Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 580673 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re: A Bosszú Angyalai
« Válasz #1100 Dátum: 2008. július 14. - 18:17:23 »
Én anno nem ilyesmit vártam az Ultimates-től. Megvolt az első és második széria is végig, de elcseréltem őket, mert sok volt benne számomra a kimondom, hülyeség. Inkább maradok az eredeti Angyaloknál, és megveszem a Különítményt magyarul, hogy úgy meglegyen.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1101 Dátum: 2008. július 14. - 21:16:08 »
Én is így vagyok vele. Jó a rajza, meg jól mutata, de amúgy nem hiszem, hogy elolvasom mégegyszer.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1102 Dátum: 2008. július 14. - 21:20:55 »
A harmadik széria meg egy az egyben rossz. Ez olyan ahogy vártam, nagyobb a füstje...

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1103 Dátum: 2008. július 14. - 21:25:14 »
Hát nem tudom. Nekem az első két széria nagyon bejött. Főleg a második vége. De ez a harmadik széria eddig tényleg nem nagy szám. Mert ha még a rajtzok jók lennének, elmenne, de így? :roll:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1104 Dátum: 2008. július 14. - 21:27:41 »
Nekem sem tetszett a Különítmény. Sokszor mondták, hogy adjam ki, és ahogy elnézem, sikeres is lett volna, de nem tudtam volna szívvel-lélekkel elkészíteni, máshogy meg nem akartam. A Vertigóban is a Constantine-t más fordította, mert azt a sorozatot annyira nem éreztem magaménak.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1105 Dátum: 2008. július 14. - 21:29:19 »
Hát nem tudom. Nekem az első két széria nagyon bejött. Főleg a második vége. De ez a harmadik széria eddig tényleg nem nagy szám. Mert ha még a rajtzok jók lennének, elmenne, de így? :roll:

Na ez az egyik, a rajz, minden karakter arca olyan mint egy busó maszk, főleg Thor. Nagyon zsúfoltak a képek, a történet pedig kiforratlan. Amire a Marvel az utóbbi években rámondta hogy mekkora durranás, mind befüstölt. Csak az Ultimate Origins-t el ne tosszák.  :ohmy:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1106 Dátum: 2008. július 14. - 23:24:00 »
Idézet
Nekem sem tetszett a Különítmény. Sokszor mondták, hogy adjam ki, és ahogy elnézem, sikeres is lett volna, de nem tudtam volna szívvel-lélekkel elkészíteni, máshogy meg nem akartam. A Vertigóban is a Constantine-t más fordította, mert azt a sorozatot annyira nem éreztem magaménak.
Mondjuk én korábban is írtam, hogy pont annak a legjobb a fordítása, legalábbis abban az értelemben, hogy a "legirodalmibb". :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1107 Dátum: 2008. július 14. - 23:27:44 »
Valójában nem a fordítása a legjobb, hanem a nyelvezete.  ;) Az tényleg nagyon szépen van megírva.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1108 Dátum: 2008. július 14. - 23:33:47 »
Na igen arra értettem amit írtam, de ez a legjobb szó rá. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1109 Dátum: 2008. július 15. - 08:52:37 »
Hm, azért attól, hogy szép angolsággal van valami megírva, nem lesz automatikusan a magyar szöveg is szép...

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #1110 Dátum: 2008. július 15. - 10:59:36 »
Origins, az már az alaptémájából kiindulva is necces. Mindig az ilyen eredet történet/magyarázzuk meg hogy volt sztorikat szokták a legjobban elrontani.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1111 Dátum: 2008. július 15. - 11:38:27 »
Nem feltétlenül, lehet az akár jó is.
Igaz, speciel egy példa nem jut eszembe, de attól még akkor is lehet jó. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1112 Dátum: 2008. július 15. - 12:20:34 »
Esetleg a Wolverine Origins mini?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1113 Dátum: 2008. július 15. - 12:48:59 »
Na ja, abban voltak egész jó ötletek.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1114 Dátum: 2008. július 15. - 12:54:09 »
Szerintem a Wolverine Origin jó volt. ;) Ott is van a polcomon. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1115 Dátum: 2008. július 15. - 14:00:30 »
Hm, azért attól, hogy szép angolsággal van valami megírva, nem lesz automatikusan a magyar szöveg is szép...
Nem hát, de elég béna fordító kell hozzá, hogy ne legyen az.  ;)

Thomass

• Grizzly
  • *
« Válasz #1116 Dátum: 2008. július 17. - 14:20:39 »
Sziasztok! Kedves Kaine!

Uj vagyok meg itt a forumon, es a Bosszu Angyalai olvasoinak taboraban is, de Pokember kalandjait mar kozel 20 eve, az elso magyar kiadas ota nyomon kovetem (csak ami megjelent magyarul). Igazabol miatta kaptam kedvet a ket Bosszu Angyalai kotethez is:) A masik ervem meg a tenyleg fantasztikus minoseg és a gyonyoru fenyes oldalak voltak, amiket ugyan nagyon nehez ugy lapozni, hogy ne legyen tiszta ujlenyomat, zsirfolt, de ennyit meger a minoseg szerintem:) A nagyobb problemam az, hogy a Kitores gyakorlatilag szetesett olvasas kozben, a 100. oldal utan 3-4 lap is teljesen kiesett, es mivel a konyv gerince folyamatosan szakadt tovabb, utana mar csak felig kinyitva mertem tovabb olvasni. Es azert ez eleg gaz nekem, mivel azert szeretem lehetoleg eredeti allapotban megtartani a kepregenyeimet, es a kiesett lapok miatt meg normalisan becsukni sem lehet, ugyanis kilognak belole, es ha ujra lapozgatni szeretnem, valoszinuleg tovabbi oldalak is megadnak magukat. Hasonlo eset egyebkent mar a Marvel konyvek trilogia egyik kotetevel is elofordult, ott alul kezdett el szetjonni, felul meg tartja valamennyire.
Kaine, tudom, hogy ez abszolut nem a Te hibad, valoszinuleg a nyomdae (vagy nem tudom, hol ragasszak ezeket), csak jelezni szerettem volna, hogy hiaba nagyon mutatos igy, ez a formatum nem biztos hogy a legszerencsesebb valasztas:( Sajnos csinalni ezzel ugysem tudok mit, szerintem hiaba vinnem vissza a Bookline-ba, hogy ugyan csereljek mar ki, mert rossz volt a ragasztasa...:( Azert azon csodalkozom, hogy mivel gyakorlatilag az elso kotet megjelenese ota vegigolvastam a forumot, nem talalkoztam hasonlo hibaval, ezek szerint masnak nem szakadt meg szet?
Amugy a tortenet, a rajzok tenyleg szuperek, a lapminoseg is a leheto legjobb, szoval egyertelmu, hogy a folytatasnak is vasarloja leszek!:) Nekem nagyon tetszettek Finch rajzai, meg Deodatonal is jobban megszerettem!
« Utoljára szerkesztve: 2008. július 17. - 14:23:17 írta Thomass »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1117 Dátum: 2008. július 17. - 14:32:31 »
Szia!

Azért nem nagyon voltak ilyen problémák eddig, mert a ragasztott köteteknél általánosan megtörténik, hogy szétjöhet. Különösen a vastagabb köteteknél. Éppen ezért mindenki nagyon vigyázva olvassa, nem hajtja nagyon szét őket. Sajnos ilyen minőségű papírt nem lehet bombabiztosan ragasztani. De ha eljössz az őszi börzére, kicserélem neked a Kitörést egy újra.  ;)

Thomass

• Grizzly
  • *
« Válasz #1118 Dátum: 2008. július 17. - 16:34:41 »
Koszonom szepen az ajanlatod, de pont Neked nem szeretnek barminemu veszteseget okozni ezzel! Ha mast nem is, azt sikerult megertenem a topic vegigolvasasabol, hogy akar nehany eladott peldanyon is mulhat, hogy visszahozza-e az arat egy kiadvany, es ezaltal folytatodhat-e a sorozat. Marpedig en nagyon orulok neki, hogy olvashatom ezeket a torteneteket magyarul, es nem is akarmilyen minosegben, es meg sok-sok hasonlo konyvecsket szeretnek latni a polcomon:) Szoval maximum azon gondolkodtam, hogy beprobalkozom a Bookline boltjaban a szamlaval, hatha ott kicserelik nekem, vegulis az elvileg +1 eladott peldanyt jelentene, mig ha Neked vinnem vissza, az -1-et...:)
Kulonben is, lehet hogy en vagyok a hibas, es tulzottan kihajtottam a konyvet, mert nehany helyen nem lehet maskepp latni a kepet (sot, valamelyik konyvben a szoveget is alig tudtam egy helyen elolvasni). Meg aztan en mindig az agyamban kenyelmesen elhelyezkedve, hason fekve szoktam olvasni, es ugy az a kenyelmes, ha leteszem magam ele, es akkor ohatatlanul is kihajlik (es az ujjlenyomatok miatt sem akartam sokat fogdosni:))

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1119 Dátum: 2008. július 17. - 16:55:24 »
Szoval maximum azon gondolkodtam, hogy beprobalkozom a Bookline boltjaban a szamlaval, hatha ott kicserelik nekem, vegulis az elvileg +1 eladott peldanyt jelentene, mig ha Neked vinnem vissza, az -1-et...:)
Szerintem ilyen szempontból teljesen mindegy, mert általában ilyen esetben a könyvesbolt a kiadóhoz viszi vissza a könyvet, tehát így is-úgy is Kainenél köt ki a könyv.

Sajnos az ilyen köteteknél hozzá kell szokni, hogy nem szabad teljesen szétnyitni, mert akkor ennek ez lehet a következménye. Én ezt még könyvek olvasásánál tanultam meg, így szerencsére az ilyen képregényköteteknél már volt tapasztalatom, hogy hogyan is tanácsos olvasni, ha meg szeretnénk óvni az állagát.
Viszont például az Újvilág X-Men könyvnél volt ez a probléma, amit te is említettél, hogy sok bubi, pont középen volt, így alig lehetett őket elolvasni. Sajnos ez a hátránya a tpb-knek.