Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 939685 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #2760 Dátum: 2014. október 15. - 11:07:13 »
Gratula! Rohadt jó a pólód!  :oh: :kingpin:
A PPP 18. száma is gyönyörű!!  :brow:
Nagyon tuti ez a póló.  ;)

köszönöm! de igazából a fotós érdeme, nem csak a kép, hanem kompozíció lehetősége... kiadta a sztorit, ez lett a borító, és hogy a börzére elkészült:) kösz még egyszer! ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2761 Dátum: 2014. október 15. - 14:22:27 »
Örülök, hogy nem csak magára a fotózásra gondoltál, mert azt vagy nyolcszor kellett megismételni, mire sikerült.  :D

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #2762 Dátum: 2014. október 17. - 08:43:31 »
Végre előfizettem a PPP 2015-re. Ma ment az utalás :-)  :kingpin:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2763 Dátum: 2014. október 20. - 12:50:15 »
Na, PPP-vel tegnapelőtt végre beértem magamat (és a kiadást), elolvastam az összes számot, így írnék egy rövid véleményt.
Bandaháború: Ez tök jó kis sztori volt. Mivel leginkább a magyar kiadásokat olvastam, Kaméleont annyira nem ismerem, csak amik megjelentek nálunk (+ az ASM 1 és a rajzfilmek), így jó volt jobban megismerni és nagyon tetszett a kavarása JJJ-vel. Kalapácsfej szintén, bár őt kicsit súlytalannak éreztem, nem sok szerephez jutott. A Lobo fivérek érdekesek voltak, érdekelt volna az a sztori is, amiért egyáltalán átjöttek New York-ba. Robbie sztorija számomra kissé súlytalan volt, hiszen úgyis tudtam már több helyről, hogy mi lesz a végkimenetele, így azon nem tudtam izgulni, csak érdekesség volt (Kristy sztorija már jobban tetszett, pedig annak is tudtam a végét). Ami viszont nem tetszett, hogy beszéltek itt bandaháborúról össze-vissza, mennyi harc van a bandák között stb, viszont ezt nem fejtették ki, csak szóban. A CSP 52-56 közötti bandaháború ilyen szempontból jobban tetszett, ott többször láthattunk egy-egy összecsapást, amibe Póki is belebonyolódott. De végülis ez nem vont le olyan sokat nálam, maga a sztori hozta a régi számok hangulatát és ez volt a lényeg. :)
Kozmikus Pókember: Ezzel felemásak az érzéseim. Érdekesnek érdekes volt, de egyszerűen nem tudtam izgulni Pókemberért. Olyan hatalma volt, amivel bárkit lecsaphatott, s ezért nem tudtam aggódni érte. Persze érdekesek voltak az összecsapások, de az utolsó számnál már picit untam az egészet, a sárkányos meg robotos összecsapás nem is tetszett annyira. Kicsit vártam, hogy visszatérjen a megszokott kerékvágásba. Az Ellenségcsere egyébként tetszett, ötletes volt a tálalása, főleg Fátum kavarása jött be. Lokin meg néztem egy marha nagyot. :O
18. szám: Sokkal jobban tetszett, hogy Peter kozmikus erők nélkül volt kénytelen szembeszállni az Ellenségcsere alatt megszerzett ellenségeivel. Nagyon tetszett az egész utóhatás. :) Viszont itt is visszaköszönt ez az új Bandaháború, ami hatalmas pusztítással járt, megingatta a Vezért, de ebből itt se nagyon láttunk semmit. :S Egyébként hová lett Kaméleon mellől Kalapácsfej? Az kiderül valahonnan?  :-[ A venomos sztori is tök jó volt. Egyrészt azért, mert kedvelem a karaktert, másrészt érdekes volt olvasni végre azt, ahogy kiderült ez az "ártatlanság"-dolog vele kapcsolatban. A másik két ellenfelet is csak összefoglalókból meg egy-két képről ismertem, így jó volt végre velük is találkozni. Ez a Jonathon Ceasar meg egy elmebeteg, de örültem, hogy láthattam, ha már ekkora hatással volt MJ-ék életére, s nem csak utalgatnak rá. A vége a számnak pedig érdekes volt, kíváncsi vagyok a folytatásra. :)
Szóval, mindent összevetve, jó volt ez a 6 szám is, még ha voltak is bennük olyan dolgok, amik annyira nem tetszettek, de ezek nem voltak olyan mértékben zavaróak. Várom a következő pakkot, amivel remélem gyorsabban tudok majd haladni. :kingpin:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2764 Dátum: 2014. október 20. - 13:34:39 »
Klassz összefoglaló volt, köszi!  ;)
Kalapácsfejjel nem tudom, mi lett végül, de majd utánanézek.
A Kozmikusból a Sárkány és a robot szerintem is a két leggyengébb rész volt, talán nem véletlen, hogy pont az a kettő nem volt meg nekem régebben a legendás hibajavítós verzióban. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2765 Dátum: 2014. október 20. - 14:29:36 »
A Venomos részben nekem az ártatlanság dologban csak a nagymonológ nem tetszett, amit a kisgyerek kimentésénél mond. Annyira szájbarágós megoldás volt, és nekem karakteridegennek tünt, sajnos aztán ez a fajta stílus lett Venomra jellemző. De nekem ez a már-már vallásos áhítattal az ártatlanságról papoló Venom, mindig túlzásnak tűnt.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2766 Dátum: 2014. október 23. - 16:39:09 »
Na végre lett elég időm és elolvastam a 80-as PPP-ket és a JDW halálát egyben.
Csak annyi mondhatok hogy ennél jobbat kiadni szinte lehetetlen lesz.

Ahogy olvastam lassanként rájöttem, hogy a kedvenc Pók érám a 80-as évek. Mert ebben az időben az íróknak nem kellettek mega eventek ahoz hogy jó sztorikat írjanak, egy hétköznapi történet is lehetett nagyon ütős, (Kertvárosi kirándulás) de a legnagyobb erényük az a fajta kontinuitás, amit mára csak Peter David tud felmutatni, az a folytonosság és következetesség ami olyan nagyszerűvé tudja tenni a korabeli történeteket mint pl az egyik legjobbat az Aranylázat.

A másik nagyon nagy pozitívum számomra, hogy ebben a korban írta gyöngyszemeit a zseniális Roger Stern és Peter David. Az utobbi pedig főleg hires a következetességérő és öröm volt olvasni a JDW halálának következményeit amik mind jó példát állítottak annak, főleg a fő történet, hogy egy sztori nem csak akkor lehet mély és gondolatébresztő, komoly mondanivalóval rendelkező mű ha közben az író lelkironcsot és komoly pszichológiai esetet csinál a főhősből.

Na és maga a JDW halála amit a PPP 12. miatt olvastam újra...egy remekmű, nem csak Peter David de Pókember egyik legjobb sztorija, az a történetvezetés, karakter megformálás és az összes elem tökéletes egyvelege egyszerűen leírhatatlan. Persze a  Bűnölő halála is nagyon jó sztori és szép befejezése Stan Carter történetének, de  szerintem a JDW halála sokkal teljesebb és valódibb egy eféle lezárás nélkül.

Mindazonáltal óriási köszönet a kiadványért és a remek történetek leközléséért. :kingpin:

Ja igen és mint már említettem én szívesen látnék egy 80-as évek 2.0-at pl a Hosszú utazás sztorival, amiről az egyik hátsó borítón volt szó.
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 23. - 16:50:58 írta Comicboy »
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2767 Dátum: 2014. október 23. - 17:14:10 »
Az nem olyan jó sztori, hidd el. Leírva érdekesebb, mint a képregény és a rajza is elég gyenge.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2768 Dátum: 2014. október 23. - 18:14:41 »
Az nem olyan jó sztori, hidd el. Leírva érdekesebb, mint a képregény és a rajza is elég gyenge.

Elhiszem, bar biztos van még jó kiadatlan 80-as sztori ;)

balogh44

• Thanos
« Válasz #2769 Dátum: 2014. október 25. - 14:19:25 »
Alig várom már, hogy beírás alá kerüljön a különszám állapota. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2770 Dátum: 2014. október 25. - 14:51:12 »
Huh, még mindig fordítom, de már elkezdték beírni. Nagyjából hétfőre leszek kész vele.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2771 Dátum: 2014. október 25. - 15:43:03 »
Csak nyugodtan, tuti hogy szuper, minőségi kis cucc lesz! ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2772 Dátum: 2014. október 25. - 20:23:29 »
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 25. - 21:20:31 írta kaine »

balogh44

• Thanos
« Válasz #2773 Dátum: 2014. október 25. - 21:31:09 »
De jó!

Végül is, nem rossz ötlet, ha ezek a különszámok is kapnak egy amolyan "így nézett volna ki" borítót!  :kingpin:

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #2774 Dátum: 2014. október 25. - 21:42:07 »
Hú, most kicsit megijedtem, hogy így fog kinézni.  :) Annak idején ki rajzolta ezt a címfeliratot, azt lehet tudni, kaine?

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2775 Dátum: 2014. október 25. - 21:51:22 »
Pedig tök jó borító, teljesen retró. Az elejét simán lehetne ezzel. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2776 Dátum: 2014. október 25. - 21:57:20 »
Fogalmam sincs.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2777 Dátum: 2014. október 26. - 05:18:04 »
Szerintem is simán elmenne ez a borító.  ;)

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #2778 Dátum: 2014. október 26. - 07:00:37 »
Mint öreg motoros,természetesen én is emellett a borító mellett tenném le a voksomat.Nagyon szuper!  8)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2779 Dátum: 2014. október 26. - 08:00:44 »
Lehet hogy retro, de kifejezetten ronda, nem illik Pókihoz.
A késöbbi CSP számok sokkal jobb borítót kaptak, szerintem. Amúgy ami jól nézett ki az az amerikai kiadás címfelirat volt. ;)