Na hogy lássátok, hogy mennyire nem is vagyok elfogult, be kell látnom, hogy Yu most tényleg a saját szintje alatt dolgozott, az új kötet nekem sem nyerte el igazán a tetszésemet (bár a bevérzett szemekkel volt a legkevesebb bajom, azok néhol még kifejezetten tetszettek is), és ezek után felüdülés volt az annual látványvilága.
A dolog okát viszont nem igazán értem, mert az előző kötetben szerintem remek volt! :O
Ezt a sztorit egyébként igazam van ha azt mondom, hogy csak a Word War Hulk miatt írta meg Bendis? Mert szerintem nagyon süt róla a töltelék jelleg, amit nagyon sajnálok, szerintem eddig ez volt a leggyengébb kötet, nekem még az itthon kihagyott CW-s számok is jobban tetszettek.
Nem rossz ez, csak olyan üres. Ami a Forradalom végén még nagyon rendben volt, az itt néhol már kifejezetten idegesítő, gondolok itt a folyton felbukkanó "Te Skrull vagy?" jellegű szövegbuborékokra. A Forradalomnál még ellent kellett mondanom talgabynak, de most igazat adnék neki.
Nagyon-nagyon nagy szükség lett volna néhány gonosz adatlapjára, mert nagyon idegesített, hogy jóformán egyiknek sem tudok semmit az előéletéről, az azért sokat hozzá tehetett volna. Van például az az aranymaszkos csajszi, vele legutóbb a Busiek érában találkoztam, Vasember volt csaja volt, és semmi baja nem volt az Angyalokkal, csak felemésztette a bizalmatlanság. Mi történt vele, hogy most már szimpla gonoszként tért vissza?
A PH során az egyik leggyakrabban hangoztatott ellenérv az volt, hogy a hősök személyazonosságai kiszivároghatnak, és akkor veszélybe kerül a családjuk. Na most a gonoszok rájöttek, hogy a hozzátartozókkal zsarolni lehet a hősöket, és ezt meg is teszik Tigrával. Azt nem értem csak, hogy ennek mi köze van a PH-hoz? A PH előtt miért nem tudták megcsinálni ugyanezt? :O
Ami viszont nagyon jól el volt kapva, hogy a bürokrácia megköti a hősök kezét, sem Tigra, sem pedig Vasemberék nem tudnak olyan hatékonyan működni. Az is nagyon tetszett, hogy a Mighty Avengerst Bendis összekötötte a New Avengerssel, főleg a szimbiótás támadásra esik rengeteg utalás, jó látni, hogy hogyan is kerültek oda.
Kérdés, a gonoszok nézik az élő közvetítést a szimbióták támadásáról, amikor az Angyalok rájuk rontanak. Már egy hete hogy olvastam, de erre végül kaptunk értelmes magyarázatot?