Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 923279 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #3460 Dátum: 2015. szeptember 14. - 21:36:12 »
Oké, így már vili! :)
Ha eljön a lapváltás ideje, azért remélem sima matt-ra nem állunk vissza, valahogy nekem nem hiányzik a Semices minőség! ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3461 Dátum: 2015. szeptember 15. - 06:26:37 »
A másik meg már volt hátlap egyszer!
A Venomos meg belső borító volt egyszer, így hát ez sem ellenérv.  ;)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3462 Dátum: 2015. szeptember 15. - 14:04:28 »
De légyszi ha az lesz, Venom alkarját "fotoshoppoljátok" a helyére, mert ez így nagyon ciki.
Nem lehet, rajzba nem nyúlhatunk bele.

Kár. Ahogy nézem szerintem nincs rossz helyen az alkar, egyszerűen csak elfelejtették berajzolni a pasi lábai közé a Venom karját. Viszont ha módosítani nem lehet, akkor valamit rá lehet tenni az üres, fehér részre, mondjuk címet, vagy egyéb feliratot.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3463 Dátum: 2015. szeptember 15. - 15:46:16 »
nekem a másik jobban bejön, a venomos olyan sablon és merev. amúgy mi a baj a karjával? elég piciben látom de nem látom rossznak, persze a szuperhősös elrajzolásokon belül.

MarvelFan

• Puma
  • **
  • igazságosztó
« Válasz #3464 Dátum: 2015. szeptember 15. - 15:50:51 »
Elsőre én sem vettem észre, de ha jobban megnézed: egy darabka hiányzik belőle. (A felemelt fószer lábai között-amúgy kövezzetek meg, de nem ismerem fel, hogy ki lenne az, akit tart)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3465 Dátum: 2015. szeptember 15. - 16:57:39 »
Hát Peter szülei. :)
Különben a szimbióta beleolvad a környezetébe, vagyis az üres helyen mindössze ezt tette.  :)

MarvelFan

• Puma
  • **
  • igazságosztó
« Válasz #3466 Dátum: 2015. szeptember 15. - 17:38:03 »

Különben a szimbióta beleolvad a környezetébe, vagyis az üres helyen mindössze ezt tette.  :)
:headscratch:... :lol:

balogh44

• Thanos
« Válasz #3467 Dátum: 2015. szeptember 15. - 18:28:21 »
Hát Peter szülei. :)

Ennyi.  ;D

rheinfuss

• Rengető
  • *
« Válasz #3468 Dátum: 2015. szeptember 17. - 16:11:50 »
Megérkezett a új szám, és munka utáni lazításként el is olvastam  a Child Within befejezését.

Összességében kiváló történet volt, nagyon sötét, komor, sokszor nyomasztó hangulattal, egy kiválóan összetett mellékszereplővel (Vermin). Még Sal Buscema rajzai is tetszettek, ez a stílus nagyon illett a történethez.
Ugyanakkor az Utóhatás nekem sok pluszt nem adott hozzá (bár lehet, hogy később még fontos lesz, illetve majd a Spectacular 200-ban utalnak vissza rá), a 183. szám végével kereknek éreztem a történetet.

Érdekes, hogy a Child Withint nem adták ki a régi CsP-ben, mert valóban nem egy Kraven utolsó vadászata, de nem sokkal marad el kivitelezésben, történetben. Emlékszem is valamire még a 90-es évekből, hogy levelezési rovatban vagy összefoglalóban(?) írták az akkori szerkesztők, hogy azért nem adják ki, mert szerintük nem éri el a Kraven szintjét. Én örültem, hogy most elolvashattam. Köszönet érte  :kingpin:!

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #3469 Dátum: 2015. szeptember 17. - 19:37:15 »
Azért az nem volt fair, hogy ott fejeztétek be a sztorit, ahol az általam nem birtokolt CsP 101. szám kezdődik. Most akkor be kell szereznem valahonnan, mert kíváncsi lettem. :)

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3470 Dátum: 2015. szeptember 18. - 14:00:23 »
Én is a venomos borítóra szavazok. Egyébként melyik számban volt ez belső borító? Csak a vészmanósra emlékszem.
Nagyszerű lett az új PPP. A legjobban az tetszett (a történet mellett, természetesen), hogy ilyen klasszul belefutott a CsP 101. számába, amelyhez szép emlékeim fűződnek. Jól rémlik, hogy a fordítás össze lett hangolva a régivel? :)
Fájó hiány az eredeti borítóké, viszont a rengeteg képregényoldal kárpótol. A fiktív CsP-s sorszám szándékosan maradt el? Ha igen, szerintem valahová azért oda kellene írnotok, mert nagyon hasznos volt.
Ahogy olvastam a képregényt, és gyönyörködtem a minőségben, az jutott az eszembe, hogy milyen jó lenne, ha kitennétek ide egy oldal ,,retus előtti" és ,,retus utáni" összehasonlítását. Szerintem rajtam kívül még sokan kíváncsiak lennének, miből dolgoztok, mert az eredmény nagyon szép.
Az utolsó oldalon a kitekintés most különösen érdekesre sikerült. Az ott említett Spider-Man 17 is a +1 dobozban jelenik majd meg? Belefér egyáltalán ennyi minden? :D
Két kérdés, csak kíváncsiságból: a régi "póki" és a mostani "pókfej" a "spidey" eltérő fordításai? És miért a Kraven utolsó vadászatáról szól az interjú, ha a képregényben annak a folytatása megy? Nem passzolt volna jobban a 2016-os különszámba?

kzoli

• Sakál
« Válasz #3471 Dátum: 2015. szeptember 18. - 14:10:43 »
A múlt héten lettek elpostázva a legújabb PPP-számok. Basszus!!  1, azaz egy hét kevés a Magyar Postának, hogy Budapestről Budapestre elküldje a csomagot?!!     Felháborító!         XXI. század?     Ugyan! XIX. legvége!     Ezt üzenem a Postának: :finger:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3472 Dátum: 2015. szeptember 18. - 14:40:19 »
Ugyanakkor az Utóhatás nekem sok pluszt nem adott hozzá (bár lehet, hogy később még fontos lesz, illetve majd a Spectacular 200-ban utalnak vissza rá), a 183. szám végével kereknek éreztem a történetet.
Nem is ahhoz adott hozzá, inkább csak folytatta a történetet ott, ahol lezárult, hogy az milyen hatással van a többi szereplőre.
Idézet
Emlékszem is valamire még a 90-es évekből, hogy levelezési rovatban vagy összefoglalóban(?) írták az akkori szerkesztők, hogy azért nem adják ki, mert szerintük nem éri el a Kraven szintjét.
Nem csak a rajza? Mert hogy a sztorija igen, vagy nem, azon lehet vitatkozni, de azon nem, hogy 100 ennél gyengébb meg megjelent.
Azért az nem volt fair, hogy ott fejeztétek be a sztorit, ahol az általam nem birtokolt CsP 101. szám kezdődik.
Direkt csináltuk, mert van a 101-esből még pár ezer darabunk, és el kell, hogy adjuk. :)
Jó lett volna különben a békásat is kiadni újra - ezúttal olyan fordítással, ahogy eredetileg szerettem volna -, de kellett a hely másnak.
Én is a venomos borítóra szavazok. Egyébként melyik számban volt ez belső borító? Csak a vészmanósra emlékszem.
Valamelyik 120 utáni vastagban.
Idézet
A legjobban az tetszett (a történet mellett, természetesen), hogy ilyen klasszul belefutott a CsP 101. számába, amelyhez szép emlékeim fűződnek. Jól rémlik, hogy a fordítás össze lett hangolva a régivel? :)
Persze, erre mindig nagyon figyelek. Most vicces is volt, mert a saját régi szövegemmel kellett összepasszintanom. :) Rengeteg ilyen lesz a börzén megjelenő Új Bosszú Angyalai kötetben, mert végigmegyünk a Kitöréstől kezdve az összes eddigi sztorin, hogy hol sz*rtak bele a levesbe a skrullok, amióta összeállt az új csapat.
Idézet
A fiktív CsP-s sorszám szándékosan maradt el? Ha igen, szerintem valahová azért oda kellene írnotok, mert nagyon hasznos volt.
Nem, elvileg a hátsó belső borítón ott lett volna, de valamiért lemaradt...
Idézet
Ahogy olvastam a képregényt, és gyönyörködtem a minőségben, az jutott az eszembe, hogy milyen jó lenne, ha kitennétek ide egy oldal ,,retus előtti" és ,,retus utáni" összehasonlítását. Szerintem rajtam kívül még sokan kíváncsiak lennének, miből dolgoztok, mert az eredmény nagyon szép.
Rendben, egyszer megcsináljuk. :) De majd összehasonlíthatod például a PPP 6-nál is, mert most feljavítva adjuk ki újra.
Idézet
Az utolsó oldalon a kitekintés most különösen érdekesre sikerült. Az ott említett Spider-Man 17 is a +1 dobozban jelenik majd meg? Belefér egyáltalán ennyi minden? :D
Nem, már +2 doboznál járunk.  :D
Idézet
Két kérdés, csak kíváncsiságból: a régi "póki" és a mostani "pókfej" a "spidey" eltérő fordításai?
Egy különbséggel igen: a "pókfej" a régi, és a "póki" az új. Utóbbit csak a 120. szám körül érkező Hideg Csaba használta, illetve utána már mások is.
Idézet
És miért a Kraven utolsó vadászatáról szól az interjú, ha a képregényben annak a folytatása megy? Nem passzolt volna jobban a 2016-os különszámba?
Amikor elkezdődött, még nem tudtam, hogy jövőre ki akarom adni a Kravent. Ezeket a doksikat, terveket nekem egy évvel előre meg kell csinálnom.

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3473 Dátum: 2015. szeptember 18. - 15:03:42 »
Idézet
Valamelyik 120 utáni vastagban.

Akkor ez mégis a venomos mellett szól, mert a 120 felettiek ritkák.

Idézet
Most vicces is volt, mert a saját régi szövegemmel kellett összepasszintanom.

Igen, azt tudtam, hogy te fordítottad a békásat, mosolyogtam is rajta. :)

Idézet
De majd összehasonlíthatod például a PPP 6-nál is, mert most feljavítva adjuk ki újra.

Hehe, ha azzal össze tudnám hasonlítani, nem venném meg a reprintet. :D

Idézet
olyan fordítással, ahogy eredetileg szerettem volna

Ezt kifejtenéd a lehető legrészletesebben? Nagyon érdekel. Hogyan akartad eredetileg, ki és miért nem engedte, mi a baj a végeredménnyel, megtörtént-e hasonló máskor is...?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3474 Dátum: 2015. szeptember 18. - 17:15:03 »
Ezt kifejtenéd a lehető legrészletesebben? Nagyon érdekel. Hogyan akartad eredetileg, ki és miért nem engedte, mi a baj a végeredménnyel, megtörtént-e hasonló máskor is...?
Természetesen előfordult máskor is, de nincs ezzel semmi baj. Mivel tök kezdő fordító voltam - az volt az 5. szám, amit én fordítottam -, az addigi fordító, vagy szerkesztő megnézte, amit csináltam, és felülbírálta. Végül is, ez a szerkesztők dolga. Az előző 4 résszel nem is volt bajom, de ezzel igen (ezért hagytam abba a fordítást ezután), mert akkoriban már én voltam a segédszerkesztő, és én válogattam ki, hogy melyik történeteket adjuk le magyarul. A Békát azért választottam be, mert nagyon vicces volt. Semmi más nem szólt mellette, mert a rajza gyenge volt, a története blőd inkább, de gondoltam, jó lesz egy ilyen is - főleg a sok Rózsa Neve és Osborn-örökség után, felüdülésképpen. Csak éppen átjavították a poénokat is, és nem lett vicces. Persze nem is tetszett senkinek, és nem is értették, miért jelent meg magyarul. Nagyon sajnáltam.  :(

balogh44

• Thanos
« Válasz #3475 Dátum: 2015. szeptember 18. - 20:19:01 »
A hátsó belső borítón, jó lenne, ha a többi, eredeti sorozat mellett (ahogy az a korai számoknál is volt) ott lenne, hogy mely régi, hazai számok között foglal helyett, az éppen aktuális számunk! ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3476 Dátum: 2015. szeptember 18. - 23:07:59 »
Nem fér oda annyi borító. Erre volt a CSP borítós oldal, de azt nem akarjátok már.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3477 Dátum: 2015. szeptember 18. - 23:17:00 »
Idézet
Rendben, egyszer megcsináljuk. :) De majd összehasonlíthatod például a PPP 6-nál is, mert most feljavítva adjuk ki újra.
Abból biztos fogunk tudni mutatni párat.  :) Bár kaine igyekszik nekünk mindig megszerezni a fellelhető legjobb minőséget, amiből dolgozhatunk, de néha sajnos a borzalmas minőségből kell csodát tenni. Most is megszenvedtem pár oldallal a PPP 6 reprintjénél.  :) De majd ha egyszer lesz időm, akkor összegyűjtök pár retus előtti és utáni képet, érdekességképpen.  ;)

balogh44

• Thanos
« Válasz #3478 Dátum: 2015. szeptember 19. - 19:46:06 »
Nem fér oda annyi borító. Erre volt a CSP borítós oldal, de azt nem akarjátok már.

Akkor elég lesz egy mondat is, hogy pl.: "Ez a szám a régi Csodálatos Pókember 108-109. között zajlik."
Erre van esély?

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #3479 Dátum: 2015. szeptember 19. - 22:00:08 »
Kedves Tomi,

A PPP23-as számban a The Child Within végén írt mondatodra reagálnék, miszerint "Köszönöm minden Pók-fannak, hogy ez a történet megjelenhetett magyarul, már ezért megérte az egész"
Köszönöm én is, el sem hiszem, hogy eljutottunk idáig, én a Spidertom-os idők elejétől olvasód voltam és vagyok ma is! Nagyon jó volt nyomtatásban olvasni a kedvenc sztorim! Attól függetlenül, hogy tudtam mi lesz a vége, nagyon élvezetes volt ismét! Minden kiadványod megvettem (és meg is fogom venni), maximálisan minden fillért megért! Pozitív értelemben irigyellek, hogy elérted, hogy a hobbid, a szenvedélyed legyen a munkád, végig figyeltem az utad, tudom, hogy nem volt könnyű eljutni idáig. Gratulálok mindehhez és még 1x köszönöm! 
Amikor a 80-as évek közepén gyerekként megkaptam az első Pókember füzetemet (A Semices 3. számot) nem hittem volna, hogy még 2015-ben is rajongok majd ezekért a történetekért.
Hajrá előre a Klón sztorikhoz, ütni a vasat amíg meleg! :)