Szerző Téma: Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)  (Megtekintve 846571 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)
« Válasz #4900 Dátum: 2015. november 30. - 15:47:34 »
Nem tudom, nekem a HC verzióm százszor jobban tetszik, mint a régi papíron mutató (és a magyarul kijött jobban mutat, mint az eredeti). Óriásit dob rajta.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4901 Dátum: 2015. november 30. - 18:12:17 »
Mert amúgy a kép élessége kontrasztja stb. ég és föld különbség. Szóval a régi "félfamentes" papírra nyomtatott füzetekhez képest tuti, hogy sokkal jobb a TPB (nekem is megvan mindkettő, vagyis a magyar füzetes, és egy tpb).
De szerintem nem tartozik a legjobban sikerült újraszínezések közé, de valószínűleg azért nem, mert még amikor készült, akkor ez a technika gyerekcipőben járt. Nem is értem, miért nem csinálták még újra. Na jó, belegondolva amúgy tény, hogy sokkal rosszabbúl is járhattunk volna.

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #4902 Dátum: 2015. december 01. - 12:22:49 »
Idézet
Nem én választhatom, hogy melyiket adom ki. Amelyiket a Marvel elérhetővé teszi.

Igen, tudom, és ezért volt a kiinduló kérdésem az, hogy
Idézet
eddigi tapasztalataidból kiindulva mit tippelsz: a 121-122. számok színezése olyan lesz, mint a Kravené, vagy olyan, mint a különszámoké?
:) Nem tudom, hogy a Kravenhez hasonlóan az is kapott-e már az eredetitől ennyire elrugaszkodott újraszínezést.

A másik kérdésemre a hirdetéssel kapcsolatban nem tudja valaki a választ? :)
Közben véletlenül belefutottam én magam: ASM #259.
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 01. - 13:03:51 írta Kókuszolaj »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4903 Dátum: 2015. december 01. - 16:05:50 »
Nem tudom, hogy a Kravenhez hasonlóan az is kapott-e már az eredetitől ennyire elrugaszkodott újraszínezést.
Nem kapott "elrugaszkodott" újraszínezést (eddig legalábbis), csupán olyan lesz, mint azok, amik utóbbi időben megjelentek a PPP-ben.

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #4904 Dátum: 2015. december 01. - 18:08:58 »
Na, az remek, köszi. :) Azok tényleg szebbek az eredetinél.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4905 Dátum: 2016. április 04. - 20:33:02 »
És igen, a Semic sajna nem kapta meg az Egyík szülő nyitóoldalát se anno....

:(

hidasip

• Gibbon
  • *
« Válasz #4906 Dátum: 2016. április 07. - 16:55:22 »
Sziasztok!

Ismertek olyat, akinek van magyar 1-es száma dedikálva Stan Lee-től, vagy úgy általában dedikált magyar száma? Itt a fórumon biztos van egy-két fan, akinek van:)

Facebookon jelentkezett egy arc, hogy ~200 dollárért tud dedikáltatni Stan Lee-vel (ebben posta, CGC-ztetés, minden benne). Nem kevés pénz, de nagyon nagyon régi vágyam egy Stan Lee dedikálás, és hát nem mai csirke az öreg, nem tudom, hogy sok alkalmunk lesz-e még erre, így elgondolkodtam rajta. Sokáig reménykedtem, hogy talán eljutok egyszer egy fesztiválra és ott, de arra már semmi esély.
Egyébként ti melyik magyar számot dedikáltatnátok az öreggel, ha nem számítana az ár? Inkább egy Lee-Romita különszámot?

üdv,

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4907 Dátum: 2016. április 07. - 17:58:50 »
Nem tudom, hogy a 200 dollár elég-e hozzá.
Szerintem senkinek sincs magyar Pókembere dedikáltatva vele. Ha már eljut valaki addig, nem egy eredetit tesz a keze alá?
Idézet
Egyébként ti melyik magyar számot dedikáltatnátok az öreggel, ha nem számítana az ár? Inkább egy Lee-Romita különszámot?
Hát persze.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #4908 Dátum: 2016. április 07. - 19:30:20 »
Én a Killing Joke-ot dedikáltatnám vele.  :hehe:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4909 Dátum: 2016. április 08. - 08:19:41 »
Facebookon jelentkezett egy arc, hogy ~200 dollárért tud dedikáltatni Stan Lee-vel (ebben posta, CGC-ztetés, minden benne). Nem kevés pénz, de nagyon nagyon régi vágyam egy Stan Lee dedikálás, és hát nem mai csirke az öreg, nem tudom, hogy sok alkalmunk lesz-e még erre, így elgondolkodtam rajta. Sokáig reménykedtem, hogy talán eljutok egyszer egy fesztiválra és ott, de arra már semmi esély.
Bocs, hogy belerondítok, de nagyon félő, hogy valami átverés lenne csak. Valaki rámásolja Stan Lee aláírását, aztán benyulja a lét.
This is a joke. A real practical Joke.

hidasip

• Gibbon
  • *
« Válasz #4910 Dátum: 2016. április 08. - 08:46:41 »
Nem hiszem. Ismerem a srácot, évek óta árul aláírt képregényeket. Ráadásul ha CGC-zik a képregényt, akkor ennél több biztosítékot nem kaphatsz, hogy tényleg az öreg írta alá. 125 dollár maga az aláírás, meg a kifele posta, 50 plusz a CGC, a vissza posta pedig attól függ, hányan küldünk képregényt, így jön ki a cirka 200. Normál esetben én is gondolnám, hogy lehúzás, de személyesen találkoztam már a sráccal évekkel korábban, illetve nagyon rég óta foglalkozik aláírt képregényekkel, van kint ismerőse úgy tudom, aki intézi neki ezeket. A képregényekről szabadon csoportban facebookon ti is tudtok neki írni, Tomi szerintem tagja, meg gondolom még sokan közületek.
Egyébként tényleg komoly dilemmában vagyok, hogy mit írassak alá. Mert bár egy eredeti képregény többet érne, de olyanokkal tele van az internet, bármikor lehetne venni ebayről, legalábbis amilyen opcióim nekem vannak, ASM700, új ASM1, Superior, stb. Ilyet kb ennyi pénzért bármikor lehet rendelni. Ahogy Tomi is mondta, magyar valószínűleg nincs senkinek, legalábbis nem sok lehet. Számomra eszmeileg több értéke lenne, valószínűleg egy CsP1-et fogok kiküldetni, mert azt még apám vette meg 89-ben, hogy ha majd a gyerekeket érdekli valamelyik képregény, legyen meg az első szám. Beletrafált.
Stílusosabb lenne egy Lee-Romitát küldeni, de az a füzet nekem nem jelent semmit, nem amiatt lettem rajongó.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4911 Dátum: 2016. április 08. - 09:08:28 »
Értem. Én biztos olyat íratnék alá vele, amit ő írt. De mondjuk az is szempont lenne, hogy legyen belőle legalább kettő, mert amit aláírt, azt utána tuti úgy elcsomagolnám, hogy kézzel ki ne lehessen nyitni többet.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4912 Dátum: 2016. április 08. - 14:15:02 »
Számomra egy aláírás akkor jelent valamit, ha nekem írta alá az illető. Ahogy Orákulummal aláírattam a fotóját, ott írta előttem, vagyis kifejezetten nekem. Nem ugyanaz, ha szó szerint veszel egy aláírást, amit az Ember (vagy akárki) futószalagon ír alá, azt se tudva, kinek megy. De lehet, hogy csak én gondolom így. Nyilván, ha egy magyar CSP-t íratnál vele alá, azzal a tiéd lenne a legkülönlegesebb, legértékesebb CSP az országban (világon).

hidasip

• Gibbon
  • *
« Válasz #4913 Dátum: 2016. április 08. - 14:49:21 »
Igazad van, de sajnos szinte biztos, hogy sohasem lesz lehetőségem személyesen találkozni Stan-el. Egyrészt nem is jön már Európába, de a kora miatt is egyre kevesebb erre az esély, még ha mondjuk pár éven belül el is utaznék Amerikába. Ilyen formán marad az, hogy nekem dedikál távolról egy füzetet, ami régóta az enyém, amiből megtanultam, ki az a pókember, és ami elindított a képregényrajongás rögös útján. Persze neki tök mindegy, kinek küldi, de hát hány millió olyan füzet lehet a világon, amit dedikált. És még mindig jobb ez, mint venni ebayről egyet, amihez aztán tényleg nincs semmi közöm.

Van pár különleges füzetem, köztük amerikaiak is, tegnap óta agyalok, melyik lenne a legjobb, a legméltóbb, esetleg a legértékesebb, de számomra azt hiszem a CsP1 ez a füzet. Azért még áttúrom a gyűjteményt, hátha meggondolom magam.
És ugyan az abban lévő sztorikat nem ő írta, mégis neki köszönhetjük Pókembert. Neked hála egyébként van egy Maleev által dedikált kingpin-es Fenegyerekem. Jól fog mutatni amellett a falon...

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #4914 Dátum: 2016. május 27. - 12:52:04 »

Ismeritek ezt az internetes mémet?
A Szemtől szemben c. filmben szerepelt ez a jelenet. A magyar változatban De Niro beszélgetőpartnerét, Tom Noonant egy szimpatikus, de elképesztően nevetséges és oda nem illő hangú pasas szinkronizálta. Nagyon sokáig ment a találgatás, hogy ki lehet az ,,izomlazító" hang gazdája; sokan úgy gondolták, az utcáról  hívtak be valakit.
Ki találja ki, hogy mi köze ennek a fórum témájához? :)
Nemrég kiderült, hogy a szinkronhang nem más, mint Szeredás András. Gondoltam, megosztom veletek, ugyanis ő Szeredás Lőrinc apja, akit a Semic - mint az Tomi Láng Istvánnal készített interjújában olvasható - eredetileg megbízott a Csodálatos Pókember fordításával, és aki ezt a munkát azonnal lepasszolta a fiának. A szinkronkészítők szerintem privát poénnak szánhatták a jelenetet, ugyanis Szeredás András eredetileg filmek szövegét fordítja (pl. meglepődve szereztem tudomást róla, hogy a Columbo legősibb részeinek is ő írta a magyar szövegét - azért volt újdonság, mert az iszdb.hu-n sorozatok adatait nem rögzítik).

Todd

• Pókfej
« Válasz #4915 Dátum: 2016. május 27. - 13:07:25 »
Hát ez is újra alátámasztja azt, hogy mikor nem színészek szinkronizálnak, annak általában nincs jó vége. :lol:

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #4916 Dátum: 2016. május 27. - 13:36:48 »
Halkabban, nehogy Kaine meghallja! :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #4917 Dátum: 2016. május 27. - 14:53:26 »
Bevallom, pont ő jutott eszembe, de ő maga is azt mondta, hogy az nem lett jó. :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4918 Dátum: 2016. május 27. - 16:59:02 »
Jaja, nem is vállaltam többet utána, pedig felajánlották. :) :)

Ez különben egy "érdekes adat" volt, köszi!

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4919 Dátum: 2016. május 27. - 18:16:57 »
Ha marad a tendencia és tovább fiatalítják Pókembert a filmekben, akkor lassan lehetsz a szinkronhangja.  ;D