Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 939888 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #4040 Dátum: 2016. október 23. - 21:14:54 »
Pedig de, ez eredetileg is egy promóciós kiadvány volt. Mi csak egy-két spoilert vágtunk ki belőle.

KGB

• Közönséges bűnöző
  • *
« Válasz #4041 Dátum: 2016. október 23. - 21:25:24 »
Sziasztok,
sikerült beszereznem a CsP v1 116-119-t (A Sikolyos sztori már megvolt). Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Várom a Klón sztorit! :) :kingpin:

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4042 Dátum: 2016. október 24. - 21:06:31 »
Pedig de, ez eredetileg is egy promóciós kiadvány volt. Mi csak egy-két spoilert vágtunk ki belőle.

Sebaj, a dicséret akkor is érvényes. ;)

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4043 Dátum: 2016. november 01. - 23:29:51 »
A Maximum Carnage-ot szomjazza a nép. Van rá esély a tér és idő bármely pontján?

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #4044 Dátum: 2016. november 02. - 09:37:56 »
A PPP 30 és a Sikoly különszám el/újra olvasása után már értem miért lett volna jó kiadni a Maximum Carnage-ot.
Főleg a Sikoly különszám folyamatosan hivatkozik rá.
Pedig nagy ellenzője voltam a kiadásnak annak idején, de így utólag értem miért kellett volna. Csak nem lett volna jó, ha a Klónsztori csúszik miatta.
De végül a digitalizált példányok hiánya megoldotta a kérdést.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4045 Dátum: 2016. november 02. - 10:44:02 »
Azért is jó lett volna kiadni, meg azért is, mert az egyik legnagyobb volumenű és legkomolyabb Pókember sztori a galaxisban - szerintem. Egy 14 képregényes sztorit lehozni a régi Csodálatos Pókemberben elég fájdalmas lett volna, de a PPP formátumával viszonylag gyorsan le lehetne tudni az egészet.

Nem nagyon vagyok képben azzal, hogy mit jelent a digitalizált példányok hiánya, de a szövegkörnyezetből azt szűröm le, hogy válóok. Ez elég szomorú, mert szerettem volna igazából megszerezni és felrakni a polcra képregényeket, de azért úgy is leélem valahogy az életem, hogy csak a torrentkölcsönzőben olvastam őket.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4046 Dátum: 2016. november 02. - 10:51:52 »
Azért is jó lett volna kiadni, meg azért is, mert az egyik legnagyobb volumenű és legkomolyabb Pókember sztori a galaxisban - szerintem.
A legnagyobb volumenű felől is komoly kétségeim vannak, mivel azóta már sok hosszabb történetfolyam készült, de a legkomolyabb történetnek nevezni az kifejezetten vicces.
Az a történet nem komoly, sőt történetnek nevezni is túlzás, egy agyatlan hentelés az egész, amibe random belerángatnak vagy egy tucat karaktert.
Nekem megvolt eredeti tpb-ben, mivel anno engem is elkapott a sztorit övező hype, de el is adtam már azóta, sőt azt a PPP évadot se biztos, hogy megvettem volna, amiben megjelent volna a cucc.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4047 Dátum: 2016. november 02. - 11:15:24 »
A Spiderverse nem nagyon izgat, de biztos voltak más megasztorik is, amiket nem ismerek. Azt pedig barokkos túlzásnak érzem, hogy agyatlan hentelés lenne az egész, de értem, mire gondolsz. Nekem tetszett, és az a képregény se menne kárba, amit te esetleg nem veszel meg, mert könnyen lehet, hogy én egyből kettőt vennék belőle :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #4048 Dátum: 2016. november 02. - 11:48:58 »
Kárba biztos nem veszett volna, mert népszerű történet. Nagyon rossznak sem nevezném, mert akár egy Civil War és a többi nagy big event sem jobb ettől, kábé ugyanaz a sablon.
Ha itt lettél volna egy éve, lehet neked adom el a TPB-t. :lol:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4049 Dátum: 2016. november 02. - 14:15:17 »
Még nem kizárt a magyar megjelenése. Inkább csak a hogyan és a mikor a fő kérdés. De azért még nem kell letenni arról, hogy egyszer magyarul, nyomtatásban is olvasni lehet azt a sztorit.  ;)

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4050 Dátum: 2016. november 02. - 15:31:42 »
Rákkendroll! Én nagyon remélem, hogy lesz.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4051 Dátum: 2016. november 02. - 15:43:07 »
Úgy tudom, hogy a PPP-nek lesz majd egy második nekifutása is, abba szerintem beleférne, akárcsak a Rozsomákos berlini kaland, vagy éppen az Infernós részek is. ;)

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4052 Dátum: 2016. november 02. - 16:52:49 »
Te csalsz! Honnan eredeztethető az "úgy tudom"?

balogh44

• Thanos
« Válasz #4053 Dátum: 2016. november 02. - 19:43:58 »
Hát mert, talán korábban volt itt róla szó? :headscratch:

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4054 Dátum: 2016. november 03. - 00:45:09 »
Aha, én erről lemaradtam. Ez mindent megmagyaráz :D

Egyébként nem kell komolyan venni, amiket írok, csak sajnos gyerekkori fogyatékosságom, hogy utálok szmájlikat rakni, úgyhogy rendszeresen elfelejtem és/vagy rossz helyre teszem őket. :nemtudom:

rheinfuss

• Rengető
  • *
« Válasz #4055 Dátum: 2016. november 04. - 19:40:32 »
Végre elolvastam a PPP 30. számát. Nagyon tetszett, hogy volt benne kellő nyomasztás a korábbi (vagy egyidejű) események miatt, de akció is dögivel. Dinamikusak, jók voltak a rajzok (bár az egyik képkockán nagyon furcsán áll/tekeredik a szereplők feje/keze, a vége fel egy középső panelen, ahol Pókember behúz egyet Vészmanónak). Durva volt, hogy végig Pókembert látjuk, Peter Parker egyszer sem jelenik meg benne . Köszönet érte! :)

Ja, és amit még észrevettem, hogy a Vészmanó polgári neve a képregényben következetesen Macendale-nek, míg a dokumentációban Macandale-nek van írva. Melyik a helyes? :)

Jól sejtem, hogy a jövő évi füzetek is ilyen belül fényes papírral jelennek meg? Mintha hasonló vastagságú lett volna a kiadvány, de mégis több oldalas volt (ha jól számoltam épp 96). Szóval ez király volt. :)
« Utoljára szerkesztve: 2016. november 04. - 19:56:15 írta rheinfuss »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4056 Dátum: 2016. november 05. - 08:53:42 »
Elolvastam én is a PPP30-at. Teljesen pozitív.
Nagyon régóta az első olyan, amit nem úgy olvastam, hogy gyorsan végigmentem rajta, és 5 perc múlva el is felejtettem. Tartalmas volt, a rajzok jók, a párbeszédek jók, a történet jó ahogy kibontakozik, a szereplők most kevésbé voltak klisések. Tetszett, hogy foglalkoztak a gondolataikkal, és így korábbi Démanót meg lehetett érteni, és a végére még meg is lehetett kedvelni. Macendale igazi szemétláda, amilyen kell. Kellően hosszú volt, a doksik is jók voltak, azokat külön köszönöm, bár az olyan szófordulatokra, hogy foglakozása pszichopata bűnöző, meg eszelős tömeggyilkos kerekedett a szemem. Ezek nem foglakozások, a bűnöző kivételével, hanem személyiségjegyek. Meg a szeme színénél, mi az hogy démoni? Milyen szín az a démoni? :P
A Démonmanó elnevezéssel annyi problémám van, hogy eredetiben sem Demongoblin a neve, hanem összemosva Demogoblin, de ezt meg lehetne szokni, ha eddig nem máshoz szoktunk volna. És pl. ezért hat elég furán, amikor a Vészmanó demó-nak szólitja. Angolba kijön, magyarba meg... miért???
Egyedül a Pókembernek ez a komor időszaka, ami kevésbé tetszett benne. Szinte már sértődős, mond neki az egyik ellenfele valamit, és ahelyett, hogy valami poénos riposzt jönne, felkapja a vizet. Meg folyton azt szajkózza, hogy na most vége lesz, lekapcsollak ötrökre, meg na mostmár végleg végetvetek ennek, és ezt nemtudom hányszor csak ebben az egy számban. A második ilyen után már semmi súlya nincs.
Az első történetben mi volt az, amikor belép Oroszországba, és azt mondják neki:  "Köszöntjük Oroszországban Mr. Manó."  Miért mr manó?  :D Meg egy kérdés, a 3 rész elején a "...végezze ki már valaki!" más számára nem hangzik furcsán? Apróság, de szemet szúrt, nem úgy lenne magyarosabb, hogy végezze már ki valaki?
még egy apró hiba. :) "Persze nehéz félni egy páncéltól vagy egy gépezettől... az korábbi életének része volt, amelybe még mindig kapaszkodik." Ez így nem illik össze! Az helyett ami kellett volna szerintem.
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4057 Dátum: 2016. november 05. - 13:35:16 »
Foglalkozás az, amivel a napi betevődet keresed. Ő speciel gyilkolással teszi.
A démoni pedig olyan szín, amit a normál látható színspektrum nem fed le, természetesen. :) Olyan, mint az oktarin szín, csak gonoszabb.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4058 Dátum: 2016. november 05. - 13:37:50 »
Azzal hogy pszihopata, vagy eszelős elvileg senki nem keresi a napi betevőjét.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4059 Dátum: 2016. november 05. - 17:32:25 »
Durva volt, hogy végig Pókembert látjuk, Peter Parker egyszer sem jelenik meg benne .
Ez már keményen a Sikoly idején történt, amikor "Én vagyok a Pók!" ment. Az elején meg is magyarázta pár szóban, hogy miért.
Idézet
Ja, és amit még észrevettem, hogy a Vészmanó polgári neve a képregényben következetesen Macendale-nek, míg a dokumentációban Macandale-nek van írva. Melyik a helyes? :)
Macendale a helyes.
Idézet
Jól sejtem, hogy a jövő évi füzetek is ilyen belül fényes papírral jelennek meg? Mintha hasonló vastagságú lett volna a kiadvány, de mégis több oldalas volt (ha jól számoltam épp 96). Szóval ez király volt. :)
Igen, jövő évtől ugyanígy jönnek a Klónsztorik.
Tetszett, hogy foglalkoztak a gondolataikkal, és így korábbi Démanót meg lehetett érteni, és a végére még meg is lehetett kedvelni.
Nekem is tetszett, hogy bele lehetett látni a bűnözők motivációiba is, add valamit a sztorihoz.
Idézet
Macendale igazi szemétláda, amilyen kell.
;D Őt ilyennek szeretjük.
Idézet
A Démonmanó elnevezéssel annyi problémám van, hogy eredetiben sem Demongoblin a neve, hanem összemosva Demogoblin,
Igen, csak ha ott kihagyod a közepét, csak kijön az a Demon" szócska, a Démanóból meg nem. Azért változtattam át (túl azon, hogy sokan utálják a "Démanó" elnevezést), mert sokszor szólítja őt Demonak, vagy nevezik a történetben démonnak.  Mi nem hívhattuk őt "Dé"-nek, a sok démon elnevezéssel pedig egyértelművé teszik, hogy a neve "Démoni Vészmanó". Ami magyarul Démonmanó. Tudom, bele lehet kötni ebbe is, de véleményem szerint mégis jobb, mint ami volt. Ha többet nem találkoznánk vele, hagytam volna, hogy már mindegy, de ugye jön még kutyára Maximum Carnage...
Idézet
Egyedül a Pókembernek ez a komor időszaka, ami kevésbé tetszett benne. Szinte már sértődős, mond neki az egyik ellenfele valamit, és ahelyett, hogy valami poénos riposzt jönne, felkapja a vizet.
Azért olvasd el az előtte lévő sztorikat a szülei halálától, és ez tökéletesen értelmet nyer. Az lenne a hiteltelen, ha most is poénkodna.
Idézet
Meg folyton azt szajkózza, hogy na most vége lesz, lekapcsollak ötrökre, meg na mostmár végleg végetvetek ennek, és ezt nemtudom hányszor csak ebben az egy számban. A második ilyen után már semmi súlya nincs.
Ez viszont totál igaz, már én is untam újra ezt írni. :) De hát ez az ára annak, hogy mi nem vártunk 4 hónapot a befejezésre. Havonta 1-2 ilyen bejelentés biztos simán belefért anno.
Idézet
Az első történetben mi volt az, amikor belép Oroszországba, és azt mondják neki:  "Köszöntjük Oroszországban Mr. Manó."  Miért mr manó?

Hát mert nyilván nem a saját nevét használta, amikor vélhetően meg akarta ölni a Kraven dinasztia még élő tagjait, és ezt a vezetéknevet találta ki magának. :)
Idézet
:D Meg egy kérdés, a 3 rész elején a "...végezze ki már valaki!" más számára nem hangzik furcsán? Apróság, de szemet szúrt, nem úgy lenne magyarosabb, hogy végezze már ki valaki?
Talán igen.
Idézet
"Persze nehéz félni egy páncéltól vagy egy gépezettől... az korábbi életének része volt, amelybe még mindig kapaszkodik." Ez így nem illik össze! Az helyett ami kellett volna szerintem.
Azért nem "ami" lett, mert a múltjáról semmit sem tudtunk meg, csak sejtetik. Vagyis az "az" nem kizárólag a páncélre utal, hanem élete korábbi, már lezárt szakaszára. Az "ami" pedig csak a páncélra utalna.