Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 940230 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #3580 Dátum: 2015. október 08. - 16:07:30 »
úgy értem, hogy több van belőlük, mint kb. 25-25 db? mert nem vagyok az a hajnalban művház előtt sátrazós  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3581 Dátum: 2015. október 08. - 17:03:06 »
Igen, többet viszünk belőle.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3582 Dátum: 2015. október 09. - 15:26:54 »
26-26 darabot.  ;D

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #3583 Dátum: 2015. október 09. - 19:53:37 »
 :bravo: :lol:

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3584 Dátum: 2015. október 12. - 14:48:53 »
Kaine, az én kérdésemet nem láttad, vagy még nincsen rá válaszod?
Kellemes meglepetés volt a PPP 13. számának borítóját poszterként viszontlátni a Hihetetlen Pókemberben. Egy tipp: érdemes lenne ide a fórumra beírni, amikor a másik címen valami klasszikus vonatkozású tartalom jelenik meg (pl. dokumentáció, poszter), mert lehet, hogy hozzám hasonlóan sokan nem olvassák a másik fórumot. Véletlenül vettem észre a posztert az újságosnál, várakozás közben. Persze vettem belőle egy példányt, így a Rakéta Robi-különszámmal együtt most már két Hihetetlen Pókemberem van. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3585 Dátum: 2015. október 12. - 15:54:12 »
Így visszaolvasva inkább nem egészen világos, mit akarsz kérdezni. De a nyomdai dolgok úgyis céges ügyek.  ;)

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3586 Dátum: 2015. október 12. - 16:04:25 »
Arra vagyok kíváncsi (pusztán időkímélésből), hogy amikor majd a börzén meg akarom venni tőletek a 2-6. számok reprintjét, álljak neki egyenként megnézni, hogy pl. a 2. szám többféle nyomdánál készült-e, vagy pedig csak az egyes számok között lesznek eltérések (a 2. ennél, a 3. annál készült....). Mert ha valamelyik szám reprintje esetében választhatok, hogy olyan borítóval, papírral szeretném-e, mint az első kiadásoké, vagy pedig olyannal, mint az eddigi egyetlen reprinté, akkor az utóbbi verziót választanám.
De belátom, kicsit bonyolult erről így elvonatkoztatva beszélni, majd vasárnap meglátom. :)
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 12. - 16:06:00 írta Kókuszolaj »

balogh44

• Thanos
« Válasz #3587 Dátum: 2015. október 12. - 19:58:36 »
Bocsi hogy beleavatkozom, de nem lenne egyszerűbb a későbbiekben, bekukkantani a többi fórumba is, amikor már itt vagy?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3588 Dátum: 2015. október 12. - 20:53:18 »
Értem, mit akarsz. Egy kiadvány egy nyomda.

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3589 Dátum: 2015. október 13. - 10:00:55 »
Idézet
Értem, mit akarsz. Egy kiadvány egy nyomda.
Köszi, akkor második nekirugaszkodásra csak sikerült értelmesen fogalmaznom.  ;)
Idézet
Bocsi hogy beleavatkozom, de nem lenne egyszerűbb a későbbiekben, bekukkantani a többi fórumba is, amikor már itt vagy?
Ez ugyebár még a poszter témájához kapcsolódik. Hát bizonyos értelemben persze, egyszerűbb lenne: akkor a másik fórum olvasóitól egyetlen sorra sem lenne szükség, amely tudatná az itteniekkel, valahányszor a PPP-hez kapcsolódó tartalom jelenik meg a Hihetetlen Pókemberben. Másrészt viszont engem egyáltalán nem érintő dolgokról folyik a szó a másik fórumon, és emiatt az egy hír miatt nem tudom követni - már ezzel a fórummal is mindig lemaradok, olyan ritkán jutok netközelbe. A javaslatom tényleg csak javaslat volt, vagy kérés (de nem elvárás), ugyanis az az érzésem, hogy hozzám hasonlóan vannak még, akiknek csak arra van kapacitása, hogy ezt a ,,fő" PPP-fórumot kövessék, holott - szintén hozzám hasonlóan - megvásárolnák a Hihetetlen Pókembert akár már a poszter miatt is. Ha ezt továbbgondoljuk, könnyen eljutunk odáig, hogy az egyéb fórumokon megjelenő PPP-hírek itteni rögzítése ugyanúgy mindenkinek hasznos, mint ahogy a Facebookon megjelenőket is idézni szokta egy-egy jószándékú önkéntes. :)

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #3590 Dátum: 2015. október 15. - 20:45:58 »
Nagyon jól néz ki az újraszínezett 6. szám!

zoli1863

• Gyík
  • **
« Válasz #3591 Dátum: 2015. október 15. - 20:52:51 »
Mikortól lehet az újrakiadásokat rendelni???

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3592 Dátum: 2015. október 15. - 21:24:41 »
Szerintem is ég és föld a különbség.
A Börze után, már mindent elcsomagoltam, semmiféle rendelést nem tudok addig teljesíteni már.

zoli1863

• Gyík
  • **
« Válasz #3593 Dátum: 2015. október 15. - 22:23:13 »
Nyugi,nem most akartam rendelni,de bízok benne,hogy marad az újrakiadásokból a Börze után is.  :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3594 Dátum: 2015. október 17. - 17:34:27 »
Nagyon jól néz ki az újraszínezett 6. szám!

Újraszínezett? Ez most nem értem. újabb változat került kiadásra, vagy csak a színek mások az alternatív digitális nyomtatás miatt?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3595 Dátum: 2015. október 17. - 18:47:47 »
Az előző kiadásban voltak eltérő színek, most jobban visszaadják az eredetit, és élénkebbek.

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3596 Dátum: 2015. október 17. - 19:24:29 »
Tényleg elképesztő a különbség, azon a képen például, ahol Pókember a Macskával hálóhintázik, korábban fel sem lehetett ismerni a háttérben a Pókember-fejet. Nagyon szép munka. :)
A FB-on érintett Kraven-témához hozzátenném, hogy bár nem tudom, a HC ragasztott kötést is jelenthet-e, de a fűzött kötés szerintem még sosem volt annyira indokolt, mint ennek a legendásan időtálló történetnek az esetében. (Persze az esztétikum, praktikum csak két szempont a sok közül; a legfontosabb, hogy ne legyen veszteséges.)

balumalu68

• Grizzly
  • *
« Válasz #3597 Dátum: 2015. október 19. - 11:16:34 »
Üdv!

Érdeklődnék hogy hogyan tudom megvásárolni a PPP újranyomott változatait, mert hiába kerestem nem tudtam a kosárba tenni.
És személyesen hol vehetem át őket?
Köszönöm.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3598 Dátum: 2015. október 19. - 15:41:33 »
Még nem kapható online, a hét második felétől lesz. Személyesen nem kapható egyáltalán, csak vasárnap volt a börzén.

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3599 Dátum: 2015. október 19. - 15:47:11 »
Köszönöm a reprinteket. A börzén megvettem mindet, így most végre bepótolhatom, amiről lemaradtam. Emlékszem, Kaine, az 1. szám reprintje kapcsán azt írtad, azért nem raksz bele plusz tartalmat, mert nem akarod jobbra az első kiadásnál. Ez, ha jól gondolom, a 6. szám óta már nem igaz, és azt is nagyon jó döntésnek tartom, hogy a 2. szám borítóján átírtátok a szöveget, amelyet annak idején sokan kifogásoltak. Találtam viszont egy másik furcsa megfogalmazást, mégpedig a 3. szám 36. oldalán. Az eredetiben itt azt mondja Pókember: ,,Oh, I understand you, Ock! You`re a pudgy little failure of a scientist who wants the rest of the world to pay for your shortcomings!" A magyar kiadásban ez így hangzik: ,,Ó, értelek én téged, doki! Egy pufi kis tudósselejt vagy, aki szeretné, hogy a világ fizessen a saját hibái helyett!" Ezt leszámítva végig gördülékeny, színes a nyelvezet, öröm olvasni. És mennyi szöveg volt még ezekben a sztorikban! :D

A új, 24. PPP is nagyszerű lett. Egyébként is szeretem a rajzoló munkáit, de most valahogy különösen szépek voltak. Jó, hogy a magyar kiadás borítójának eredetijét nem közöltétek, tetszik ez a fajta a takarékosság. A történetben pedig May néni és Pókember jelenete fogott meg a leginkább, az egyszerűen szívet melengető volt. Nagyon szeretem May néni karakterét. Gyerekként az ilyen részleteket unalmasnak éreztem, de most, hogy idősebb vagyok, és az én életemben is van egy hasonló ,,drága anyó”, teljesen átérzem, hogy a történetekben olvasható rengeteg szenvedés közepette milyen óriási jelentőséggel bír, amikor Peter kimutatja, mennyire szereti őt. Nem beszélve a hitelességről, amellyel a kettejük kapcsolatát abrázolják.

Valamiben bizonytalan vagyok. Miért lett volna ez a CsP 93,5. száma, ha egyszer (miként az utolsó oldalon szerepel) a CsP 96-98., 102-103., 105. számaival párhuzamosan játszódik, ráadásul Az Osborn-örökség a Keselyű- és a Harry-történetek közt foglal helyet, tehát a CsP 100. számát képzeletben ennek a 93,5. számnak a közepére kellene illeszteni? Azért, mert A rózsa nevével egy időben zajlik, és ha magyarul megjelentek volna ezek a sztorik, akkor valószínűleg még A rózsa neve, azaz a 94. szám előtt adták volna ki őket?