Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 919395 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #4540 Dátum: 2018. április 05. - 13:21:36 »
Nagyszerű! Ne szabadkozz, nagyon kedves voltál. :)

kzoli

• Sakál
« Válasz #4541 Dátum: 2018. április 07. - 12:19:15 »
Van más is, akinek nem jött meg még a PPP 38?
Szinte a feladóval "egymás mellett" vagyunk és nem érkezik meg... A gépjárműadós-csekk sem jött még. Az is előfordulhat, hogy kilopják a postaládából; ez Magyarország. Mindig ettől félek... Ha lehetne nem előfizetni a PPP-re, hanem újságárusi lenne, akkor simán az újságárusnál venném meg, nem paráznék attól, hogy elkeveredik valahol...Nem működik ez az ország, a posta, az oktatás, stb....semmi. Olyan, mintha a 80-as évek, vagy korábbi időben ragadtunk volna. Japánban, ha fél(!) percet késik a vonat, lemond a közlekedési miniszter. Itt? Semmi fejlődés.
Tudom, én nem voltam kedves, mint az előttem kettővel hozzászóló, de azért gáz, hogy Börze után 2 héttel még mindig nem jutok hozzá, mint előfizető, a legújabb kiadványhoz, mégha nem feltétlenül a Kingpin hibája is.

Bocs az offért, de kicsit kiakadtam.
« Utoljára szerkesztve: 2018. április 07. - 12:35:36 írta kzoli »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4542 Dátum: 2018. április 07. - 14:03:31 »
Nekem előfordult egyszer, pár éve, hogy 3 egymás után nem jött meg. Persze hiába jártam a postára, sose derült ki, hogy hová tűntek, mindenki másra mutogatott. A Vége az lett, hogy átkértem Kaine-nél a kiszállítási címet máshová, és megvettem a hiányzókat utólag.
De szerintem várjál még, nem biztos rögtön, hogy ellopták.
« Utoljára szerkesztve: 2018. április 07. - 14:06:02 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4543 Dátum: 2018. április 07. - 14:45:17 »
Valami oknál fogva még csak néhány helyre ért oda, sokan írták, hogy még nincs náluk. A 4 napos ünnep alatt elkeverhették valahol.

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #4544 Dátum: 2018. április 07. - 15:03:28 »
Tavaly nekem sem jött meg egy. Viszont azt észrevettem hogy a ppp 3 napra jön meg a többi (HP, m+) viszont 2-re. Ez mitől van?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4545 Dátum: 2018. április 07. - 17:19:07 »
A 2 napot nem tudod belőni, mert azt a Posta kezeli. Nem tudhatod, hogy mikortól indul.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4546 Dátum: 2018. április 07. - 18:28:22 »
Ritkán van ilyen, de ezúttal a megérkezés napján már ki is olvastam az új számot (lám, mire jó a szabadság :) ).
Mindig örülök, ha feltűnik Pókember egy-egy régi ellenfele a történetben, hát még, ha azok egy egész csoportja. Ez nem hiszem, hogy spoiler, mert ott vannak már a borítón is. Azonban egyet kell értenem azzal, ami a folytatásos interjúban Travellerrel kapcsolatban elhangzott: Pókembert azért szeretjük, mert egy hétköznapi srác hétköznapi problémákkal. Azonban a klón-sztoriban és az azt megelőző időszakban annyit emelték már a tétet, hogy ezek a régi nagy ellenfelek nem sok vizet zavarnak, sőt nevetségesnek tűnnek, ami nagy kár.
Egyre inkább érezni, hogy itt már kiszaladt a sztori az alkotók kontrollja alól, és feltehetően ők sem tudják, mi lesz ebből. Amúgy itt vajon már érezték, hogy nem kellett volna belevágni a dologba, vagy még vitte őket a lendület. :) A tíz részenként ingujjból kirántott újabb klón már egy kicsit fárasztó, bevallom. Vajon ez a nagy klónozósdi egybe esett Dolly, a birka világszenzációjával? :D Csak mert úgy elburjánzott, mint a Nyugatos időszakban a freudizmus.
Soha nem győzöm hangsúlyozni, hogy örök hálám ezekért a sztorikért, örülök, hogy olvashatom őket! A kritika nem a Kingpinnek szól, de ezt szerintem ők is tudják. ;)

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #4547 Dátum: 2018. április 07. - 19:37:12 »
A 2 napot nem tudod belőni, mert azt a Posta kezeli. Nem tudhatod, hogy mikortól indul.
Dehogy nem te szoktad mondani pl. holnaptól megy a postázás.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4548 Dátum: 2018. április 07. - 19:50:30 »
Csak azt én sem tudom, hogy a csomagolással mennyi időt bíbelődnek. Csak azt, hogy mikor adjuk le nekik.  ;)
Amúgy itt vajon már érezték, hogy nem kellett volna belevágni a dologba, vagy még vitte őket a lendület. :)
Szerintem itt még rendben voltak. Persze már tudták, hogy húzni kell a sztorit, de itt még nem volt vele baj (az Unlimited sztorinak egészen más oka volt, majd a kövi interjúban elolvashatod a 39-es számban). Jön most egy 2 részes travalleres sztori, amit DeMatteis írt, és elvonatkoztat a klónoktól teljesen, majd a Peter Parker pere, ami talán a csúcspontja, lezárása az egésznek. Az azután következő Maximum Clonage lesz az, ahol gajra ment minden, azt nagyon elrontották. És nem is a sztorival, mert azzal zárták le az egészet (utána már csak elvarrások, utóhatások jönnek), hanem azzal, hogy erőltették a 6 részt hozzá. Háromban, maximum 4-ben oké lehetett volna.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4549 Dátum: 2018. április 07. - 20:57:55 »
A PPP-t mi csomagoljuk, adjuk fel simán, a többi előfizetés pedig postai terjesztésű, gondolom az gyorsabb, mint a normál postai küldemény kiszállítása.

Szeirntem Traveller jó lett volna, ha rendesen ki van találva előre a karakter, az indítékai, kapcsolata Scrier-rel. Gondolom JM DeMatteis fejében meg is volt ez, de otthagyta a Pókembert, amikor erőltették hogy húzzák minél tovább a klón sztorikat. A többi író meg nem volt tisztában az eredetével, szándékaival, így írta a sejtelmes, rejtélyes, nagyhatalmú karaktert, de valódi háttérinfó nélkül. Azt mondjuk nem értem, miért nem kérdezték meg tőle, hogy mi volt a szándéka a figurával, de úgy sejtem, hogy itt is összeveszés lehetett a háttérben, és direkt nem segített nekik már. (Anno a Vészmanó se az lett volna, aki, de az író elment a címről, az utódja meg azt tette meg, aki szerinte a logikus volt.)
Ha Traveller olyasmi szereplő lett volna, mint a Túlontúli, szerintem tök jó és elfogadható lett volna, a motivációi megmagyarázásával.
Mint ahogy nekem semmi gondom nem volt az Ezékiel/Morlun/misztikus eredet vonallal sem, mivel meg volt magyarázva, amit vagy elfogadtál, vagy nem, mindkét módon működött.

Itt még szerintem semmi gond nem volt a sztorival, bár a jobbak már valóban lementek az elején, de azok kiemelkedően jók voltak (Visszatérés, Halál hálója, Füst és Tükrök, és főleg az Ajándék). Egyedül Traveller és Scrier kezd idegesítővé válni, hogy néha csak úgy felbukkannak, beleavatkoznak a dolgokba nem tudjuk miért, és eltűnnek. Illetve, hogy Kaine mindenkit röhögve kinyír, kissé túlzó.

Klónból viszont csak Bent tudom, és a mostanit. Kit szedtek még elő "tízrészenként"? Akiket előhoztak, azok ugyanabban a részben meg is semmisültek, degenerálódtak, szóval egyértelmű volt, hogy másolatok.

Dolly emlékeim szerint 97 körül volt, akkorra a Klón sztori már véget is ért.

Az azután következő Maximum Clonage lesz az, ahol gajra ment minden, azt nagyon elrontották.
Csak hűek akartak lenni a "nagy" névadó elődhöz.  :hehe: De szerintem ott már a sztorit is túltolták nem kicsit, nem csak a hosszával volt a baj.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4550 Dátum: 2018. április 08. - 08:51:26 »
Oké, a tíz részenkénti újabb klón túlzó volt részemről, de azért van/volt már egy pár.
Igen, Kaine tényleg zavaróan erős, pláne, ha tudjuk, hogy ki/mi is ő valójában . Ízlések és pofonok, nekem tényleg kezd sok lenni a klónokból. Bár ha jobban végiggondolom, talán nem is a klónokkal van elsősorban bajom, hanem  a nyomasztó hangulattal. Mindegy, izgatottan várom, hogyan sikerül majd végül pontot tenni a dolog végére. (Tudom, többször is elhangzott már itt, de nem találom a korábbi hsz-okban: a PPP-ben még hány évig fog futni a klón sztori?)

Mindig örülök, ha valaki szóba hozza a Vészmanót vagy Lámpás Jack-et, mert nekem ők a kedvenceim, és az íróváltás miatti logikátlanságok és megválaszolatlan kérdések nagyon bökik a csőrömet. A Vészmanó él! című miniben mindent szépen megmagyaráznak, de van valami, ami zavar. A Csp 20. számában a Vészmanó megzsarol egy csomó tehetős üzletembert, és ezek közt van Kingsley is. Ezt a sztorit még Roger Stern írta, aki elvileg kezdettől őt szánta Vészmanónak. Persze, van egy ikertestvére is, de ez akkor sem tűnik nekem logikusnak. Más hogy van ezzel?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4551 Dátum: 2018. április 08. - 11:55:34 »
Oké, a tíz részenkénti újabb klón túlzó volt részemről, de azért van/volt már egy pár.
Ha ez zavar, a Clonage sztorit ne olvasd el.   :D
Idézet
Bár ha jobban végiggondolom, talán nem is a klónokkal van elsősorban bajom, hanem  a nyomasztó hangulattal.
Hát, az még kitart az első fejezet végéig. A másodiktól már nem lesz. Az jövő év első felében indul.
Idézet
(Tudom, többször is elhangzott már itt, de nem találom a korábbi hsz-okban: a PPP-ben még hány évig fog futni a klón sztori?)
Véget érhetne jövőre, de még gondolkodom, hogy beletegyük-e a miniket is, mint a Lost Years és a Redemption. Mindkettő DeMatteis írása, és jók.
Idézet
Mindig örülök, ha valaki szóba hozza a Vészmanót vagy Lámpás Jack-et, mert nekem ők a kedvenceim
A Klónsztorit követő történetekben mindketten előtérbe kerülnek.
Idézet
A Csp 20. számában a Vészmanó megzsarol egy csomó tehetős üzletembert, és ezek közt van Kingsley is. Ezt a sztorit még Roger Stern írta, aki elvileg kezdettől őt szánta Vészmanónak. Persze, van egy ikertestvére is, de ez akkor sem tűnik nekem logikusnak.
Pedig pont a terelés volt a célja, hogy ő eszedbe se jusson lehetséges jelöltként.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4552 Dátum: 2018. április 08. - 12:35:33 »
Köszi a válaszokat! A Vészmanósért örök hála! Egy rejtéllyel kevesebb!  :hehe:
Azért csak teszek majd egy próbát azzal a Clonage sztorival. Sosem lehet tudni, mi érinti meg az embert.  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4553 Dátum: 2018. április 08. - 13:42:38 »
Alapvetően egy szükséges rossz történet, mert lezárja az egész klónos rejtélyeket, megoldást ad majdnem mindenre, szóval kell ismerni, ha addig olvastad őket, de a 6-ból van benne 2 olyan rész is, ami tök felesleges, és kihagyható lett volna, az elrontja az összképet.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4554 Dátum: 2018. április 08. - 14:35:41 »
Ízlések és pofonok, nekem tényleg kezd sok lenni a klónokból.
Ezt egy "Klón-sztorik" néven futott korszakról azért lehetett sejteni, nem? :D Lesz még (sokkal-sokkal) több is. Itt még tényleg nem volt sok, de rájöttem, hogy te a Gwen klónokra gondolsz, azokból tényleg volt már pár. Peterből eddig kettő. (Meg a Clone Genesisnél egy, aki a gyárkéményben kapott "végső nyughelyet".)

Meg kell említenem, hogy a legerősebb sztoriknál kihagytam a nem PPP-ben megjelenteket: Sikoltás, illetve az Erő És felelősség, azok is tök jók voltak.

Idézet
Bár ha jobban végiggondolom, talán nem is a klónokkal van elsősorban bajom, hanem  a nyomasztó hangulattal.
Ó, nekem azzal semmi bajom. Már egy régi CSP lev. rov-ban is említette a "mélyen tisztelt szerkesztő úr", amikor a békás sztorikat a legrosszabbaknak szavaztzam, hogy ha jobban szeretem a komolyabb sztorikat, akkor a klón sztorikat szeretni fogom. És igaza lett!!  :D

Pedig pont a terelés volt a célja, hogy ő eszedbe se jusson lehetséges jelöltként.
Én is erre tippeltem elsőre. Bár ez az iker-dolog utólag lett kitalálva, nem? Azért így elég könnyű volt utólag elkenegetni pár olyan jelenetet, ahol együtt láthatóak.
« Utoljára szerkesztve: 2018. április 08. - 14:44:28 írta petshop »

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #4555 Dátum: 2018. április 08. - 17:33:24 »
Idézet
Bár ez az iker-dolog utólag lett kitalálva, nem?
Abban a jelenetben a klubban Kingsley pont maga szerepelt, nem volt szüksége az ikertestvérére mint dublőrre, hiszen egy robotot küldött maga helyett. Aztán amikor Harry leleplezi, hogy az csak egy robot, Kingsley taktikát vált, és jó hangosan elkiáltja magát, hogy amennyiben ez csak egy robot volt, az igazi Vészmanó bárki lehet, akár a klubban jelenlévők közül is - így terelve el magáról a gyanút (reményei szerint mindenki azt fogja gondolni, hogy nem hívná fel a figyelmet annak lehetőségére, hogy a Vészmanó akár ő is lehet, ha tényleg ő lenne az). Legalábbis így olvastam itt: http://www.chasingamazingblog.com/2013/08/15/amazing-spider-man-249-original-hobgoblin-saga-part-6/

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4556 Dátum: 2018. április 08. - 18:00:56 »
Ezt egy "Klón-sztorik" néven futott korszakról azért lehetett sejteni, nem? :D Lesz még (sokkal-sokkal) több is. Itt még tényleg nem volt sok, de rájöttem, hogy te a Gwen klónokra gondolsz, azokból tényleg volt már pár. Peterből eddig kettő. (Meg a Clone Genesisnél egy, aki a gyárkéményben kapott "végső nyughelyet".)
Persze, meg még a sakál laborjában kettő, akik el is pusztultak, meg még egy, akit most a ppp 38-ban robbantottak fel. Az már akkor 6 klón, csak eddig, és ahogy írtátok lesz még több is.
This is a joke. A real practical Joke.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4557 Dátum: 2018. április 08. - 19:25:36 »
Ezt egy "Klón-sztorik" néven futott korszakról azért lehetett sejteni, nem? :D

Gondolod? :D

Amúgy durva sikersztori a tiéd: képregényrajongó levélíróból meddig jutottál...

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4558 Dátum: 2018. április 08. - 20:05:54 »
Persze, meg még a sakál laborjában kettő, akik el is pusztultak, meg még egy, akit most a ppp 38-ban robbantottak fel. Az már akkor 6 klón, csak eddig, és ahogy írtátok lesz még több is.
Az Őrzőre, meg Saki-ra (Shakira, haha!) gondolsz? Róluk az első pillanattól látszott, hogy klónok, degenerálódtak. Szóval nem volt az, hogy "hűű, most újabb lehetséges valódi Peter Parker került elő", tudtad, hogy génmanipulált klónok. A PPP38-ban lévő ugyanaz, aki a labor romjaiból előjött, ő a 2. PP jelölt.
De nem értem mivel van problémátok: túl sok a PP jelölt? Mert eddig csak három volt (a régi, aki a gyárkéményben végezte, Ben, és ez az új).
Vagy magukkal a klónokkal? Mert akkor egy Klón-sztori elnevezésű történettől mit vártok, hogy ne legyenek benne klónok? Higgyétek el, ez itt még csak a jéghegy csúcsa, szerintem itt még pont jól keverték a lapokat ahhoz, hogy izgalmas legyen, hogy most akkor Peter az igazi, vagy mégsem? Később ehhez képest klón-cunami lesz, na onnantól már gázosabb lesz az egész.

Amúgy durva sikersztori a tiéd: képregényrajongó levélíróból meddig jutottál...
Vagy "Hova jutottam? Istenem, mit tettem?!"  :lol:
Mindig idegesített a régi sorozat magyar változatának "igénytelensége", sokszor zavart, aztán végül ez lett belőle...  ;D

monev

• Grizzly
  • *
« Válasz #4559 Dátum: 2018. április 09. - 15:41:16 »
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a 16. számban van-e impresszum? Én nem találom. Kimaradt, vagy esetleg az enyém hibás?