Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 428794 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ati

• Bogár
  • **
Re:Hihetetlen Pókember
« Válasz #1520 Dátum: 2010. október 15. - 13:37:51 »
Amihez nincs, csinálni kell. A képregényfontok nagy részéhez kell. Ahogy magyar ékezeteket is. Ennyi.

Fairlight

• Tarantula
  • *
  • Bannmen
« Válasz #1521 Dátum: 2010. október 15. - 14:06:20 »
Nekem is tetszett a Másik 2 és mivel a vége felé járunk úgy nagyjából az egész JMS éra Dzsunior kezdeti rajzai és az ellenségek nagyjából teljes kidolgozatlansága (talán a Vájár itt kivétel) ellenére...Morlunról itt sem tudtunk meg semmit (sajnos)...remélem előkaparják még. Jó volt viszontlátni a Szabót (kedvenc mellékszereplő)...és az azt követő mentőakció is jó volt...bár tudom, hogy nem ezt szánták a történet tetőpontjának, de nálam mégis ez volt...

És pár szó a Pókemberek kiadásáról: nagyon tisztelem benned azt a állhatatosságot, amivel megpróbálod lassan egyedüli  kiadóként... :-\ kishazánkkat képregényekkel ellátni, kaine ... hogy tovább lavírozol az ostoba olaszok ostoba kikötései, elvárásai, meg amit isten tudja hogy be kell nyelned tőlük, hogy szinte semmi haszonnal folytathasd a vállalkozásod, és nem érzed zsákutcának a törekvésedet...mivel a mostani új részekkel kezdek én is lemorzsolódni teljesen megértem, hogy lassítasz..igyekszem majd pótolni elmaradásomat...de az élet rövid, úgy alakult magyarországon, hogy nemtudom miért nem lehet egy normális havi képregénylapot beindítani, folytatni...( a mostani Bendis pókot egy viccnek, vagy legpozitívabb véleményem szerint is egy szuperbűnözős szívtipró giminek tartom)...ezért a legcifrább szavakkal illethetném a Paninit és a Marvel-t is, amiért jósokszor gáncsot dobott a hazai rajongók elé...miközben ezt írom, szépen potyognak lefelé a pendrivémra az Amazingok 600-tól fölfele...eddig így voltam vele, ha kiadod ha lassan is a történetfolyamot, akkor megvárom, magyarul a kingpinnél elolvasom...de látva, hogy lassítani kell neked, az Amazingot kint pedig hetivé tették lassan ismét hatalmasra nő a szakadék így inkább elkezdtem angolul olvasgatni a cuccot...(és teszem ezt majd a Bosszú Angyalaival is ha végzek...zárszónak kaine téged szeret a nép, a Panini meg a Marvel (és az könyvesboltuihálózatok rohadjanak meg, amiért nem lehet hazánkban pénztárcánkhoz mért rendszeresebb pókot meg mást kapni...
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 15. - 14:09:23 írta Fairlight »

balogh44

• Thanos
« Válasz #1522 Dátum: 2010. október 15. - 14:55:09 »
Kaine, csak megkérdezném tőlled, hogy a Back In Black időszak lesz-e nálunk?
Tudtommal mindhárom címben futott, az Amazing-ban, a Sensational-ban, és a Friendly Neighborhood Spider-Man-ban is!

http://www.comicvine.com/the-amazing-spider-man/49-2127/?page=6

http://www.comicvine.com/the-sensational-spider-man/49-18177/

http://www.comicvine.com/friendly-neighborhood-spider-man/49-17998/

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1523 Dátum: 2010. október 15. - 17:40:01 »
A polgárháborús részek, a Back in black és a One more day is rohadt jók voltak, nagyon szorosan kapcsolódnak is egymáshoz. Ha kiadja a polgárháborúsakat, akkor szerintem egy hirtelen fogyáscsökkenést leszámítva nincs akadálya, hogy ezek is megjelenjenek.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1524 Dátum: 2010. október 15. - 18:56:28 »
Én örülnék neki, egy-két borító nagyon csudijó  :D  :spidey:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1525 Dátum: 2010. október 15. - 19:16:48 »
Fairlight: köszi a kedves szavakat. Semmi gond azzal, ha már olvasod a 600 utáni sztorikat, én úgyis csak a One More Day-ig tervezem kiadni őket. De ha valahogy kiadnánk utána is, akkor is csak hatalmas szünetekkel, vagyis csak a legjobbakat, úgyhogy igazán nem neheztelhetek érte.
Ezzel megválaszoltam azt is, hogy a Back in Black is lesz (ha... ahogy zozi mondta), de persze nem minden címről. Az Amazingről biztosan igen.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1526 Dátum: 2010. október 15. - 19:33:21 »
Ezzel megválaszoltam azt is, hogy a Back in Black is lesz (ha... ahogy zozi mondta), de persze nem minden címről. Az Amazingről biztosan igen.
A Back in black egyébként nem is ment máshol. A többi címben csak hozzá (többé-kevésbé) kapcsolódó történetek voltak, amikre rátették a Back in black-feliratot.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1527 Dátum: 2010. október 15. - 19:39:52 »
Hát, mindegyikben fekete ruhában volt.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1528 Dátum: 2010. október 15. - 20:01:29 »
De lényegében csak ennyi volt a kapcsolatuk a Back in blackkel. Az egyikben (talán a Friendlyben) elvarrtak egy Otheres szálat, a másikra már nem emlékszem, az mintha valami Homokemberes lett volna.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 15. - 20:03:46 írta zozi56 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1529 Dátum: 2010. október 15. - 21:11:15 »
A grim huntról mi a véleményed Kaine? A későbbiekben megérne egy kiadást? (Ha már szóbahoztad, hogy később csak nagy kihagyásokkal fog menni)
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1530 Dátum: 2010. október 15. - 21:25:14 »
Az az, ami mostanában ment le, ugye? Szerintem mindenképpen a legjobbak között volt az elmúlt 100 részben. Így fejből nehéz visszaemlékezni, de ez volt, ami tetszett, meg kifejezetten jó volt a Kaméleon-rész, amikor Petert elkapta és beállt a helyére. Persze a többi között is volt még pár jó, de nem kiemelkedően. Kicsit nehéz lesz összerakni ekkora kihagyásokkal, hogy a magánéleti szál is értelmes maradjon.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1531 Dátum: 2010. október 15. - 21:28:39 »
Az az, ami mostanában ment le, ugye?

Igen, az zaz. Amiben a Kraven familia összegyűlt, és sokminden történt benne.
This is a joke. A real practical Joke.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1532 Dátum: 2010. október 25. - 10:23:26 »
Nos igen, látom a Hsz-ekből, hogy nem csak én maradtam le a Póki kötetekkel (pedig én már a munkás osztályt erősítem egy ideje, el se tudom képzelni egy diák, hogy kapar össze ennyi zsetont képregényre és még mondják, hogy itthon nincs képregény :) ).
Sarah története: erre sok szót nem is vesztegetnék, nem igazán jött be nekem ez a vonal alapból sem, de ez egy bugyuta történet is volt ráadásul, ez a Gwen/MJ/Peter háromszög nagyon erőltetett lett. A Zöld (Szürke, Sárga, Vörös...) Manót meg egyébként sem kedvelem.  ;D
Új Angyal: Kimondottan jó kis popcorn történet volt, a régi Pókemberek hangulatában, nekem ez a belopózok a hidrabázisra egy az egyben a Solymos különszámot juttatta eszembe (akkor is Vasemberrel akcióztak közösen), de itt jön ki leginkább a más író, mert az Angyalokban és a Pókemberben teljesen másmilyenek a karakterek. (Sőt, ha jól emlékszem valamelyikben van is egy megjegyzés, Luke és Jessica beszélgetnek és azt se tudják kicsoda May néni, amikor már ott lakik velük egy ideje :stupid:)
Másik: Ennél a történetnél pedig leginkább a Batman sztorik ugrottak be, ott szokás ennyire nyújtani a dolgot. Kicsit szerteágazó és sokszor értelmetlenné válik az egész. Sokszor csak azért találnak ki valamit, hoznak be egy tök felesleges történetszálat, hogy egy két szereplő szerepelhessen egy kicsit (Hulk, Párduc). :) A May és MJ páncélban jelenet meg poénnak is gyengus volt, nagyon erőltetett, de azért lehet mosolyogni rajta. :) A JMS korszak nagy kedvencem lett és Morlun is nagyon érdekes figura volt, de itt nem igazán jött le, hogy ő most egy másik "totemvámpír" vagy ugyanaz a figura. Ráadásul van az a félreérthető párbeszéd is (kb. Morlun, te halott vagy! Egyikünk igen.) így tényleg nem igazán tudom hova tenni ezt a Morlun figurát. Az világos, hogy próbálták befejezni (folytatni?) JMS dolgait, de sem hangulatilag, sem történetileg nem igazán sikerült. Kicsit túlzó már ez a Pók dolog, főleg a feltámadásos rész. De a "Kalózpókos" vagy mifene :) alteregó is "érdekes". És akkor ez most jobban ki lesz majd fejtve, vagy csak ennyi és Mágia (ahogy a Marvelnél újabban szokás)? A történet mindenesetre nem volt rossz, bár a hangulat, hangvétel nagyon ingadozik (és ehhez most speciel nagyon passzolt, hogy teljesen különböző stílusban rajzoltak a különböző sorozatokban).
Olyan megoldáson még nem gondolkoztál, hogy ha ennyire visszaesik az eladás, hogy összevond a kettőt? Tehát, hogy akkor a Bosszú Angyalai és a Pókember egy kötetben lenne.
Ez nagyon nem lenne jó szerintem sem, akkor már inkább a kétféle (vagy több) borítós megoldás. Nem tudom, hogy ez mennyi pluszköltséggel jár, de a gyűjtők biztosan megveszik az összes variációt...
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 25. - 10:32:27 írta holloo »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1533 Dátum: 2010. október 25. - 21:21:01 »
Köszi a részletes véleményt! :)
Sarahban nekem egyetlen dolog volt, ami nagyon nem tetszett: amikor MJ PONT akkor toppan be, amikor Sarah megcsókolja Petert. Az annyira, de annyira mexikói szappanoperás volt, hogy fájt. De különben nem rossz sztori - a rajza pedig kellemesen üdítő a többi akkori Pók-rajz mellett.
Az Új Angyalban tetszett az összeköltözés bizonytalansága, és állat volt ahogy Rozsó ráindult Mary Jane-re.  ;D De a poénok vitték el azt a sztorit, plusz Deodato.
A "Másik" számomra olyan volt, hogy elsőre, egyesével közepesnek tűnt, de amikor fordítottam, és 6 részt olvastam egybe, akkor már nagyon tetszett az egész. Az elején a poénok, a lazaság, ahogy alulról indul, majd kezd komolyra fordulni, végül a reménytelenség, ahogy Peter szembenéz a biztos halállal.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #1534 Dátum: 2010. október 26. - 22:42:18 »
De lényegében csak ennyi volt a kapcsolatuk a Back in blackkel. Az egyikben (talán a Friendlyben) elvarrtak egy Otheres szálat, a másikra már nem emlékszem, az mintha valami Homokemberes lett volna.

Homokember valamivel rávette Petert, hogy a faterját hozzák ki a börtönből, aki mellesleg ártatlan volt. Meg Flash úgy tett mintha elbújtatná Petert aztán fel akarta dobni asszem az újságnak. Közepes sztorik, jó rajzal.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1535 Dátum: 2011. január 03. - 21:16:42 »
Leadtam a voksom a klasszikusra.

venom87

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #1536 Dátum: 2011. január 03. - 21:24:46 »
Én meg a Klón szorira!!! :D

killingjoke