Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 631431 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re:Érdekességek
« Válasz #3440 Dátum: 2013. április 23. - 19:38:52 »
Egy milánói laboratóriumba betörtek az "állatvédők", kiengedték az állatokat (jórészt egereket), és összecserélgették a címkéket. Több évig tart újra kitenyészteni őket.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3441 Dátum: 2013. április 23. - 20:21:53 »
Nem így indult a 28 nappal később is?

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3442 Dátum: 2013. április 23. - 20:38:59 »
Ha jól emlékszem az LD50 is.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Ju

• Pókfej
« Válasz #3443 Dátum: 2013. április 23. - 21:52:53 »
Akármennyire is szeretem az állatokat és ellenzem az állatkísérleteket, mégsem tudok egyetérteni velük... ez egyszerűen nem megoldás és nem segít senkin és semmin. Főleg azoknál az állatoknál, amik pl a speciális körülményeik hiányában életben sem tudnak maradni...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3444 Dátum: 2013. április 23. - 22:07:28 »
Az ekkora állatvédőket azért megkérdezném, hogy amikor egy szerettük hal meg azért, mert nincs a betegségére megfelelő gyógymód, állatkísérletek híján, hogy mennyire maradnak meg állatvédőnek akkor is.  :roll:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3445 Dátum: 2013. április 23. - 22:28:22 »
Na igen, én is szeretem az állatokat és nyilván sajnálja őket az ember, de akkor is tény, hogy az állatkísérletek mind a mai napig hozzájárulnak az orvostudomány fejlődéséhez. Rengeteg ember életét mentették meg az állatkísérletek során kifejlesztett gyógyszerek. ;) (Persze a kozmetikai célú állatkísérleteket én is elítélem, de az más lapra tartozik.)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3446 Dátum: 2013. április 23. - 22:52:02 »
(Persze a kozmetikai célú állatkísérleteket én is elítélem, de az más lapra tartozik.)
Én is ezen kezdtem gondolkodni... mert az ugye nálam alap, hogy állatok ne szenvedjenek azért, hogy neked fel legyenek töltve a ráncaid meg kókuszillatú samponod legyen. Viszont az már oké, ha azért szenvednek, hogy betegségeket gyógyíts? Azon gondolkodom, hol a határ a két eset között; mi az, amiért már úgy érzed (te, én, vagy valaki más), hogy megéri feláldozni állatok életét.
Muszáj filóznom már megint valamin, tudom, de szerintem érdekes kérdés. ;) Nem is feltétlenül konkrétumokra gondolok, inkább arra, hogyan alakul egy belső ideológia azáltal, hogy újabb és újabb változókat adsz az elmének. :)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3447 Dátum: 2013. április 23. - 23:08:57 »
CSimpánzokat Igájukból Kiszabadító Lelkes Organizáció vagyis a ....   :hehe:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3448 Dátum: 2013. április 23. - 23:13:41 »
Na de Jay!  ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #3449 Dátum: 2013. április 23. - 23:26:22 »
Oh, bocsánat, hogy megzavartam a társalgásotokat...  :shrug:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3450 Dátum: 2013. április 23. - 23:47:59 »
Viszont az már oké, ha azért szenvednek, hogy betegségeket gyógyíts? Azon gondolkodom, hol a határ a két eset között; mi az, amiért már úgy érzed (te, én, vagy valaki más), hogy megéri feláldozni állatok életét.
Érdekes kérdés, és tény, hogy nem lenne könnyű meghúzni egy határvonalat (hiszen a betegségeknek elég széles a skálája a halálostól a kis kellemetlenséget okozóig), de így kapásból azt mondanám, hogy a halálos, vagy maradandó károsodással járó, életminőséget rontó betegségek gyógyításáért mindenképp megéri. (Persze aztán az emberben felmerülnek a kényelmi szempontok is, pl. milyen jó lenne ha soha többé nem idegesítene minket a megfázás :D , de ha határvonalat kellene húzni akkor a zárójel előtt felsoroltakat mondanám.)
Ugyanakkor felmerülhet a kérdés (anélkül, hogy állást foglalnék), hogy ebben az egészségügyi tekintetben kell-e határvonalat húznunk egyáltalán? Hisz minél több betegséget tudunk gyógyítani, annál inkább nő az életminőségünk, és annál inkább nő a fajunk túlélőképessége. Kissé önző, de a fajunk érdekeit szolgálja. Másrészt viszont ennek is megvan a hátulütője, lásd túlnépesedés, ami éhínségekhez, járványokhoz, háborúkhoz vezet, ez akár a fajunk pusztulását is jelentheti.
Ezen kívül egy másik kérdést is fel lehet vetni, ami látszólag más téma, de egy ponton mégis kapcsolódik: helyes-e állatokat ölnünk azért, hogy aztán megegyük őket? Hiszen ez is gyilkosság, ám része az egyed- és fajfenntartásnak. De ugyanígy a betegségek leküzdése is része az egyed- és fajfenntartásnak. Ebből következik az újabb kérdés: morálisan miért elfogadhatóbb állatokat ölni azért hogy együnk, mint állatokat ölni azért, hogy meggyógyulhassunk a betegségekből? Egyáltalán elfogadhatóbb-e morálisan az egyik, mint a másik? (Ugye sok vega azzal jön, hogy legyünk vegák, és ne öljük az állatokat, erre jön az egyik kedvenc mémem, hogy a saláta is élőlény és együnk követ. :hehe: )
Szóval ha mélyebben belegondol az ember, a kiindulási filozófiai kérdés egy sor újabb filozófiai kérdést felvet, és egyre mélyebbre lehet merülni a témában. :D Valószínüleg ezek olyan kérdések, amelyekről mindig vitázni fognak az emberek (vagy legalábbis a filozófusok :hehe: ), ami persze nem baj, hisz a vitának mindig van helye, viszont a gyakorlatban marad a sült csírkecomb meg az állatkísérletek. :) Legalábbis addig, amíg el nem jutunk olyan technológiai fejlettségi szintre, ami kiváltja az állatok ki- és felhasználásának szükségességét.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3451 Dátum: 2013. április 24. - 07:35:34 »
Akármennyire is szeretem az állatokat és ellenzem az állatkísérleteket, mégsem tudok egyetérteni velük... ez egyszerűen nem megoldás és nem segít senkin és semmin. Főleg azoknál az állatoknál, amik pl a speciális körülményeik hiányában életben sem tudnak maradni...
Voltak köztük olyanok, amiknek az immunrendszerét szándékosan legyengítették, szóval azoknak ezzel annyi.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3452 Dátum: 2013. április 24. - 07:38:54 »
Szerintem kényelmi szempontokból nem fogja kiváltani soha senki. Nem azért hordok bőrruhát, mert nincs más.
Én egyértelműen azt a nézetet vallom, hogy fel és használhatjuk az állatokat, a fölösleges kegyetlenséget kell elkerülni.
És annak se örülnék, ha az én fejemen derülne ki, hogy a sampontol kihullik-e a hajam.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3453 Dátum: 2013. április 24. - 10:33:29 »
Voltak köztük olyanok, amiknek az immunrendszerét szándékosan legyengítették, szóval azoknak ezzel annyi.
Pont azokra gondoltam. Zavart érzek a filozófiájukban. ;)

Másrészt viszont ennek is megvan a hátulütője, lásd túlnépesedés, ami éhínségekhez, járványokhoz, háborúkhoz vezet
Meg több hülyéhez, mint amit tolerálni tudunk. ;D

Ezen kívül egy másik kérdést is fel lehet vetni, ami látszólag más téma, de egy ponton mégis kapcsolódik: helyes-e állatokat ölnünk azért, hogy aztán megegyük őket?
Érdekes párhuzam, nekem nem jutott volna eszembe. :)
Talán ott más, hogy milyen alternatívái vannak. A hús helyett is ehetsz más forrásból származó fehérjét, ez igaz, de engem még nem győz meg arról, hogy egy szép nagy steak rossz dolog lenne. ;) A kozmetikai állatkísérleteknél viszont létezik élhető alternatíva, és több ismert cég hangsúlyt tesz arra, hogy ezeket használják. És ráadásul ezek gyártják a legjobb minőségű kozmetikumokat, amik még az én hajamat sem tudják kinyírni. (talán páran tudjátok, mennyire kényes vagyok ezekre... :D)

Nem azért hordok bőrruhát, mert nincs más.
Értelek. :) Mondjuk a bőrruha pont, hogy olyan bőrből származik, ami amúgy is "lenne". Nem apró állatok tucatját ölik meg egy darabért, hanem felhasználnak egy már létező nyersanyagot. A szőrméről már mást mondanék. :)

Idézet
Én egyértelműen azt a nézetet vallom, hogy fel és használhatjuk az állatokat, a fölösleges kegyetlenséget kell elkerülni.
Részben egyetértek. Csak azon filóztam, vajon nekem hol kezdődik a kegyetlenség, és milyen "kifogást" fogadok el rá. :)

Idézet
És annak se örülnék, ha az én fejemen derülne ki, hogy a sampontol kihullik-e a hajam.
Világos, de mondjuk pont erre van alternatíva, ahogy fent írtam. :)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3454 Dátum: 2013. április 24. - 13:53:08 »
Az ilyen egyetemi "ér valamit az életem" kaszkadőr akció helyett, miért nem állnak a bűnözők és alvilági életet élő emberek háza elé, akik olyan állatokat tartanak papírok és körülmények nélkül, amelyek ténylegesen veszélyeztetettek. Sokszor elgondolkodom, hogy az állatvédők fele nem is állatvédő, hanem csupán jobban szeretné érezni magát egy-egy olcsóbb és könnyebb tüntetéssel.
Amúgy az embernek nem kéne kilépni az "állatvilágból", hisz papíron nem különbözünk, de kiléptünk. Lehetőség adódik, hogy kutatásokat végezzünk olyan fajokkal, amelyek könnyen szaporodnak és gyorsan következik be a generáció váltás, ezért akár mondhatni, hogy ki is kell használni ezt a lehetőséget.

Igazából az zavar, hogy az igazi problémák fölött még mindig inkább szemet hunynak az ilyen szervezetek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3455 Dátum: 2013. április 24. - 14:49:47 »
Lehet olyan szemszögből is nézni ezt a problémát, hogy pontosan azzal lépünk ki a természet rendjéből, ha moralizálással szembemegyünk természetes ösztöneinkkel. Az ember mindenevő, természetes, hogy eszik húst, és ezért állatokat öl/tenyészt. Így volt ez az idők hajnalán is. Az világos, hogy az állatvédők (gondolom, a normálisabbak) nem ez ellen ágálnak, hanem a kísérletezések okozta kínzások ellen, de itt is lehetnek fokozatok. Például a patkánykísérletek. Nem hinném, hogy van olyan megszállott állatvédő, aki hagyná elszaporodni a lakásában a patkányokat, ha olyan helyen lakna. Ha meg mégis, hát hamar feldobná a talpát a betegségek miatt. Jól írta Szilánk, ha annyira benne vannak, inkább a tényleg veszélyeztetett állatokkal kéne törődniük, meg az otthoni embertelen tartásokkal, ilyenekkel.
Én, a magam részéről még egy rovart sem ölök meg, ha nem muszáj, és egyetlen állatot sem tudnék bántani alapból, de azért ezzel együtt elítélem azokat, akik fennen hirdetik, milyen állatbarátok, közben meg szemrebbenés nélkül végignézik embertársaik szenvedését.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3456 Dátum: 2013. április 24. - 15:05:13 »
Hát ez a másik fele, elvégre egyetlen állat sem érez lelkiismeret-furdalást amiatt, mert megölt egy másik állatot.
Ellenben az tuti, hogy az állatvédők nagy szlogenje, miszerint csak az ember öl kedvtelésből marha nagy kamu...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3457 Dátum: 2013. április 24. - 17:28:09 »
Pont azokra gondoltam. Zavart érzek a filozófiájukban. ;)
Az, hogy állatvédők, valószínűleg nem minden esetben jelenti azt, hogy értenek is az állatokhoz... Tuti nem mindenki képzett biológus. :)
Különben az ilyen radikális megnyilvánulási formákat a környezetvédőknél se szeretem. Földanya ide vagy oda, hülye lennék napokra egy gyárhoz vagy akárhová láncolni magam, mit a grínpíszesek. :lol: Nyilván, ha valamit helytelennek tartunk, akkor lehet és kell is tiltakozni ellene, de azért ésszel. ;) Meg előtte át kell gondolni, hogy tényleg helytelen-e.

Idézet
Meg több hülyéhez, mint amit tolerálni tudunk. ;D
Plusz egy pont a griffendélnek. :lol:

Idézet
talán páran tudjátok, mennyire kényes vagyok ezekre... :D
Ezt nem tudtam. :D

Igen, valószínűleg ez a legelfogadhatóbb nézet. Persze nem könnyű meghúzni a határvonalat.

Idézet
Miért, legfeljebb te leszel Lex Luthor. ;D Vagy gyúrni kell egy kicsit, és akkor tiszta Bruce Willis életérzés. ;D

Lehet olyan szemszögből is nézni ezt a problémát, hogy pontosan azzal lépünk ki a természet rendjéből, ha moralizálással szembemegyünk természetes ösztöneinkkel.
Ez is egy teljesen jó és érdekes felvetés.
Idézet
Az ember mindenevő, természetes, hogy eszik húst, és ezért állatokat öl/tenyészt. Így volt ez az idők hajnalán is. Az világos, hogy az állatvédők (gondolom, a normálisabbak) nem ez ellen ágálnak, hanem a kísérletezések okozta kínzások ellen, de itt is lehetnek fokozatok. Például a patkánykísérletek. Nem hinném, hogy van olyan megszállott állatvédő, aki hagyná elszaporodni a lakásában a patkányokat, ha olyan helyen lakna. Ha meg mégis, hát hamar feldobná a talpát a betegségek miatt. Jól írta Szilánk, ha annyira benne vannak, inkább a tényleg veszélyeztetett állatokkal kéne törődniük, meg az otthoni embertelen tartásokkal, ilyenekkel.
Egyetértek.
Idézet
Én, a magam részéről még egy rovart sem ölök meg, ha nem muszáj, és egyetlen állatot sem tudnék bántani alapból, de azért ezzel együtt elítélem azokat, akik fennen hirdetik, milyen állatbarátok, közben meg szemrebbenés nélkül végignézik embertársaik szenvedését.
Na igen, azt mondjuk én sem szeretem, amikor egyesek az állatokat az embertársaik fölé helyezik. Oké, hogy nagyon aranyosak a háziállatok, meg az is igaz, hogy sok hülye van az embertársaink között, de attól még van sok ember is, biztos vagyok benne, hogy senki sem csak hülyéket ismer a környezetéből. Részemről az ember egy picit előrébb való, mint az állat. (ezzel nem azt mondom, hogy az állatokat ne kéne értékelni, ők is fontosak természetesen.)

Ellenben az tuti, hogy az állatvédők nagy szlogenje, miszerint csak az ember öl kedvtelésből marha nagy kamu...
Ezt nem tudom, de én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy csak az ember öl pazarló mértékben.
Egyébként hogy ki mennyire öl kedvtelésből, azért is nehezen hasonlítható össze, mert az állatok alapvetően ösztönös lények, míg az ember elég fejlett, hogy képes legyen elnyomni az ösztöneit, tudatosan gondolkozunk. Mondjuk tény, hogy mi a videójátékokban éljük ki a gyilkolási ösztönünket. ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #3458 Dátum: 2013. április 24. - 21:21:40 »
Igazából az zavar, hogy az igazi problémák fölött még mindig inkább szemet hunynak az ilyen szervezetek.
Egyetértek. :) Én is azokat a szervezeteket becsülöm, akik átlátják, mi a valódi probléma.

Az ilyeneken én is forgatom a szemem... főként azért, mert egyéb hülyeségekkel szokták folytatni.

Különben az ilyen radikális megnyilvánulási formákat a környezetvédőknél se szeretem. Földanya ide vagy oda, hülye lennék napokra egy gyárhoz vagy akárhová láncolni magam, mit a grínpíszesek. :lol:
Én sem... ezekkel a módszerekkel igazából ugyanolyan szűklátókörűséget mutatnak, ami ellen elvileg tiltakoznak... így olyan sok példát nem mutatnak ;)

Idézet
Ezt nem tudtam. :D
Na, most már tudod. :D A fontosabb cuccaim tényleg állatkísérlet-mentesek. Nem csak morális okokból, hanem nagyon egyszerűen jobbak. :)

Lehet olyan szemszögből is nézni ezt a problémát, hogy pontosan azzal lépünk ki a természet rendjéből, ha moralizálással szembemegyünk természetes ösztöneinkkel.
Feltéve persze, hogy a moralizálás nem az emberi intellektus(már akire jellemző persze ;D) természetes része. ;)

Idézet
Na igen, azt mondjuk én sem szeretem, amikor egyesek az állatokat az embertársaik fölé helyezik. Oké, hogy nagyon aranyosak a háziállatok, meg az is igaz, hogy sok hülye van az embertársaink között, de attól még van sok ember is, biztos vagyok benne, hogy senki sem csak hülyéket ismer a környezetéből. Részemről az ember egy picit előrébb való, mint az állat. (ezzel nem azt mondom, hogy az állatokat ne kéne értékelni, ők is fontosak természetesen.)
Én azon a véleményen vagyok, hogy mindennek pontosan ugyanolyan joga van létezni, és teljesen felesleges rangsorolni. De ez már Ju metafizikája, és egy teljesen más téma. :)

Idézet
én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy csak az ember öl pazarló mértékben.
Ezzel meg egyet kell értenem... azzal, hogy az embernek jóval nagyobb hatalma lett a természet felett, mint bármi más fajnak, ugyanekkora felelőssége is lett, ezt viszont szereti elfelejteni. ;)

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #3459 Dátum: 2013. április 24. - 21:27:56 »
Ezzel meg egyet kell értenem... azzal, hogy az embernek jóval nagyobb hatalma lett a természet felett, mint bármi más fajnak, ugyanekkora felelőssége is lett, ezt viszont szereti elfelejteni. ;)

"With great power comes great responsibility" :spidey: