Nekem viszont nem jött be. Rourke amennyire komoly volt az előzetesekben, a filmben annyira laposodott el minden egyes perc elteltével. Hammer még viccnek sem volt jó. Rhodey talán egy közepesnek elment, de igazából csak a film végére lett belőle érezhető karakter, addig totál semmilyen nem volt. Fekete Özvegy csalódás. Nem a színésszel volt baj, de azt reméltem, ha már beleteszik a filmbe, akkor valamivel többet fog szerepelni, de igazából csak a film végén láthattuk egy kicsit verekedni pár biztonsági őrrel. Azért ennél több van a karakterben. A Jóbarátok utcai harcos bajnokának több szereplése nem volt rossz, főleg ha abból indulunk ki, hogy az első részben mennyire keveset szerepelt, de valahogy a sok karakter között elveszett a filmben. Fury viszont jó volt, Muthafakka Jackson szokás szerint jól hozta a szerepet, bár szerintem aki lemaradt az első rész végi bónuszjelentről, akkor biztos vakarhatta a fejét, hogy ő akkor most hogyan is került oda és hogy ki a fene ő. Pepper jó volt, de nem volt kiemelkedőbb, mint az első részben. Míg ott elég bájos volt a szerepében, itt semmi ilyet nem lehetett érzékelni.
És akkor térjünk rá a főszereplőre. Downey jól játszotta megintcsak Tony-t, arról viszont már sajnos nem tehetett, hogy a szerep közel sem volt annyira összerakva, mint az első részben. Ez a haldoklom rész valahogy nagyon nem illett ide, sokkal jobb lett volna, ha inkább az alkoholizmus felé veszik az irányt.
Az Amerika Kapitány pajzs rész jó volt, és Thor kalapácsa szintén. Viszont az a hisztiféle rész a film közepén, amikor Tony mondja, hogy ő nem is akar a Bosszúállók tagja lenni, elég hülyén veszi ki magát, főleg a Hulkos cameo után. És hiába volt a film végén, hogy mindenféleképpen szeretne tagja lenni, az már egy kicsit erőltetett volt. Pláne, hogy Fury meg elutasítja. Egyelőre nagyon érdekesen alakul az az Avengers projekt, most még elég nagy katyvasznak tűnik az egész.
Röviden, nálam jóindulatból egy gyenge 5-ös a film a 10-ből. Igazából semmi extra nem volt benne, és igen, ennél a filmnél is már az előzetesekben ellőtték a poénokat és az akciójeleneteket. Nem sok pluszt kaptunk hozzájuk.