Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 920929 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #3160 Dátum: 2015. április 05. - 16:46:19 »
Kaine, abban a kiegészítő dobozban, amelyben benne lesz az Inferno és a ,,zuhanyzó M.J."-rész, de a Web of Spider-Man 1. száma nem, terveid szerint megjelenik a Lefty Donovan-sztori? Esetleg az a négy részes, amelyikben Bettyt elrabolja egy szekta?

balogh44

• Thanos
« Válasz #3161 Dátum: 2015. április 05. - 17:34:26 »
Addig úgysem nyugszom, míg Kaine valahogy ki nem adja a Web of -et! ;D
Akkor az ez évi Lee-Romita különszám, már tartalmazni fogja az annual . 3. is? :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3162 Dátum: 2015. április 05. - 18:08:10 »
Kaine, abban a kiegészítő dobozban, amelyben benne lesz az Inferno és a ,,zuhanyzó M.J."-rész, de a Web of Spider-Man 1. száma nem, terveid szerint megjelenik a Lefty Donovan-sztori? Esetleg az a négy részes, amelyikben Bettyt elrabolja egy szekta?
Az pontosan a zuhanyzós MJ-rész. :)
A Donovannal gondolom arra az egy kimaradt Vészmanóra gondolsz. Hát, nem véletlenül maradt ki, de persze, ha a PPP rendületlenül megy folyamatosan, akkor már beleférhet olyan is, amit a teljesség kedvéért adunk ki, nem pedig azért, mert olyan jó volt. Mint mondjuk a
Addig úgysem nyugszom, míg Kaine valahogy ki nem adja a Web of -et! ;D
vagy a Torment is.
Idézet
Akkor az ez évi Lee-Romita különszám, már tartalmazni fogja az annual . 3. is?
Nem, az idei még nem.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #3163 Dátum: 2015. április 05. - 21:24:10 »
A Donovannal gondolom arra az egy kimaradt Vészmanóra gondolsz. Hát, nem véletlenül maradt ki [...]
Dehát az két rész, ha az asm244-45-re gondoltok. Remélem nem azt fogod mondani, hogy lapos, és ezért maradt ki, mert van olyan jó, mint a csp19-21... remélem tényleg szóba jönnek olyan részek is, amik szerinted nem olyan jók, mert hát mindenkinek más az ízlése...
« Utoljára szerkesztve: 2015. április 05. - 21:27:49 írta deadbeat7 »

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3164 Dátum: 2015. április 06. - 09:20:34 »
Ha majd ha jól számolom 2022 felé kezdünk kifogyni a jó sztorikből, esetleg lehetne válogatni néhány sztorit olyan sorozatokból, amikben szerepel Pókember, de nem a saját sorozata :).

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #3165 Dátum: 2015. április 06. - 15:15:29 »
Ha majd ha jól számolom 2022 felé kezdünk kifogyni a jó sztorikből, esetleg lehetne válogatni néhány sztorit olyan sorozatokból, amikben szerepel Pókember, de nem a saját sorozata :).
Marvel Team-Up?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3166 Dátum: 2015. április 06. - 23:11:00 »
Dehát az két rész, ha az asm244-45-re gondoltok. Remélem nem azt fogod mondani, hogy lapos, és ezért maradt ki, mert van olyan jó, mint a csp19-21... remélem tényleg szóba jönnek olyan részek is, amik szerinted nem olyan jók, mert hát mindenkinek más az ízlése...
De igen, szerintem jóval gyengébb az akkor megjelent részeknél (vélhetően a Semic sem véletlenül hagyta ki annak idején). Ha szerintem nem olyan jók, akkor mi alapján válasszam be őket? Úgy nem lehet, hogy "valakinek biztos tetszeni fog..." Persze vannak olyanok IS, amiknél ez adott - ilyen a Torment például -, hogy szerintem nem jó, de például Meki és a sztori hírneve miatt sokan kíváncsiak lehetnek rá. De nem sok ilyet tudnék mondani.
Nem biztos. A választást azért erősen leszűkíti, hogy milyen alapanyagból tudunk dolgozni. Amit a németek, olaszok kiadtak, azokkal tudunk dolgozni, de hiába tök jó néhány nagyon régi sztori, ha nincs hozzá kép.
Marvel Team-Up?
Abból eleve tervben van 3 is az első visszanéző PPP-be. De a sorozat nagy része elég gyengusz, nagyon ritka közte a tényleg jó.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #3167 Dátum: 2015. április 07. - 06:43:03 »
Szerintem az epic 2 rész, legalábbis a vészmanó saga fontos része. Pókember nyomoz, újabb kipakolt raktárak, tökbombák, denevérpengék, az igazi vm gyógyulgat, míg a hipnotizált Lefty-n kísérletezik. Szerintem igenis jó, a régi feeling, és k jó lett volna ezt látni anno. Nem akarlak megbántani, de a spectac #85-nek csak az eleje jó, amíg az erő szérumot magára ereszti, meg zanzásítva elmeséli(k) az asm 244-245-öt. Amikor a Fekete Macskával az oldalán 'harcol' Póki, hát az szánalmas volt. Bénázás. Ez a FM karakter is onnantól jó (vagy legalábbis elviselhetőbb), amikor az Idegen felrobbantatta a lakását. Új gönc, meg elhagyta a 10 éves kislány szintű észjárást. De még talán abban a részben mondja is, hogy már nem az aki régen volt, sokat "nőtt", és szerintem tényleg. Ez a karakter is azért volt jó régen, mert szinte semmit nem tudtunk róla. Ezeket gondolom tényleg okkal hagyta ki a Semic, mai fejjel pláne kifejezetten fárasztó karakter.
Amúgy a vészmanóra visszatérve: szerintem a Semic csak alapanyag híján hagyta ki... de hogy pontosan mit miért... nagy mákunk lett volna azzal, ha nem értenek hozzá, és kiadnak mindent szép sorban.

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #3168 Dátum: 2015. április 07. - 10:35:13 »
Abból eleve tervben van 3 is az első visszanéző PPP-be. De a sorozat nagy része elég gyengusz, nagyon ritka közte a tényleg jó.
Ez igaz.De még az elején vannak jók,pl. nekem onnan a 15. szám tetszett,abban Szellemlovassal találkozik.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3169 Dátum: 2015. április 07. - 12:48:24 »
Nem akarlak megbántani, de a spectac #85-nek csak az eleje jó,
Az amolyan kihagyhatatlan rész volt, mert Pókember itt mutatta meg először valakinek önként, hogy ki ő. Megalapozta a bizalmat kettejük között, és sok évig a barátnője volt. Bemutatta, hogy miként tudnának együtt dolgozni, és ha kihagyjuk, hiteltelen lett volna az is, hogy annyi lőtt sebből egyszer csak vígan ugrál, és nincs semmi baja. Igaz, hogy az együtt bunyó nem volt különösebben nagy szám, de abban a részben az volt az igazán jó, ami kettőjük között történt. A magánéleti szál.
Idézet
Ez a FM karakter is onnantól jó (vagy legalábbis elviselhetőbb), amikor az Idegen felrobbantatta a lakását. Új gönc, meg elhagyta a 10 éves kislány szintű észjárást.
Ezzel viszont nem értek egyet. Nem tetszett a PPP 1-ben lévő kétrészes FM sztori? Mert az szerintem kivételesen jó. Ahogy jó a 3-5. részekben lévő Bandaháború is vele.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #3170 Dátum: 2015. április 07. - 18:20:35 »
Nincs olyan történetszál amiben ne lennének gyenge részek. Megjelenik egy évben 30-40 füzetnyi (24 oldalas) Pókember magyarul.
És ha 1-2 rész nem olyan nagy szám? Olyan nincs, hogy mindenkinek minden tetsszen. Persze érdekesek a vélemények, tök jók, bár én nem szólok nagyon gyakran hozzá, de minden nap fellátogatok a fórumra elolvasni a hozzászólásokat.
Azért elég extra, hogy egy kiadóval levelezünk, aki napi szinten válaszol, és sokszor figyelembe is veszi amit írunk.
Ez nagyon pozitív, ez is sokat tesz hozzá.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #3171 Dátum: 2015. április 07. - 19:54:10 »
Hát, azért a Fekete Macskás részek minden tekintetben ott vannak... Itt Pókember (és Peter) életében ő a NŐ, és ezáltal sok kis pattanásos kölköt is elindított a pubertás rögös útján. Hozzáteszem, nem véletlenül. :D
A bandaháborús részek pedig a Csp 19. vonatkozó képkockái alapján hatalmas hiánypótlást jelentenek - ahogy ezt annak idején már írtam is itt a fórumban.

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #3172 Dátum: 2015. április 07. - 23:47:35 »
Az amolyan kihagyhatatlan rész volt, mert Pókember itt mutatta meg először valakinek önként, hogy ki ő. [...] Igaz, hogy az együtt bunyó nem volt különösebben nagy szám, de abban a részben az volt az igazán jó, ami kettőjük között történt. A magánéleti szál.
Ezzel viszont nem értek egyet. Nem tetszett a PPP 1-ben lévő kétrészes FM sztori? Mert az szerintem kivételesen jó. Ahogy jó a 3-5. részekben lévő Bandaháború is vele.
Hogyne tetszettek volna ezek a részek. De nem a FM miatt... gyerekkoromban biztos 10/10 lett volna. Mai fejjel olvasva nekem fárasztó volt az állandó apókázás meg a szerelmem így-úgy. PPP10-11-től tetszik a karakter. Az mekkora, hogy a ruháján a szegecsek a beolvasztott aranynoteszból vannak:)

[...] Itt Pókember (és Peter) életében ő a NŐ, [...]
Azért ne felejtsük el, hogy általában Mary Jane is a közelben volt. Szerencsére mellette is kötött ki végül. Tekintve, hogy Pókember a legemberibb szuperhős, megértőbb párja nem is lehetne. Az meg, hogy feleségül is vette, teljesen rendjén volt számomra. Olvastam, hogy sok fan ki volt bukva ettől, de sosem értettem, hogy miért, hiszen a fejlődés része ez is. Mindegy, kicsit eltértem a tárgytól.

Nincs olyan történetszál amiben ne lennének gyenge részek. Megjelenik egy évben 30-40 füzetnyi (24 oldalas) Pókember magyarul.
És ha 1-2 rész nem olyan nagy szám? Olyan nincs, hogy mindenkinek minden tetsszen. Persze érdekesek a vélemények, tök jók, bár én nem szólok nagyon gyakran hozzá, de minden nap fellátogatok a fórumra elolvasni a hozzászólásokat.
Már régebben is írtam, hogy annyi a bajom, hogy nem jelenik meg minden szép sorban... ez a sorozat elbírta volna simán, a '80-as évek egy aranybánya, vagy jó sztorik, vagy jó rajzok, vagy mindenkettő, nagyon ritka, ahol teljesen lapos minden szempontból. (persze hirtelen eszembejutott egy nagyon gáz, amit a képek miatt még mindig nem olvastam el :hehe:) De a laposabbakat is vettük volna a kontinuitás miatt.

Azért elég extra, hogy egy kiadóval levelezünk, aki napi szinten válaszol, és sokszor figyelembe is veszi amit írunk.
Ez nagyon pozitív, ez is sokat tesz hozzá.
Ez így van, semmi kétség. De egy fórum arra is való, hogy megoszthassuk a véleményünket, és hát nem mindenki egyforma...  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2015. április 08. - 01:01:35 írta deadbeat7 »

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3173 Dátum: 2015. április 08. - 01:16:35 »
Idézet
Mai fejjel olvasva nekem fárasztó volt az állandó apókázás meg a szerelmem így-úgy.
A PPP1 kétrészes sztorija szerintem pont emiatt a bájos szerelemábrázolás miatt volt remek. Amikor a fülig szerelmes Macska szánja-bánja, hogy az ígérete ellenére már megint visszaesett, szerintem nagyon erős pillanata a Pókember képregények történetének, amelyben végig jelen van a humor. Itt ugyanis nem az a vicces, amit valaki mond, hanem ahogyan mondja és ahogyan viselkedik, márpedig ez, ha nem is példátlan, de mindenképpen ritka. Ráadásul a humorforrást a jellemábrázolás szolgálatába állították. Tarantino korai filmjei jutottak az eszembe, pl. a Tiszta románc két főszereplőjének a kapcsolata, a Ponyvaregény nyitójelenete, vagy az későbbi jelenet, amikor Travolta kinyírja Marvint, majd mentegetőzik.

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #3174 Dátum: 2015. április 08. - 09:41:34 »
A PPP 20 mikor lesz postázva?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3175 Dátum: 2015. április 08. - 09:59:57 »
Nekem is tetszett a macsis történetek naivsága. Jó volt az így.
Amúgy nekem sokkal jobban tetszett az, hogy Macsek volt Pókember párja. Mivel egy szuperhőshöz talán jobban illik egy olyan társ, aki az élete ezen a területén is a társa tud leni.
Csak ugye sajnos ő meg a többiben nem akart társ lenni...

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3176 Dátum: 2015. április 08. - 12:38:07 »
Idézet
Amúgy nekem sokkal jobban tetszett az, hogy Macsek volt Pókember párja. Mivel egy szuperhőshöz talán jobban illik egy olyan társ, aki az élete ezen a területén is a társa tud leni.
Volt is egy levélíró, aki a Semicnek megírta, hogy azt akarják (többes számban), Pókembernek szuperhős barátnője legyen. A szerkesztő akkor tiszta vizet öntött a pohárba, amivel többeknek megrázkódást okozott. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3177 Dátum: 2015. április 08. - 12:49:42 »
igen erre emlékszem. Mókás volt.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3178 Dátum: 2015. április 08. - 13:11:44 »
Azért ne felejtsük el, hogy általában Mary Jane is a közelben volt. Szerencsére mellette is kötött ki végül. Tekintve, hogy Pókember a legemberibb szuperhős, megértőbb párja nem is lehetne.
Akkoriban Mary Jane kicsit eltávolodott tőle, a saját útját járta, sőt, ő dobta Petert. Ellenben megértő? Szerintem a Macsin kívül bármelyik barátnője megértőbb volt/lett volna vele szemben. MJ sokszor szó szerint hisztizett neki, ha nem tetszett valami.
A PPP 20 mikor lesz postázva?
Még bő egy hét.
Jobban illene hozzá, de a kettőjük kapcsolatából kihoztak mindent, amit lehetett a néhány év alatt.
A szerkesztő akkor tiszta vizet öntött a pohárba, amivel többeknek megrázkódást okozott. :)
A mai napig kérdezik tőlem emberek (persze kívülállók), hogy én rajzolom, vagy írom-e a kiadott történeteket.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3179 Dátum: 2015. április 08. - 17:37:46 »
A mai napig kérdezik tőlem emberek (persze kívülállók), hogy én rajzolom, vagy írom-e a kiadott történeteket.
Ilyenkor mondd azt, hogy igen, csak különböző álneveken.