Kicsit fura, hogy a Marvel+ és a HP mehet újságosnál, de a PPP nem. Szerintem nem lenne veszteséges, és mehetne kéthavonta. De már mondtad korábban, hogy tuti bukta lenne ha ott jelenne meg, csak azt nem értem miért, na mindegy. Pedig jobban, többen is hozzá férhetnének így!
Azért hogy ne kelljen annyival beérned, hogy mások sokkal jobban értenek hozzá, tippre rögtön mondanék három dolgot. Az egyik, amit már más is mondott, hogy régivágású klasszikus történetekkel nehezebb betalálni, az embert mindig a friss dolgok érdeklik, akár jó, akár nem. Ezért nem írhatok pölö soha régi filmekről csak úgy, mert ha nincs aktualitása, a kutyát sem érdekli. Ha piaci viszonyok között mozgunk, meg kell hajolni a közönség előtt.
Létezik persze olyan, hogy van elég igény régi történtekre, de az sem nálunk van, ahol a pár évvel ezelőtti megjelenések is csak-csak túlélik valahogy a hónapokat, vagy nem is.
2 Magyarország nem tud eltartani két Pókember füzetet, volt már rá példa és nem működött, egyenlőre annak is örülni kell, hogy van 1, és mellé még limitáltan a Marvel+, aki meg nagyon nagy fan, annak meg itt van a PPP is (és aki nagyon nagy fan, annak bizony a pénztárcája is vastagabb kell legyen). És ne hagyjuk ki, hogy közben még a kötetek is ott vannak. Persze, jó lenne ha lenne 5 Pókember cím és még 1000 másik, de egyenlőre elégedjünk meg annyival, hogy ennyi Pókember talán soha nem is jelent meg itthon egyszerre, mint most.
3 és ez gondolom a legsarkalatosabb, hogy az országos terjesztés tetemes összegeket jelent, mondjuk elviszi kb. a lap árának a felét (nem túlzok?), így egy ilyen extra kiadvány totál halálra lenne ítélve, az előbb taglalt okok miatt--> kevesebb vevő, optimalizálni kell a példányszámot, ami ha lejjebb megy, akkor a lap annyit drágul, hogy már nem lenne képes behozni az előállítási költségeit sem. így sem olcsó, de legalább van egy (remélhetőleg) fix tábora, azok a bizonyos fanok, akik szélesebbre tárják a pénztrácát.
Kérdés: talán csak nem olvastam eléggé vissza, de ezek a tokok kb. hogy néznének ki? És mennyibe fájnának, ha külön-külön kellene őket megvenni. És ezeket te fogod legyártattni, vagy rendeled valahonnan?