Szerző Téma: Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)  (Megtekintve 842743 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)
« Válasz #4920 Dátum: 2016. május 27. - 23:05:04 »
 ;D ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #4921 Dátum: 2016. június 21. - 20:54:29 »
Gondoltam, az érdekesség kedvéért, és mert biztos vannak akik esetleg nem tudják, de a régi Semices Pókszériából, sokszor kimaradt a kezdőpanel, íme pár CSP. 4-8.:

Ez utóbbit, gondolom borítóhiány véget, egyszerűen átszerkesztették annak:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4922 Dátum: 2016. június 21. - 21:02:15 »
Szépek. :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4923 Dátum: 2016. június 21. - 22:10:40 »
Ezek a kihagyások eleinte főleg azért voltak, mert más külföldi kiadásokat vettünk át mi is, és egy az egyben úgy adtuk ki, ahogy ők. Ha ők kihagytak egy lapot, akkor mi is. Nem egyedi eset amúgy, a legtöbb európai kiadás hagyott ki oldalakat a képregényekből, ha másképp nem tudták kihozni oldalszámban.
Ez utóbbit, gondolom borítóhiány véget, egyszerűen átszerkesztették annak:
Nem hiány miatt csináltak abból borítót, hanem azért, mert tényleg iszonyat gáz volt az eredeti borítója. Sokkal jobban jártunk az első oldalból készült borítóval.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #4924 Dátum: 2016. június 21. - 22:12:18 »
Legalább egyes kimaradt oldalak hiánya a csp-nél nem tették a sztori egy részét zavaróssá, mint a klasszikus x-men-nél történt.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4925 Dátum: 2016. június 21. - 22:15:12 »
Ott valóban lehetett pislogni egyik másik esetnél.  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #4926 Dátum: 2016. június 21. - 22:25:04 »
Vissza térve a Semic borító készítésére, azért szerintem a nemtetszés nagy luxus volt anno, nem hiszem hogy ilyen megfontolás alapján lett végül az a borító. Úgy tudom akkoriban, szabadabban lehetett szerkesztgetni, több, ilyen-olyan reklám anyagból, más európai kiadvány borítójából, poszterekből borítókat.
Íme egy érdekes változat, a Csodálatos Pókember 42. számához:

És íme az eredeti:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4927 Dátum: 2016. június 21. - 22:33:13 »
Hidd el, akkoriban nem volt nagy luxus. Ma már az, de akkoriban nem volt az. Sok kiadó, például az angolok, saját borítót rajzoltak a képregényekhez. És nem hiszem, hogy alapból mi csináltuk a 9-es szám borítóját. Ahogy mondtam, eleinte egy az egyben vettük át (ha jól emlékszem) a svédektől az ottani kiadást. Szinte 99%, hogy a svédek csinálták azt a borítót, amit mi is átvettünk. És valószínű, hogy a 42-es szám borítójának esetében is ez a helyzet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4928 Dátum: 2016. június 21. - 23:48:15 »
Nem, a svédek egészen más kiadást nyomtak, de igaza van Sepinek: nem mi csináltuk, átvettük, csak éppen a hollandoktól. Az 1. oldalak azért maradtak ki, mert a 2 x 32 oldal = 64, míg az eredetiek 3 x 22 = 66, vagyis minden újságból 1 oldalt ki kellett hagyni. Jó esetben ez a bevezető oldal volt, ami folyamatos közlés esetén tényleg felesleges, mert csak emlékeztető, hogy mi volt az előző részben. De néha volt, hogy sztorioldal is kimaradt.
Legalább egyes kimaradt oldalak hiánya a csp-nél nem tették a sztori egy részét zavaróssá, mint a klasszikus x-men-nél történt.
Ott nagy ugrálások voltak a történetek között, nem volt egyszerű minden szálat vinni. Sok volt az elvarratlan, vagy akár érthetetlen is.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #4929 Dátum: 2016. június 25. - 20:02:26 »
balogh44!

Látod,ezért szeretlek én téged!  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #4930 Dátum: 2016. június 25. - 20:27:40 »
:D Köszi...
Közben azért eszembe jutott, mikor ezeket a füzeteket először lapozgattam, hogy milyen fura volt, hogy a rajzok a füzet felétől megváltoztak. És nem volt még akkoriban sokszor az alkotók neve se feltüntetve.
Három hiányzó oldal a CSP. 19-21. számaihoz:

« Utoljára szerkesztve: 2016. június 25. - 20:44:19 írta balogh44 »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4931 Dátum: 2016. június 25. - 22:05:40 »
Azért remélem nem fogod az összes hiányzó oldalt belinkelni ide. Hidd el, aki kíváncsi rá, az utána fog nézni.  ;)

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #4932 Dátum: 2016. június 25. - 23:28:40 »
Én örülök, hogy láthattam a hiányzó oldalakat. Köszönöm!
Nosztalgia faktor 1000%! :)
Magamtól nem kerestem volna rá....

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4933 Dátum: 2016. június 25. - 23:47:19 »
Nem arról van szó, hogy én nem nézem szívesen ezeket az oldalakat, hiszen én is ezeken a sztorikon nőttem fel.  ;) De feleslegesnek érzem mindet belinkelni ide, hiszen ahhoz túl sok kimaradt oldal van, hogy ezzel rakjuk tele a fórumot, elvégre ez nem a facebook. Aki ha tényleg kíváncsi ezekre a kimaradt oldalakra, az simán utána tud keresni.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #4934 Dátum: 2016. június 26. - 00:11:39 »
Legfeljebb fontosabb kimaradt történeteknek nézek utána, nem hiányzó oldalaknak Póki esetében. Vészmanó színre lépéséig az átívelések legfeljebb említés szintjén voltak jelen, amelyeket a PPP tökéletesen kiegészített végül szépen.  :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4935 Dátum: 2016. június 26. - 18:30:24 »
Valóban nem lenne szerencsés minden hiányzó oldalt belinkelni, de azért nem kis meló utánanézni az ilyesminek. Ezért ha valaki összegyűjti és megosztja őket egy weblapon, vagy akárhol, akkor annak a linkjére szerintem sokan kíváncsiak lennének :).

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4936 Dátum: 2016. június 26. - 18:55:55 »
Meg akkor már úgy lenne értelme közzé tenni őket, hogy rendesen honosítani a szövegeket benne. Mert oké, hogy látjuk milyen volt a rajza, sok rajongó nem feltétlenül biztos, hogy tud annyira angolul, hogy értse is, ami oda van írva.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4937 Dátum: 2016. június 27. - 07:40:50 »
igaz, az is hasznos lenne :).

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #4938 Dátum: 2016. július 15. - 11:54:16 »
A Kraven új kiadása kapcsán megpróbáltam összeszedni, hogy a Kingpinnél eddig mi jelent meg abból, amit korábban a Semic is kiadott.

- A CsP 1. számából a második sztori teljes egészében megjelent a Hihetetlen Pókember 2014/1. különszámában.
- A PPP 16. borítója korábban megjelent a Semicnél poszterként (melyik számban is volt ez a poszter?).
- A CsP 100. számából 2 oldal (Venom szökése, ASM 245) megjelent a PPP 20. számában (a 3. oldal viszont nem, mert az az ASM 259 része).
- A PPP 25. borítója a CsP 106. környékén hátsó borító volt.

Kifelejtettem valamit? (Amikor szkennelt formában direkt idézet jelent meg a CsP-ből a PPP-ben, valamilyen dokumentáció részeként, azt most nem számítottam bele.)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4939 Dátum: 2016. július 15. - 22:24:42 »
Ha ennyire úgy nézzük, hogy anno egy oldal megjelent valamelyik történetből a Semic idején, akkor akár a PPP 25-ös számának a Venomos borítóját is beszámolhatjuk, aminek a sztorija a PPP 26-ban jelent meg. Azokból több képkocka és oldal is jelent meg a CSP-ben. De akár a 248-at is bele vehetjük, mert abból a füzetből anno a második sztori jelent meg, most a PPP-ben meg az első.

Én viszont inkább csak a valódi újra kiadásokat venném figyelembe, úgy mint most a Kraven történetek, és a CSP 1-ből a Rakéta Robis sztori. Az egy-két oldalakat én nem számolnám bele.