Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 428325 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: Hihetetlen Pókember
« Válasz #740 Dátum: 2008. október 10. - 20:50:01 »
Azért egy ilyen több száz darabos Kingpinstócot megnéznék!
Igazából meglehetősen pici stóc az. Raklapra téve kapom meg, és alig ér a térdemig.  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #741 Dátum: 2008. október 10. - 21:06:20 »
Igen? Hmm...mondjuk még így sem lehet rossz.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #742 Dátum: 2008. október 10. - 21:30:19 »
Hát, nem panaszkodom.  :D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #743 Dátum: 2008. október 11. - 11:30:42 »
Pepó, ha elmennél nyomdába dolgozni, még meg is unnád a látványát. :)
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #744 Dátum: 2008. október 11. - 20:55:08 »
Hát ez minden munkakörre igaz. ;)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #745 Dátum: 2008. október 13. - 18:01:40 »
Elolvastam a Hihetetlen Pókember első kötetét. A kivitelezés nekem nagyon tetszik, a tartalomjegyzék, az itt tartottunk és a kötet hátulja tisztára olyan, mint egy régebbi HihiPók füzeten. És ez a hatás nekem nagyon tetszik. :D Nem beszélve a borítóról, ami szintén csodaszép. :)
 :spoiler:
Teljes történetleírós spoiler:
A négy részből az első kettő lazább, könnyedebb sztori, a kötet második felében pedig beindul a cselekmény jobban. A rajzok pont illenek ehhez a hangulathoz, a rajzoló szépen rajzolja Sarah-t (is). Amikor Peter Párizsba utazik, és a repülőn tájékoztatják hogy mit mondjon a taxisnak... sejtettem, hogy ebből ki fog sülni valami, és tényleg: nagyon-nagy poén volt. :) Először még nem értettem, hogy kik, és miért figyelik Sarah-t, de a vége felé ez is kiderült. Nameg persze az sem volt világos, hogy Sarah kivel telefonál a zuhanyzóban. A visszaemlékezésk, amikben bepillanthattunk Gabe és testvére gyerekkorába szintén jók voltak. Mary Jane mindig kicselezte a követőit a tudta nélkül, ami megint külön poén volt és jól el lett találva. A borítókat nézegetve gondoltam, hogy lesz egy kis csók Sarah-Peter között, de hogy ez pont úgy jön ki, hogy MJ is betoppan... ;D Az is meglepett, hogy Gabe végig ott volt a házban, és hogy milyen betegsége van... Az Interpol-os szál is tetszett, Sarah szépen elintézte Dupres-éket. És végül elment az Interpol-osokkal, és lezárta ezt az ügyet. Szóval jó volt a sztori vége is.   :spoiler:
Meg kell mondjam, nekem tetszett ez a történet, jó választás volt, köszönet a kiadásáért Tomi!!
Várom már ennek a kötetnek a folytatását ugyanúgy, ahogy decemberi köteteket is.
« Utoljára szerkesztve: 2008. október 13. - 21:15:00 írta kaine »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #746 Dátum: 2008. október 14. - 19:17:24 »
Én még csak elkezdtem olvasni... de már nagyon tetszik ;) király minőség kivitelezés és én nagyon imádom ^^ :kingpin:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #747 Dátum: 2008. október 15. - 22:39:30 »
Elolvastam én is a Hihi Pók kötetet. Nagyon jó a minősége, gyönyörűszép kiadvány. Nagyon tetszettek a rajzok is. A történet is jó volt, bár lehetett volna több akció benne, így túl lassú volt a cselekmény szerintem. De azért érdekes volt. Örülök, hogy folytattad a Hihi pók kiadást, Kaine, remélem lesz annyira sikeres hogy további Hihi pók kötetek is megjelenhessenek (és remélhetőleg azokban nem a zöld manó lesz a nagy ellenség... :hehe: ) :kingpin:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #748 Dátum: 2008. október 15. - 23:43:11 »
Ja, kicsit már Manó túltengésünk van, de szerencsére most egy jóideig semmiféle Manó nem jön képbe.  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #749 Dátum: 2008. október 16. - 00:07:01 »
Ez jó hír. ;D Bár azért kiváncsi lennék, mi lett a jó öreg Vészmanóval (Roderickkel). Még mindig dutyiban csücsül?
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #750 Dátum: 2008. október 16. - 11:48:57 »
Az Új Titkos Háborúban megmutatja magát néhány pillanatra. De utoljára tengerparton nyaralt, különben.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #751 Dátum: 2008. október 16. - 13:57:01 »
Én részekben olvasom, mindjárt jön a befejező rész ^^ nagyon tetszik eddig... bár tényleg kevés az akció benne.. sajna bár az a kevés egész jó ;) kicsit lassú a cselekménye de nagyon király  :)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #752 Dátum: 2008. október 18. - 22:11:02 »
Nos, a délután, este folyamán elolvastam a Múlt emlékeit. És nem volt rossz. Bár nekem nem volt az az egetrengető olvasmán, de azért tetszett. Egyszer mindenképpen megérte elolvasni. Ati fordítása is tetszett, egy két dolgot leszámítva: pl. mi az, hogy zríbe keveredni? Én elhiszem, hogy van ilyen szó, és lehet, hogy csak én nem hallottam még, de nekem akkor is nagyon furcsa. Meg ami még nem teszett benne, az már a rajzoló hibája: még hazafelé jövet az autópályán megállapítottuk a múlt héten, hogy Sarah mellei abszolút nem valósághűek. Sőt, azok nem is mellek, olyan mint ha két lapos focilabda lenne berakva a blúza alá... :stupid:
Na de azért csak így tovább és várom a következő Pókember kötetet! :kingpin:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #753 Dátum: 2008. október 18. - 23:31:31 »
mi az, hogy zríbe keveredni?
A zri olyasmi szó, mint a tré. Csak zűrt jelent.
Idézet
Sarah mellei abszolút nem valósághűek. Sőt, azok nem is mellek, olyan mint ha két lapos focilabda lenne berakva a blúza alá...
Még csak ötéves...  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #754 Dátum: 2008. október 18. - 23:58:34 »
Idézet
Még csak ötéves...
Uh... :lol: :lol:

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #755 Dátum: 2008. október 19. - 10:11:22 »
Idézet
A zri olyasmi szó, mint a tré. Csak zűrt jelent.
Aha. Akkor kössz a felvilágosítást! :D

Idézet
Még csak ötéves...   
Ez most fájt. Nagyon.... ;D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #756 Dátum: 2008. október 19. - 22:15:15 »
 :spoiler: Nekem is sikerült elolvasnom az új HiPó-t. Küllemre csodálatos, a zrí-n én is néztem egyet lehetett érteni mit jelent, csak fura volt, még nem hallottam ezt a szót.  Vicces volt az egészben hogy se Peter , se MJ nem tudott franciául, és hogy ott Párizsban szinte ismeretlen Pókember, határozottan tetszett. Nameg a repülős jelenet Petyával... :lol: A rajzokkal se volt gond nagyon, csupán MJ és Peter volt furcsak 1-2 képen. Ami szerintem valósághűtlen volt az Sarah viselkedése, oké, hogy tini,de 4-5 éves! Hogyan szocalizálódott ilyen gyorsan? A történet amúgy kellemes kis levezetése volt a Múlt bűneinek, de retcon ide vagy oda az a történet sokkal jobban tetszett, egyszerűen zseniálisnak tartom mind történetileg , mind rajzilag. És így összehasnlítva az előzményével talán egy kicsit veszít az értékéből a Múlt emlékei.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #757 Dátum: 2008. október 20. - 17:22:47 »
Az a 4-5 inkább 9-10. A zrín én nem csodálkoztam, ismertem azt a szót, az a fura, hogy ennien csodálkoztok rajta. Ati fordítására viszont majdnem szó szerint idézhetném, amit Tominak mondtam a három MK Pók után: Fiatalos, lendületes, laza...
...csak sajna túlságosan is fiatalos, lendületes, laza. A legutolsó karakter is úgy beszél, mintha egy amerikai tiniakciófilm szinkronstúdiójából szalajtották volna (már komolyan vártam, mikor esik be Paul Walker egy felspécizett verdával, mert a Halálos Iramban 1-2 szövegei voltak ilyenek), és amikor Gabe láthatóan zavarodottan, eltorzult arccal kimondta, hogy "nemulass", a nővére pedig megint vmi laza szöveggel felelt, azért ráncoltam a homlokomat. Az dícséretesnek tartom, hogy a Pók-könyvek kapcsán mindenáron ragaszkodtok a jelek szerint ehhez a könnyed stílushoz, alapvetően függetlenül a történettől (mert eredetiben még emlékszem, hogy ez pl. sokkal komorabb szövegű volt a Millar-Póknál is), és örülök is neki, de néha azért jó lenne, ha a drámai részek drámai részek is lennének.
Más gondom nem volt vele. A magyar verzió alapvetően szép lett, örülök, hogy ilyen formában is a kezembe vehettem. :)

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #758 Dátum: 2008. október 20. - 20:57:11 »
Nyilván a fiatalabbak kapják fel a zrín a fejüket, nem baj, hisz egy írásos műnek feladata a szókincsbővítés is!  ;) Én meg különösképp szeretek olyan szavakat beleírni, amely kizökkenti az olvasót a sablonos szövegekből (persze nem a magyartalanságukkal ;)), és karaktert ad a fordításnak.

A laza stílusról: alapvetően visszafogtam magam ennél a történetnél, mert nem az a viccelődős, ez én is éreztem. Csak oda írtam (plusz) poénokat, ahol a szituáció is engedte.
Olykor kicsit túlzásba viszem a szlenget, ezt érzem én is... de annyival remélem, nem öltem meg a drámát. Sarah mesélős jelenetei vagy a vége azért nem igazán volt tele argóval.
Felnőtt emberek szájába pedig nem szoktam (vagy igyekszem nem) adni tininyelvet. (höhö!)
Az ominózus Gabe-es jelenetnél pedig a nemulasst azért írtam bele, mert delíriumban mond gyerekes dolgokat az ember, arról nem is beszélve, hogy még gyerekek, tehát fiatalosabb szókincs dukál nekik.

De oké, vettem a lapot, és köszönöm szépen a visszajelzést!  ;)
Ilyeneket mindig nagy örömmel olvasok!

Ui.: Csak várd ki az Úth-t, talgaby, na ott eleresztem magam... kicsit.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #759 Dátum: 2008. október 21. - 11:59:10 »
Pedig a Secret Warban sincs nagy mozgástér. Az egyetlen igazi feka, Cage, alég hamar lelép a színről, Pókit szerintem Bendis egy pöttyet túúúúl komornak ábrázolta (ha őt teleszórod poénokkal ott is, ahol nem volt, attól lehet, hogy még jobb is lesz az egész), Jess Jones meg inkább káromkodni szokott, csak sajna egy ideje már azt se lehet neki. De pl. Kapi meg iszonyat mereven viselkedik az egész sztori alatt (jogosan is), nála nem nagyon lehet mit brillírozni. Netán még Fury, neki aztán lehet laza hiperkemény kommandós szövegeket adni a szájába, legalábbis én hajlamos vagyok rá. ;D
Egyébként most már akkor mindig így lesz, hogy felosztjátok egymás között a köteteket? :)