Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 629202 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #4480 Dátum: 2017. július 21. - 23:27:26 »
A nyíregyházi nagyon király! Viszont eddig egyedül a tokióiban láttam azt, hogy játszanak is az állatokkal és produkáltatják őket (a szokásos látványetetéseken kívül is), pl a jegesmedvének dobáltak be halat úgy a gondozók, hogy át kelljen úsznia érte a kifutó másik felére és így ne csak egy helyről lehessen látni. Állati jó volt. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4481 Dátum: 2017. július 22. - 21:04:57 »
Nekem nem tetszett. Olyan, mintha számon kérné azt, hogy miért az ember áll a tápláléklánc csúcsán....
A részének mondható az ember egy természetes "láncolat"-nak? Ami valójában inkább egy körforgás?
Ha  része lennénk, ahogy egyszer biztos voltunk és lennünk kéne, akkor csak annyit vennénk el, hogy a rendszer fent tudjon maradni.
Jelenleg többet veszünk ki a rendszerből, mint amennyit lehetne, hogy a környezet reprodukálja magát. A ragadozók sem ölik le az összes prédát, mert nem lenne mit enniük legközelebb.
Erre mondják, hogy nem élünk egyensúlyban a természettel.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4482 Dátum: 2017. július 22. - 21:36:16 »
Persze, nem élünk egyensúlyban, igaz. De a ragadozók nem a jövőre és a körforgásra gondolnak, hanem ha elejtették a prédát, leülnek enni. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4483 Dátum: 2017. július 23. - 11:22:27 »
Nem gondolnak semmit. Központi programjuk van az állatoknak. Egy kollektív tudat. Nem tudják egyesével mit kell csinálni. Nincsenek úgy elkülönülve mint az ember.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4484 Dátum: 2017. július 23. - 11:32:03 »
Szerintem ez már erősen eltér a témától, de én alapvetően nem értek egyet. Szerintem nem központilag kódoltak az állatok, sok dolog az, sok dolog nem, ahogy azzal a naív nézettel sem értek egyet, hogy csak az ember öl élvezetből, csak az ember öli a saját fajtársait stb. stb., amiket mindig szoktak a nagy állat fanok nyomatni, akik szerint az állatok sokkal különbek mint az emberek.
Szimplán csak nagyobb károkat tudunk okozni, ezért nagyobb a felelősségünk is.

Ju

• Pókfej
« Válasz #4485 Dátum: 2017. július 23. - 11:42:47 »
Persze fogalmazhatunk úgy is, hogy ha az állatok nem pont így működnének, akkor rég kihaltak volna és mi most nem beszélgetnénk arról, hogy milyen ösztön mire készteti őket (meg kb semmi másról sem :)). Szerencsés véletlenek egymás hegyén-hátán és "helló, komplexitás".

Szimplán csak nagyobb károkat tudunk okozni, ezért nagyobb a felelősségünk is.
Szépen bevarrtad a témát a Pókember fórumba. :D

A kollektív tudatról elsőre...

Todd

• Pókfej
« Válasz #4486 Dátum: 2017. július 23. - 11:47:10 »
Ugye, micsoda átkötés. XD

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4487 Dátum: 2017. július 23. - 11:49:02 »
Most miért Todd? Az embernek nincs kollektív programja? Az érzelmeink azonosak, a génjeink, a testfelépítés. Csak nálunk rá van rakódva egy csomó más layer a tudatban, ami az állatnak nincs.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4488 Dátum: 2017. július 23. - 11:56:15 »
Szövegértés Tomi. :nezze:
De van kollektív programja, és van baromi sok egyéb programja is, tanult dolgok, társadalom, stb.
Pont ugyanez a véleményem az állatokról is, kollektív program, plusz rakás egyéb, ugyanúgy ott van a csomó layer, vélhetőleg kevesebb, és más, de ott van.
Ergó azt mondani, hogy az állatoknak kollektív a tudatuk, és nincsen egyéni elkülönítés szerintem egy marha nagy léegyszerűsítése valami leírhatatlanul komplex dolognak. Gondolom minél fejlettebb egy lény, annál több az egyéb ami a program mellé jön.
« Utoljára szerkesztve: 2017. július 23. - 12:01:22 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #4489 Dátum: 2017. július 23. - 11:59:04 »
A kollektív szerintem azt jelenti, hogy van valami, ami összeköti a különálló példányokat. Az teljesen más, amikor több dolog azért működik hasonlóan, mert ugyanannak az ősnek a másolatai. Egy rajintelligencia pl teljesen működik azzal, hogy néhány egyszerű szabályt örökölnek a faj példányai. Azzal, hogy ezeket követik (pl  "repülj ilyen távol az előtted levőtől"), kívülről máris egy komplex "kollektív döntésnek" tűnik, pedig csak sok apró önálló dologról van szó.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4490 Dátum: 2017. július 23. - 12:12:43 »
Értem.
És mi van azzal, mikor az állatos embereknek elmennek hazulról.  :stupid: Az állat tiszta, teljesen rendben van ha az ágyban fekszik és családtag, nem is állat, hanem a gyerekem és ha mást omndasz, gonosz állatgyűlölő vagy.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #4491 Dátum: 2017. július 23. - 15:41:36 »
Mikor az állatos emberek elmennek hazulról, akkor az állataik unatkoznak. XD

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #4492 Dátum: 2017. augusztus 02. - 13:10:08 »
Ki melyik pók füzetét dedikáltatná Stan Lee-vel ha lehetne?

Ju

• Pókfej
« Válasz #4493 Dátum: 2017. augusztus 02. - 14:56:01 »
Amelyiknek az ara a legnagyobb osszeggel emelkedne a dedikalastol. :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4494 Dátum: 2017. augusztus 02. - 19:37:47 »
Hát, ha százalékosan nézzük, az mondjuk lehetne egy Spider-Man v1 #2. Ér vagy tíz centet, egy aláírástól rögtön érne vagy tíz dollárt. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4495 Dátum: 2017. augusztus 03. - 12:13:26 »
Én egy Batmant  ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #4496 Dátum: 2017. augusztus 03. - 22:47:23 »

Ju

• Pókfej
« Válasz #4497 Dátum: 2017. augusztus 05. - 22:35:49 »
Hát, ha százalékosan nézzük, az mondjuk lehetne egy Spider-Man v1 #2. Ér vagy tíz centet, egy aláírástól rögtön érne vagy tíz dollárt. :D
Te gaby, a "legnagyobb összeg" és a "legnagyobb arány/hányad" diszjunkt kifejezések. Én pontosan fogalmaztam.  :P

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4498 Dátum: 2017. augusztus 06. - 12:29:41 »
Akkor továbbra is egy Amazing Fantasy v1 15. első kiadás nyerne, jó eséllyel, amennyiben a füzet elér legalább egy CGC 9-et. Plusz pár tízezer dolcsit simán jelenthetne minimum, hogy egy szuperritkából világon egyedit csinálsz.
Bár a poén kedvéért érdekes lenne eljátszani egy eredeti Action Comics 1-gyel is. ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4499 Dátum: 2017. augusztus 28. - 21:00:40 »
Egerszegi Art moziban filmplakát vásár van. 100ft/darab, becsületkasszás.
45 percig tartott mindet átnézni. Mindenből van több. A régitől az újig. Sok gagyi, pár gyöngyszem. Én 10-et szedtem össze, végül 5-re redukáltam:
Ember gyermeke
Erő krónikája
Lány a vízben
Majmok bolygója: Forradalom  (az a kettő  ;D sosetudom)
A fiú és a szörny (ez valami anime. jó a plakátja és most már érdekel is. habár magyar nyelvű a plakát, még feliratot sem találok a neten, nem hogy szinkronos verziót...)