Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 428827 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Hihetetlen Pókember
« Válasz #1480 Dátum: 2010. május 22. - 23:46:43 »
Pontosan, már csak azért is, mert egységcsomagolásban van, darabra át se vennék a terjesztők. Nem nézhetek meg minden darabot egyesével. Egy próbacsomagot mindig felbontok, de ez minden.
Ha börzére elhozod, kicserélem neked.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1481 Dátum: 2010. május 23. - 00:44:19 »
Idézet
Ilyet egyetlen kiadó vagy nyomda se fog csinálni. Sőt, semmilyen tömegtermeléssel előállított termék gyártója és forgalmazója nem fog csinálni. Egy gazdasági menedzser az ötletet is körberöhögné.
Nem is mondtam, hogy meg is csinálják. Elég durva is lenne, ha minden példányt egyenként leellenőriznének, még egy ilyen számban készülő könyvnél is. Ettől függetlenül nem a vásárlót terheli a felelősség egy hibás példány megvétele miatt.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1482 Dátum: 2010. június 10. - 17:33:00 »
Itt ülnek mellettem a HiPók füzetek és az a gondolat üt meg, hogy...

mekkora zsír címnév az, hogy A Hihetetlen Pókember! És már az is, hogy milyen szép volt és jó, szószerint, hogy 2 párhuzamos Pók cím volt forgalomban M.o.-n. És milyen kár, hogy megszünt... :(

A kérdésem meg az, lenne, hogy: Kaine, te is letettél a Hihetetlen Pókember címről már teljesen? vagy esetleg valaha még felbukkanhat egy könyveden?  :'(

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1483 Dátum: 2010. június 10. - 17:35:54 »
Volt erről egy vita itt a fórumon, hogy melyik legyen. Tomi akkor úgy döntött, dobja a hihetetlen jelzőt, marad a sima Pókember. Már a két Másik-kötet is így jelent meg.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1484 Dátum: 2010. június 10. - 17:57:30 »
Olyan szempontból lehet jobb dobni, hogy tényleg nem havilapként jelennek meg a Kingpin füzetek, hanem önálló kötetekként, amik nem feltétlenül sugallják a folytonosságot sokak szemébem. Mert az ilyen jelzős címek tényleg kicsit havilap érzést keltenek. Legalábbis nálam.

Mindenesetre az is tény, hogy ezek a címváltások befolyásolják a dolgokat, mert mikor a 2 Hihetetlen-es kötet megjelent, pár hétre rá meg is volt, míg A Másik könyvek még mindig nincsenek meg valahogy. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem fogom megvenni!

Hiszen  :kingpin:!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1485 Dátum: 2010. június 10. - 20:44:08 »
Könyvre nem fog visszajönni a jelző. Egyik sem. Különben éppen a "Hihetetlen" óta nem akarnak fogyni a Pókember könyvek rendesen.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1486 Dátum: 2010. június 10. - 21:32:32 »
Azt sajnálom viszont.

Pedig jó kis jelző az  :brow:

De lehet jobb is így...Ami azt illeti, a Másik kötetek már jobban fogytak?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1487 Dátum: 2010. június 11. - 10:52:44 »
Nem, még rosszabbul. Sajnos egyre jobban érezhető a telítettség. Az első könyveimet még mindenki megvette, aztán szépen lassan lemaradtak azok, akiknek még a szülei vásárolnak, majd a tanulók, végül a dolgozók is páran. Most már túl sok könyv van, és túl kevés pénz hozzá.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1488 Dátum: 2010. június 11. - 11:00:48 »
Olyan megoldáson még nem gondolkoztál, hogy ha ennyire visszaesik az eladás, hogy összevond a kettőt? Tehát, hogy akkor a Bosszú Angyalai és a Pókember egy kötetben lenne.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1489 Dátum: 2010. június 11. - 11:12:39 »
Nem valósítható meg. Akkor minden sztori minimum 2 kötetes lenne és folytatásos. Már most próbálok elhatárolódni a több kötetben kiadható történetektől a Mutánsvilág óta.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1490 Dátum: 2010. június 11. - 17:39:28 »
Egy kötetben túl zsúfolt lenne már valahogy.

Viszont itt nem a képregényekkel van a gond, sem a storikkal, sem a címekkel, hanem tényleg van mikor alig jut a hónap végén a költségvetésből valami plusszra. Ezért is, csak most, hogy lejárnak a vizsgák és indul a meló, hogy megtudom engedni magamnak a lemaradást. És nem az, hogy nem vennék meg mindent duplapéldányba, mert igen, sőt.  :)
Egyelőre boldog vagyok, hogy nagyrészét megtudom venni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1491 Dátum: 2010. június 16. - 01:55:24 »
Kicsit lemaradtam, most olvastam el a Másikat. Nagyon király lett. :bravo: A kötet külsejére nincs panaszom, stabil, jó illatú. :) Ennél már nincs az, mint ami, azt hiszem, a Végső harcnál volt, ott éreztem, hogy ha egy picit tovább nyitottam volna, mint amennyire szoktam, kiesik pár lap. A szöveggel kapcsolatban három észrevételem van:
1. kötet, 25. oldal: "Na szóval, ez a nő, Aldonza, énekel egy dalt." Történetmesélésnél, ha ott tűnik fel egy szereplő, angolul sokszor mondják, hogy pl. "this guy walks into a bar." Az ilyeneket magyarul úgy szoktuk mondani, hogy "bemegy egy férfi a kocsmába", vagy "megy a nyuszika az erdőben", azaz kimarad a mutató névmás. Itt: "Na szóval, egy nő, Aldonza, énekel egy dalt."
1. kötet, Peter és Nyomkövető második találkozása: "óriás robot" Ezt egybe kell írni, nem?
2. kötet, 7. oldal: "Artériaszakadás a felső visszérben". A vénában nem szakadhat artéria, ezek különböző értípusok.

Egyébként jó lett a fordítás, volt egy csomó jó szóvicc is, azok nagyon tetszettek (ki-csít).
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1492 Dátum: 2010. június 16. - 02:21:49 »
Á bakker, illene nekem is megvenni már a Másikat...

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #1493 Dátum: 2010. június 16. - 10:01:49 »
1. kötet, Peter és Nyomkövető második találkozása: "óriás robot" Ezt egybe kell írni, nem?
Nem feltétlen, mert a jelzője. Egy óriás robot. Mivel nem jelenik meg, nem lehet tudni, de lehetett volna akár egyben is, ha ez a fajtája.  ;)
A többit majd a fordító...

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #1494 Dátum: 2010. június 16. - 15:34:13 »
Most jelentették be A Másik folytatását a címe... A Harmadik. ;D
(JK.)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1495 Dátum: 2010. június 16. - 18:16:18 »
2. kötet, 7. oldal: "Artériaszakadás a felső visszérben". A vénában nem szakadhat artéria, ezek különböző értípusok.
Valójában ez lehetséges, mivel a nagy erek fala túl nagy ahhoz, hogy a benne lévő vér el tudja teljesen látni tápanyaggal, oxigénnel. Emiatt még a nagy vénák falában is lehetnek kicsi artériák.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1496 Dátum: 2010. június 16. - 18:30:03 »
Köszi a véleményezést!  :bravo: Örülök, hogy tetszett, és akkor már csak a 3. felvetés maradt: úgy rémlik, hogy nem volt eldönthető, hogy ez egy tök ismeretlen sztori, vagy egy számukra ismert történetet mesél el, vagyis azért lett "ez a nő" az "egy nő" helyett, mert lehet, hogy már ismerték.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1497 Dátum: 2010. október 13. - 10:20:55 »
Bár a börzére nem jutottam el, de hála Istennek, mindig van valaki, aki megy Szegedről és begyűjti nekem, amit kell. :) Szóval pótoltam a lemaradásomat a Másik 2. kötetével és volt is időm elolvasni végre. Aminek következtében rájöttem arra, hogy miért nem olvastam én ezt soha sem egynél többször eredetiben sem. A sztori a 7. vagy talán még a 8. rész végéig jó, de utána nekem már nagyon nem tetszik, a vége pedig kifejezetten semmilyen lett. Kicsit olyan érzésem volt vele, hogy ha 12 rész helyett 6-ban csinálták volna ezt meg, akkor sokkal jobb végeredmény is kisülhetett volna belőle... :roll:

Illetve egy kérdés: egyik oldalon (már nem tudom melyiken, de ha kell megnézem) láttam, hogy a szövegdobozok egyik felében le vannak zárva az idézőjelek minden dobozban, egy-két dozoban meg csak a szöveg elején van idézőjel. Ez direkt lett így? Tudom, hogy amerikai kiadásban szoktak ilyet csinálni, csak nekem most ezt egy magyar képregényben látni fura volt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1498 Dátum: 2010. október 13. - 10:27:30 »
Nem csak itt, talán a Hellboyban vagy a Sandmanben is láttam, hogy az amerikai idézőjelezéssel próbálkoztak, ami magyarban eléggé csúnya hiba. Ati próbálkozik ilyesmikkel, a kettős kötőjeles megszakítást is talán ő alkalmazta először nyomtatásban, bár annak még meg is lenne időnként a helye a fél idézőjelekkel ellentétben.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1499 Dátum: 2010. október 13. - 10:33:21 »
Na igen, nem is lenne nekem ezzel gondom, ha következetesen lenne alkalmazva. Csak itt egy oldalon belül van olyan kép, ahol mind le van zárva és van olyan, ahol csak a 3. vagy 4. szövegdobozban van a szöveg végén idézőjel és ez szerintem zavaró. ;)