Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630289 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Érdekességek
« Válasz #1940 Dátum: 2011. február 02. - 16:03:45 »
Az a gyerek, amilyik karatézik és kizúg az ablakon a többi hülye miatt, mekkora már... :o
Pont akkor jön egy zsákos teherkocsi, különben simán a kőre esett volna.  :surp:
De az első, aki elugrált a száguldó vonatok elől, basszus.  ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #1941 Dátum: 2011. február 02. - 16:05:59 »
Ja, meg a többi kocsis se semmi, szegény gyalogosok éppen az utsó pillanatban lépnek el, durva... :o
A motorost anno láttam már, na az tényleg CSAK egy hajszálon múlott, hogy ne a fejének zúgjon a másik motor...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1942 Dátum: 2011. február 02. - 16:17:55 »
És milyen a pedálod Kani? sima, Papucs, vagy patent? Én patenttal vagyis SPD-vel nyomom, nagyon jól lehet gyorsítani vele.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1943 Dátum: 2011. február 02. - 16:22:12 »
A motorost anno láttam már, na az tényleg CSAK egy hajszálon múlott, hogy ne a fejének zúgjon a másik motor...
Ja, a motorost, meg azt, aki a busz elől fut el, már én is láttam. De akik a vonat előtt mennek át kocsikkal, meg aki elesik a sínen, ketten is.  :D Egyszer hasonló velem is volt.  :D

venom75

• Pókfej
« Válasz #1944 Dátum: 2011. február 02. - 16:44:59 »
Nincs fék a kerékpáron ( ez maradt meg ) ,  :ohmy: ott halnék meg az első szerpentinen  ,ami felénk van.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1945 Dátum: 2011. február 02. - 16:49:22 »
És milyen a pedálod Kani? sima, Papucs, vagy patent? Én patenttal vagyis SPD-vel nyomom, nagyon jól lehet gyorsítani vele.

Van olyan bicóm amin SPD pedál van, és akkor van hozzá klipszes cipőm, én is nagyon szeretem de a SS és nem örökhajtós.
A Fiximre is szeretnék SPD-t feltenni, kipróbálni, de egyenlőre kosár van rajta, amibe beszíjjazom a lában. A taposó pedál az itt nagyon halál.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1946 Dátum: 2011. február 02. - 16:58:09 »
És az SPD pedálból mennyire könnyű kiakasztani a lábad, mondjuk ha veszélyhelyzetben marha gyorsan le kell tenni a lábad?
Régóta gondolkozom rajta, hogy valami ilyesmit felteszek a taposópedál helyett, de például a szíjastól ez tart vissza a leginkább, mivel abból nem lehet csak úgy kipattanni.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1947 Dátum: 2011. február 02. - 17:25:20 »
Igen ez a két óriási különbség a 2 ö között. Az SPD az az új fajta szíj.
Bár mindkettő megszokás kérdése. Az SPD előnye az, hogy írtó stabilan fog, mégis egy gyors határozott boka kitolos mozdulattal már is szabad a lábad. Persze eleinte nagyon óvatosan kell vele bánni, idő mire megszokja az ember, de nagyon praktikus, hosszú távon, emelkedőkön, sokat segít.
Ha veszel is olyan pedált vegyél aminek az egyik oldala taposó a másik SPD, ez azért jó mert így sima cipővel is tudod használni. Egy ilyen pedál kb 5 ezer HuF-ba kerül és még hozzá kell venni a cipőt. Ez az amit nehezebb beszerezni, megfelelő méretben, és ami még jól is néz ki.
Todd, mivel régóta biciklizel és tapasztalatból mondom, hogy segíti a haladást, én csak ajánlani tudom, hogy vegyél :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1948 Dátum: 2011. február 02. - 20:42:42 »
Egy gyors, egy idő után reflexmozdulattal ki lehet csatolni a lábad. Az essés nem is vészhelyzetben an, hanem amikor megfeledkezel róla és le akarod tenni a lábad. Ez főleg az elején van.

Lehet kapni olyan platformnak nevezett izét amit belepattintasz az spd egyik oldalába. és akkor egyik oldal taposó, másik spd. Amúgy nem csak cipő és pedál kell, hanem külön kell megvenni a stoplit is. Vagyis azt a patentot amit a cipőre csavarozol és aztán belekattan a pedálba.
Van mégy egy előnye az spd-nek: Nem kérik kölcsön a bringád :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 02. - 20:44:34 írta VTomi »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1949 Dátum: 2011. február 02. - 22:50:15 »
nem csak cipő és pedál kell, hanem külön kell megvenni a stoplit is. Vagyis azt a patentot amit a cipőre csavarozol és aztán belekattan a pedálba.
Ez igaz, de azt a pedállal együtt be lehet szerezni, inkább a cipő ami külön van.
És igen én is erről a fajta pedálról beszéltem, aminek az egyik oldala SPD a másik taposó. Jóval kényelmesebb, ezt inkább olyanoknak javaslom, akik túráznak is erdőben, de városban is szoktak menni, országúton stb.

VTomi, nem is tudtam, hogy ekkora bicós vagy. Vagy csak ilyen jártas vagy a témában?

BuB

• Pókfej
« Válasz #1950 Dátum: 2011. február 02. - 23:00:29 »
Ja, a motorost, meg azt, aki a busz elől fut el, már én is láttam. De akik a vonat előtt mennek át kocsikkal, meg aki elesik a sínen, ketten is.  :D Egyszer hasonló velem is volt.  :D
Egek, mit tudtál csinálni? ;D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1951 Dátum: 2011. február 02. - 23:07:29 »
Felkeltettétek az érdeklődésem ezzel az SPD\taposó kombó pedállal. Még sose hallottam az SPD-ről előtte. Nyáron még letört  a Balaton körúton az egyik pedálom egy darab, és már nagyon kéne egy új. Cipőt hol tudnék nézni, hogy milyenek vannak? És kb. mennyibe kerül az egész szett?

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1952 Dátum: 2011. február 02. - 23:18:00 »
És kb. mennyibe kerül?
A cipők ilyen normál sport cipő árban vannak, márkától függő, 15-25 ezer forintokig terjednek, a pedál meg úgy 5-6 ezer HuF.
Ha beírod keresőbe csomó oldalt kidob ahol lehet rendelni, ezeket MTB cipőknek hívjkák:
http://ebike.hu/termekek/ruhazat/cipo/mtb/
http://www.berguson.hu/cipo,59.html
http://www.testbike.hu/velemeny/kerekparos-cipo
Általában ez úgy néz ki, hogy elmész egy nagyobb bicikli szaküzletbe, de ilyen cipőket nagyobb sport üzletekben is lehet kapni legtöbbször, és ott megrendelik neked, a méretedbe stb. Pedál és klipsz általában minden ilyen boltban van.
Viszont rossz minőségű olcsó cipőt és pedált nem érdemes venni.
az egész szett?
Így nem mondanám, hogy szett, hiszen a tartozékokat külön külön kell össze vadászni  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 02. - 23:20:52 írta Kanaszta »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1953 Dátum: 2011. február 03. - 07:32:25 »
nem csak cipő és pedál kell, hanem külön kell megvenni a stoplit is. Vagyis azt a patentot amit a cipőre csavarozol és aztán belekattan a pedálba.
Ez igaz, de azt a pedállal együtt be lehet szerezni, inkább a cipő ami külön van.
És igen én is erről a fajta pedálról beszéltem, aminek az egyik oldala SPD a másik taposó. Jóval kényelmesebb, ezt inkább olyanoknak javaslom, akik túráznak is erdőben, de városban is szoktak menni, országúton stb.

VTomi, nem is tudtam, hogy ekkora bicós vagy. Vagy csak ilyen jártas vagy a témában?

Mst akkor hova ajánlod az SPD-t? Erdőbe, városba, vagy országútra? Mert minháromra jó. Pl már a CrossCountry-sok is SPD-znke a terepen.
Nem vagyok nagy bringás, csak olyan hétvégi. De egy barátomnak köszönhetően van egy kis szókincsem és egy jól öszerakott bringám:) Valamintt voltunk már két egész versenyen, a csillebérci 24óráson és a kaposvári 10órás TourDesedán.
http://www.youtube.com/watch?v=I8xtKJjTSV0&feature=related
Nem kell semmi komolyra gondolni, ha amatőrként jelentkezik az ember. annyit mész és olyan gyorsan ahogy tudsz. ekkora sárdagasztás nem volt amikor mi mentünk, inkább a port nyeltük. Az a jobb.
http://www.youtube.com/watch?v=f7tku2fQ3J0
Ezt viszont 3. fokú hőségriadóban nyomtuk. 0.07-nél az a csaj a meridásokkal volt és szerintem pszichológiai hadviselésnek szánták. Fel alá járkált a sátrak között, meg locsolta a csapattagokat vízzel.  :lol:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1954 Dátum: 2011. február 03. - 10:35:10 »
Az SPD- én is a Cross Country Merida biciklimen használom, azzal megyek terepen is és betonúzon is. Ha nagyon durva a talaj, akkor kiszedem a lábam, és megfordítom a pedált, hogy azon a részen a taposóval mehessek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1955 Dátum: 2011. február 03. - 10:56:57 »
Egek, mit tudtál csinálni? ;D
Kettő is volt.  :D Az első egy nagyon egyszerű, nagyon tanulságos történet arról, hogy lehet totálisan tönkretenni az életed egyetlen másodperc alatt, egyetlen rossz gondolattal.
Tél volt, este, jöttem haza edzésről. Olyan 19 lehettem. Hó néhány napja esett, fellapátolták őket kupacokba a járdákon, a kupacok már meg is fagytak. A legtöbb kábé térdmagasságig ért. Leszálltam a Hévről, elindultam mellette az eleje felé, de nem értem át előtte, elindult. Megálltam, ahogy mindenki, hogy megvárjam, amíg elmegy. Viszont baromi fáradt voltam, és ott álltam egy hókupac mellett, gondoltam, rátámaszkodom. Rátettem az egyik lábam, és ahogy ránehezedtem kicsit, a jégen megcsúszott, és nagyon gyorsan elindult a Hév kereke alá (közvetlen a járda szélén volt a kupac). Szó szerint a kerék elől - a Hév alól rántottam vissza a lábam, és csak annak köszönhettem, hogy jó az egyensúlyom, és azonnal meg tudtam támaszkodni a másik lábamon is. Egyetlen pillanat alatt elhűltem, mindenki döbbenten nézett rám. :) Csak egy tizedmásodpercen múlt, hogy akkor és ott nem vágta le a Hév a jobb lábam. Ennyi kellett volna hozzá, semmi több. Nehéz elképzelni, mi lett volna utána.

A másik egyszerűbb volt, bárkivel előfordul.  :D Ugyanaz a Hév, sok évvel korábban (talán 14 lehettem). Büfé az egyik oldalon, dupla sínpár, átgyaloglás. Vettem egyet inni, mert nyár volt, meleg. Megittam, jönnék vissza. Látom, a Hév jön, de gyorsan futok, sima ügy, hogy visszaérek előtte.  ;D Első sínpárt akadálymentesen veszem, Hév még mindig messze van, ráugrok a második sínpár első sínére, onnan egy ugrással a másik sínre, de azon megcsúsztam, és hanyatt visszaestem a két sín közé, méghozzá úgy, hogy pont a tarkómat vertem be az előző sínbe. Nagy mázli, hogy nem ájultam el, mert a Hévnek már esélye se lett volna megállni, már sípolt, meg fékezett ezerrel. Szerencsére csak elkábultam, de jól tudtam, hogy mi a szitu, úgyhogy gyorsan talpra álltam, és leugrottam a sínről. Aztán gyorsan elszaladtam, nehogy agyonverjen a vezető.  ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #1956 Dátum: 2011. február 03. - 11:30:08 »
Bazz, ez se lehetett akkor piskóta. :o
Mondhatni örök ellenséged a Hév, már kétszer fente rád a fogad, csaknehogy legyen harmadik. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1957 Dátum: 2011. február 03. - 11:41:11 »
Nem, azóta már kocsival járok.  :D Különben fura módon a Hévet mindig szerettem.  :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1958 Dátum: 2011. február 03. - 15:04:58 »
Aztán gyorsan elszaladtam, nehogy agyonverjen a vezető.  ;D
Erröl egy olyan sztori jutott eszembe, amit még faterom mesélt.
Szomszéd asszony, egyszer (különböző okokból) úgy akart öngyilkos lenni, hogy a villamos elé veti magát. Meg is történt a dolog, de a villamos még időben lefékezett, a soför kiugrott, jól felpofozta párszor az öreglányt, aztán elküldte a qrva anyjába, hogy felőle aztán kinyírhatja magát, csak ne az ő villamosával.
Erre a néne szomorúan hazabandukolt, és még azóta is él.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1959 Dátum: 2011. február 03. - 16:05:50 »
Todd, ezen a sztori komoly. Nem is azért pofozza fel, hogy térjen már észhez, ne legyen öngyilkos, hanem azért, hogy ne az ő villamosa előtt...
Egyszerre vicces és elszomorító.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"