Szerző Téma: Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)  (Megtekintve 842768 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
Re:Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)
« Válasz #4660 Dátum: 2013. március 21. - 17:46:03 »
A legelején simán kézzel írták be a bubikat, majd valahogy sikerült azt a kézírást digitálisan is használni.
Értem. :)

Haladtam a sztorival, megvolt az Ámokfutó is, meg a Boronás Jónásos rész is. Az Ámokfutós vicces volt, a másik, amikor Pete börtönbe kerül, már nem annyira. De továbbra is nagyszerű a sorozat.
SD. EJC.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4661 Dátum: 2013. március 21. - 19:44:22 »
Végül is a végén azt csinálták. Elvették az előfizetők pénzét.

Benne volt a levegőben a megszűnés lehetősége, plusz semmi valamire való kiadványuk nem maradt, amire érdemes lett volna előfizetni! Sajnos a Pókember két számát, amit még kihoztak, nagyon rossz minőségben tették meg.
A Star Wars-al pedig eljátszották amit a Szukits anno a Dark Horse képregényeivel, belekezdtek egy új sztoriba, és abba maradt, így annak újra kiadása bonyolult lenne, bár kétlem hogy valaha lesz még fő sodor béli Star Wars itthon.

Ray

• Grizzly
  • *
« Válasz #4662 Dátum: 2013. március 21. - 20:17:49 »
A legvégén a pókik már nagyon drágák voltak.(Ahhoz képest,hogy a minősége nem valami jó)
(de azért megvan a csodapók v2 27-90-ig :twisted:)
De azért nagyon érdekes,hogy az elején nem is volt olyan rossz a minőség és az ár is tűrhető volt.(legjobban a 79környékén romlott el,és ugye drágult is)

A csodapók v3 az meg nagyon nagyon rossz minőségű volt.
A régebbi számok nem gyűrődtek annyira mint az újak.
(Egyébként milyen papírból volt a végén?Sütőpapírból? :lol:)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #4663 Dátum: 2013. március 21. - 23:26:02 »
Végül is a végén azt csinálták. Elvették az előfizetők pénzét.

Benne volt a levegőben a megszűnés lehetősége, plusz semmi valamire való kiadványuk nem maradt, amire érdemes lett volna előfizetni! Sajnos a Pókember két számát, amit még kihoztak, nagyon rossz minőségben tették meg.
A Star Wars-al pedig eljátszották amit a Szukits anno a Dark Horse képregényeivel, belekezdtek egy új sztoriba, és abba maradt, így annak újra kiadása bonyolult lenne, bár kétlem hogy valaha lesz még fő sodor béli Star Wars itthon.

Nem nagyon értem miről beszélsz. Mikor meghirdették az előfizetést, még nem lehetett tudni a csődről. Legalábbis a földi halandók nem tudhatták, a  tűzhöz közel állók lehet, hogy tudtak róla. Ez úgy zajlott, hogy befizetted a zsugát, kaptál két számot több hónapos késéssel, majd ló***** a s***be.
A Semic behúzta a pénzt még a csőd előtt. Úgy átverte az előfizetőket a palánkon, ahogy azt kell.
Ez volt a lényege. Ezért írtam, hogy az a bizonyos nagypapa nem is tévedett akkorát....

De mindegy, az a lényeg hogy újra van pókunk és hogy itt más az emberek hozzáállása a kiadásokhoz, mint ott.
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 21. - 23:32:06 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4664 Dátum: 2013. március 22. - 08:39:19 »
Azért amikor az a bizonyos levél keltezett, akkor is teljesen más volt a Semic hozzáállása a kiadáshoz, később alakult át ilyenné. Egyébként a levélben, ha jól emlékszem, akkor a nagypapa az áremelés ellen tüntetett, de azt akkor is elmagyarázták neki, hogy sajnos minden évben mindennek felmegy az ára, így a képregénykiadásnak is.

Még emlékszem a '99-es Pókember megszűnésre, akkor teljesen korrekten járt el a Semic. Én előfizető voltam akkoriban, és a 2000-es évre is előfizettem, de ugye a 127-es szám után már nem jelent meg folytatás, de egy-két hónap múlva kaptam is egy levelet, amiben közölték, hogy sajnos megszűnt a lap és választhatok, hogy visszafizetik a pénzt vagy kérhetem helyette valamelyik másik lap előfizetését. Mivel akkoriban már semmi olyan nem volt a kínálatban ami érdekelt volna, a visszafizetést választottam, és vissza is kaptam a pénzem.
Ebből is látszik, hogy még akkoriban is teljesen máshogy álltak hozzá a kiadáshoz és a vásárlókhoz a kiadónál, csak később süllyedtek le. Nagyjából a Fekete Macskás különszámok és a Paninis versengés után. Akkor már a minőségben is könnyen észrevehető volt a romlás.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #4665 Dátum: 2013. március 22. - 08:42:34 »
Ebben 100 % -ig igazad van, mert akkor én is visszakaptam a pénzem. Sőt a Spawn és a Superman-Batman megszűnése után is. Csak tudod a rossz dolgok valahogy jobban megmaradnak az emberben...

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4666 Dátum: 2013. március 22. - 08:46:49 »
Ez is igaz, meg ezek a példák nem mentesítik a céget az alól, hogy a végén nem adták vissza a pénzt. Az valóban egy aljas lépés volt a tulajdonosoktól, és ez örökre beárnyékolja a képet a kiadóról, annak ellenére, hogy előtte viszont nagyon korrektek voltak évekig.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4667 Dátum: 2013. március 22. - 09:33:08 »
Idézet
Még emlékszem a '99-es Pókember megszűnésre, akkor teljesen korrekten járt el a Semic. Én előfizető voltam akkoriban, és a 2000-es évre is előfizettem, de ugye a 127-es szám után már nem jelent meg folytatás, de egy-két hónap múlva kaptam is egy levelet, amiben közölték, hogy sajnos megszűnt a lap és választhatok, hogy visszafizetik a pénzt vagy kérhetem helyette valamelyik másik lap előfizetését. Mivel akkoriban már semmi olyan nem volt a kínálatban ami érdekelt volna, a visszafizetést választottam, és vissza is kaptam a pénzem.
Ebből is látszik, hogy még akkoriban is teljesen máshogy álltak hozzá a kiadáshoz és a vásárlókhoz a kiadónál, csak később süllyedtek le. Nagyjából a Fekete Macskás különszámok és a Paninis versengés után. Akkor már a minőségben is könnyen észrevehető volt a romlás.
Hát, akkor a cég nem szűnt meg, csak a Pókember. Azzal nem tehették meg, hogy nem fizetnek, a csőddel meg igen.  ;)
Azért amikor az a bizonyos levél keltezett, akkor is teljesen más volt a Semic hozzáállása a kiadáshoz, később alakult át ilyenné. Egyébként a levélben, ha jól emlékszem, akkor a nagypapa az áremelés ellen tüntetett, de azt akkor is elmagyarázták neki, hogy sajnos minden évben mindennek felmegy az ára, így a képregénykiadásnak is.
Nos erre igazán jól emlékszem. Nem az áremelés volt a probléma, hanem a 32 oldal. A pénz csak indok volt, hogy ha már, akkor legyen 48 oldalas.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #4668 Dátum: 2013. március 22. - 13:25:17 »
Hát, akkor a cég nem szűnt meg, csak a Pókember. Azzal nem tehették meg, hogy nem fizetnek, a csőddel meg igen.  ;)

Csak mint kiderült, mikor ők behúzták a pénzt már tudták, hogy nem lesz jövője a cégnek. Ez az igazi aljas húzás. Meg az, hogy csődeljárás volt ellenük, de ezt nem közölték. Tehát tudatosan vertek át mindenkit. Ezt sajnos tényleg nem szépíti meg a múltbeli korrektség. Bár nem tudom mennyire nevezhető az korrektnek, hogy ha megszűnik egy lap, visszafizetik az árát. Szerintem ez teljesen magától értetődik. Ha nincs szolgáltatás, nincs fizetség sem. Ezért nem jár köszönet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4669 Dátum: 2013. március 22. - 14:20:44 »
Tényleg szemét húzás volt, de én mégsem gondolok rájuk haraggal. 20 évig szerettem őket, most egy dolog miatt nem fogom ezt semmissé tenni.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4670 Dátum: 2013. március 23. - 22:40:35 »
A CSP13-ban a második történet a Bulldózeres rész folytatása. Az a legjobb, hogy amikor a CSP-ben olvastam az elején, hogy mi történt Madame Neccel, valamiért elkezdtem keresni az előző számokban, hogy hiszen ez ismerős, olvastam, de nem találom a korábbi számokban. Aztán leesett, hogy a PPP-ben volt, megkerestem, és meg is találtam, és tényleg kár, hogy kimaradt akkor ennek a történetnek az eleje, de ellenben a második felét meg beletették.  :headscratch:
SD. EJC.

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #4671 Dátum: 2013. április 06. - 20:09:59 »
A CSPv2es sorozatból melyek a legritkább számok?

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #4672 Dátum: 2013. április 06. - 20:56:39 »
Az első és az első zöld manós sztori szerintem. 6,7,8 talán.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #4673 Dátum: 2013. április 06. - 21:53:42 »
Sztem meg a vége (Ultimátum), mert azt már kevesen vették a ratyi minőség miatt, így kevesebb is forog belőle. De az eleje is ritkább, valóban
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4674 Dátum: 2013. április 07. - 10:02:15 »
Igen, tapasztaltam is. Már rég meg szeretném venni az elejét, meg a végét, de nem sikerül... A végéből 87-88-89 hiányzik, az elejéből meg az 1,3,4,5,6. És a közepéből néhány szám.
SD. EJC.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4675 Dátum: 2013. június 11. - 17:02:03 »
Olvastam a Semices V1-ről, meg magáról a Semicről is. A kérdésem az, és meg is ijedtem, hogy látom, a későbbi számokban teljesen felborul rend, és innen-onnan össze-vissza lesznek közölve számok, hol az Amazingból, hol a Spectacularból, és később amikor a 300 utáni Amazing címeket közlik, már nem folytatásosan, hanem belekapkodva más címekből is raknak bele, sőt, még a régebbi Amazing címből is vesznek elő számokat.
A kérdésem, hogy akkor most oda a folytatásos történetszál? Mert azt hittem, hogy ez az egész füzet végig egy címből veszi a sztorikat, néha meg becsúszik egy másik cím is, de ennyi. De most, hogy láttam, mik kerülnek bele, kicsit megdőlt bennem a hit a sorozat iránt. Ugye követhetőek lesznek a későbbi CSp V1-es füzetek, ha megveszem majd őket?  Mert elég könnyű összezavarni, és ez pont nagyon jót fog tenni neki, ha majd ilyen részeknél tartok, hogy az egyikben a 295-öt olvasom, aztán meg a 211-et.

Amúgy mi volt ezzel a terve a Semicnek? Miért nem egyszerűen folytatásosan haladtak az Amazing címben?
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4676 Dátum: 2013. június 11. - 21:04:37 »
Mert amikor a nyolcadik füzet is megjelent, amit Meki rajzolt, rájöttek, hogy még két hónap és megszűnik miatta a Pókember, ezért váltottak inkább másik címre. Nem lesz zavaró, ne félj.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4677 Dátum: 2013. június 11. - 22:58:16 »
Azért akkoriban jobban össze voltak hangolva a címek, mint manapság, szóval nem kell félj! ;)

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4678 Dátum: 2013. június 12. - 08:18:23 »
Huh, akkor jó.  Arra azért kíváncsi vagyok, hogy hogy vezetik be a történetbe a 300-as pókok után a 100-as szám körüli füzeteket.
SD. EJC.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4679 Dátum: 2013. június 12. - 08:37:41 »
Sehogy.  ;)
Annak idején nekem fel sem tűnt az amiről beszéltek. Mivel a történetek eléggé önállóak voltak és nem voltak tele olyanokkal, hogy főbe lőnek főszereplőket, meg alkukat kötnek a sátánnal, így nagyon komoly változásokat nem kellett kibeszélni. Max azt, hogy MJ épp melyik szappanoperában szerepel.