Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 580494 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

benya11

• Thanos
    • fotolog
Re: A Bosszú Angyalai
« Válasz #1360 Dátum: 2008. október 09. - 18:28:19 »
Hehe, ez jó! :D

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #1361 Dátum: 2008. október 09. - 19:32:21 »
Állat!  :D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1362 Dátum: 2008. október 12. - 18:32:22 »
Hazatértem én is a börzéről, 8 magyar TPB-vel és 1 amerikaival. Bevásároltam rendesen. :) Az első, amit elolvastam az új bosszú angyalai volt. Nagyon tetszett, de tényleg, remek sztori, jó választás, izgalmas volt. Csak azt nem értem miért van ennek is az elején a ronin, mikor még ebben sem szerepel. :D
Tökéletes minőség, gyönyörű papír, iszonyú szép színezés, élvezet kézbe venni, jó olvasni, az egyetlen baj vele, hogy 1-2 helyen nagyon belül volt a szöveg, és ez néhol nehézkessé teszi az olvasást, de ezt leszámítva tényleg nagyon tetszik benne minden.
Nem spolillerezek le most semmit, csak röviden írom le a véleményem a történetről. Volt benne néhány jó poén ami tetszett, a történet intelligens, nem egysíkú, fordulatos időnként. Számomra újdonságok is voltak benne bőségesen, mint pl az illuminati feltűnésé. Nagyon tetszett benne az a paul jenkinses és sal buscemás kiegészítés. Amerika kapitány nagyon a háttérbe szorult, de nem lehet mindenki egyszerre szereplő, csak olyan érzésem volt a végén, mintha Bendis őt nem szeretné. A harcok is izgalmasak voltak. Tényleg egy mestermű. A 3 karakter leírás is tetszett, azokért meg külön köszönet részemről.

Hajrá :kingpin:
« Utoljára szerkesztve: 2008. október 12. - 18:49:20 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1363 Dátum: 2008. október 12. - 18:46:34 »
Ha tetszett, akkor megnézheted az előzményét az FQ-n és a folytatását a HálóZsákon. :nezze: Én még nem olvastam el, csak belelapoztam, de egy oldalon két helyesírási hibát is találtam (az igazgatónő egy szó).
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1364 Dátum: 2008. október 12. - 18:51:56 »
Az FQ-s előzményeket már rég elolvastam, és sajnos a hálózsákosból is a 4 részt, pedig jobb lett volna azokkal várni, amíg mind kijön, hogy egybe olvashassam el, meg úgy legalább időrendben olvastam volna.
dehát nem tudtam várni :wacko:
This is a joke. A real practical Joke.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1365 Dátum: 2008. október 12. - 19:59:45 »
Elolvastam én is az ÚBA: Õrszemet, nagyon jó volt! ;D Érdekes volt a sztori, nagyon szépek a rajzok, jók voltak a poénok is, összefoglalva nagyon tetszett az egész. 8) Nagyon jó a kiadvány minősége (szokás szerint ;D ). Jók voltak a dokumentációk is benne, és a kötet végén az ajánlók is, most már még jobban várom a Titkos Háború kötetet. ;D 
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1366 Dátum: 2008. október 12. - 21:30:40 »
az igazgatónő egy szó.
Én is ezt mondtam Atinak, de van neki egy helyesírásellenörző lektora, aki szétválasztotta... Ati? :)

Köszi a véleményezéseket, király, hogy így tetszett. :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1367 Dátum: 2008. október 12. - 21:50:30 »
Még nem olvastam el, de a börzén alaposan átnyálaztuk Zozival, és amit addig láttam az nagyon tetszett. :kingpin:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1368 Dátum: 2008. október 12. - 21:54:17 »
Én is ezt mondtam Atinak, de van neki egy helyesírásellenörző lektora, aki szétválasztotta... Ati? :)
Akkor küldök neki egy irgum-burgumot, mert időközben elolvastam, és találtam még benne pár apróságot.

A borító tényleg szép lett, nem is gondoltam volna, hogy papíron mennyire mutatós (a logó is jól néz ki így 3D-sen). A történetről úgysem tudnék elfogulatlanul írni, hiszen nagyon szeretem Õrszemet (két jelenet nagyon megmaradt bennem: az egyik, amikor Robert nem akarja elhinni, hogy a felesége él, és vakító fény árad a testéből, a másik pedig kicsivel ezelőtt, mikor megérinti annak a képregénynek a borítóját, ami a Lindyvel való házasságáról szól). Inkább a fordításról és a beírásról/retusálásról írok egy kicsit. A fordítás tuti lett, tényleg mindig a helyzethez illő szófordulatokat használsz, Tomi, ez a része nagyon tetszett a dolognak (egyedül talán az aranyharcos kifejezés nem jött be, de valószínűleg azért, mert már megszoktam az aranyló bajnokot). Petshop nagyon szépen retusálta a háttereket, néha olyan apró betűket is átjavított, amiket alig tudtam elolvasni, igényes munkát végzett. A beírást nem nagyon tudom megítélni, az ilyesmihez Sepi vagy talgaby jobban ért, én két dolog kivételével semmi olyat nem találtam, ami szerintem máshogy jobb lett volna. De megnéztem, ezek az eredetiben is így voltak, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, gondolom. Az egyik a 85. oldal második panelében van, a jobb szélen ("Olvassátok el, igaz hívők...") szerintem elég csúnya, hogy "áttöri" a szöveg a fekete keretet. A másik a 27-29. oldalak. A feliratok és a bubik színe nagyon elüt a régies háttértől, szinte rikít a papíron. A fehéret be lehetett volna "piszkítani", jobban illene a képek többi részéhez. De mint mondtam, ezek az eredetiben is ilyenek. Dióhéjban ennyi.

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #1369 Dátum: 2008. október 12. - 22:24:29 »
az igazgatónő egy szó.
Nono, kevered! Ez nem Pókember! Amire te gondolsz az a „fiatal lány” volt, és szét is szedte! Csak az én fordításomat olvassa a drága!  :P
Persze megkérhetem, hogy az összes Kingpin-kiadványt is, de annak ára van!  ;)

Sajnos én se vettem észre, amikor átfutottam, és beíráskor sem tűnt fel.
Ezért mondom, hogy a korrektor egy külön szakma, én pedig nem vagyok az, hiába tudok jól helyesen írni.
Benéztük, na.  :(

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1370 Dátum: 2008. október 12. - 22:25:59 »
Köszi, hogy leírtad, és külön örülök, hogy tetszett a fordítás.  ;) :D Petshop tényleg elképesztően aprólékosan dolgozik.

Ati: igaz, kevertem. De én az igazgatónőt egyben küldtem el neked, úgy rémlik. Na de most már mindegy is.  ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1371 Dátum: 2008. október 12. - 23:11:19 »
Ez legyen a legnagyobb gondunk az életben. :D
Amúgy néztem a börzés fotókat és eléggé meggyőzőnek tűnik a borító valóban.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1372 Dátum: 2008. október 16. - 16:29:29 »
Na, jelentem ma reggel sikeresen befejeztem az Õrszemet és azt mondhatom, hogy nem volt rossz. A vége nekem annyira nem tetszett, de azt leszámítva egész jó volt. Különösen Jenkins... :D Ha valamit kötözködni akarnék rajta, akkor az annyi lenne, hogy amikor az elején az illuminati gyűlésen összejönnek Vas-ék, akkor ott két helyen "személyazonossága" van írva, két helyen pedig csak simán "személya." Az engem egy kicsit zavart, lehetett volna akkor már mindenhol csak simán "személya." ;)
De ennek ellenére már várom a következő BA kötetet! :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1373 Dátum: 2008. október 16. - 22:02:23 »
Most nincs előttem, de mintha eredetiben is így lenne. Mindenesetre ott nem fért ki, néztem én is.
A Jenkins poén tényleg nagy volt.  ;D
A következő november végére kell, hogy elkészüljön.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1374 Dátum: 2008. október 16. - 22:19:05 »
Azt tudom, hogy nem fért ki, de ezért ia mondtam, hogy jobb lett volna, ha akkor mindenhol a rövidített forma van. Ennyiben gondolom el lehet téni az eredetitől. De ez már tényleg csak szőrszálhasogatás a részemről és csak azért mondom, hogy nehogy nagyon elbízd magad... ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1375 Dátum: 2008. október 16. - 23:10:39 »
A fene, pedig már annyira nem ért le a lábam.  ;D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1376 Dátum: 2008. október 17. - 17:47:44 »
 :spoiler:
Elolvastam én is az Õrszemet! Picit meglepett, hogy csak 1 nap telt el a Kitörés! óta, de szerintem jó ötlet. Roncsoló jó volt az elején, örülök hogy Bendis nem felejti el az előző történetet, és ebbe az újba is beleépíti. Jenkins megjelenése nagy poén volt! :D Õrszem eredete nekem nagyon tetszik, megfogott ez a karakter! :) A történet is jó volt, a rajzok szintén. A végén Õrszem háza csúcs volt. Pont az Angyalokén van, úgyhogy költözködni sem kell. :) Nekem az eddig megjelent BA kötetek közül ez tetszett a legjobban, úgyhogy köszi hogy kiadtad kaine!! :kingpin:
 :spoiler:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1377 Dátum: 2008. október 17. - 20:37:27 »
Pedig eredetileg ezt a részt ki akartam hagyni.  :surp: :D De ezek szerint ez is lehet a legjobb valakinek.  :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1378 Dátum: 2008. október 17. - 20:59:52 »
De ezek szerint ez is lehet a legjobb valakinek.  :)
Erről látatlanban is biztosítottalak volna. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1379 Dátum: 2008. október 17. - 21:10:57 »
Na jó, de te elfogult vagy, az avatarodból ítélve.  :D