Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 923509 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #2260 Dátum: 2014. április 23. - 21:25:31 »
Valamiért jól bevetette oda a lábát, lehet az bármi - akár az is, hogy féláron dolgozik, nem tudom.
Szabadúszó, és sokkal több pénzt kér, mint a legtöbb marveles rajzoló. Akármennyire is nem szereted, akkor is az a nagy büdös igazság, hogy a Marvel törzsközönsége imádja és a cég hajlandó megfizetni őt ezért, sőt, ha van szabad kapacitása, megpróbálják kiadványok felhúzására használni a nevét. (Pl. Wolverine v3 és Runaways v3 alatt, ahol az őáltala készített füzetek érezhetően jobban is mentek.)
Pedig az amcsik ritka okos és ínyenc egy népség állítólag... khm, a törzsvásárlói kaphatnának jogsit? :D Persze, tudom én, hogy velem van a gond. Há' hogyne:)
« Utoljára szerkesztve: 2014. április 23. - 21:30:01 írta deadbeat7 »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2261 Dátum: 2014. április 23. - 21:30:15 »
Amikor itthon megjelentek McF munkái a pókemberben, a legtöbb balf*sz akkor is húzta a száját, hogy hö hát miez, nem Romita.. anyúúú!
Pedig aprólékosabban rajzolta, mint bárki, meghát a stílus... az US of A-ban meg is lett az eredménye, emelte az olvasók számát.
Egy kiadónak meg azért az fontos? Nemde? Naugye. De hála az égnek, hogy csinált egy saját kiadót, karaktereket, stb, meg rajzolt ott (is).

S most te vagy az a
balf*sz
, aki sír Ramos munkáin, mert nem olyan, mint McFarlaneé. Nem ironikus?

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2262 Dátum: 2014. április 23. - 21:31:43 »
Amikor itthon megjelentek McF munkái a pókemberben, a legtöbb balf*sz akkor is húzta a száját, hogy hö hát miez, nem Romita.. anyúúú!
Pedig aprólékosabban rajzolta, mint bárki, meghát a stílus... az US of A-ban meg is lett az eredménye, emelte az olvasók számát.
Egy kiadónak meg azért az fontos? Nemde? Naugye. De hála az égnek, hogy csinált egy saját kiadót, karaktereket, stb, meg rajzolt ott (is).

S most te vagy az a
balf*sz
, aki sír Ramos munkáin, mert nem olyan, mint McFarlaneé. Nem ironikus?

Ja? Mert Ramos munkái jók, értem. Egy napon nem lenne szabad említeni a kettőt. Ég és főd.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #2263 Dátum: 2014. április 23. - 21:38:49 »
Szerintem a Spawn borzalmas. Ramos rajzai meg néha szintén azok néha egész jók. És szoktam mangákat is olvasni.  :(

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2264 Dátum: 2014. április 23. - 21:51:09 »
Itt csak én nem olvasok mangát, animét, vagy a bánat tudja minek kell hívni, hogy mások sírva ne fakadjanak.
McF-t jobban szerettem amikor pókot rajzolt, de a stílusa valahogy bejött. A Follow the Leader Korn albumborítót ő rajzolta,
nagy flesh volt ez akkoriban, pláne ahogy találkoznak dolgok. No mindegy, szétoffoltam a fórumot.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2265 Dátum: 2014. április 23. - 21:58:25 »
Itt most látom, akad némi homály.
Szóval… egyrészt a kilencvenes években az, hogy mi emelte meg egy képregény olvasószámát, annak nulla köze volt az alkotókhoz. Ez itt egy olyan füzethez kapcsolódik, amelynek az eladásairól McFarlane hosszú távú munkái a távolból révedezhettek csak.
A kilencvenes években, amikor a Spider-Man v1 #1-ből is elment kétmillió, egyetlen, ismétlem: egyetlen okból vettek sok képregényt: mert a Marvel tulajdonosa, Ron Perelman szándékosan elterjesztette, hogy ezek a füzetek öt év múlva a kétdolláros borítóár legalább százszorosát fogják érni. Ezért jelent meg annyi első szám. Ezért állt rá sok kiadó, például a Chaos! Comics is arra, hogy egy sztorit 6-10 négyfüzetes miniben mesélnek el egy 24-40 számos ongoing helyett: a sok első számért. És igen, ezért van az, hogy a Spider-Man v1 #2-ből már tizedannyit vettek. Mert az nem volt befektetés.

A nagy összeomlás után, amikor a Marvel és a DC végre talpra álltak, a sokak által itt istenített Spawn, ami egykoron a harmadik legjobban menő cím volt, a felső százról sem álmodhatott tovább.
McFarlane hatását meg még jobban mutatja, hogy pár éve úgy döntött, visszatér alkotóként a Spawnra és leváltotta talán Hine-t az alkotói székben. A Spawn akkoriban egy évtized után felszálló ágba került, kezdte utolérni a legrosszabbul fogyó Marveleket. McFarlane felbukkanásával az eladások megtriplázódtak az első hónapban. A harmadik hónapra visszaestek a korábbi szintre. A negyedik vagy ötödik hónap környékén nem láttam többet a kreditoldalon, miután a füzet utáni érdeklődés elérte a történelmi mélypontot. A nagy, neves, imádott, részletgazdag, közönségkedvenc McFarlance munkájának hála.

Ramos alatt a Pókember ezzel szemben másfélszeres olvasótábort szerzett nemrég.

Szóval igen, a kiadó a közönség kívánalmai alapján válogatja meg az alkotóit. Hogy ez most kinek hogy tetszik, lényegtelen marad addig, amíg a nagy többségnek tetszik, sőt, új embereket nyernek meg vele. Ha Ramostól esnének a számok, nem rajzolna a Marvelnek. Mint ahogy McFarlane sem rajzol már többé senkinek sem, gondozza inkább a valóban és méltán sikeres figuraüzletét.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2266 Dátum: 2014. április 23. - 22:23:10 »
Flame On, srácok!  :D
Kaine: Most akkor ha nem lesz karton neki, akkor megszűnik a sorozat? És mivel azt írtad, hogy nem lesz több tok, akkor meg fog szűnni a PPP? :headscratch:
Karton nélkül nem létezhetne, ez így van. Hogyne lenne több tok, ilyet nem mondtam, vagy igen?

A belinkelt képeiddel egyetértek: az a fajta maximum az Adventures sorozatba passzolna. Szerencsére azért ez még Ramostól is elég szélsőséges példa, ennél azért vannak jobb munkái. De máskülönben egyetértünk: a fősodorba szerintem sem való.
A részletességet leszámítva a felső minden tekintetben messze-messze elmarad az alsótól.
Mint egy pálcikaember egy kigyúrttól.  ;D
Ha komolyan azt hiszed, hogy a Marvel bármilyen szinten is merne kísérletezni a legkomolyabb presztízzsel bíró kiadványával, akkor te egy nagyon érdekes álomvilágban élsz az üzleti élet rideg valóságával szemben.
Khmm... Howard Mackie és az ASM v2 első két éve. Tökéletes példa rá, hogy a Marvellel is megesik bizony az ilyesmi.  ;)
Idézet
Ramos nagyon egyszerűen azért volt ennyit a Pókon, meg bármely más kiadványukon – beleértve a szintén stratégialiag fontos X-eket – mert egy nagyon népszerű rajzoló.

Még ebben sem vagyok biztos. Valamiért jól bevetette oda a lábát, lehet az bármi - akár az is, hogy féláron dolgozik, nem tudom. De a Marvel (és a DC is) évtizedek óta próbálja erőltetni, hogy aki náluk rajzol, az jó. Nem fordítva.
Bár számomra továbbra is mulatságos, hogy idehaza még mindig oly sokakat találok, akik bőszen védelmezik, sőt, dicsőítik azt a korszakot és meghatározó stílusjegyeit, amely teljesen tönkretette az amerikai képregénypiacot és csődbe vitte a Marvelt.
Igen, ezt ma már tudjuk, de abban az időben épp ilyen bőszen védelmezte mindenki McFarlane-t, és hivatkoztak a kétmilliós eladású Spider-Man 1-re. Most ugyanezt látom Ramosszal, csak neki éppen nincsenek jól eladott képregényei...
Mindenesetre megtaláltam a megoldást, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon: a Ramos-sztorikat többnyire különszámokban fogjuk kiadni. Így nem kavar bele azok szórakozásába, akik a szórakoztatás miatt olvasnak képregényeket, és akik vér-Ramos-fanok, azok is megkapják a magukét. :)

Köszi a válaszokat, okos lépés lesz ez így! ;)
Ja, egyébként Luke Ross ugye lesz majd a PPP-ben? A 90-es évek egyik legjobb Pókember rajzolója volt, Bagley és Butler mellett!

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2267 Dátum: 2014. április 23. - 22:33:08 »
Itt most látom, akad némi homály.
...

Kösz az infót.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2268 Dátum: 2014. április 23. - 22:49:09 »
Ezért vagyok. :D

Raisu

• Traveller
« Válasz #2269 Dátum: 2014. április 24. - 03:26:36 »
Most megint felteszem a kérdést, hogy azok, akik ilyenekkel jönnek, hogy X meg Y mangás stílusban rajzol, azok láttak-e már mangát? Mert hogy Ramos stílusa nagyon nem hasonlít egyik mangakáéra sem, az zicher. Vagy manapság már mindenre rámondjuk, hogy mangás, ha a szereplőknek nagy boci szemei vannak? :headscratch:
Én speciel az újabb keletű képregényekre gondoltam, amikor a mangás jelzőt használtam. Mangás,anime,számítógéppel összedobott,számomra nem tetszetős rajzolói munka= manga. Pont lesz.rom, h mi a pontos definició, nem akartam hosszú mondatokat írni, mert még az időt is sajnálom rá,annyira elkedvtelenítő. Nem láttam mangát. Illetve igen, de nem jellemző, mert nem érdekel, ezért a látószögemből mindig ki fog esni.
Amúgy nem utálom, csak tök hidegen hagy, illetve annyiban bosszant, hogy alig van más itthon. Pedig vennék. Gyerekkoromban pár rajzoló feltette a lécet egy szintre szóval ezért nem tudom a mangát (csakazértis így nevezem a 'kultúrkört') értékelni! Igen, asszem ezért van ez.
De nincs ezzel gond, mert ti veszitek. Ámen. Amúgy Kaine-től választ kaptam a kérdésekre, amiért jöttem, vitatkozni meg nem fogok ízlésről,bocs. Se időm,se kedvem,meg amúgy sincs semmi értelme. Max. annyi, hogy alátámasztja, hogy nem lenne vevőköre a semices X-men folytatásának.
Hű... Ez... Hű... o.o Igazad van, ezek után felesleges vitatkozni. Már csak azt mondd meg, hogy ebből a kis vitából, ami kialakult, hogy jutottál arra a következtetésre, hogy az X-Ment nem vennék az emberek?

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #2270 Dátum: 2014. április 24. - 10:13:44 »
Hű... Ez... Hű... o.o Igazad van, ezek után felesleges vitatkozni. Már csak azt mondd meg, hogy ebből a kis vitából, ami kialakult, hogy jutottál arra a következtetésre, hogy az X-Ment nem vennék az emberek?
Mondanám, hogy olvass vissza... :)
De:
Nitro elég régóta foltozgatja a magyar kiadású X-eket… de nem hiszem, hogy azon kívül olyan nagy kereslet lenne erre a régi érára. Claremont egy nagyon hosszú szappanoperát írt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2271 Dátum: 2014. április 24. - 12:53:44 »
Idézet
Ramos alatt a Pókember ezzel szemben másfélszeres olvasótábort szerzett nemrég.
Hú, ez mekkora sarkítás, haver.  :D SLOTT alatt szerzett másfélszeres olvasótábort, amit még Ramos sem tudott lerontani!  :twisted:  ;D
Legalábbis nem emlékszem, hogy a Spider-Man címen végzett munkái, vagy éppen a Spectacular v2 elejének hú de nagy eladásai lettek volna...

Idézet
Ja, egyébként Luke Ross ugye lesz majd a PPP-ben?
Igen, a Klónsztori utáni Spectacularok J.M.DeMatteis írásával az ő rajzait tartalmazza.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2272 Dátum: 2014. április 24. - 13:16:10 »
Hiszed vagy sem, Slott jó ideje elég sokak szemében inkább elriasztó tényező. Én sem teljesen értem, hogy miért, de legalább egy éve inkább semlegestől negatívig terjedő megnyilvánulásokat látok vele kapcsolatban, és nem azért, mert megölte Petert (azt inkább jó pontnak veszik). Meglehet, hogy az ASM v3 választóvonal lesz most neki a közönség szemében.
De Ramosra mondhattam volna a Runaways v3-at is, amelynek az eladásai lefeleződtek a távozása után. Vagy a non-marked X-Men v2-t, ami meg harmadolódott.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2273 Dátum: 2014. április 24. - 15:48:27 »
Én speciel az újabb keletű képregényekre gondoltam, amikor a mangás jelzőt használtam. Mangás,anime,számítógéppel összedobott,számomra nem tetszetős rajzolói munka= manga.
Ezt én egyből sejtettem, ezért is írtam, amit írtam. Szóval veszel egy random szót és elkezded használni egy teljesen más értelemben, és ehhez igazodjon mindenki, tök logikus.  :lol:
Amúgy már gyüjtöm a digitálisan rajzolt képregényekre a jelzőket, kedvenceim a 3D-s képregények (erről az illető meg is volt győződve, hogy tényleg egy 3D programban printscreenelt kockákat lát  :hehe:), meg a szétfotoshoppolt (ez amúgy logikus, mivel én is, meg sok más rajzoló PS-ben dolgozik). De a mangás egészen új.
Ez a Todd név nagyon fasza, de gondolom semmi köze McFarlane-hez :D
Egy képregényes fórumon Todd név alatt mégis ki másra lehet gondolni?  :nemtudom:
Amikor annak idején, bő tíz éve regeltem az akkori spider-tomra, McFarlane volt a kedvenc rajzolóm, művészem,meg úgy an block az atyaúristen. Szerintem az ő képeit másoltam a legtöbbször ki a Pókember képregényekből, majd persze a Spawn-t is begyüjtöttem, amennyi magyarul megjelent. És persze jó pár a rajzai alapján készült figura is itt pihen a polcomon.
Szóval egész rajzolói irányvonalamra nagy hatást gyakorolt. Azóta baromi sok kedvelt alkotóm van, akiknek a munkáiból tudok inspirálódni, de még mindig nagyon jó rajzolónak tartom, annak ellenére, hogy látom a munkái korlátait (amiket talgaby rendszeresen szeret az orrom alá dörgölni  :lol:).
Én szerettem, mai szemmel is tetszik, de az tuti, hogy ez nem egy komoly, felnőttes képregény, szerintem ez az egész a zaklatott tinédzserkor tökéletes lenyomata.
Attól, hogy én szeretek valamit, nem lesz fogyatékos, meg balf*sz az akinek az nem tetszik.  ;)
De tényleg a Spawn mitől nem "mangás"? Magyarúl megjelentek közül az volt az első digitálisan színezett képregény.
Te megkapod amit akarsz, vagy amivel beéred, én meg nem kapom meg.
Persze, megkapom, ha teszek is érte. Amit akarok az ugyanis a hazai szerzői kiadványok szélesebb körben való terjesztése, új irányokkal való kísérletezés stb. Elsősorban alkotóként tekintek a képregényre, másodsorban rajongóként.  ;)
Ami pedig külföldi megjelenés érdekel, azt megrendelem külföldről, szerencsére ez manapság már nem olyan nehéz, mint 10-20 évvel ezelött.
És még tiszteljelek is, amiért nincs másra igény emiatt.
Engem, hol írtam én ilyet bakker?  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2014. április 24. - 16:14:58 írta Todd »

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2274 Dátum: 2014. április 24. - 16:09:43 »
Én speciel az újabb keletű képregényekre gondoltam, amikor a mangás jelzőt használtam. Mangás,anime,számítógéppel összedobott,számomra nem tetszetős rajzolói munka= manga. Pont lesz.rom, h mi a pontos definició, nem akartam hosszú mondatokat írni, mert még az időt is sajnálom rá,annyira elkedvtelenítő. Nem láttam mangát. Illetve igen, de nem jellemző, mert nem érdekel, ezért a látószögemből mindig ki fog esni.
Amúgy nem utálom, csak tök hidegen hagy, illetve annyiban bosszant, hogy alig van más itthon. Pedig vennék. Gyerekkoromban pár rajzoló feltette a lécet egy szintre szóval ezért nem tudom a mangát (csakazértis így nevezem a 'kultúrkört') értékelni! Igen, asszem ezért van ez.

Most lehet néhányan megdobáltok, de muszáj néhány szót szólnom a mangák (és animék) védelmében. Engem nagyon zavar az, hogy nagyon sokan a részletességet összekeverik az igényességgel. Valóban a mangákban jóval egyszerűbb a rajzstílus és elnagyoltabb, de láttam már olyan mangát, amiben néhány vonallal ezerszer jobban kifejezték az érzelmeket, mint a szinte realisztikusan megrajzolt képregényekben. Persze a manga rajzolók között is vannak jók és rosszak, ahogy az amerikai képregényrajzolók között is, de szerintem nem kellene szidni egy másik stílust mindenféle mondvacsinált indokokkal, mint pl a "egyszerű ezért összecsapott és sz*r", miközben egyszerűen csak nem tetszik.

Az meg, hogy idézőjelbe tetted a "kultúrkör" szót elég nagy sértésnek veszem, mert ez egy olyan ember véleménye, aki csak a felszínt látja. Neked nem esik rosszul, amikor felnőtt létedre (ha az vagy) beszólnak bizonyos hozzá nemértő sznobok, hogy "minek olvasol képregényt? hiszen az gyerekeknek való". Ez ugyan az.
Arról nem is beszélve, hogy mangák nagy része a sztorira támaszkodik, vagyis időnként az egyszerű rajzok elképesztően komplex pszichológiai, filózófiai és erkölcsi gondolatokban bővelkedő eredeti és művészi alkotásokat takarnak (Death Note például).

Az meg poén, hogy a mangákat és a számítógéppel összedobott dolgokat egy lapon emlegeted, mivel a mangák fekete fehérek, vagyis színtiszta rajz és tus az egész, így szerintem azokban van a legkevesebb számítógépes utómunka.

Ennyi erővel bármikor mondhatná valaki, hogy ő csak az "Új titkos invázió" színvonalú festményekkel illusztrált képregényeket tartja minőségnek, mert minden más mű és igénytelen. Mellesleg nekem az a stílus annyira nem jött be, mert persze, hogy gyönyörű volt és bármely képkockáját kiraknám a falra, de hosszútávon ilyen képregényeket nem szeretnék olvasni. Főleg mert a szép festmények mellett szerintem abban volt az eddig leggyengébb sztori az eddig kiadott kötetek közül.

És nem mellesleg én is hiányolok bizonyos címeket a magyar palettáról, főleg Vertigo képregényeket: a Sandman és a Fabulák folytatásait (meg persze a Prédikátort és az Y-t :) ).
Amúgy ha választanom kéne egyetlen rajzolót, akinek a munkája legjobban tetszik, akkor a Fabulák kötet rajzolóját választanám (Steve Leialoha azt hiszem), vagy a Ragadozókét, mert viszonylag az egyszerűbb amerikai stílus képviselője, de mégis gyönyörű és nagyon hangulatos.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2275 Dátum: 2014. április 24. - 16:16:20 »
Tökéletesen egyetértek.  ;)
Pedig lényegében alig olvastam mangát.
Az meg poén, hogy a mangákat és a számítógéppel összedobott dolgokat egy lapon emlegeted, mivel a mangák fekete fehérek, vagyis színtiszta rajz és tus az egész, így szerintem azokban van a legkevesebb számítógépes utómunka.
Hát ez az...

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2276 Dátum: 2014. április 24. - 16:21:03 »
Ennyi erővel bármikor mondhatná valaki, hogy ő csak az "Új titkos invázió" színvonalú festményekkel illusztrált képregényeket tartja minőségnek, mert minden más mű és igénytelen. Mellesleg nekem az a stílus annyira nem jött be, mert persze, hogy gyönyörű volt és bármely képkockáját kiraknám a falra, de hosszútávon ilyen képregényeket nem szeretnék olvasni. Főleg mert a szép festmények mellett szerintem abban volt az eddig leggyengébb sztori az eddig kiadott kötetek közül.

Bocsi, csak annyit jegyeznék meg halkan, hogy ha jól sejtem az új Titkos HÁBORÚRA gondoltál.  :doom:
This is a joke. A real practical Joke.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2277 Dátum: 2014. április 24. - 16:27:09 »
Bocsi, csak annyit jegyeznék meg halkan, hogy ha jól sejtem az új Titkos HÁBORÚRA gondoltál.  :doom:

Persze, már annyi titkos dolog van a Marvel világban, hogy mindig keverem a címeket :).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2278 Dátum: 2014. április 24. - 16:31:32 »
Hiszed vagy sem, Slott jó ideje elég sokak szemében inkább elriasztó tényező. Én sem teljesen értem, hogy miért, de legalább egy éve inkább semlegestől negatívig terjedő megnyilvánulásokat látok vele kapcsolatban
Én is láttam 1-2 Slott-ellenes hsz-t itt-ott, de nem tömegével (kivéve a Superior kezdetén, amikor lecserélte Petert, de azóta már ők is istenítik). Viszont: ha csak 1 évet veszel alapul, akkor ahhoz Ramosnak SEMMI köze. Nem az elmúlt egy évben másfélszereződött meg a Pókembert olvasók száma. Bárhogy is csavarod, ez egyedül Slott érdeme, aki az elmúlt 20 év legjobb Pókember-írója.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2279 Dátum: 2014. április 24. - 16:33:03 »
a mangák fekete fehérek, vagyis színtiszta rajz és tus az egész, így szerintem azokban van a legkevesebb számítógépes utómunka.
Igazából mangakészítésre specializált programok vannak, amiknek a lényege, hogy ne kelljen papírt és rajzeszközt használnia az embernek. Nem lepne meg, ha valójában az amerikai képregényrajzolók sokkal többet ülnének egy rajzasztal előtt, mint az összes mangaka együttesen.
Idézet
vagy a Ragadozókét, mert viszonylag az egyszerűbb amerikai stílus képviselője, de mégis gyönyörű és nagyon hangulatos.
Ebben amúgy az a kissé vicces, hogy emlékeim szerint az említett rajzoló egyetlen árva szót sem beszél angolul.

Tomi: Igazából a Ramostalan füzetek mindig enyhe esést mutattak, míg a visszatérésekor, főleg az ASM vége felé, mindig megugrottak kicsit a számok. Nagyon erőlködsz ezzel a témával, de a helyzet továbbra is marad, hogy a Marvel kedveli Ramost, mert olvasókat hoz nekik.