A PPP-t mi csomagoljuk, adjuk fel simán, a többi előfizetés pedig postai terjesztésű, gondolom az gyorsabb, mint a normál postai küldemény kiszállítása.
Szeirntem
Traveller jó lett volna, ha rendesen ki van találva előre a karakter, az indítékai, kapcsolata Scrier-rel. Gondolom JM DeMatteis fejében meg is volt ez, de otthagyta a Pókembert, amikor erőltették hogy húzzák minél tovább a klón sztorikat. A többi író meg nem volt tisztában az eredetével, szándékaival, így írta a sejtelmes, rejtélyes, nagyhatalmú karaktert, de valódi háttérinfó nélkül. Azt mondjuk nem értem, miért nem kérdezték meg tőle, hogy mi volt a szándéka a figurával, de úgy sejtem, hogy itt is összeveszés lehetett a háttérben, és direkt nem segített nekik már. (Anno a Vészmanó se az lett volna, aki, de az író elment a címről, az utódja meg azt tette meg, aki szerinte a logikus volt.)
Ha Traveller olyasmi szereplő lett volna, mint a Túlontúli, szerintem tök jó és elfogadható lett volna, a motivációi megmagyarázásával.
Mint ahogy nekem semmi gondom nem volt az Ezékiel/Morlun/misztikus eredet vonallal sem, mivel meg volt magyarázva, amit vagy elfogadtál, vagy nem, mindkét módon működött.
Itt még szerintem semmi gond nem volt a sztorival, bár a jobbak már valóban lementek az elején, de azok kiemelkedően jók voltak (Visszatérés, Halál hálója, Füst és Tükrök, és főleg az Ajándék). Egyedül Traveller és Scrier kezd idegesítővé válni, hogy néha csak úgy felbukkannak, beleavatkoznak a dolgokba nem tudjuk miért, és eltűnnek. Illetve, hogy Kaine mindenkit röhögve kinyír, kissé túlzó.
Klónból viszont csak Bent tudom, és a mostanit. Kit szedtek még elő "tízrészenként"? Akiket előhoztak, azok ugyanabban a részben meg is semmisültek, degenerálódtak, szóval egyértelmű volt, hogy másolatok.
Dolly emlékeim szerint 97 körül volt, akkorra a Klón sztori már véget is ért.
Az azután következő Maximum Clonage lesz az, ahol gajra ment minden, azt nagyon elrontották.
Csak hűek akartak lenni a "nagy" névadó elődhöz.

De szerintem ott már a sztorit is túltolták nem kicsit, nem csak a hosszával volt a baj.