Na végre én is elértem oda, hogy elolvastam az Ellenhatást. Elsőre mindjárt a képregény mérete tűnt fel, azért nem kis különbség van az előző kötetekhez képest vastagságban.

A történet jó, bár Bendis szokásos "majdénmegmagyarázomnekedhogymiértisnemhülyeségamitkitaláltam" logikája még mindig működik, így a történet bizonyos pontjaiba inkább bele sem kötök, de olvasás közben azért sokszor gondolkodtam rajta, hogy ez bizony fiatalabb generációnak készült. Az alfásokat sajnáltam, szerintem hülyeség, hogy csak így kinyiffantotta őket. A Hulkirtó páncél meg elég kaki lehet újabban a SHIELD-nél, ha egy kis robbanást sem bír ki. Ms. Marvel kategóriákkal jobban volt megrajzolva, mint az előző részekben, így végre értékelni tudtam a ruháját és a látványt is.

Sentry-nek mik a képességei? Mert nekem ez még mindig nem tiszta (de úgy veszem észre ezt a Marvelnél sem igazán tudják még) és Vasember előretolása már annyira gusztustalan volt -jajj nekem mindenre van egy kütyüm és még egy hiper-szuper-omega mutánst is lenyomok fél kézzel, látszik, hogy már nagyon a Polgárháború fő karakterére gyúrnak.

Pókember ennek pont az ellentéte saját sorozatában ő a "kobra", itt meg komolyan mondom, mintha egy kretén lenne. A Vaspók ruháról sajnos tényleg nem tudtunk meg többet, csak annyit, hogy Magneto ellen nem sok esélye van benne.

A SHIELD-es tyúk sem normális, jobban tetszett volna, ha a kapitány, meg Cage (az ő mentalitásába simán belefért volna) rendeznek egy kis bemutató bunyót a hajón és megmutatják a SHIELD-eseknek, hogy "Miért nem mész el az anyádba?"- mentalitás mit is takar, hogy egy magyar hírességtől idézzek.

Genosha pedig független állam, még akkor is, ha szétbombázták, így a SHIELD nem veheti őrizetbe Magneto-t a területén. És a többi mutáns (Excalibur) merre volt közben? Mindenesetre a történet, mint írtam nem rossz, ha úgy önmagában nézzük, de már kezdem érteni, hogy miért utálja mindenki Bendis-t ennyire...