Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 428643 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #1640 Dátum: 2011. február 15. - 16:57:16 »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #1641 Dátum: 2011. február 15. - 17:24:32 »
Szép rajzok ;)

Érdekes ez az oldal :D
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 15. - 17:30:28 írta Morbius »
Tejet kérek! Csokisat!

balogh44

• Thanos
« Válasz #1642 Dátum: 2011. február 15. - 19:40:20 »
Steve Rude az egyik kedvenc DC rajzolóm, nem tudtam hogy rajzol Marvelt is!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1643 Dátum: 2011. február 15. - 21:55:16 »
Egyébként, hogy MJ mellett érveljek Gwen ellenében: Ő mégiscsak egy modelllllll :oh:
Pontosan. Gwennek is minden adottsága megvolt hozzá, hogy az legyen, csak ő nem volt olyan üresfejű akkoriban, mint MJ, és komolyabb pályában gondolkodott. :)
Köszi Ben a linket, nagyon szép Gwen képek!  :spidey:

Todd

• Pókfej
« Válasz #1644 Dátum: 2011. február 15. - 22:10:08 »
Gwen meg szépségkirálynő volt. MJ meg csak később változott át szomszéd lányból modellé, de Gwen már eredetileg és jó nő volt.
Szerintem Gwen és MJ tök ugyanúgy nézett ki, csak más színű volt a haja. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 15. - 22:16:51 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #1645 Dátum: 2011. február 15. - 22:18:25 »
Itt a pont. ;D
Ikrek voltak, ez a lényeg. Mondjuk ez minden Marvel és Dc nőre is igaz. Ugyanaz a test, ugyanaz az arc, csak a haj néha változik kicsit. ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1646 Dátum: 2011. február 15. - 22:21:56 »
A rajzolók tehetségtelenebbik felénél. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Todd

• Pókfej
« Válasz #1647 Dátum: 2011. február 15. - 22:33:26 »
A férfiakra még csak-csak van több séma (atletikus, drabális, kövér stb.), de a nőknél szinte mindig ugyanazt  jó csaj felépítést látni, ugyanazal az arccal. És ez igaz a tehettségesebbekre is, pont a multkor a Marvel Extrában néztem, hogy még az öreg Romita is ugyanúgy rajzolta MJ-t, és gwent, semmi alkat, vagy arcbeli különbség nem volt közöttük, max MJ szája szélére tette a jellegzetes gödröcskéket, azt annyi.
Mintha a szép nő szigorúan egyféle mellmérettel, egyféle magassággal, és egyféle súllyal létezne, csak persze ez a séma változik minden rajzolónál.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1648 Dátum: 2011. február 15. - 22:59:57 »
Rajzoló létedre vak vagy. Nagyon kicsit sem hasonlított egymásra régen MJ és Gwen. A rajzstílus hasonlított, de bármikor azonnal meg lehetett különböztetni kettőjüket, akár arcképről is. Fekete-fehér képregényben is.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1649 Dátum: 2011. február 16. - 07:59:53 »
Nem pont azért látom őket egyformának, mert rajzoló vagyok. ;)
Nincs az alakjukban arcformájukban semmi különbség, csak pár feltünő azonosító jel van elhelyezve rajtuk.
Igen azonnal meg lehet különböztetni őket, de ettöl még nyugodtan lehetnének ikertesók is, ahogy Bub mondta.
Valamilyen szinten persze ehhez is kell elég sok szakértelem, hogy megrajzolsz két tök egyforma alakot, tök egyforma arccal, és csak azzal, hogy a végén egy-egy eltérő vonást ráteszel két azonnal beazonosítható karaktered legyen.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 16. - 08:07:45 írta Todd »

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #1650 Dátum: 2011. február 16. - 10:40:34 »
Megvettem ma a második  :kingpin: képregényemet, ami egy Pókember. Pontosabban A Vadász lelke.  :D Hétvégén el is olvasom, ha minden jól megy.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #1651 Dátum: 2011. február 16. - 10:43:21 »
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1652 Dátum: 2011. február 16. - 11:25:58 »
Megvettem ma a második  :kingpin: képregényemet, ami egy Pókember.
Mi volt az első?  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1653 Dátum: 2011. február 16. - 11:33:26 »
Biztos a Tomster. Az kötelező mindenkinek. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1654 Dátum: 2011. február 16. - 12:05:24 »
Mindegyik kötelező mindenkinek.  :hehe:

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #1655 Dátum: 2011. február 16. - 14:06:56 »
Idézet
Mi volt az első?  :)

Az első az Új Marvel Extra volt. A következő pedig a Holtak között lesz, még a Polgárháború előtt.  :D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #1656 Dátum: 2011. február 16. - 16:13:10 »
A Vadász lelke.  :D Hétvégén el is olvasom, ha minden jól megy.

Tetszeni fog, jó történet ;)
Tejet kérek! Csokisat!

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #1657 Dátum: 2011. február 17. - 22:25:57 »
Hiába van meg az összes  :kingpin:-es kiadvány végre. Még várhatok, amíg sort tudok keríteni az elolvasásukra. :-\

venom75

• Pókfej
« Válasz #1658 Dátum: 2011. február 18. - 15:19:20 »
Nem fogsz csalódni szerintem az összes nagyon jó történet.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #1659 Dátum: 2011. március 11. - 07:00:32 »
Utolsó előtti. :)

Az Új Bosszú Angyalai?
A többséggel ellentétben tetszettek JMS sztorijai a Paninitől, s mivel a Múlt emlékei nem igazán jött be, reméltem, hogy az Amazing-cím írója majd kárpótol. Ez részben sikerült is.
Már az első oldalon volt számomra egy negatívum, mégpedig az összefoglaló hiánya. Tudtam, hogy kimarad egy „nem annyira jó sztori”, de reméltem, hogy lesz valami kis szösszenet róla, de ez elmaradt, így nem igazán tudtam egy-két dolgot a helyére tenni. A másik nagy problémám pedig az volt, ami általában mindig JMS-nél: May néni. Nagyon unszimpatikussá tette számomra, úgy érzem, túlszerepelteti. De a Jarvis-es románca tetszett, az aranyos. :) A könyv többi része már tetszett (leszámítva egy beszélgetést, ahol úgy állítják be, mintha a Hidra valami piti kis szervezet lenne, miközben elég nagyot kavartak Rozsomákkal). A történet jól volt adagolva, az akciók is izgalmasak voltak. A Rozsomákos jelenetek vitték a pálmát, mind May nénivel, mind az ablaktöréssel. :D Valamint Peter belső veszekedésén is jókat mosolyogtam. A betegség-szál pedig nagyon felkeltette az érdeklődésem a végén, az nagyon ütött.
Deodato rajzai annyira nem tetszenek. Valahogy az arcai… nem jönnek be. Pókember ábrázolása nagyon tetszik, az tény, de néhány muki, akin nincs álarc… A múlt bűnei-ben jobban tetszett a munkája. Tuti meg fogtok kövezni, de Jr Jr jobban tetszett. :fel:
Összességében nagyon jó kis sztori volt ez, főleg a vége tetszett. A fent említett kisebb problémáim nem voltak olyan nagyok, hogy annyira lehúzza ezt a könyvet, de nem volt eget rengető.
4/5

A Másik
A sztoriról kb annyit tudtam: Pókember meghal, aztán feltámad, s van benne Morlun is. Ez mind marha jól hangzott.
Az eleje nagyon hangulatos az álommal. A Nyomkövető is szórakoztató volt… elsőre. Másodikra már nem annyira, harmadikra meg nem. Sőt, mi volt ez egyáltalán? Robot? Oké, tudom, kell egy ügyeletes rosszfiú, akit lehet gyepálni egy részben, de… na mindegy. A betegséges rész meg annyira nem fogott meg. Az ÚBA? után gondoltam, hogy a rosszulléteivel lesz valami, esetleg attól hal meg, de nem sikerült úgy tálalni a dolgot, hogy megkapó legyen. Az MJ-s rész tetszett, de a May-es már nem, itt is untam már, pedig azt nem is JMS írta. A gyógymód-keresés viszont tetszett, valamint az, mikor az utolsó pillanatait a szeretteivel akarja tölteni, innen a kedvencem a vége volt, mikor Morlun kereste Petert. Az első rész végén a bunyót nem éreztem olyan heroikusnak, de az utolsó kép nagyon megfogott.
A második könyv már sokkal jobban bejött. Már az elején nagyon jó hangulat kapott el. A kórházas jelenetek meg elég izgalmasak voltak. Aztán néztem egy hatalmasat, mikor MJ törött karjának a másik címben semmi baja (de már tudom, hogy Tony hozta helyre :)). Ettől függetlenül a szereplők reakciói bejöttek, főleg Tony-é. Aztán mikor Peter testéből kimászott az a „valami” (szerintem egyértelmű volt, mi, de mindegy), meg keresték… az is marha jó volt. Meg Peter… rémálmai? Akármi is volt, nagyon tetszett. A visszajövetele már nem annyira, nem éreztem azt a gyanakvást felé, pedig jogosnak tartottam volna. A kivizsgálás ezt mérsékelte bennem azért. :) De Flash-sel nem tudtam mit kezdeni. Gondolom majd a későbbiekben lesz szerepe, de nem tudom, a magyar kiadás szempontjából mennyi (mennyi? :)). A testet megszálló pókok is jó volt, az az üldözés még jobban is tetszett, mint mikor Morlun szétverte Pókit. A varró bácsinak nagyon örültem, jópofa volt annó is, s a végén az új képességek felfedezése is tetszett, nagyon hangulatos volt az a mentés. A vaspókruha beharangozása is jó volt a végén, de akkorát azért nem ütött, mint a templomban bújkáló „Másik”.
A rajzok elég felemásak voltak. Mint említettem, nem igazán tetszik Deodato, ellenben Weiringo, de még a mangásabb stílusú Pat Lee is jobban bejött (újabb kövezésre számítok  :fel:). Sőt, az ő Pókember-ábrázolásaik sokkal jobban tetszenek, mint Deodato-é. Viszont a Másik ábrázolásánál nem tetszett, hogy nem volt teljesen egységes: Weiringo-nál még potyogtak belőle a pókok, Lee-nél meg már összeállt egésszé. Vagy ez direkt volt így? Összeolvadt addigra? Deodato rajzai a lezárásban tetszettek egyébként a legjobban, ott tényleg jó volt.
A Másik-szál fog még folytatódni? Mert az NAGYON érdekel. :)
Az első könyv annyira nem jött be, de a második teljes mértékben kárpótolt. Szóval:
4,5/5.