Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 933793 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #4300 Dátum: 2017. augusztus 07. - 12:42:02 »
Szerintem valamit félreértettél, mert a "Bakancslista" kifejezést egyértelműen zseniálisnak mondtam, szal abba nem kötöttem bele :).

A pinokkiósnál meg kissé szubjektív a helyzet, mert szerintem a madzag/drót említése nélkül a rángatás nagyon bénán hangzik, még ha az eredeti dalszövegben úgy is volt, így választhattak, hogy bénán hangzó, de olyan szövegre reflektáló mondat, ami anno csak a rímek miatt lett furán fordítva, vagy jól hangzó és normális fordítás legyen, és az a szubjektív, hogy szerintem ezek így hangzanak, de lehet más másképp vélekedik.

A Hihipók sorom is állatul nézne ki, ha az egész Hihipók díszdobozokban lehetne...  ;)  :bociszem:

Amúgy egy ötlet a HP/M+ díszdobozokra: mi lenne, ha kétszer akkora (vagy még nagyobb) dobozokat csináltatnátok kétszeres áron? A vásárlóknak megérné, mert bár kétszer annyiba kerülne, de kétszer annyi füzet férne bele, ráadásul a nagy díszdoboz még talán jobban is nézne ki, és nem is lenne zavaró, mert úgysem évadonként tárolnák az emberek a sok méretváltás, különszám és egyéb miatt, miközben a kiadó is jól járna, mert kétlem, hogy egy ilyen változtatás nagyon megdobná az árát, így nyereséges lehetne a normál méretű és áruakkal ellentétben :). És még így 1.000 Ft-ért se lenne drága, mert az ősszel megjelenő Trónok harca képregények díszdobozának 40%-os kedvezménnyel is 2.000 Ft körüli az áruk, ami azért elég irreális lehúzás :).
« Utoljára szerkesztve: 2017. augusztus 07. - 12:46:37 írta kevinkain »

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4301 Dátum: 2017. augusztus 07. - 15:12:01 »
Királyság! :oh: Ilyenkor nagyon örülök, h volt értelme a munkánknak. :)

Biztosan amúgy is tudjátok, hogy van értelme, nyilván rengetegen gyűjtögetik a képregényeiteket. Ettől függetlenül jó egy-egy közvetlen visszajelzés, én is szeretek hallgatói leveleket olvasni - na nyilván nem a hülyéket :D A Hihetetlen Pókember sort viszont nem mutatom meg, csak ha már jól néz ki majd a szép, tartalomhoz passzoló dobozokban :D

Amúgy egy ötlet a HP/M+ díszdobozokra: mi lenne, ha kétszer akkora (vagy még nagyobb) dobozokat csináltatnátok kétszeres áron? A vásárlóknak megérné, mert bár kétszer annyiba kerülne, de kétszer annyi füzet férne bele, ráadásul a nagy díszdoboz még talán jobban is nézne ki, és nem is lenne zavaró, mert úgysem évadonként tárolnák az emberek a sok méretváltás, különszám és egyéb miatt, miközben a kiadó is jól járna, mert kétlem, hogy egy ilyen változtatás nagyon megdobná az árát, így nyereséges lehetne a normál méretű és áruakkal ellentétben :). És még így 1.000 Ft-ért se lenne drága, mert az ősszel megjelenő Trónok harca képregények díszdobozának 40%-os kedvezménnyel is 2.000 Ft körüli az áruk, ami azért elég irreális lehúzás :).

A dupla széles dobozt túlzásnak érzem, gondolj csak bele, hogy hány füzetet kellene minimum betenni azokba, hogy ne gyűrődjenek meg a sarkok. Viszont általában véve a valamivel szélesebb dobozokat nem bánom, ha az lesz eladható. Mondom még egyszer, 1000 forint szerintem mindenhogyan teljesen korrekt ár, ha az továbbra is megáll előzetes becslésnek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4302 Dátum: 2017. augusztus 07. - 15:26:43 »
Ha lesz új díszdoboz, annak az ára nagyjából 1000 Ft lesz, mert az 500-zal marhára befürödtünk.

Corvin

• Gibbon
  • *
« Válasz #4303 Dátum: 2017. augusztus 07. - 21:51:07 »
Hali
Ha végül egyszer úgy alakul, hogy összejönne egy PPP újranyomás, melyik évad, vagy számok azok, amiket mindenképp érintene, ha szabad tudni? :)   :spidey: :spidey:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4304 Dátum: 2017. augusztus 07. - 22:00:10 »
Ha újranyomnánk, elölről indulnánk, szerintem. Illetve a 21, 25. számok nagyon hamar elfogytak, talán azok is.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4305 Dátum: 2017. augusztus 07. - 23:14:52 »
A dupla széles dobozt túlzásnak érzem, gondolj csak bele, hogy hány füzetet kellene minimum betenni azokba, hogy ne gyűrődjenek meg a sarkok. Viszont általában véve a valamivel szélesebb dobozokat nem bánom, ha az lesz eladható. Mondom még egyszer, 1000 forint szerintem mindenhogyan teljesen korrekt ár, ha az továbbra is megáll előzetes becslésnek.

Megoldás: ha összegyűlik elég füzet, akkor kell beletenni :), meg amúgy is, ha egy duplaméretű dobozba beleférne 12, már akkor tele lehetne rakni az eddig kiadottakkal 3-at :)

Ha újranyomnánk, elölről indulnánk, szerintem. Illetve a 21, 25. számok nagyon hamar elfogytak, talán azok is.

A 25-ösnek nagyon örülnék, de csak ha a Venomos borítós lesz újranyomva :).

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4306 Dátum: 2017. augusztus 08. - 08:32:01 »
Megoldás: ha összegyűlik elég füzet, akkor kell beletenni :), meg amúgy is, ha egy duplaméretű dobozba beleférne 12, már akkor tele lehetne rakni az eddig kiadottakkal 3-at :)

A 48 oldalas sima füzetekből a mostaniba is befér 12, és csak így hasból azt tippelem, hogy legalább 8 kell bele, hogy megtartsák egymást. Dupla méretnél ez értelemszerűen 24 és 16 lenne körülbelül, ami azt jelenti a mostani megjelenéseknél, hogy kb. másfél évig ügyeskedni kell, mielőtt csak simán beállíthatnád a füzeteidet. Rakok majd fel fotót, ha nem felejtem el, de a PPP nem jó kiindulási alap a többi sorhoz, mert a füzetek is dupla vastagok és a papír is vastagabb.

Nyilván akkora lesz, amekkorát kapunk. Nekem mindegy, úgyis azt fogom használni :D Egy-két centivel szélesebb szerintem még rendben van, vagy ha dupla széles kell, akkor lehetne dupla fakkos középen egy elválasztóval, mintha két doboz lenne egyben. /Brainstorming

Corvin

• Gibbon
  • *
« Válasz #4307 Dátum: 2017. augusztus 08. - 09:00:12 »

Úgy legyen! Szívesen elolvasnám a 7-től 12-ig tartó sztorikat is, de nem 50, jobb esetben 40.000-ért  :stupid:
Akkor még várok, hátha sikerül a közeljövőben újranyomni, és Tőletek megvenni.  :kingpin:

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #4308 Dátum: 2017. augusztus 08. - 10:57:29 »
Ha lesz új díszdoboz, annak az ára nagyjából 1000 Ft lesz, mert az 500-zal marhára befürödtünk.

Ha a doboz mérete marad, van esély arra, hogy maradjon a HP és a Marvel+ mintája? Mert pl. én preferálnám, hogy egységes legyen, ne pedig, hasamra ütök 5 ilyen, 4 olyan. De alapjában véve támogatom én is a dobozt, nagyon jól tárolhatóak vele a füzetek a polcon. :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4309 Dátum: 2017. augusztus 08. - 14:18:48 »
de a PPP nem jó kiindulási alap a többi sorhoz, mert a füzetek is dupla vastagok és a papír is vastagabb.

Igaz, ezt nem vettem számításba :)., bár a nagyobb oldalszámú HP-k, meg különszámok azért már majdnem akkorák, mint egy PPP.

Ha a doboz mérete marad, van esély arra, hogy maradjon a HP és a Marvel+ mintája? Mert pl. én preferálnám, hogy egységes legyen, ne pedig, hasamra ütök 5 ilyen, 4 olyan. De alapjában véve támogatom én is a dobozt, nagyon jól tárolhatóak vele a füzetek a polcon. :)

Én inkább az új mintákat részesíteném előnyben: ha már új nyomtatás, legyen változatosabb :).

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4310 Dátum: 2017. augusztus 08. - 15:05:42 »
Én inkább az új mintákat részesíteném előnyben: ha már új nyomtatás, legyen változatosabb :).

Teljesen egyetértek.

Ami a Pókembert illeti, nekem az előző piros színe nagyon bejön, az akár maradhatna változatlan is, de az oldalán a képeket mindenképpen cserélném. Például ha jövőre jönnek, akkor lehetne valami Brand New Day és valami Big Time. Aztán a következő generációk, ha lesznek, akkor maguk idejében ami éppen kb. aktuális (Spider Island/Superior/Spider-Verse, stb.).

A Marvel+ esetében mindenképpen cserélnék, a Végtelen Háború az akkor az egyszer volt jó dobás, a legjobb indulattal két szűkösebb fél évadhoz stimmel. Ha én választhatnék, az én javaslataim a következők lennének sorrendben, vagy közöttük bármilyen kombinációban:

1. Deadpool: Mostanáig is többször volt, és ha jól tudom, a közeli jövőben megint elég sokat lesz. Azon kívül jól néz ki, és most a mozival főleg piszok menő, szerintem bárki szívesen pakolna bele.

2. X-men: Nem kell magyarázni, szinte az egész sorozatot végigkísérte.

3. Valami Avengers: Szintén többször volt, most is van, biztos a jövőben is lesz még.

Illetve az esetleges újranyomáshoz egy megjegyzés: az 1. évad iránti kereslet elég nagyot esett az újranyomás óta, a 2-3. évad az, amire aranyáron is azonnal lecsapnak. Főleg a második.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4311 Dátum: 2017. augusztus 08. - 16:01:47 »
Régóta furdalja az oldalamat egy kérdés: ki honnan értesült arról, hogy elindul majd a PPP sorozat? Én azóta sem tudok elég hálás lenni a sorsnak, hogy egy elsősorban filmekkel kereskedő oldal fórumában valaki felhívta rá a figyelmemet, így kezdettől előfizető lehetek. Szóval teljesen véletlen volt a dolog, és mivel nemigen olvasok képregényekkel foglalkozó oldalakat, talán ma sem tudnék róla.

kzoli

• Sakál
« Válasz #4312 Dátum: 2017. augusztus 08. - 18:49:19 »
Régóta furdalja az oldalamat egy kérdés: ki honnan értesült arról, hogy elindul majd a PPP sorozat? Én azóta sem tudok elég hálás lenni a sorsnak, hogy egy elsősorban filmekkel kereskedő oldal fórumában valaki felhívta rá a figyelmemet, így kezdettől előfizető lehetek. Szóval teljesen véletlen volt a dolog, és mivel nemigen olvasok képregényekkel foglalkozó oldalakat, talán ma sem tudnék róla.

Nekem nem volt nehéz megtudni, mert itt a honlapon volt róla szó, hogy elindul egy PPP-sorozat.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4313 Dátum: 2017. augusztus 08. - 19:01:17 »
Én a HP 4. számát láttam meg anno a Tescoban, megvettem, és aztán felnéztem a weblapra, aztán elkezdtem képregényeket gyűjteni úgy, hogy elsősorban a Kingpines lemaradásaimat próbáltam pótolni. Akkor még lehetett kapni az első évad eredeti kiadásait, de inkább más sorozatokat preferáltam, így lemaradtam róla az újranyomásig :)

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4314 Dátum: 2017. augusztus 08. - 22:01:27 »
Én tavaly őszig nem is tudtam, hogy a Kingpin és ezek a Pókember sorok léteznek. A 90-es években, gyerekként gyűjtöttem, aztán az Ultimate időszakban kiszerettem belőle, és feladtam az egészet.

A folytatás az volt, amikor az Intersparban halálra untam magam a sorban, és ki volt téve mindenféle képregény. Belelapoztam a Pókba, hogy lássam, mi a helyzet a magyar kiadással, és a hátsó borítón megláttam egy Kraven utolsó vadászata promót. Gondoltam, ez érdekel, és aztán itt a weblapon találtam meg a PPP sort. Egyből írtam is a kiadónak, hogy megveszem mindet, ami még van; szegény kis Kraven akkor ki is maradt :D :D

Azóta annyi történt, hogy levadásztam, ami már nem volt a sorból, nem sikerült meggyőzni magam arról, hogy a Hihipók nem kell :D, aztán a kötetekből és a Marvel+ból is beszereztem, ami érdekelt. (Ez utóbbiból mondjuk egy még hiányzik.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4315 Dátum: 2017. augusztus 08. - 22:21:19 »
Melyik?

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4316 Dátum: 2017. augusztus 08. - 22:37:11 »
Marvel+ 2014/1. különszám.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4317 Dátum: 2017. augusztus 09. - 10:18:45 »
A 90-es években, gyerekként gyűjtöttem, aztán az Ultimate időszakban kiszerettem belőle, és feladtam az egészet.
Ezzel én is így voltam. 89-90től elkezdtem venni (vagy inkább venni nekem a szüleim, mert nekem nem volt még keresetem :P ) aztán az ultimate korszakban kiszerettem belőle én is, mert annyira kiábrándított, hogy egy másik világba helyezték át az egészet, amit szerettem.
De aztán jött a  :kingpin: a köteteivel, úgyhogy nem kellett sokáig nélkülöznöm, csak figyelni, mikor mi jön. :)
This is a joke. A real practical Joke.

yo-c

• Grizzly
  • *
« Válasz #4318 Dátum: 2017. augusztus 09. - 20:35:02 »

Én is innen tudtam meg, hogy indul. Még szavaztam is , hogy melyik korszaktól kezdődjön.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4319 Dátum: 2017. augusztus 10. - 11:47:49 »
De aztán jött a  :kingpin: a köteteivel, úgyhogy nem kellett sokáig nélkülöznöm, csak figyelni, mikor mi jön. :)

Én sajnos elég későn tudtam meg, hogy vannak ezek a cuccok. Azt sajnálom még, hogy a Panini sorról lemaradtam, de annak már csak így nulláról nem állok neki :D