Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 576297 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:A Bosszú Angyalai
« Válasz #2520 Dátum: 2012. szeptember 08. - 17:33:06 »
Hát hiszen a film előtt még Marvel + is lett osztogatva! Ennél nagyobb promóció nem kell...
Sajnos bele kell nyugodnunk, ha egy film sikeres is, sajnos nálunk ennek akkor sincs hagyománya. Megnézik a filmet és annyi. Nem néznek utána, mert annyira nem is akarnak elmélyülni benne.
Sok olyan embert ismerek, aki a kötelező olvasmányokat is csak filmen nézte meg, és nem érdekelte a könyv. Pedig a film általában felcsigázza az ember kíváncsiságát.
1 az, hogy elosztogattak néhány marvel+t a sajtóvetítés előtt, nem oszt nem szoroz, pár tucat embert érint, mást nem.
2 ha a reklám ott van a film reklámja mellett, akkor nem kel utánanézzen
3 a kötelező olvasmányok filmen nézése az más tészta, mert a fiatalok egyre inkább húznak affelé, hogy minnél több mindent letudjanak minnél kevesebb idő alatt. Gyorséttermek, popzene, 100m-es síkfutás, aerobik, twitter, facebook üzenőfal - mind-mind ezt súlykolják. Fiatalnak lenni egyre nehezebb kihívás.

1. De azok, ha akarnak utánanéznek.
2. Akkor nem is igazán érdekli, akkor pedig semmilyen reklám nem segít.
3.Hát pontosan ezt írtam le én is, nem is értem miért ismételtél meg?

Akármennyire hihetetlen, a hétköznapi ember, ki csak azért megy el egy szuperhősös filmre, mert jó időtöltés vagy akar látni egy enyhébb akció filmet, egy percet sem fog szentelni arra, hogy kigondolja aztán meg utána járjon, hogy hol kaphat képregényeket. Ezért kell ilyen esetben egy ilyen "pofátlanabb" reklámot, ami a hype alatt könnyű válaszokat és opciókat ad egy a filmel kapcsolatos képregény megtalálásához, megvásárlásához. Az embereknek kb. a szemébe kell lökni, hogy felfigyeljenek ilyensmire, másképp csak megfeledkeznek vagy túl lusták kezdeményezni.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #2521 Dátum: 2012. szeptember 08. - 18:14:42 »
Ahogy én is írtam. Ha akarnak utána néznek. Ha nem érdekli őket semmilyen reklám nem segít. Tényleg nem érthető amit mondani akarok? :headscratch:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2522 Dátum: 2012. szeptember 08. - 18:20:51 »
De, segít. A Marvel és a DC gyakorlatilag kapcsolt termékekből élnek. A Semic egyik legsikeresebb terméke valaha a Tini Titán Teknőcök képregénysorozat volt, mert pofátlanul a kölykök arcába tolták, hogy ez létezik. Mozgóképes sikeres franchise-oknak az emberek veszik a kapcsolt termékeit. Szerinted miből él a Disney?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2523 Dátum: 2012. szeptember 08. - 18:45:57 »
Ahogy én is írtam. Ha akarnak utána néznek. Ha nem érdekli őket semmilyen reklám nem segít. Tényleg nem érthető amit mondani akarok? :headscratch:

Talán nem jött át, de, pont, ahogy tg írta. Ha valakinek az arcába lökik, hogy "hé, van ilyen", akkor talán még jó ötletnek is tartja, hogy vegyen belőle 2-3at, már csak a film adta hypetól.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #2524 Dátum: 2012. szeptember 08. - 19:04:37 »
Fiatalnak lenni egyre nehezebb kihívás.

Hát, azért ezt nem hinném. A, mondjuk 30-50 évvel ezelőtti fiatalság, akiknek nem állt rendelkezésére számítógép, internet, meg egyéb technikai kütyük, segítségek aligha értene veled egyet...
A mai fiatalságnak gyakorlatilag be sem kell fáradnia a könyvtárba, mert mindennek utánanézhet az interneten...

Nem mindig jelenti azt, hogy e miatt jobb a helyzet. Szerintem R&N arra célzott, hogy a nagy sietségben elsíklanak az értékek fölött, így egyféleképpen szegényebbek is lesznek lelkileg, mint az elődök. Talán?

És hova sietnek a fiatalok? Azért az oktatási rendszerben részt vevő diákoknak/fiataloknak döntő részt csak 1 feladatuk van, méghozzá: TANULNI (feltéve, ha vinni is akarják valamire az életben).
Abban igazad van, hogy kevesebbek lesznek, hogyha elsiklanak ezen dolgok felett, de senki sem kényszeríti rá őket, hogy így cselekedjenek.
Mint, ahogy korábban említették a kötelező olvasmányokat...szerintem csak elhatározás, maximum kis erőfeszítés kérdése, hogy elolvasod-e a teljes művet tisztességesen vagy inkább valami rövidített változatot keresel.
Hogy melyik weblap, közösségi oldal mit mond, hát az engem hidegen hagy. Ha meg valaki ezen oldalak iránymutatása szerint él, elég szomorú...mivel az azt jelenti, hogy eléggé befolyásolható egyén(ek)ről van szó.

Talán nem jött át, de, pont, ahogy tg írta. Ha valakinek az arcába lökik, hogy "hé, van ilyen", akkor talán még jó ötletnek is tartja, hogy vegyen belőle 2-3at, már csak a film adta hypetól.

Na és ezt hogy kiviteleznéd? Hol hirdetnéd, hogy van ilyen képregény is? Mert bármilyen újság-reklám súlyos pénzekbe kerül...
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 08. - 19:10:52 írta D-TOX »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2525 Dátum: 2012. szeptember 08. - 19:31:30 »
És hova sietnek a fiatalok? Azért az oktatási rendszerben részt vevő diákoknak/fiataloknak döntő részt csak 1 feladatuk van, méghozzá: TANULNI (feltéve, ha vinni is akarják valamire az életben).
Abban igazad van, hogy kevesebbek lesznek, hogyha elsiklanak ezen dolgok felett, de senki sem kényszeríti rá őket, hogy így cselekedjenek.
Mint, ahogy korábban említették a kötelező olvasmányokat...szerintem csak elhatározás, maximum kis erőfeszítés kérdése, hogy elolvasod-e a teljes művet tisztességesen vagy inkább valami rövidített változatot keresel.
Hogy melyik weblap, közösségi oldal mit mond, hát az engem hidegen hagy. Ha meg valaki ezen oldalak iránymutatása szerint él, elég szomorú...mivel az azt jelenti, hogy eléggé befolyásolható egyén(ek)ről van szó.

Növekvő fiatalok, tínédzserek épp, hogy nagyon is befolyásolhatóak. Ezért olyan sikeresek az ilyen "mainstream" hullámok, mert egy olyan látszatot mutat be, ami kecsegtetőnek tűnik első látásra. Nem mondom, hogy sietnek, hanem, hogy így van diktálva a ritmus, a szülők sok esetben háttérbe szorulnak és marad helyettük a divat nevelte prekoncepciók az életről.

Na és ezt hogy kiviteleznéd? Hol hirdetnéd, hogy van ilyen képregény is? Mert bármilyen újság-reklám súlyos pénzekbe kerül...

Természetesen, és csak, akkor lenne érdemes, ha elég embert tudna meggyőzni, hogy vegye is meg azokat a képregényeket. Ha, viszont, eleget megtud, akkor már egy érdemes befektetés.

Külföldön, tudtom szerint, egy-egy sikeres szuperhős film alatt felszöknek a hozzá kapcsolódó címek eladásai és, akkor gondoljunk bele a főszereplővel készült interjúk, videók, mikor besétál egy képregényboltba és egy öl képregénnyel jön ki megarról mesél, hogy mennyire inspirálta őt a füzetek olvasása. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2526 Dátum: 2012. szeptember 08. - 19:55:26 »
Idézet
Tömegközlekedési a legsanszosabb. Amúgy igen, pénzbe kerül. Egy blocbuster popcornmozi is csak azért sikeres általában, mert a készítési költsége mellé annak 50-100%-át reklámokra költi a forgalmazó. De már évek óta tudjuk, hogy a hazai képregényes terjesztés legnagyobb baja a reklám hiánya. Aminek van hátszele, azt vitték (Maus, 300).
Idézet
Külföldön, tudtom szerint, egy-egy sikeres szuperhős film alatt felszöknek a hozzá kapcsolódó címek eladásai
Önmagától nem - legalábbis a Vasember 1 óta nem. Könyves piacon volt hatása, bár néha kissé fura. (Avengers-film legnagyobb győztese egy független, enciklopédiaszerű könyv volt, ami a képregénybeli főbb tagok leírásait gyűjtötte össze.) Persze nem lehet minden Walking Dead vagy Watchmen (előbbiből lassan egymilliónál járhatnak a sorozat kezdete óta eladott könyvek, utóbbinál meg több százezer ment el a filmet megelőző egy évben) ott sem.
Vagyis ott is létezik erősítő hatás, de nagyon keményen kell tolni a marketinget, hogy kihasználható legyen.
(Persze ez nem ilyen egyszerű, a merchandise néha simáén felülemelkedik az alapon. Sokan nem tudják, hogy a Hellboy képregény volt, vagy akár a Spawn, inkább figuraként, esetleg a filmekből ismerik őket. És van egy olyan réteg, aki ha még tisztában is van az eredetükkel, az nem érdekli, a kapcsolt termékeket gyűjti csak. Szóval ez is egy bonyolult világ.Ö

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2527 Dátum: 2012. szeptember 08. - 20:58:25 »
Idézet
1 Ha te azt mondod nekem, hogy két tucat embernek osztogatni Marvel+-t nagyobb reklámot jelent, mint az újságba berakni egy negyedoldalas hírdetést, arra most mit mondjak?
2 Utánanézni valaminek és megvenni, még mindig több energia, mint látni hogy "jéé, van ilyen, akkor holnap elmegyek az újságárushoz"
3 Nem ismételtelek meg. Épp azzal kezdődik az írásom, hogy az más tészta. A képregényre nem érvényes, hogy azért ne fogyasztanák, mert túl sok idő elolvasni. Azért nem olvassák, mert vagy nem tudnak róla, vagy cikinek számít, vagy nem érdekli őket.

Szilánkmentes egyébként az ezt követő hsz-ben sokkal jobban meg is fogalmazta. Szemébe kell lökni, na!
Aztán ugyanezt mégjobb hasonlattal élve elmondta tg is.

Idézet
És hova sietnek a fiatalok? Azért az oktatási rendszerben részt vevő diákoknak/fiataloknak döntő részt csak 1 feladatuk van, méghozzá: TANULNI
Ha ez ilyen egyszerű lenne! :)
Idézet
Ha figyelmesebben visszaolvastál volna, akkor ott áll fehéren-pirosan, hogy az kicsi Exit hírdetésekről beszélünk csak, nem a villamoson végigfutó plakátokról, tv reklámokról. Egy kicsi reklám a premier-film plakátja mellett az Exitben. De egyébként tárgytalan a dolog, mert én ezt a kérdést Kainenak szánom, hisz csak ő tud rá válaszolni (ő tudja, mennyibe is kerül az a kis reklám)

Idézet
Tömegközlekedési a legsanszosabb. Amúgy igen, pénzbe kerül. Egy blocbuster popcornmozi is csak azért sikeres általában, mert a készítési költsége mellé annak 50-100%-át reklámokra költi a forgalmazó.
Elismerem, hogy a marketing költségek embertelen méreteket öltenek, de 80 milliónál aligha lehet ez több, legyen szó egy közepes vagy akár egy nagy blockbusterről, egyszerűen azért, mert ennyi pénzből még az alsógatyámra is rá tudják ragasztani a posztert, nincs annyi utcasarok, nincs annyi TV, hogy ennél sokkal több legyen. Szerintem ez is inkább a marketing gépezet része, hogy elmondják, jajj de sokat költöttünk a filmre, jajj de nagyok az elvárások, jajj nézzétek meg - persze ez a gondolat annyira nem megalapozott, de valahogy így látom.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #2528 Dátum: 2012. szeptember 08. - 22:26:43 »
Növekvő fiatalok, tínédzserek épp, hogy nagyon is befolyásolhatóak. Ezért olyan sikeresek az ilyen "mainstream" hullámok, mert egy olyan látszatot mutat be, ami kecsegtetőnek tűnik első látásra. Nem mondom, hogy sietnek, hanem, hogy így van diktálva a ritmus, a szülők sok esetben háttérbe szorulnak és marad helyettük a divat nevelte prekoncepciók az életről.

Gyakorlatilag a 2000-es évek eleje óta képregényes kötődésű mozifilmek tucatját mutatták be. Ez egy elég jó reklám.
Nőtt ettől a képregények eladása Magyarországon? Hát NEM!
Pedig Pókemberből (őt szerintem mindenki ismeri, még a laikusok közül is) 4 mozifilmet, rajzfilmeket bemutattak, joghurtos reklámtól kezdve minden volt vele, ruháktól, bögrén át, gyertyáig mindenhol ott van...számítógépes játékok, puzzle, figurák stb. .
Anno amúgy még a Blikkben is reklámozta a Semic a 2001-es Pókember-sorozatát...
Mégis hova jutott a lap? Bár elismerem más okai is voltak (ebbe most ne menjünk bele), de 2007-8-tól mindig a megszűnés szélén állt a Csodálatos Pókember.

Természetesen, és csak, akkor lenne érdemes, ha elég embert tudna meggyőzni, hogy vegye is meg azokat a képregényeket. Ha, viszont, eleget megtud, akkor már egy érdemes befektetés.

Külföldön, tudtom szerint, egy-egy sikeres szuperhős film alatt felszöknek a hozzá kapcsolódó címek eladásai és, akkor gondoljunk bele a főszereplővel készült interjúk, videók, mikor besétál egy képregényboltba és egy öl képregénnyel jön ki megarról mesél, hogy mennyire inspirálta őt a füzetek olvasása. ;)

Igen, de az a külföld (közel sem biztos, hogy az általad vázolt modell itthon is működne)! Magyarországon a képregény még mindig egy lesajnált, lenézett pozícióban van.
Elméletben nagyon szép gondolkodni ezen, de nyilván csak akkor fog valamit tudni bárki is, ha a gyakorlatban is megpróbálja (aminek a vége jó nagy bukta is lehet).
Nem biztos, hogy Magyarországon egy képregénykötet ki tud termelni akkora nyereséget, hogy abból a reklámok/hirdetések költségét is fedezni tudja (még ha azt a faktort is hozzávesszük, hogy a reklám miatt új vásárlók is feltűnnek a színen).
Másrészt lehet, hogy a hirdetések miatt egy adott kötetet többen megvesznek, de ha lecseng a reklám hatása, a soron következő kötetet már nem biztos, hogy megveszik ezek az "új, időlegesen jelentkező, vásárlók"...
A Batmanek kiadása is lelassult 2008 után (ha 2011 végéig nézzük), pedig elvileg az Arkham Elmegyógyintézet reklámozva volt és nagyon jól fogyott...

Idézet
Aminek van hátszele, azt vitték (Maus, 300).

És ezeket tulajdonképpen merrefele hirdették?
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 08. - 23:00:24 írta D-TOX »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2529 Dátum: 2012. szeptember 08. - 22:45:37 »
125.000 egy féloldalas reklám az Egmont magazinokban.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #2530 Dátum: 2012. szeptember 08. - 22:52:43 »
Ha figyelmesebben visszaolvastál volna, akkor ott áll fehéren-pirosan, hogy az kicsi Exit hírdetésekről beszélünk csak, nem a villamoson végigfutó plakátokról, tv reklámokról. Egy kicsi reklám a premier-film plakátja mellett az Exitben. De egyébként tárgytalan a dolog, mert én ezt a kérdést Kainenak szánom, hisz csak ő tud rá válaszolni (ő tudja, mennyibe is kerül az a kis reklám)

Bocsáss meg, de az Exit magazint utólag dobtad csak be (a hozzászólásom után)...korábban meg se említetted a nevét...hanem arról írtál:  "hogy legyen valami reklám a műsormagazinban"
Nyilván arra gondoltam, hogy nem repülővel fogják az égen hirdetni, hogy itt az új XY képregény  ;)

Amúgy meg az interneten minden megtalálató
Az Exit, meg Est magazinok hirdetési árlistája ez:
http://emgmedia.hu/tarifa/index.php#t10

Az Egmonté meg ez:
http://www.egmont.hu/pdf/mediaajanlo.pdf
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 08. - 23:25:20 írta D-TOX »

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2531 Dátum: 2012. szeptember 09. - 00:27:07 »
Oké, azt hittem egyértelmű, h a műsormagazin az Exitet meg Pestiestet jelent.  :D
Egmontra meg nem is gondoltam.

Hát az a 260-200ezer elég soknak tűnik, nem aprópénz az biztos. :headscratch:
A Hihi Pókis hírdetés is ilyen sok volt?  :ohmy:

És ezeket tulajdonképpen merrefele hirdették?
Ezeket nem csak hirdették, hanem összekötötték a mozipremierrel. (A Maust értelemszerűen nem, akkor én még kisebb voltam, kimaradtam belőle, de hát gondolom hogy a kiadó kihasználta a maga infrastruktúráját, és tudta reklámozni normálisan, hasonlóan a Cartaphiliushoz, akik szintén jó nagy hálózattal vannak megáldva, és talán az Art Comix is húz belőle némi hasznot, h a PestiEsthez tartozik. Jut eszembe, Van Gogh képregény, Persepolis megvan? Ezeket is sikerült összekapcsolni a kiállítással/filmmel.) Olyasmikre gondolj, hogy mozi előtt kis füzetek, nyereményjáték, reklámhirdetés a premierrel egy időben, Sin Cityn ráírták talán a plakátra is, h kapható a könyvesboltokban. A lényeg, hogy ha sikerült, egyeztettek a hazai forgalmazóval.
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 09. - 00:35:02 írta Ron És Nerida »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2532 Dátum: 2012. szeptember 09. - 10:31:14 »
A 300 kötetet a mozikban, nem is kicsit, a Maus reklámjával meg minden BKV jármű tele volt akkoriban. Én is onnan értesültem róla, hogy ilyen van, majd vettem meg később börzén, mert már akkor elérhetetlen volt boltokban.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2533 Dátum: 2012. szeptember 09. - 12:00:08 »
Van Gogh képregény, Persepolis megvan?

De a Van Gogh elég nagyot bukott a marketing ellenére is, nem? A Persepolis első kötete tényleg jól ment.
"Live for nothing or die for something, your call."

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #2534 Dátum: 2012. szeptember 09. - 18:46:46 »
Idézet
1 Ha te azt mondod nekem, hogy két tucat embernek osztogatni Marvel+-t nagyobb reklámot jelent, mint az újságba berakni egy negyedoldalas hírdetést, arra most mit mondjak?
2 Utánanézni valaminek és megvenni, még mindig több energia, mint látni hogy "jéé, van ilyen, akkor holnap elmegyek az újságárushoz"
3 Nem ismételtelek meg. Épp azzal kezdődik az írásom, hogy az más tészta. A képregényre nem érvényes, hogy azért ne fogyasztanák, mert túl sok idő elolvasni. Azért nem olvassák, mert vagy nem tudnak róla, vagy cikinek számít, vagy nem érdekli őket.

Szilánkmentes egyébként az ezt követő hsz-ben sokkal jobban meg is fogalmazta. Szemébe kell lökni, na!
Aztán ugyanezt mégjobb hasonlattal élve elmondta tg is.

1,2: Kezedbe adják, megnézed, tetszik, ezentúl veszem. Meglátod a pestiest vagy mittudomén milyen himi-humi újságban, továbblapozol.
A film előtt a laikus közönséget megfogni, aki RDJ miatt megy el a filmre, kap egy ilyen újságot, belelapoz és talán veszi is. De tök mindegy, igazad van.
Bele kell rakni a campus újságokba, hátha 2 lerészegedés közt megveszi valami egyetemista, véletlenül az ÖKM helyett.  ;D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #2535 Dátum: 2012. szeptember 09. - 18:49:47 »
A 300 kötetet a mozikban, nem is kicsit, a Maus reklámjával meg minden BKV jármű tele volt akkoriban. Én is onnan értesültem róla, hogy ilyen van, majd vettem meg később börzén, mert már akkor elérhetetlen volt boltokban.

A Maus-t tök véletlenül láttam meg egy Alexandrában, egyből lecsaptam rá. Nálunk semmi promóciója nem volt. A 300 megjelenéséről, pedig a Képes oldaláról, ha jól emlékszem.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2536 Dátum: 2012. szeptember 09. - 22:06:06 »
...

Persze, hogy teljesen más feltételek adódnak, mint külföldön, csupán az esetleges lehetőségek kiaknázásának ötletén merengtem.  :)
Jó lenne, ha nem lenne ennyire bizonytalan a képregények helyzete.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2537 Dátum: 2012. október 30. - 11:14:11 »

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #2538 Dátum: 2012. október 30. - 13:06:44 »
A korosztály megcélzásában van a kulcs. Nyár elején volt osztálytalálkozóm, talán egyértelmű hogy 5 éve ki lehetett a kis különc comic geek az osztályban akit lenéztek hogy képregényt olvas és ha bárki is próbált bratyizni az is max mangákkal jött. Öt évvel később nagy döbbenetemre a fél osztálytalálkozó a Mavel hőseinek istenítéséről szólt (a másik felében egy sráccal beszélgettem az One Pieceről, meg egy online sorozatról ami régi gagyi képregénysztorikról csinál kritikákat) szóval döbbenetes volt a változás, hogy fú Thor de király, Hulk, meg Vasember meg minden. Persze a dolog ott siklott megint félre hogy amikor jöttem a kötetekkel akkor megint nem volt meg a közös hang. Hogy, á nem, az nem érdekel mink csakfilmen nézzük.

A másik ilyen helyzetem pár hete volt, nagynénéméknél aludtam pesten, van két fiuk, olyan 1 és 4 éves körüliek. És nagynénémmel az utóbbi időben elég részletesen tudunk beszélgetni a képregény karakterekről, ennek igen egyszerű oka van, az idősebb gyerek él hal pókemberért, és a tévében rendszeresen nézi az Avengers rajzfilmet. Egyelőre még őt se tartozik a képregényolvasók táborába, mert nem tud olvasni, ezért még nem kapott egy kötetet se de szerintem van rá lehetőség hogy ha szereti érdekli akkor előbb utóbb belekóstol.

Minél fiatalabb a korosztály annál könnyebb a helyzet, ezzel nem azt mondom hogy a gyerekeknél nyert ügyünk van, hanem azt, hogy a felnőtteket nehezebb megnyerni.

edinem

• Grizzly
  • *
« Válasz #2539 Dátum: 2012. október 30. - 13:29:47 »
O Ezustsilver,2008 ota mutat be kepregenyket:

http://www.youtube.com/watch?v=uFbsc_4opOg