Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 580605 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:A Bosszú Angyalai
« Válasz #2420 Dátum: 2012. április 03. - 15:51:52 »
Tetszenek is ezek a történetek, vagy csak statisztikai adatokhoz kellenek? :)

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2421 Dátum: 2012. április 08. - 21:55:45 »
Tetszenek is ezek a történetek, vagy csak statisztikai adatokhoz kellenek? :)
szódával elmennek. :P

Nem, dehogyis, szerintem az Ezüst Szamuráj és a Forradalom volt eddig a legjobb, persze a Forradalom mozgalmas rajzai lekörözik Finch sematikus arcait. Talán az Ellenhatás volt egy kicsi gyengébb, mert végülis elég soványka a története, és nem is derül ki belőle sok minden. Ami igazán jó volt benne, hogy felcsillant valami Hill szimpatikus oldalából, de sajnálom, hogy ezt a tulajdonságát nem nagyon bontogatta tovább Bendis (már ami a magyar kiadásokat illeti, hisz A Polgárháborúban jól bemutat Amkapnak, ezenkívül meg talán nem is szerepelt azóta, nem tudom mi van vele, nem tudom miről mit gondol, pedig érdekes karakter lehetne)

Na de ha már Trust, akkor én vagyok most az egyik legboldogabb ember, hogy le van fixálva még egy Yu által dekorált kötet, ezt a sztorit nem olvastam még, de lehet hogy még a megjelenés előtt elolvasom, mert nem bírom ki. :) Arra azért emlékszem, hogy Talgaby nem csipázta ezeket a számokat sem.

Na de ha már bizalom, akkor elmondod, mi lesz a borító? Kb 100-ra veszem, hogy a 37. szám csoportképe, mert azon kívül nincsenek más csoportképek (csak a 34-es, na de azt remélem te is érzed, hogy mérföldekre van a 37-estől :nezze:), meg egyébként is frankó ez a fehér hátteres, madártávlatból lőtt enyhe torzítás. Persze el tudom képzelni, hogy valamiért kivételesen mégsem egy csoportképet választasz (bár nem tudom miért tennél ilyet, én azért nem dőlnék kardomba a felhozatalt látva), mivel a szimbiótás Rozsomák meg a megrémült Jessica Drew azért elég erősen befigyel. :) Jobban belegondolva a Rozsomákos azért nagyon durván brutális ezzel a narancs-fekete kombóval. Na mindegy, drukkolok, hogy nő lőjj mellé - bár az eladások nem ezt igazolják, nagyon csalódott voltam a Kitörés lila-rózsaszín borítójával kapcsolatban, amikor annál sokkal jobbak is voltak, persze megértem, hogy az a fő, hogy látszódjon Pókember meg a többiek.

Ha számít az még valamit, az amerikai tpb-re is a fehér borító került, bár a magyar kiadás 5 alkalomból csak 1-szer használta ugyanazt a borítót - az Ezüst Szamurájnál. Az esetek többségében viszont jól jártunk - kivéve a már említett Kitörést. A Sentry és és az Ellenhatás körözi az amerikait, a Forradalom meg mondjuk legyen döntetlen.
« Utoljára szerkesztve: 2012. április 09. - 12:21:43 írta NERIDA »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2422 Dátum: 2012. április 08. - 22:18:18 »
Borítóról még el se kezdtem gondolkodni, hisz még csak most jelent meg az előző kötet.  ;) De lehet, hogy nem csoportkép lesz, hisz 5 kötetnyi csoportkép már csak elegendő bevezetni egy címet...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2423 Dátum: 2012. április 08. - 22:19:34 »
Arra azért emlékszem, hogy Talgaby nem csipázta ezeket a számokat sem.
Valószínűleg mert az egész történet összefoglalható annyiban, hogy:
-A skrullok köztünk vannak.
-Lehet, hogy te is az vagy.
-És ha te vagy az?
-És ha te vagy az?
-De én nem vagyok.
-Egy skrull ezt mondaná.
-De nem vagyok.
-Mondja a skrull.
-Te vagy a skrull.
-Nem vagyok.
-De igen.
-De nem.
-Srácok, hagyjátok abba!
-Szóval te vagy a skrull!
(Ez egyben a logikai levezetésük is...  :roll:)
És ezt a teljes csapaton át minden lehetséges kombinációban. Pontosan ilyen dialógussal. És ez még nem a legrosszabb, az a Siege eligazításán lesz, ha eljut oda Tomi. Ott volt az a pont, ahol végleg letettem nem csak a Bendisvengerseket, hanem egy életre elment a kedvem az egész csapattól és minden elfajzásától (nem is olvastam azóta egy darab füzetet se, még Brubakerét sem.).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2424 Dátum: 2012. április 08. - 22:24:40 »
Hát ja, ezen alapszik az egész sztori, de nem EZ az egész sztori.  ;) Különben a dialógus, amit idéztél, már lement a Forradalom uccsó részében. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2425 Dátum: 2012. április 08. - 22:38:28 »
Is. És fog még az invázióig párszor.
Vagy ebben is benne van a Hood? Azt tudom, hogy teljesen véletlenszerű időközönként felbukkan, hogy a végén mindig ugyanaz történjen vele, de mintha Bendis az Invázió utánig békén hagyta volna önmagánál.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2426 Dátum: 2012. április 08. - 23:12:51 »
Borítóról még el se kezdtem gondolkodni, hisz még csak most jelent meg az előző kötet.  ;) De lehet, hogy nem csoportkép lesz, hisz 5 kötetnyi csoportkép már csak elegendő bevezetni egy címet...
Huhh, akkor most el kéne indítanom valami brutál-erőszakos marketinggépezetet a szimbiótás Rozsomákos ügyében...
Még jó, hogy ha nem csoportkép, akkor csak ez meg a Póknős jöhet szóba.
Ha meg mégis csoportkép, a fehér még mindig nem rossz

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2427 Dátum: 2012. április 08. - 23:59:03 »
Vagy kihagytál valamit...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2428 Dátum: 2012. április 09. - 00:30:27 »
:bravo:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2429 Dátum: 2012. április 09. - 02:33:50 »
Vagy kihagytál valamit...
Tuti nem. Ezek vannak még:

És egyik sem nagy játékos.
az elsőn ismeretlen figurák vannak
a második meg gyengébb a fehér hátteres csoportképnél
« Utoljára szerkesztve: 2012. április 09. - 12:21:04 írta NERIDA »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2430 Dátum: 2012. április 09. - 08:38:03 »
Az tényleg jó lenne, ha már nem csak csoportképes lenne. És bármennyire is vagyok Rozsomák fan, és nagyon jó a szimbiótás borító, de nekem akkor is a Póknős jönne be.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2431 Dátum: 2012. április 09. - 10:49:42 »

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2432 Dátum: 2012. április 09. - 12:20:28 »
Tuti nem. Ezek vannak még:
Höh.
Ez nem tudom, mit jelent. :) Nincsenek alternatív borítók, azt tudom még elképzelni, hogy az 5 füzet mellé beraksz valami mást, és akkor annak a borítója, de egyébként tippem sincs. Talán kapunk egy annualt? (mondjuk azon is csoportkép van)
« Utoljára szerkesztve: 2012. április 09. - 13:51:15 írta NERIDA »

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #2433 Dátum: 2012. április 09. - 18:57:00 »
A szimbiótás Rozsomák!Vevőcsalogató...pl. egy kisgyereknek ez mennyire tetszene már,olyan király.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2434 Dátum: 2012. április 10. - 18:10:43 »
Nekem a Forradalom című kiadvánnyal kapcsolatban lenne kérdésem:
1. Az hogyan lehet,hogy mikor lezuhan a repülőgép,akkor a sok keménykötésű hős közül csak Rozsomák van magánál (ő is elég rossz bőrben)?
2. Luke Cage elájult vagy mi volt vele? Pedig sebezhetetlen,ha jól tudom.
3. Póknő képes a méregcsapásával így kiütni Rozsomákot,hogy simán meg tudjon lépni a halott skrullal?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2435 Dátum: 2012. április 10. - 18:31:13 »
Oké, ennyi év nem volt elég hozzá. Tehát még egyszer:

Bendis-történetek alapszabálya kezdőknek:
- Ha úgy érzed, valami hiba van a történetben, tévedsz.
- Ha kérdésed van, te vagy az ostoba, amiért nem érted át a mester művének lényegét.
- Amit ott látsz, akkor is úgy van, ha közben tudod, hogy nem lehetett úgy.
Összefoglalva:
- Soha, de soha ne kérdezz. Ha Bendis úgy írta, akkor az úgy van, és punktum. (Ha meg a fórumán személyesen hívod fel a figyelmét a hülyeségeire, némi esélyed van arra, hogy a Mester személyesen közölje veled, idióta vagy. Ez komoly megtiszteltetés volt még pár éve.)

kzoli

• Sakál
« Válasz #2436 Dátum: 2012. április 10. - 20:05:23 »
Volt egy gondolatom,hogy valami hasonló lesz a válasz. De azért megpróbáltam,hátha van rá racionális megoldás.  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2437 Dátum: 2012. április 10. - 21:38:45 »
Van rá, csak talgaby már-már rasszista módon gyűlöli Bendist valamiért, és ezt próbálja másokra is átsugározni. Valójában igen egyszerű magyarázatok vannak rá, de tg nem bírja kihagyni, hogy ne szapulja Bendist, amikor csak tudja.
Hé, várjunk, akkor a Titkos Invázió mégis tök jó, hisz az is Bendis műve.  :spidey:

1: Azért egy repülőgép szerencsétlenséget a szuperhősök is megéreznek. Hogy attól ne legyen semmi bajod, minimum egy Hulknak kell lenned.
2: A sebezhetetlenség a bőrére vonatkozik. A bokszolók is attól fekszenek ki, hogy egy ütéstől "megloccsan" az agyuk. Egy ekkora ütődésnél Cage is beverte annyira a fejét, hogy elájuljon.
3: Mivel Rozsomák is alig volt magánál, így elég volt Póknő méregcsapása hozzá, hogy legyengítse. Normális állapotban nem lett volna elég.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2438 Dátum: 2012. április 10. - 21:58:34 »
A 2-essel az a baj, hogy az a BendisCage. Luke ment már ölre a Hulkkal és kapott hatvan tonnás pofonokat, nemhiába ő a csapat hivatalos erőembere a maga 70-es kategóriájával. (Ja, és fordítottam olyan sztorit, amiben lezuhant egy repülővel és elsétált belőle. Erről ennyit.) Hogy az Alias környékétől kezdve a 70-es erőkategória miért egyenlő időnként a vulkáni idegcsípéstől is két órára kifekszikkel (míg máshol ugyancsak Bendisnél épületeket döntöget), megmagyarázhatatlan önellentmondás.
Rozsomáknál meg az a pici baj, hogy a szervezete, amikor működik a gyógyfaktora, kicsinál minden mérget. Ezért van életben a folyamatos halálos adamantiummérgezése ellenére. Jessica ereje valaha tényleg hatott volna rá... de annak már akkor harminc éve volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2439 Dátum: 2012. április 10. - 22:21:49 »
És azért, mert a régi íróknak fingjuk sem volt az agyrázkódás hatásairól, Bendisnek is következetesen hülyének kéne lennie?  ;) Értem én, hogy mindent ki akar javítani, és sokszor túlzásokba is esik vele, de mindezek ellenére az egyik legjobb író a szakmában.
Rozsomákot meg nem feltétlenül mérgezte meg Jessica, elég, ha a szikráktól legyengítette annyira, hogy ne legyen ereje utánamenni.