjelenő képregényeket. Innen a fórumról is jó, ha lenne kb 10 ember, aki még veszi őket. Szóval ebből is látszik, hogy a régi idők statisztikáit, olvasói szokásait már nem lehet ráhúzni a mai helyzetre. Évről-évre hallani, hogy csoda, hogy megjelenik a Csodálatos Pókember, és akkor ezek után még azt mondjuk, hogy az ilyen szappanoperaszerű képregény megy a piacon? Ha menne, akkor nem ezt hallaná az ember, hogy az se biztos, hogy jövőre folytatódik. Ha a Garfield is folytatásos sztori lett volna, nem biztos, hogy megéli a 250 számot nálunk. De mivel minden szém teljesen, 100%-osan különálló, mindig megtalálja magának a vevőket. Szemléletet kell váltani, mert különben tényleg eltemetheti a Semic a szuperhős részlegét.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2383 Dátum: 2010. július 23. - 13:07:17 »
Van valami abban, amit mondasz, de mondjuk azt se feledd, hogy JMS írásai mennyire megdobták az eladásokat, márpedig ő kifejezetten ráfeküdt a sz.o. részre. Én úgy látom, hogy hébe-hóba nemigen vesznek képregényeket az emberek - nem sokan. Vagy gyűjtik őket, vagy nem. Aki gyűjti, az úgyis akarja minden részt (még a Garfieldet is), aki viszont csak időnként veszi, arra eladási szempontból nem lehet számítani, mert mondjuk minden 3 hónapból 2-n bukta lenne, egyen meg nem?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2384 Dátum: 2010. július 23. - 13:55:48 »
de mondjuk azt se feledd, hogy JMS írásai mennyire megdobták az eladásokat, márpedig ő kifejezetten ráfeküdt a sz.o. részre.
És hol dobta meg az eladásokat? Mert nálunk biztos nem. Ellenkező esetben nem szűnt volna meg a sorozat 27 szám után. Tehát nem feltétlenül a külföldi eladásokat kell nézni, mert ami odakint ment, az közel sem biztos, hogy nálunk is ugyanolyan jól fog menni. Pont ezzel esett pofára a Panini is. A legjobban a Rozsomákkal. Mert az egy dolog, hogy amerikában mennyire megdobta a v3 eladásait, de nálunk Romita rajzai annyira elrémisztett mindenkit, hogy 12 szám után húzhatták le a rolót.

Aki gyűjti, az úgyis akarja minden részt (még a Garfieldet is), aki viszont csak időnként veszi, arra eladási szempontból nem lehet számítani, mert mondjuk minden 3 hónapból 2-n bukta lenne, egyen meg nem?
A képregény, meg úgy nagy átlagban a könyvek és az irodalom mindig is egy ilyen műfaj volt. Ezen nem kell csodálkozni. Csak ahogy mondtam, azt kell nézni, hogy a jelenlegi magyar piacon mi az ami életképes lehet. És az bebizonyosodott, hogy a nagyon hosszú, végeláthatatlan ongoingok már nem olyanok, amik hosszútávon megmaradnak. Ellenkező esetben nem volna gond a Pókemberrel sem, és nem az lenne az egyetlen olyan cím a Semicnél sem. Régen, amikor tényleg ment még az ongoing nálunk is, amikor a szappanoperára volt kereslet, akkor nem csak egy sorozat ment a Semicnél (vagy még eleinte a Kandinál), mert mellé odakerült a Transformers, az X-Men, a Batman, a Superman, a Marvel Extra, és akkor még csak a két nagy amerikai kiadó termékeiről beszéltünk. És hiába nőtt fel már egy generáció a képregényeken nálunk is, még mindig igazából a fiatal korosztály az, ami a célközönség. Azért bármennyire is igyekszünk elhitetni magunkkal, nem mi vagyunk azok a korosztály ahonnan a legtöbb olvasó kerül ki. Párszáz felnőtt rajongó pedig édeskevés a megjelenések finanszírozására, ezt neked kell a legjobban tudni, hiszen te szó szerint érzed a bőrödön, hogy mennyire is mennek ezek a képregények. És ehhez mérten kell igazodni a kiadással is, a mai igényekhez kell igazítani, és ezért kellene próbát tenni a nem szappanoperás képregényekkel, vagy minikkel.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2385 Dátum: 2010. július 23. - 15:33:20 »
Lehet, hogy pont a Marvel Adventures Super-Heroes lenne a legjobb választás.

Tényleg ez tünik így a legjobb választásnak.
« Utoljára szerkesztve: 2010. július 23. - 21:02:37 írta Szilánkmentes »

venom75

• Pókfej
« Válasz #2386 Dátum: 2010. július 23. - 16:51:09 »
Az én véleményem is az , hogy olyan képregényt kellene piacra dobni amely nem egy karaktert , szereplőt lovagol meg hanem több szereplő sorakozik fel így van esély , hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt . Tehát én csapat párti vagyok és szerintem érdemes volna ebbe az irányba nyitni.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2387 Dátum: 2010. július 23. - 19:11:48 »
Nah most vettem a kezembe az új számot, és nagyon bejött!  :oh:
A rajzokat változatlanul imádom  ;) a panelek is nagyon-nagyon ütöttek ;)
És a lev. rovat  :roll: :oh:
Kicsit zavarosnak tűnt, de a közepe felé már letisztultak a szerepek bennem (melyik szín kihez tartozik).
Jó viccek voltak benne.
És köszönöm, hogy az én levélkém is bekerülhetett  ;)
Köszi Tomi :D ;)
Remélem ebben a pár maradék számban lesz még levelezés ;)
 :spidey: :iloveyou:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2388 Dátum: 2010. július 23. - 20:36:29 »
Bár ez a vita tök felesleges, hisz egyikünkön sem fog múlni a Semic további sorsa, de azért :D

És hol dobta meg az eladásokat? Mert nálunk biztos nem. Ellenkező esetben nem szűnt volna meg a sorozat 27 szám után.
Ez nem ennyire fekete-fehér...
Idézet
Tehát nem feltétlenül a külföldi eladásokat kell nézni, mert ami odakint ment, az közel sem biztos, hogy nálunk is ugyanolyan jól fog menni.
Ez kétségtelen.  ;) De azért némi támpontot mégis adhat.
Idézet
Pont ezzel esett pofára a Panini is. A legjobban a Rozsomákkal. Mert az egy dolog, hogy amerikában mennyire megdobta a v3 eladásait, de nálunk Romita rajzai annyira elrémisztett mindenkit, hogy 12 szám után húzhatták le a rolót.
Ezzel meg is adtad a választ a következő dologra.
Idézet
És az bebizonyosodott, hogy a nagyon hosszú, végeláthatatlan ongoingok már nem olyanok, amik hosszútávon megmaradnak. Ellenkező esetben nem volna gond a Pókemberrel sem, és nem az lenne az egyetlen olyan cím a Semicnél sem.
Erre. Ugyanis ez semmit sem jelent. Honnan tudod, hogy nem szintén a rajzok miatt van vele gond? Hisz köztudottan sokaknak nem tetszik a jelenlegi rajz - ahogy Jr. Romitáé sem. Ráadásul a sztorit is sokan szapulják - már akik egyáltalán adtak esélyt az Újvilág sorozatnak! Úgyhogy szerintem nincs bizonyítva, hogy egy ongoing sorozat nem lehet sikeres, csak éppen olyan kéne, aminek a rajza a gyerekek körében is népszerű. Erre például szintén jó választás lenne az Adventures.  ;)

Kani: a kövi számba befért volna egy újabb levelezés, de egyszerűen egyetlen egy levél sem volt hozzá.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2389 Dátum: 2010. július 23. - 21:03:38 »
Sssssss aaaa MA: Spider-Man?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2390 Dátum: 2010. július 23. - 21:45:57 »
a kövi számba befért volna egy újabb levelezés, de egyszerűen egyetlen egy levél sem volt hozzá.
Írnék én levelet, de egyszerűen feleslegesnek érzem, mert egyszerűen semmit nem lehet erről a sorozatról kérdezni. Másrészt mivel úgyis te válaszolsz rá, tök ugyanaz, ha itt a fórumon teszem fel, csak itt gyorsabban kapom meg a választ. Annyira meg nem vagyok magamutogató, hogy mindenáron lássam a nevemet a képregényben. Ömlengeni meg nem akarok a újságban, hogy milyen csuda jó, mert az meg nem igaz. Lehet, hogy sokan szintén ugyanígy vannak vele.

Atimen

• Tarantula
  • *
    • Csodálatos Pókember
« Válasz #2391 Dátum: 2010. július 24. - 10:02:22 »
Ez most nem kapcsolódik annyira ide, de nem tudjátok, hogy valaki folytatja -e az Ultimate Six fordítását  :headscratch: , a 4. részig le van fordítva, de a többit nem találom.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2392 Dátum: 2010. július 24. - 10:28:58 »
Kis reklám, de hétfőn néz fel a Gen-re.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Atimen

• Tarantula
  • *
    • Csodálatos Pókember
« Válasz #2393 Dátum: 2010. július 24. - 17:52:42 »
oké kösz! :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2394 Dátum: 2010. július 24. - 18:39:38 »
hétfőn néz fel a Gen-re.

Akkor tartjuk a Meztelen Hétfőt.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #2395 Dátum: 2010. július 24. - 20:25:37 »
Ez a levél ma érkezett Tomi bácsihoz.... Jó lenne, ha bekerülne az újságba  ;D.

"Kedves Pókember!

Én egy 5 éves kisfiú vagyok. Kedvenc képregényem a Pókember!!!
Nagyon szeretem ezt a képregényt. Viszont apukám az utóbbi időben nagyon mérges,
hogy mindig csak Pókember bácsi kalandjait kell olvasnia nekem.
Ezt szokta olykor-olykor mondogatni nekem:
"Háállkk lenni nagyon mérges!!! Mindig csak Pók-csótány kalandjait kell olvasnia neked!!!
Háállkkkk kalandjai izgalmasabbak!!! Hállkk hamarosan eltaposni és jól elverni Pókember...
Hálllkkk elmenni Magyarországra, Semic-főhadiszállásra, és ott is jól megverni mindenkit.
Lesz mindenki piros, zöld és szürke foltos!!! Hálllk akarja Hállk történeteit olvasni
fiának.....de azonnal...."

Pókember bácsi, mikor fogjátok már kiadni apukám kalandjait is???

Egy 5 éves kisfiú."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2396 Dátum: 2010. július 24. - 21:06:03 »
Ez be fog.  :D

kzoli

• Sakál
« Válasz #2397 Dátum: 2010. július 27. - 12:22:28 »
Helló!   Lenne 2 kérdésem:
1. Úgy hírlik,hogy az Ultimate Spiderman nem sokára befejeződik. Utána megszűnik a lap?- Amennyiben mégsem,akkor mi lesz benne?
2. Idén már nem lesz Hihetetlen Pókember. Jövőre lesz folytatása?  Szerintem évente az 1-2 könyvet sokan megvennék,ami ugye féléveket gyűjtene össze. Én egészen biztos venném.

A Bosszú Angyalai újabb könyvét már nagyon várom, és a Marvel Extra is egy nagyon jó kezdeményezés; régen is tetszett.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2398 Dátum: 2010. július 27. - 21:07:58 »
1. Úgy hírlik,hogy az Ultimate Spiderman nem sokára befejeződik. Utána megszűnik a lap?- Amennyiben mégsem,akkor mi lesz benne?
Erről egyelőre még senki sem tud semmit (talán csak Láng István). Amíg az se biztos, hogy nem ugyanez megy tovább benne, addig szerintem nem gondolkodnak alternatívákon.
Idézet
2. Idén már nem lesz Hihetetlen Pókember. Jövőre lesz folytatása?  Szerintem évente az 1-2 könyvet sokan megvennék,ami ugye féléveket gyűjtene össze. Én egészen biztos venném.
Jövőre lesz újra (Hihetetlen) Pókember. Nem lesz évente 2, mert sajnos annyi sem fogy el (sokan veszik, de az évi 2-höz nem elegen), így egyelőre évente 1 kötet lesz.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2399 Dátum: 2010. július 28. - 21:33:40 »
Ez a szimbiótás történet nekem már kicsit zavaros, egybe olvasva talán jobban összeállna. Zavaró ez a folyamatos ugrálás az időben. Amikor Pókember a Különítményt kereste fel, akkor egy szimpla épülethez ment. Nekik nem a Triskelion a főhadiszállásuk?
A Power-ben meg végre kicsit tisztázódtak a szálak, az utolsó oldal nem volt semmi. :D

D-TOX: apukád szerepelt ebben a számban, és a következőben is fog! ;D