Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 922752 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

zoli1863

• Gyík
  • **
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #2620 Dátum: 2014. szeptember 28. - 21:45:55 »
Nem rosszindulatból, de mi ez a hatalmas hype a Maximum Carnage körül 2014-ben?
Idézet
Ahogy tg is írta: egyike a soha ki nem adott, mégis sokat beszélt nagyobb Póksztoriknak, vagyis sokan kíváncsiak rá. Plusz, sokat szeretik Venomot, sokan Vérontót, sokan a bunyós sztorikat, vagy a tömeges bunyókat. Ebben pedig mindez ott van.

Köszönöm Tomi,hogy ilyen szépen összefoglaltad, én pont ezekért a dolgokért várom!! ;)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2621 Dátum: 2014. szeptember 28. - 21:56:56 »
Az biztos, hogy sok cikket írok majd a Klónsztorihoz, de nem azért, mert akáőr messziről is érthetetlen lenne, hisz tök lineáris történet. Inkább a háttér munkákról.

A hatter munkáról...hogy amint párszor már te is leírtad, az egész egy nagy katyvasz volt ami során az írok maguk sem tudták merre megy a történet. Vagy hogy tulajdonképpen az egész elindítója a Supi halála volt? Huh ez egy kicsit talgabys volt ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

balogh44

• Thanos
« Válasz #2622 Dátum: 2014. szeptember 28. - 22:05:07 »
Meg gondolom azt is, miért rövidebb MJ haja az egyik füzetben, utána meg megint hosszú.... :D
Mindezektől függetlenül én is várom! ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2623 Dátum: 2014. szeptember 28. - 22:29:03 »
Hihetetlen mennyiségű háttéranyaga van a Klónsztorinak. Kezdve az előzményektől, a kiváltó okokról, egészen a sztori közbeni kupaktanácsokig.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #2624 Dátum: 2014. szeptember 28. - 22:56:05 »
Szerintem a Maximum Carnage is olyan, amit divat szidni.
Dehogy, én teljesen magamtól szidom! Azért szidom, mert végigolvastam és végül is s**r volt. Hatalmas csalódás.
Nem divatból mondom. De kellene egy másik fórum, mert már le se merek írni semmit nehogy akár 1 olvasót is elkedvetlenítsek, nem akarom rombolni a célközönség kedvét. Az mondjuk vigasztal, hogy nem hinném, hogy sokakat érdekelne a véleményem. Meg amúgy sem a facebookra írtam. Aki ide jár erre a fórumra azokkal talán lehet őszinte az ember. Általában az várja ezt a történetet, aki a hírét hallotta, de nem olvasta még. Én is így voltam mielőtt elolvastam. De ettől persze simán előfizetek rá, és várom, hogy papíron meggyőzzön, mivel eddig csak elektronikusan olvastam.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2625 Dátum: 2014. szeptember 28. - 23:04:29 »
Írhatod nyugodtan. Én azért megvédem, amiket kiadok, hisz sz*rt nem fogok kiadni. Különösen nem a PPP-ben, amibe kicsit sem szólnak bele a Marveltől. Nyilván nem tetszhet mindenkinek, ami szerintem jó, ez viszont valahol természetes. Erre írta, hogy a Klónsztori az, ami annyira megosztó, hogy még akár problémás is lehet.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #2626 Dátum: 2014. szeptember 28. - 23:11:07 »
Klónsztori az, ami annyira megosztó, hogy még akár problémás is lehet.
Pedig az jó volt. Nagyon jó. De megértem, hogy a történetszál folytonossága miatt szükséges a MAximum Carnage is, és azt is elhiszem, hogy újraolvasva nem is olyan rossz,és nem akarom bírálni mit adsz ki, nem akartalak semmiképp megbántani.
Csak gondoltam szólok, hogy távol álljon tőlem divatból szidni bármit is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2627 Dátum: 2014. szeptember 28. - 23:15:19 »
Semmi gond, oké.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2628 Dátum: 2014. szeptember 29. - 00:26:48 »
Hihetetlen mennyiségű háttéranyaga van a Klónsztorinak. Kezdve az előzményektől, a kiváltó okokról, egészen a sztori közbeni kupaktanácsokig.
Heh, majdnem egy könyvet lehet írni a hátteréről. Kiváltó okok, piaci környezet, szerkesztőségi belviszályok és felsővezetői utasítások, marketinguralta sztorivonalak és össznépi értkezletek, amiken ment a folyamatos ki az erősebb kutya harc, majd a folyamatos tűzoltás…
Az amerikai képregénytörténelem egyik legnagyobb és legtöbbször emlegetett, majdnem iskolapélda szintű vonatszerencsétlensége volt, az egyik legkomolyabb ér amellett, hogy közel hét évig miért nem mondhatta meg a marketingrészleg, hogy mi legyen, miért került minden hatalom előbb a megmaradt szerkesztők, majd az írók kezébe.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2629 Dátum: 2014. szeptember 29. - 07:25:12 »
Én kíváncsi vagyok a Maximum Carnage sztorira. Szídta egy-két fórumozó, de már csak azért is érdekel, mivel nem ismerem a történetet. Más a helyzet a What if-fel, az olyat nem szeretem, hogy mi lett volna, ha....Hála égnek, az nem is lesz kiadva.  :) Szóval, egész jó kis lista lett fentebb felsorolva a kiadandó történetekről.  :nezze:   :)

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #2630 Dátum: 2014. szeptember 29. - 08:28:13 »
A Klónsztori még egyelőre úgyis kérdőjeles, mert nem biztos, hogy van hozzá nyersanyag...

Próbáld meg NEM kiadni, és megtudod, mi az a bosszú :twisted:
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #2631 Dátum: 2014. szeptember 29. - 09:06:12 »
2015: The Child Within
2016: Maximum Carnage
2017: 90-es évek
2018-2019: Klónsztori
2020: a 2000-es évek (a vol. 1 végéig, vagyis a 119. szám végéig).
2021: 60-as évek. :)

2021-ig kell várni a 60-as évekre. Waaaaazzz :-(

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2632 Dátum: 2014. szeptember 29. - 09:59:14 »
Ahogy tg is írta: egyike a soha ki nem adott, mégis sokat beszélt nagyobb Póksztoriknak, vagyis sokan kíváncsiak rá. Plusz, sokat szeretik Venomot, sokan Vérontót, sokan a bunyós sztorikat, vagy a tömeges bunyókat. Ebben pedig mindez ott van.

Nekem a kedvenc képregénygonoszaim a Venom és a Carnage, viszont a bunyós sztorikat csak filmeken szeretem, képregényekben jobb, ha van történet. Ennek ellenére kötelező vétel lesz :)

Erre írta, hogy a Klónsztori az, ami annyira megosztó, hogy még akár problémás is lehet.

Én a Klónsztorit se olvastam még, és talán még jobban várom, viszont elég sokat olvastam róla, és nekem ott az jött le, hogy nem is a történetet szidták, hanem azt, hogy elindult valamerre, egy eget-rengető fordulat felé (valójában Peter a klón), de végül nem voltak elég tökösek, hogy ezt meglépjék és mégis kiderült, hogy mégse ő a klón. Legalábbis nekem a legtöbb kritikából ez jött le, hogy nem a színvonallal van bajuk, hanem ezzel a tehetetlenséggel és bátortalansággal.
Pedig azzal, hogy ő lett volna tényleg a klón igen jó sztorikat ki lehetett volna hozni utólag, pl. hogy miután kikészül ettől, idővel szép lassan rájön, hogy nem a származása a lényeg, hanem, hogy milyen ember, hogy miket tesz, hogy MJ (vagy nemtom ki volt akkor épp a csaja) azt mondja, hogy őt szereti akár klón akár nem, mert ő volt mellette, amikor szüksége volt rá, meg ilyenek, de ehhez sajnos gyávák voltak a Marvelnél.
De mivel még nem olvastam, ezért nem tudhatom, hogy mennyire vannak benne ilyesmik ennek ellenére :)

2015: The Child Within
2016: Maximum Carnage
2017: 90-es évek
2018-2019: Klónsztori
2020: a 2000-es évek (a vol. 1 végéig, vagyis a 119. szám végéig).
2021: 60-as évek. :)

Ezt én is kérdezni akartam, de megelőztek :). És amúgy mi a terv? 2021 után vége, vagy utána is folytatódik, csak még nincs értelme azon agyalni így előre?
Amúgy engem leginkább a CsPv1 és HPv1, valamint a HPv1 és a CsPv3 közti kimaradt részek érdekelnének :). Vagy az a "a 2000-es évek"? Bár most olvasom, hogy nem, mert "a 2000-es évek" gyakorlatilag ez alapján a 90-es éveket takarja, legalábbis a Wikipédia szerint :).

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2633 Dátum: 2014. szeptember 29. - 14:32:04 »
Ezt én is kérdezni akartam, de megelőztek :). És amúgy mi a terv? 2021 után vége, vagy utána is folytatódik, csak még nincs értelme azon agyalni így előre?

Logikusan a 60-as évek után jöhet a sorozat nagy vesztese, a 70-es évek ;)
Onnan meg sztem mégegyszer átmegyünk az idővonalon, persze ezt majd Tomi megmondja.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2634 Dátum: 2014. szeptember 29. - 14:54:10 »
Én a Klónsztorit se olvastam még, és talán még jobban várom, viszont elég sokat olvastam róla, és nekem ott az jött le, hogy nem is a történetet szidták, hanem azt, hogy elindult valamerre, egy eget-rengető fordulat felé (valójában Peter a klón), de végül nem voltak elég tökösek, hogy ezt meglépjék és mégis kiderült, hogy mégse ő a klón. Legalábbis nekem a legtöbb kritikából ez jött le, hogy nem a színvonallal van bajuk, hanem ezzel a tehetetlenséggel és bátortalansággal.
Pedig azzal, hogy ő lett volna tényleg a klón igen jó sztorikat ki lehetett volna hozni utólag, pl. hogy miután kikészül ettől, idővel szép lassan rájön, hogy nem a származása a lényeg, hanem, hogy milyen ember, hogy miket tesz, hogy MJ (vagy nemtom ki volt akkor épp a csaja) azt mondja, hogy őt szereti akár klón akár nem, mert ő volt mellette, amikor szüksége volt rá, meg ilyenek, de ehhez sajnos gyávák voltak a Marvelnél.
De mivel még nem olvastam, ezért nem tudhatom, hogy mennyire vannak benne ilyesmik ennek ellenére :)
Konkrétan erről szól a második fele. Az elsőben van, hogy szembe kell néznie a ténnyel, hogy nem ember, és bármikor meghalhat a klón degeneráció következtében. Ezt dolgozza fel egészen nehezen. A második felében már együtt él a tudattal, és egyfajta tapasztalt segítője lesz a betanuló új Pókembernek, Ben Reillynak.
A megosztást épp az adja, hogy a sztori baromi jó, akik imádják, azért imádják. Akik pedig utálják, azok azért, mert a sok csere és huzavona következtében van benne egy-két következetlenség, amit azután vagy nemigen magyaráztak meg, vagy csak alibi-magyarázattal estek túl rajta.

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #2635 Dátum: 2014. szeptember 29. - 15:26:51 »
Hogyha meglépik benne, hogy Peter a klón valójában, tutira azon ment volna a hiszti évekig, mígnem valamelyik író retconolja valahogyan.
A Mirage-os TMNT-ben hasonlóan meredek dolgokat csinált a Peter Laird, azóta sem akarják sokan elfogadni, hogy April egy rajzból kelt életre egy mágikus kristály következtében, pedig pont az ilyen agyament dolgok miatt volt mindig is érdemes olvasni a képregényt, csak hát a '90-es évek beli rajzfilmen felnőtt korosztály. meg a berögződött hasznavehetetlen riporter April...  :roll:

Peter kilétének a felfedését sem hagyták meg sokáig (mint ahogy hónapokon belül látni fogjuk gondolom), pedig hosszú évek sztorilehetőségei lehettek volna meg belőle...  :(

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2636 Dátum: 2014. szeptember 29. - 15:44:59 »
Hogyha meglépik benne, hogy Peter a klón valójában, tutira azon ment volna a hiszti évekig, mígnem valamelyik író retconolja valahogyan.
Ez nem feltételes mód, egészen pontosan ezért bukott nagyot a Klónsztori, mert ezt meglépték. Totál kiverte a biztosítékot mindenkinél, így visszacsinálták.

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #2637 Dátum: 2014. szeptember 29. - 15:52:01 »
Oooh... Azt hittem csak homályban maradt. Meg kevinkain postját úgy értelmeztem, hogy mivel nem Peter lett a klón, ezért bukott a sztori, mert bátortalanok voltak, és nem jutottak el A-ból B-be. (ez kicsit furcsának is tűnt)

De ezek szerint akkor meglépték, csak visszacsinálták...

Na ezt nem bánom, a One More Day-t viszont annál inkább.  :-\

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #2638 Dátum: 2014. szeptember 29. - 16:03:12 »
Az alapján, amit itt-ott olvastam a klónsztoriról, azért elég sok sebből vérzett a dolog. Nem csak a zavaros, kibogozhatatlan szálakkal volt gond, hanem a hangulattal. Én legalábbis kikapcsolódni szeretek a képregényekkel, nem mély depresszióba süllyedni általuk. Az meg, hogy Kaine elkezdte írtani Pókember ellenségeit, végképp nem biztos, hogy sikerre volt ítélve. Persze én csak egy konkrét halálról tudok, de az is elég. Persze ízlések és pofonok: nekem a Kraven utolsó vadászata sem jött be. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2639 Dátum: 2014. szeptember 29. - 16:12:58 »
Na ezt nem bánom, a One More Day-t viszont annál inkább.  :-\
Pedig az egy nagyon jól megírt sztori, más kérdés, hogy az tetszik-e, ahova visz.
Én legalábbis kikapcsolódni szeretek a képregényekkel, nem mély depresszióba süllyedni általuk.  nekem a Kraven utolsó vadászata sem jött be. :)
Ez pedig olyasmi hangulatban. Épp ez az erőssége. Ha az nem tetszett, ez se nagyon fog.